Povorka ponosa u Sarajevu
- ¤ jelena ¤
#1601 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Daunov sindrom je bolest, a posebno prilagođen nastavni plan i program je terapija?!
JEBOTE!
JEBOTE!
-
zijancer
#1602 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
to smo davno apsolvirali, hoćemo li se pomaknuti iz faze pukog komentatora, ka kakvom smislu?¤ jelena ¤ wrote:zijancer wrote:što se tiče odgoja djece, ne vidim neku drugu mogućnost osim da se pojmovi 'majka' i 'otac' svedu na biološku kategoriju i postave u treći plan (kao ća znam, inkubator), a da ih zamijeni pojam 'odgajatelj'
time bi se izbjegle zavrzlame oko odgovora na pitanja 'odakle smo došli' dok su u lako zbunjujućem uzrastu..da bi, kada dođe vrijeme za to, mogli samostalno formirati svoju orijentaciju
Mnogi biološki roditelji, ni deceniju...ipo do dvije nakon rođenja djeteta, ne odmaknu dalje od uloge inkubatora.
Odgajatelj je titula koju treba zaslužiti.
- Vitezanin
#1603 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
@choxnox
Ok, ako su gayevi bolesni onda trebaju poseban odjel u školi, na fakultetu, zagarantirane kvote na fakultetima i poticaje za zapošljavanje. Je li razumiješ da im opet moraš osigurati mehanizme ravnopravnosti čak i ako idemo iz te tvoje perspektive da su bolesni. Je li razumiješ uopće šta pišeš?
Ok, ako su gayevi bolesni onda trebaju poseban odjel u školi, na fakultetu, zagarantirane kvote na fakultetima i poticaje za zapošljavanje. Je li razumiješ da im opet moraš osigurati mehanizme ravnopravnosti čak i ako idemo iz te tvoje perspektive da su bolesni. Je li razumiješ uopće šta pišeš?
-
yasaq
#1604 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ako su mentalno bolesni onda idu u specijalne škole. Dalje, ja ne znam takve da su upisivali fakultete i da su sposobni za rad !Vitezanin wrote:@choxnox
- ¤ jelena ¤
#1605 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hoćeš li se ti približiti smislu i jednog dana ga dosegnuti, to je nešto u šta se ja, zaista, ne bih petljala.zijancer wrote:to smo davno apsolvirali, hoćemo li se pomaknuti iz faze pukog komentatora, ka kakvom smislu?¤ jelena ¤ wrote:zijancer wrote:što se tiče odgoja djece, ne vidim neku drugu mogućnost osim da se pojmovi 'majka' i 'otac' svedu na biološku kategoriju i postave u treći plan (kao ća znam, inkubator), a da ih zamijeni pojam 'odgajatelj'
time bi se izbjegle zavrzlame oko odgovora na pitanja 'odakle smo došli' dok su u lako zbunjujućem uzrastu..da bi, kada dođe vrijeme za to, mogli samostalno formirati svoju orijentaciju
Mnogi biološki roditelji, ni deceniju...ipo do dvije nakon rođenja djeteta, ne odmaknu dalje od uloge inkubatora.
Odgajatelj je titula koju treba zaslužiti.
-
Dadoooo
#1606 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
NE!
Po ovom pitanju sam "zatucan" i takvog ce me zakopati a trudit cu se za zivota da mi i djeca budu "zatucana", sto se pederluka tice. Za mene je porodica zajednica muskarca i zene. Nista me ne moze ubjediti u drugacije.
Takvo je vrijeme doslo, da ti se namecu razne gluposti i ako ih prihvatis, ti si moderan, razuman, nisi ogranicen itd, ali ja cu ostati ogranicen. Takodjer, osobe koje su hetero (mislim na muskarce) a podrzavaju ovaj poganluk, zasto ne dozvolite nekom sa parade da vam ga pristavi u guzu, kad ste toliko fleksibilni ? Cool je podrzavati to sto se oni u debelo crijevo a ti svoje ne das !?
