Elita u bingetu....
Bingo City Center Sarajevo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1601 Re: Bingo City Center Sarajevo
Maloprije vidim u novom bingu onu tuziteljicu, sta je vec, Ružicu Jukić,..govori svom vozacu(tjrlohr@nitelju) kako je bingo najjeftiniji..
Elita u bingetu....
Elita u bingetu....
- Haris033
#1602 Re: Bingo City Center Sarajevo
Zato sto je to vise puta javno rekao. Takodje, rekao je da na mjestu Standarda samo moze biti industrijski objekat i da ce se on zalagati za tu ideju sve dok je nacelnik. Hvala Bogu pa vise nije. Nadam se da će Muzur uraditi nesto da ovaj dio grada fakat dobije TC, kako bi Stup promijenio kompletnu sliku, kako za one koje žive, tako i za one koji ulaze u grad..sarajevsko_pivo wrote: ↑18/11/2020 23:26Haris033 wrote: ↑16/11/2020 14:46 Nadam se da će se sada znati šta i ko je zapravo kupio Dom penzionera u Nedžarićima? Šatro kupio ga onaj arap što je gostovao kod Senada, a od tada prođoše 4 Bajrama, dom stoji kako stoji, a kamoli da se šta izgradi.
Nadam se da će izborom Muzura za načelnika Ilidže, Delta (Mišković) konačno dobiti dozvolu za izgradnju TC na mjestu ex Standarda na Stupu, a koju je blokirao Senaid Memić, koji lobira za SDA i ne dozvoljava konkurenciju SCC-u i Bimgu![]()
Ko kaže de je Mamić blokirao gradnju?
Možda Delta vise nije ni zainteresovana za Sarajevo?
- konektovan
#1603 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ima li na tom lokalitetu mjesta za stadion???
- nivla
#1604 Re: Bingo City Center Sarajevo
inace taj delta centar bi bio pravo logican pored vec propale wise u koju vise skoro niko ne ide(guzva samo kad je autopijaca) i hecoproma, da ne govorim da je vecini koja dolazi sa autoputa i iz rajlovca mrsko pored binga ici u wisu i centar koji bi bio prije nje
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Haris033
#1606 Re: Bingo City Center Sarajevo
Takođe, idem i ja. Konzum uredno snadbjeven, nema guzve, uvijek svjeze meso, voće i pivrće, kao i peciva, plus sto uvijek mozes da narucis neko jelo dok kupujes.. Ja narucim girice ili srdele, budu predobre iz one njihove pecnice..bitanga_sa_otesa wrote: ↑19/11/2020 18:09idem ja ,nikad nema guzve ,a nema ni bradra-giv mi marku- dosadnih![]()
- nivla
#1607 Re: Bingo City Center Sarajevo
a sta mislis kako znam da je praznabitanga_sa_otesa wrote: ↑19/11/2020 18:09idem ja ,nikad nema guzve ,a nema ni bradra-giv mi marku- dosadnih![]()
kad su guzve oko praznika odem ko covjek bez srkleta obavim kupovinu, bilo je migranata ali izgleda da su produzili dalje
sad bude fake parfema, ajfona, samsunga
-
Kuvet
#1608 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ali fakat je tako. Uopste nisu kompleksi, nego je lik rekao istinu. Doduse ima seljaka i u merkatoru, ali mnogo vise u bingu. Cinjenica je i za asortiman i za osoblje, a bogme i za raspored na policama.redhat wrote: ↑19/11/2020 10:40Nije druže, nego ti ne kontaš pa ti je najlakše to naposati.zubi wrote: ↑18/11/2020 23:30Kakav kompleksaški postredhat wrote: ↑12/11/2020 09:28
Ja stojim uz ono što sam rekao ili ti misliš da su svi ljudi isti u interesima, shvatanjima i pogledu na svijet?
Nazovi ti to kako hoćeš ali da ne bude zabune - da bi nešto nazvao white supremacy ili tom nekom fašističkom odrednicom ona podrazumjeva da je smatram da sam radi nečega bolji od tebe a ujedno hoću tebe da uništim ili ubijem jer nisi dovoljno dobar. Ili koristi termin ispravno ili nemoj.
Jesam li ja to igdje napisao? Nisam i ne gađaj se izjavama.
