Leverage wrote:Uhvaćen si i diskreditovan na očigled cijelog foruma. Ne pričam sa podvojenim.
Ok.
Ipak kad skontas koliko si ispao smijesan, odgovori zasto lazes ljudima da je SDP odbranio TK?
Leverage wrote:Uhvaćen si i diskreditovan na očigled cijelog foruma. Ne pričam sa podvojenim.
Srbi su dosli do Zagreba i mogli su ga ravnati svaki dan kao sto su ravnali Vukovar uz rostilj. Lagano. Al nisu... Jer su humani ili su se bojeli neceg. Ko ce ga znati. Na kraju rata (nakon nekoliko godina orgijanja po HR) su Srbi bjezali su zbog toga sto Amerikanci nisu dopustali pad Bihaca tj. spajanje "RSK" i "RS" ne zbog "pametnog" Tudjamana ili jake HV.PM72 wrote:Nije to isto.Mi smo "došli" na 40 km od BL a Srbi se nisu makli sa Petrove gore (nekoliko jakih garnizona JNA krcatih oružjem) od početka rata.Ni metar naprijed ali su onda pobjegli stotinu kilometara i to bez američkih aviona ,kako ovaj čefur iz SLo tumači.animus wrote:Mi kad smo dosli na 40 km od BL svi su vec vidjeli skori ulazak u grad a srbi su se poceli pakovati. To je ok udaljenost za ugrozavanje grada. I naravno da su srbi ugrozavali zagreb isto kao i cetnici tuzlu sa ozrena ili visa.
Bravo! A ovima (i jednima, i drugima, i trecima) "komuljare" nisu valjale jer im nisu dali da igraju kolo koje zaigrase nakon sto Tile ode... Ali, ne konta to ova balavurdija, dzaba pricas.Leverage wrote:Dakle ako glasamo za Fortu bez puške doće Mitar da nas opet gađa s brda?insomnia78 wrote: Kakom kurcevom puskom? Nemaju oni Mitra za komsiju, ljudi rata nisu vidjeli 100godina
Ponavljam ti priču od juče, tamo gdje su bile "komuljare" hipotetički Mitar nije mogao ni dvogledom da vidi šta se dešava. A tamo gdje su bili ovi nacionalno osviješteni danas se Mitar šepuri ko gospodin.
Nemoj me vuć za jezik bezveze.
Jeste ali kad vojska napreduje prema nekom gradu i to nezaustavljivo - panika je sve veća i jača.Srbi nisu makli metra prema Zagrebu od početka sukoba i to zahvaljujući logistici,opremi i položajima JNA u pretežno srpskim krajevima.Srbi su bili kilometar vazdušne linije od predsjedništva BiH pa nisu metar pomakli u 3,5 godine.animus wrote:Mislis na napredovanje iz pravca vlasica ili S. Mosta. Kod ovog drugog je vec bila panika.PM72 wrote:Nije to isto.Mi smo "došli" na 40 km od BL a Srbi se nisu makli sa Petrove gore (nekoliko jakih garnizona JNA krcatih oružjem) od početka rata.Ni metar naprijed ali su onda pobjegli stotinu kilometara i to bez američkih aviona ,kako ovaj čefur iz SLo tumači.animus wrote:Mi kad smo dosli na 40 km od BL svi su vec vidjeli skori ulazak u grad a srbi su se poceli pakovati. To je ok udaljenost za ugrozavanje grada. I naravno da su srbi ugrozavali zagreb isto kao i cetnici tuzlu sa ozrena ili visa.
Zašto ti izmišljaš da sam ja to bilo gdje rekao?asker wrote: Ok.
Ipak kad skontas koliko si ispao smijesan, odgovori zasto lazes ljudima da je SDP odbranio TK?