Po ovom pitanju sam "zatucan" i takvog ce me zakopati a trudit cu se za zivota da mi i djeca budu "zatucana", sto se pederluka tice. Za mene je porodica zajednica muskarca i zene. Nista me ne moze ubjediti u drugacije.
Takvo je vrijeme doslo, da ti se namecu razne gluposti i ako ih prihvatis, ti si moderan, razuman, nisi ogranicen itd, ali ja cu ostati ogranicen. Takodjer, osobe koje su hetero (mislim na muskarce) a podrzavaju ovaj poganluk, zasto ne dozvolite nekom sa parade da vam ga pristavi u guzu, kad ste toliko fleksibilni ? Cool je podrzavati to sto se oni u debelo crijevo a ti svoje ne das !?
- choxnox
#1607 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Slazem se, naravno da im treba pomoci. Na koji nacin to treba vidjeti. Ali ne na nacin da im legalizujemo brakove, dajemo da paradiraju javno, a narocito ne da usvajaju djecu. U tom pogledu ne mogu biti ravnopravni sa hetero.Vitezanin wrote:@choxnox
Ovdje je jasno da ste rijec "bolest" previse bukvalno shvatili, a koristi se u ovom kontekstu da oznaci nesto sto je nenormalno sto homoseksualizam i jest. U principu radi se vise o licnom izboru kao sto je npr. i pusenje cigareta. Zato je potrebno djecu od malena usmjeravati pravim putem, ali nazalost je i cinjenica da mnogi roditelji ne znaju biti roditelj i misle da je dovoljno dijete roditi i pustiti ga da radi sta zeli. Pa i vocka ako je ne sisas, podivlja.
-
kakavdanakneiskustvu
#1608 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
xoklix wrote:Moja ruka Našu Stranku više ne zaokružuje. Eto vam homoseksualci nek oni glasaju za vas.
Radije ću SDA bagru zaokružiti.
SDA je koliko ja znam glavna u Vladi FBiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /181019074
- Vitezanin
#1609 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
U kojem trenutku u životu si ti odabrao da ti se sviđaju žene?choxnox wrote:Slazem se, naravno da im treba pomoci. Na koji nacin to treba vidjeti. Ali ne na nacin da im legalizujemo brakove, dajemo da paradiraju javno, a narocito ne da usvajaju djecu. U tom pogledu ne mogu biti ravnopravni sa hetero.Vitezanin wrote:@choxnox
Ovdje je jasno da ste rijec "bolest" previse bukvalno shvatili, a koristi se u ovom kontekstu da oznaci nesto sto je nenormalno sto homoseksualizam i jest. U principu radi se vise o licnom izboru kao sto je npr. i pusenje cigareta. Zato je potrebno djecu od malena usmjeravati pravim putem, ali nazalost je i cinjenica da mnogi roditelji ne znaju biti roditelj i misle da je dovoljno dijete roditi i pustiti ga da radi sta zeli. Pa i vocka ako je ne sisas, podivlja.
Ako ti se sviđaju.
-
hAZNADAR
#1610 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Fulas poentu. Tema je parada a ne koliko je dobar ili los homoseksualizam. U prijevodu - u pravu si skroz, tako je majstore,..... ali kome smeta neka parada koja nikoga ne ugrozava?Dadoooo wrote:NE!
Previse se prica o homoseksualizmu opcenito a premalo o toleranciji i demokratiji. Moze li neko da je protiv te pojave a da nema nista protiv parade? Po kojoj logici si peder ili promoviras to ako nemas nista protiv parade?
-
Ci-Nick
#1611 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
nikakva demogogija, evo ja imam 53 godine a po komentarima vidim da je većina nas tolarntnih iznad 40 godina i vas netolarantnih ispod 30 godina,..emric wrote:Kakva demagogija.Ci-Nick wrote:primjećujem da su stariji forumaši mnogo tolerantniji od mlađih,.. ne znam gdje ovi mladi pokupiše takvu mržnju,.. porodica, društvo,..video igrice,..![]()
![]()
ranije je bila izreka: " Star zadrt,.." ! E sad bi se moglo reći: "Mlad, zadrt,..!