Bingo ima drugačiju klijentelu hoše komerc takođe drugačiju, škafa još drugačiju. Zato i imaš i treba da imaš širok izbor da sebi nađeš što te zanima i da tu i ideš. Ovo tvoje me podsjeća kad na temi restorana dvoje pričaju o bifteku i vinu a onda uleti padobranac i popljuje ih jer "buraz kila pite i dvoguza MB" je krajnji domet - moguće i da jeste ali za njeg. Pusti druge koji imaju drugačija iskustva i prohtjeve.
Bingovi objekti su hale sa razbacanim proizvodima kojima redovno mijenjaju mjesto, uglavnom se u objektima čuje lagani šmek namirnica koje su pri kraju ili su prezrele ili dugo stoje. Rafa gaća i sintetike, rafa mesa, rafa tehnike - zemljoradnička zadruga. Nisu svi takvi naravno, vrlo lako moguće da će ovaj novi BCC biti najbolji ali imaju tu crtu koja im se kroz objekte provlači.
I šta je uopšte bitno što je nešto u merkatoru 1KM skuplje nego u bingu - nekom to ne znači ništa, nekim znači ali ima prostora vjerovao ili ne i za jednog i za drugog.![]()
Sto ljudi sto ćudi, sto različitih mišljenja i ideja, životnih iskustava i čega sve ne i ima prostora za sve nas.
I za mene ko kompleksasa kako ti kažeš i za tebe koji ne kontaš moj post.
Opusti se![]()
- Dosadno mii
#1609 Re: Bingo City Center Sarajevo
Niste normalni o cemu vi raspravljate
- zubi
- video
#1612 Re: Bingo City Center Sarajevo
I ja isto.Haris033 wrote: ↑19/11/2020 18:14Takođe, idem i ja. Konzum uredno snadbjeven, nema guzve, uvijek svjeze meso, voće i pivrće, kao i peciva, plus sto uvijek mozes da narucis neko jelo dok kupujes.. Ja narucim girice ili srdele, budu predobre iz one njihove pecnice..bitanga_sa_otesa wrote: ↑19/11/2020 18:09idem ja ,nikad nema guzve ,a nema ni bradra-giv mi marku- dosadnih![]()
![]()
Hebes TC od kojeg me glava zaboli.
Wisa potaman
- Van Halen
#1613 Re: Bingo City Center Sarajevo
Nije to "elitica" nego jednostavno kupovina vise nije kao nekad,uđeš,nađeš nesto sto ti odgovara medju slsbom ponudom i izađeš. Supermarketi su mjesta gdje dođeš da se opustiš,pogledaš nešto novo u ponudi,uporediš,opustiš mozak i na kraju kupiš nešto. Čovjek je u pravu,ima razlike i to je dobro,svako nek ide u onaj koji mu odgovara.
-
mahalik
#1614 Re: Bingo City Center Sarajevo
a nekada u Wisu nisi mogao ući kolika je bila gužva
- Haris.ba
- bitanga_sa_otesa
- nepass1
#1617 Re: Bingo City Center Sarajevo
Bio i kombi vozio od tramvajske do wise 
- bitanga_sa_otesa
#1618 Re: Bingo City Center Sarajevo
jbga ne koristim gras, pa ne znam te detalje 
- Dosadno mii
#1619 Re: Bingo City Center Sarajevo
Nije grasov kombi vec wisa kombi
Good old times
Good old times
-
sarajevsko_pivo
#1620 Re: Bingo City Center Sarajevo
Možda naredne godine onda konačno krenu. Svakako Sarajevu fali jedan pravo shopping Mall. BBI i SSC za mene su vise kao manje galerije.Haris033 wrote: ↑19/11/2020 17:13Zato sto je to vise puta javno rekao. Takodje, rekao je da na mjestu Standarda samo moze biti industrijski objekat i da ce se on zalagati za tu ideju sve dok je nacelnik. Hvala Bogu pa vise nije. Nadam se da će Muzur uraditi nesto da ovaj dio grada fakat dobije TC, kako bi Stup promijenio kompletnu sliku, kako za one koje žive, tako i za one koji ulaze u grad..sarajevsko_pivo wrote: ↑18/11/2020 23:26Haris033 wrote: ↑16/11/2020 14:46 Nadam se da će se sada znati šta i ko je zapravo kupio Dom penzionera u Nedžarićima? Šatro kupio ga onaj arap što je gostovao kod Senada, a od tada prođoše 4 Bajrama, dom stoji kako stoji, a kamoli da se šta izgradi.