Ama kad su to došli do Zagreba? I šta bi sa onih tvojih aviona ?CPT wrote:Srbi su dosli do Zagreba i mogli su ga ravnati svaki dan kao sto su ravnali Vukovar uz rostilj. Lagano. Al nisu... Jer su humani ili su se bojeli neceg. Ko ce ga znati. Na kraju rata (nakon nekoliko godina orgijanja po HR) su Srbi bjezali su zbog toga sto Amerikanci nisu dopustali pad Bihaca tj. spajanje "RSK" i "RS" ne zbog "pametnog" Tudjamana ili jake HV.PM72 wrote:Nije to isto.Mi smo "došli" na 40 km od BL a Srbi se nisu makli sa Petrove gore (nekoliko jakih garnizona JNA krcatih oružjem) od početka rata.Ni metar naprijed ali su onda pobjegli stotinu kilometara i to bez američkih aviona ,kako ovaj čefur iz SLo tumači.animus wrote:Mi kad smo dosli na 40 km od BL svi su vec vidjeli skori ulazak u grad a srbi su se poceli pakovati. To je ok udaljenost za ugrozavanje grada. I naravno da su srbi ugrozavali zagreb isto kao i cetnici tuzlu sa ozrena ili visa.
Vidis ti ******* kako su ga mogli ravnjati sa 40 kilometara ??? Kako ?? Nemaju 10 000 haubica sto onda nisu sarajevo sravnili da ga nema ? Jos na brdu baca kamencice u centar.. Nije grad selo iz kojeg si sisao pa da ga 3 granate mogu srusiti. Nauci pojam doci negdje.. znaci ne da lupas nego izvaljujes nevidjene gluposti.CPT wrote:Srbi su dosli do Zagreba i mogli su ga ravnati svaki dan kao sto su ravnali Vukovar uz rostilj. Lagano. Al nisu... Jer su humani ili su se bojeli neceg. Ko ce ga znati. Na kraju rata (nakon nekoliko godina orgijanja po HR) su Srbi bjezali su zbog toga sto Amerikanci nisu dopustali pad Bihaca tj. spajanje "RSK" i "RS" ne zbog "pametnog" Tudjamana ili jake HV.PM72 wrote:Nije to isto.Mi smo "došli" na 40 km od BL a Srbi se nisu makli sa Petrove gore (nekoliko jakih garnizona JNA krcatih oružjem) od početka rata.Ni metar naprijed ali su onda pobjegli stotinu kilometara i to bez američkih aviona ,kako ovaj čefur iz SLo tumači.animus wrote:Mi kad smo dosli na 40 km od BL svi su vec vidjeli skori ulazak u grad a srbi su se poceli pakovati. To je ok udaljenost za ugrozavanje grada. I naravno da su srbi ugrozavali zagreb isto kao i cetnici tuzlu sa ozrena ili visa.
Srecom tu su partizaniславянин wrote:Naravno daljinske patriote koji pozivaju na ratove da moze kokice jesti i govoriti vidi s*anja u Bosni.insomnia78 wrote: Vi ukljucuje i menek

Uz duzno postovanje totalna fula, mi smo bili osudjeni na fajt sa pomahnitalim srpsko-hrvatskim nacionalizmom, a kako smo pametni bili ilustruje nosanje titove slike kad je zarokalo sa holideja, prosto anestetiziran I nesvjestan naraod, cudo je da smo uopte danas u prilici da forumamo. Nije bosna ostrvo u jugoslaviji bila...Dozer wrote:Bravo! A ovima (i jednima, i drugima, i trecima) "komuljare" nisu valjale jer im nisu dali da igraju kolo koje zaigrase nakon sto Tile ode... Ali, ne konta to ova balavurdija, dzaba pricas.Leverage wrote:Dakle ako glasamo za Fortu bez puške doće Mitar da nas opet gađa s brda?insomnia78 wrote: Kakom kurcevom puskom? Nemaju oni Mitra za komsiju, ljudi rata nisu vidjeli 100godina
Ponavljam ti priču od juče, tamo gdje su bile "komuljare" hipotetički Mitar nije mogao ni dvogledom da vidi šta se dešava. A tamo gdje su bili ovi nacionalno osviješteni danas se Mitar šepuri ko gospodin.