-
hAZNADAR
#1612 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Zasto se toliko prica o homseksualizmu, seksualnoj orjentaciji, ispravnosti ili neispravnosti,... toga?
U pitanju je jedna parada koja nikoga ne ugrozava.
Ispada da si peder, bolestan, neprirodan, promoviras homoseksualizam u skolstvu i opcim standardima,..... samo ako nemas protiv parade.
Nasi ljudi ne mogu bez krajnosti.
Zasto je tako tesko reci da to ne smatras necim dobrim, korisnim,..... ali nemas nista protiv parade.
Sva problematika parade se svodi samo na sigurnost na ulicama tokom parade.
Ispada da si peder, bolestan, neprirodan, promoviras homoseksualizam u skolstvu i opcim standardima,..... samo ako nemas protiv parade.
Zasto je tako tesko reci da to ne smatras necim dobrim, korisnim,..... ali nemas nista protiv parade.
-
Dadoooo
#1613 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Pa nisam ni za paradu, niti za bilo sta drugo sto nosi ova sekta. Parada je samo prva stepenica problema, nakon toga krecu borbe za njihova prava, ravnopravnost, istospolne brakove, usvajanje djece itd. Nisam tolerantan po tom pitanju niti cu biti. Nece meni licno nastetiti parada, nastetit ce nasoj cjelokupnoj zajednici, koja je jedino po tom pitanju ostala zdrava, za razliku od ostatka Evrope.hAZNADAR wrote:Fulas poentu. Tema je parada a ne koliko je dobar ili los homoseksualizam. U prijevodu - u pravu si skroz, tako je majstore,..... ali kome smeta neka parada koja nikoga ne ugrozava?Dadoooo wrote:NE!
Previse se prica o homoseksualizmu opcenito a premalo o toleranciji i demokratiji. Moze li neko da je protiv te pojave a da nema nista protiv parade? Po kojoj logici si peder ili promoviras to ako nemas nista protiv parade?
- BHCluster
#1614 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Dadoooo wrote:
Pa nisam ni za paradu, niti za bilo sta drugo sto nosi ova sekta. Parada je samo prva stepenica problema, nakon toga krecu borbe za njihova prava, ravnopravnost, istospolne brakove, usvajanje djece itd. Nisam tolerantan po tom pitanju niti cu biti. Nece meni licno nastetiti parada, nastetit ce nasoj cjelokupnoj zajednici, koja je jedino po tom pitanju ostala zdrava, za razliku od ostatka Evrope.
Zato je "nasa cjelokupna zajdnica" 100 godina ispred Europe.
- BHCluster
#1615 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Video Anketa: Šta biste uradili da saznate da vam je komšija heteroseksualac? Pitanje jednostavno zar ne?
Ne znaju sta je, ali znaju da mrze.
Ne znaju sta je, ali znaju da mrze.
-
Bodkin
#1616 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jesu bolesni sto vole da ga prime ili da ga stave analno?choxnox wrote:Slazem se, naravno da im treba pomoci. Na koji nacin to treba vidjeti. Ali ne na nacin da im legalizujemo brakove, dajemo da paradiraju javno, a narocito ne da usvajaju djecu. U tom pogledu ne mogu biti ravnopravni sa hetero.Vitezanin wrote:@choxnox
- bogoljub
#1617 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Platon = Plahton
"Naime, pri ovakvom stanju stvari je, izgleda, potreban neki odvažan čovjek koji će, iako veoma ceni slobodu govora, ipak iznositi ono što smatra da je za državu i za građane najbolje, i u iskvarene duše usađivati ono što priliči i što je u saglasnosti s celokupnim državnim uređenjem; on će se suprotstavljati najsilnijim požudama i jedino će se držati glasa svoga razuma, makar među ljudima ne nalazio ni jednog pomoćnika."...