Nadam se da će izborom Muzura za načelnika Ilidže, Delta (Mišković) konačno dobiti dozvolu za izgradnju TC na mjestu ex Standarda na Stupu, a koju je blokirao Senaid Memić, koji lobira za SDA i ne dozvoljava konkurenciju SCC-u i Bimgu![]()
Ko kaže de je Mamić blokirao gradnju?
Možda Delta vise nije ni zainteresovana za Sarajevo?
-
mahalik
#1621 Re: Bingo City Center Sarajevo
Sarajevu u narednom periodu ne trebaju nikakvi tržni centri niti shopping mega mall. Ovi postojeći trebaju doživjeti prilgođavanje tržištu jer su blago rečeno pusti. U svakom od navedenom radnje se masovno zatvaraju, nema kupaca a kada nekada prođe korona, i dalje će biti korona kriza.
Sada svakako sve ubrzano ide online.
Sada svakako sve ubrzano ide online.
- Haris033
#1622 Re: Bingo City Center Sarajevo
TC nije samo klasični shopping, vec i mjesto gdje ces kupiti osnovne namirnice, rucati, popiti kafu, kolač, otići frizeru, podići novac, platiti režije (posta), biti u teretani, pogledati film, itd. To sve treba Stupu, a pogotovo na mjestu sadasnjeg Standarda i Doma penzionera, jer ti dijelovi Stupa/Nedžarića su užasni, u ruševnom stanju, puni migranata i sl.
-
mahalik
#1623 Re: Bingo City Center Sarajevo
Stupu treba prvo škola. Drugo, poštu i te sadržaje sasvim dovoljne za svakodnvni život imaš kod džamije u onim zgradama.
Najvažnije je da nov načelnik nešto poduzme sa Heco pijacom. Ono je potrebno sravniti sa zemljom.
Sve to što govoriš moglo je biti u Wisa-i koja je propala, pa graditi još jedan u nizu sa istim sadržajima je sasvim neopravdano. Znaš i sam da se zbog toga odustalo od Airport centra.
I Bingo kod aerodroma muku muči sa ogromnim prostorom pogotovo gdje je bio Merkur.
Gdje je bila Vranica i Standard trebale bi postati nove stambene četvrti, valjda bolje od Tibre.
Da se vratimo na temu.
Bingo ima radnike koji na ulazu evidentiraju broj onih koji ulaze i izlaze zbog pandemije.
Najvažnije je da nov načelnik nešto poduzme sa Heco pijacom. Ono je potrebno sravniti sa zemljom.
Sve to što govoriš moglo je biti u Wisa-i koja je propala, pa graditi još jedan u nizu sa istim sadržajima je sasvim neopravdano. Znaš i sam da se zbog toga odustalo od Airport centra.
I Bingo kod aerodroma muku muči sa ogromnim prostorom pogotovo gdje je bio Merkur.
Gdje je bila Vranica i Standard trebale bi postati nove stambene četvrti, valjda bolje od Tibre.
Da se vratimo na temu.
Bingo ima radnike koji na ulazu evidentiraju broj onih koji ulaze i izlaze zbog pandemije.
-
Beno
#1624 Re: Bingo City Center Sarajevo
Da li je neko primijetio ili se meni samo cini da kada kod nas kupis proizvod na snizenju ima neku manu. Ne govorim o proizvodima koji su pred istek roka, nego normalni rokovi ali isto kao je proizvod lose lagerovan ili losijeg kvaliteta.
Kupis cokoladu na snizenju, bijeli tragovi po njoj, vidi se da je bila rastopljena jedno vrijeme. Kupis TOPS koji je na snizenju, isto tako bijeli se. Kupis instant kafu koja je na snizenju, ukus katastrofa. Mesne preradjevine, sirevi. Desava li se nekome isto ili se meni samo pricinjava. Za cokolade i kafu sam sto posto ubijedjen da mi se ne pricinjava.
Kupis cokoladu na snizenju, bijeli tragovi po njoj, vidi se da je bila rastopljena jedno vrijeme. Kupis TOPS koji je na snizenju, isto tako bijeli se. Kupis instant kafu koja je na snizenju, ukus katastrofa. Mesne preradjevine, sirevi. Desava li se nekome isto ili se meni samo pricinjava. Za cokolade i kafu sam sto posto ubijedjen da mi se ne pricinjava.
- konektovan
#1625 Re: Bingo City Center Sarajevo
Pa za te stvari i sluze snizenja....