Lik nikad nije cuo "necemo tako Dino" koristeno na ovom forumu milion putaThe 51st State wrote:i Ako tako mislis zbog jedne uobicajene postapalice, znaj da nisi u pravu.Leverage wrote:Uhvaćen si i diskreditovan na očigled cijelog foruma. Ne pričam sa podvojenim.
Moze ti I moderacija potvrdii kako si fulio
Pričaj ti šta hoćeš ali...gdje su bili crveni na vlasti niti je četnik ušao (a dobili po pičci) niti je šta opljačkano.A gdje su bili zeleniinsomnia78 wrote:Srecom tu su partizaniславянин wrote:Naravno daljinske patriote koji pozivaju na ratove da moze kokice jesti i govoriti vidi s*anja u Bosni.insomnia78 wrote: Vi ukljucuje i menek
Pa da. Dok je drug Stari bio ziv znali se i poigratiDozer wrote:Bravo! A ovima (i jednima, i drugima, i trecima) "komuljare" nisu valjale jer im nisu dali da igraju kolo koje zaigrase nakon sto Tile ode... Ali, ne konta to ova balavurdija, dzaba pricas.Leverage wrote:Dakle ako glasamo za Fortu bez puške doće Mitar da nas opet gađa s brda?insomnia78 wrote: Kakom kurcevom puskom? Nemaju oni Mitra za komsiju, ljudi rata nisu vidjeli 100godina
Muslimani su bili prestrašeni. Nisu se nama tužili, niti se na nas nešto obraćali. Jedanput šetajući uz Drinu sreo sam jednu muslimanku, koja mi je prišla.
– Ja sam majka Ibra Muftića, on je sa tobom išao u školu i družio se s tobom.
– Da, da, sjećam se. Šta je s Ibrom?
– Zaklali su ga, i oca mu i sestru i mlađeg mi sina Abdurahmana. Mene su htjeli i jedan kaže: – Ostavite nju neka živi i neka priča kakva sudbina je zatekla Turke.
– A tko je to učinio?
– Popadić Ranko i Zecević. Danas sam ih srela obadvojicu – Popadić je vaš -, komandir.
Otrčao sam u komandu mjesta, Čolaković Rodoljub i Risto Tosović su bili tamo. Ispričao sam im uzbuđen sve to i tražio, da se ovi koljači uhapse.
Čolaković i Tosović nisu nimalo bili začuđeni niti uzbuđeni ovom pričom. Čolaković mi je rekao:
– Kada bi mi hapsili koljaće među ovdašnjim Srbima, onda bi pohapsili pola našeg Narodnog odbora i većinu vojnika.
– Pa to je strašno, drugovi, da mi ništa ne radimo, nego ih još primamo u naše redove.
– Mi ne možemo voditi protusrpsku politiku, u našoj vojsci nalazi se preko 95% Srba, rekao mi je Tito kad sam tražio njegovu intervenciju za ovaj slučaj.
– Ali to nije protusrpska politika. To je protukoljačka politika i ja sam uvjeren, da to nije na svim mjestima tako. – Ti izgledas slabo, ti treba da se ispavaš i odmoriš, rekao mi je Tito opraštajući se.
Tada sam shvatio, da sam nemoćan. Plivati uz bujicu meni samome bilo je nemoguće. To nisu bili dani mojih sumnja, to su bili momenti, kada sam bio na rubu definitivnoga prekida i tada mi je sinula u glavu misao da napustim redove partizana. Ali ja sam znao, ako tu namjeru pokažem, biti ću nemilosrdno srijeljan. Da pobjegnem? Tada se nije moglo birati. Oko mene bili su samo ustaše, četnici i Nijemci.