"Ali kada je u pitanju neprirodna ljubavna strast dečaka prema dečaku, devojke prema devojci, kao i zrelog muškarca prema muškarcu, i žene prema ženi – odakle su nastala nebrojena zla i za pojedince i za državu - kako ćemo se od toga odbraniti i koje ćemo sredstvo upotrebiti da bismo pronašli način kako da u svim tim slučajevima izbegnemo opasnost?"...
(Platon, Zakoni, str. 194; Beograd; Dereta; 2004.)
"Naime, pri ovakvom stanju stvari je, izgleda, potreban neki odvažan čovjek koji će, iako veoma ceni slobodu govora, ipak iznositi ono što smatra da je za državu i za građane najbolje, i u iskvarene duše usađivati ono što priliči i što je u saglasnosti s celokupnim državnim uređenjem; on će se suprotstavljati najsilnijim požudama i jedino će se držati glasa svoga razuma, makar među ljudima ne nalazio ni jednog pomoćnika."...
"Ali kada je u pitanju neprirodna ljubavna strast dečaka prema dečaku, devojke prema devojci, kao i zrelog muškarca prema muškarcu, i žene prema ženi – odakle su nastala nebrojena zla i za pojedince i za državu - kako ćemo se od toga odbraniti i koje ćemo sredstvo upotrebiti da bismo pronašli način kako da u svim tim slučajevima izbegnemo opasnost?"...
(Platon, Zakoni, str. 194; Beograd; Dereta; 2004.)
-
sumirprimus
#1618 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
mislis? iz iskustva pricas il nako?choxnox wrote:
Uh, ovo je, da se izrazim u duhu topica, bilo bas ono bez vazelinaPredlozio bih @sumiru da na paradi stane vec u 2. ili eventualno 3. red, koliko je ovo bolno bilo
-
hAZNADAR
#1619 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Toliko smo zdrava zajednica da cekamo u redu za odlazak u nezdrave zemlje. A ne obrnuto.Dadoooo wrote:Pa nisam ni za paradu, niti za bilo sta drugo sto nosi ova sekta. Parada je samo prva stepenica problema, nakon toga krecu borbe za njihova prava, ravnopravnost, istospolne brakove, usvajanje djece itd. Nisam tolerantan po tom pitanju niti cu biti. Nece meni licno nastetiti parada, nastetit ce nasoj cjelokupnoj zajednici, koja je jedino po tom pitanju ostala zdrava, za razliku od ostatka Evrope.hAZNADAR wrote:Fulas poentu. Tema je parada a ne koliko je dobar ili los homoseksualizam. U prijevodu - u pravu si skroz, tako je majstore,..... ali kome smeta neka parada koja nikoga ne ugrozava?Dadoooo wrote:NE!
Kako moze parada nastetiti zajednici? To sto nesto traze? Pa imaju pravo da traze sve sto si nabrojao, da li ce dobiti ili ne je do politike, politicara,... suhi pasus u novinama ako ga uopce i procitas da je neko nesto zakonski trazio,... Ljudi imaju pravo da se bore za ravnopravnost i to je nesto sto zajednica ne osjeca niti moze osjetiti. Nece blokirati saobracajnice zbog toga sigurno.
Problem je u tome sto mnogi ne razumiju da licni stavovi o necemu nisu obavezno i pravilo za druge. Ne volis to, smatras bolescu, neprirodnim,... OK - ali zasto bi branio tim neprirodnim, bolesnim,.... da naprave hebenu paradu? Veca je opasnost praviti zajednicu gdje ne postoji tolerancija i gdje huligani na ulici imaju dozvolu udarati pravila ko kako moze izgledati.
- Irsar
#1620 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Ovdje je u pitanju istina, zabranjeno je promovisati laž kao da je istina. Pogotovo ovakvu laž koja je po svojoj veličini opasna jer, kao što sam već objasnio, utire put bezboštvu i propasti.melac wrote:Da li to znači da je zabranjeno voziti auto jer time sebe ugožavaš a i druge?
Da li to znači i da je zabranjeno udisati vazduh koji je loše kvalitete, jer time ugrožvaš sebe?
Mislim da si odlutao u svojim razmišljanjima, ali ono što je meni zanimljivo kod tebe jeste da vidiš da ljudi sami sebe ugrožavaju i da ti želiš da sebe ne ugrožavaju. E pa možda bi mogao više poraditi na tome da ljudima sugerišeš, ne negativno, već afirmativno, što je bolje za njih i sl. Da budeš nešto kao Jehovin Svjedok, da smaraš naokolo, ali opet dobrohotno i ne agresivno i kritički, već da afirmativno izlažeš svoje ideje ili stavove. JEsi ikada o tome razmišljao, da pristupaš na takav način?
Ali ja već indirektno ili direktno sugerišem šta je bolje za njih, a to je Islam. Allah ima put za svakoga i niko nije lišen Njegove milosti, to uključuje i ove LGBT ljude. U vjeri je spas, samo u vjeri, a i odgovori i mir za takve, a u nekim slučajevima čak i "reformacija" i "ispravka" njihove seksualnosti. Umjesto toga, ovdje ljudi govore njima kako eto svejedno je šta čine, ma sve je to OK, "nema Boga" i slično; nije slučajno da su ateisti u prvim redovima koji se raduju i bodre ovakve stvari.
-
zijancer
#1621 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
još jedan šablonski odgovor¤ jelena ¤ wrote: Hoćeš li se ti približiti smislu i jednog dana ga dosegnuti, to je nešto u šta se ja, zaista, ne bih petljala.
-
yasaq
#1622 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To je isto kako kad bi šizofreničari paradirali ulicama tražeći svoja imaginarna prava sa noževima u ruci. Samo što ovi hoće da svoju nakaradnost nametnu ostalima.hAZNADAR wrote:Zasto se toliko prica o homseksualizmu, seksualnoj orjentaciji, ispravnosti ili neispravnosti,... toga?
- muha_sa
#1623 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
kako ce je nametnutyasaq wrote:To je isto kako kad bi šizofreničari paradirali ulicama tražeći svoja imaginarna prava sa noževima u ruci. Samo što ovi hoće da svoju nakaradnost nametnu ostalima.hAZNADAR wrote:Zasto se toliko prica o homseksualizmu, seksualnoj orjentaciji, ispravnosti ili neispravnosti,... toga?
-
dorkcic
#1624 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Čekaj, šizofreničar s nožem je isto što i nenaoružan peder ili lezbejka? Ah da, pederi imaju nešto drugo čime se ti bojiš da će te zbost.yasaq wrote:To je isto kako kad bi šizofreničari paradirali ulicama tražeći svoja imaginarna prava sa noževima u ruci. Samo što ovi hoće da svoju nakaradnost nametnu ostalima.hAZNADAR wrote:Zasto se toliko prica o homseksualizmu, seksualnoj orjentaciji, ispravnosti ili neispravnosti,... toga?
Last edited by dorkcic on 05/04/2019 11:15, edited 1 time in total.
- Vipera berus
#1625 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Još boljepiupiu wrote:Dobar, dobar!Vitezanin wrote:Ako je "homoseksualizam" bolest, onda ljudi 'ladno mogu tražiti bolovanje cijelu godinu, je li tako? Ili povremeno: "Hej, danas sam nekako gay, moram uzeti bolovanje". Hoćete barem to dozvoliti gayevima, ako su već bolesni? Taman ih sklonite negdje u 4 zida. Pa ste mirni.![]()
Ako vjerujete da će vam dijete postati peder gledajući gej paradu, pokažite mu fotografiju Billa Gatesa. Možda postane milijarder.
(preuzeto s FB)