Možda sam trebao svoj stav zatajiti. Ne protiviti se stavu Vrhovnog štaba i tek sa čvrste pozicije jednog komandnog položaja nastojati učiniti, što se može. Ali ja sam tada smatrao za svoju dužnosti, da upozorim na pogreške pokreta i komande.
Dzaba krecis. Ocito nema pojma o cemu prica... Kao ni onaj "...nesto1988" (mozda su i isti lik).славянин wrote:Provukli ispod noza ? Sta ti pricas pola Bosne zaljeveno krvlju poklanih i poubijanih a provukli se ispod noza ?? Drzavnistvo je kada nesto isplaniras - pamecu - prevarom - dosjetljivoscu / kada predjes neprijatelja a ne stavis glavu da te lupa palicom dok se ne umori.
De nauci se citati stvari u kontektu i ne treba sve shvatati bukvalno. Srbi su uzeli sto su zeljeli.. Ta linija je trebala tj. izgleda je ovako:славянин wrote:Vidis ti ******* kako su ga mogli ravnjati sa 40 kilometara ??? Kako ?? Nemaju 10 000 haubica sto onda nisu sarajevo sravnili da ga nema ? Jos na brdu baca kamencice u centar.. Nije grad selo iz kojeg si sisao pa da ga 3 granate mogu srusiti. Nauci pojam doci negdje.. znaci ne da lupas nego izvaljujes nevidjene gluposti.
Gdje su tacno, osim Tz bili crveni na vlasti?PM72 wrote:
Pričaj ti šta hoćeš ali...gdje su bili crveni na vlasti niti je četnik ušao (a dobili po pičci) niti je šta opljačkano.A gdje su bili zeleni
Cekaj, Sarajevo nije sravnano? Koliko ono bi zrtava da ne spominjemo materijalnu stetu?CPT wrote:De nauci se citati stvari u kontektu i ne treba sve shvatati bukvalno. Srbi su uzeli sto su zeljeli.. Ta linija je trebala tj. izgleda je ovako:славянин wrote:Vidis ti ******* kako su ga mogli ravnjati sa 40 kilometara ??? Kako ?? Nemaju 10 000 haubica sto onda nisu sarajevo sravnili da ga nema ? Jos na brdu baca kamencice u centar.. Nije grad selo iz kojeg si sisao pa da ga 3 granate mogu srusiti. Nauci pojam doci negdje.. znaci ne da lupas nego izvaljujes nevidjene gluposti.
Sarajevo nisu sravnili "da ga nema" zbog straha i posljedica. Kad "avioni ne polete" bude kao u Srebrenici. Ili Vukovar. Ili XYZ...
I u Zenici su,koliko se sjećam,crveni bili dobro jaki (radnički kraj) pa su pametno odigrali a fino ti velim,gdje su Aliju zvali za savjet -mrka kapa.insomnia78 wrote:Gdje su tacno, osim Tz bili crveni na vlasti?PM72 wrote:
Pričaj ti šta hoćeš ali...gdje su bili crveni na vlasti niti je četnik ušao (a dobili po pičci) niti je šta opljačkano.A gdje su bili zeleni
I sta je npr sa tvojim primjerom od neki dan, sa Zenicom?
Cuj sad izvalio si se pa sada se 'kontekstujes" pametnije ti je da se povuces i ides guslati za prava imigranata.Trebala ali nije jer su Hrvati spremni docekali rat - JER SU IMALI LJUDE KOJI SU IH VODILI PAMETNO.TO I JESTE POENTA.CPT wrote:[
De nauci se citati stvari u kontektu i ne treba sve shvatati bukvalno. Srbi su uzeli sto su zeljeli.. Ta linija je trebala tj. izgleda je ovako:
Sarajevo nisu sravnili "da ga nema" zbog straha i posljedica. Kad "avioni ne polete" bude kao u Srebrenici. Ili Vukovar. Ili XYZ...
insomnia78 wrote:Gdje su tacno, osim Tz bili crveni na vlasti?PM72 wrote:
I sta je npr sa tvojim primjerom od neki dan, sa Zenicom?