Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#1601 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Dreov uticaj danas je najviše očit u uradcima sarajevskih Helem Nejse. Svaki beat im je maltene kopija nekog od njegovih.
dale cooper

#1602 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

dezurni_ucenik wrote:ubleha su mu beats slusalice. Ne mogu da vjerujem da ima levata koji ce dati pare za tu ublehu.
Meni je Sennheiser sasvim dobar za kućno slušanje. :)
Kinaski

#1603 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Kinaski »

Cuj film o frenkiju i kontri, pa sta treba onda o ovoj dvojici serija da se snimi ?
Velikani svjetskog repa, rame uz rame sa tupakom jala i buba. Heroji nasi
KB9

#1604 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by KB9 »

heal wrote:Next episode je sempl totalni
kako je ovo minus u rep muzici?

da ne bude da se ne slazem, vecina posta ti je totalna istina i slazem se al pljuvat sempl u rep muzici je ko pljuvat sut za tri poena u danasnjoj kosarci npr :-D
dale cooper

#1605 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Da, semplovanje je jedan od glavnih blokova na kojima su hip-hop i rap izgrađeni. Rekontekstualizacijom postojeće muzičke istorije
(kako crne, tako i bijele) se došlo do nečega novoga.
KB9

#1606 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by KB9 »

citam ono sta pisete bas i ima tu nekih finih izjava, poveznica al brate mili bas ima prosipanja, eto ovo za semplovanje mi je ono skroz zaparalo oci :mrgreen:

steta sto vise nemam vremena ko nekad u zivotu pa da se posvetim opsirnim raspravama o/u rep muzici, volio bi :)
KB9

#1607 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by KB9 »

heal wrote:
KB9 wrote:
heal wrote:Next episode je sempl totalni
kako je ovo minus u rep muzici?

da ne bude da se ne slazem, vecina posta ti je totalna istina i slazem se al pljuvat sempl u rep muzici je ko pljuvat sut za tri poena u danasnjoj kosarci npr :-D
Eh evo kako je minus totalni. Crate digging (ilitiga kopanje i skupljanje ploca) je haman hip-hop peti element. Ja obozavam semplovane stvari, cak iako su cisti loopovi bez ikakvih alteracija i dodavanja nekih novih elemenata od strane producenta. Madlib je Madvillany napravio od takvih stvari, i Madvillany mi je najbolje producirani album u zadnjih 15 godina. Ali Madlib je crate digger, opsjednut plocama. Isao je u Brazil, Japan, nabavljao vinile iz afrike, otkrio svijetu toliko muzickih dragulja da je to strasno. Covjek je licno otkrio Sun-Ra Arkestra siroj publici. Dre je isto uzeo bruku toga (next epizode, regulate, aint nuttin but a g thang itd itd) ali frajer nije crate digger, niti je ikad bio. Ne znam gdje sam gledao i o kojoj stvari je rijec, ali je prica bila kako mu je neko pustio tu plocu sa semplom i kako je odmah znao da je hit. Ili tudjim rijecima "It's very common in the upper echelon's of Hip Hop for the top producers to cherry pick the latest sample finds by dedicated professional crate diggers. So in effect the producer sits down and listens to a bunch of prime finds, if they like one they pay several thousand dollars (depending on how good & original the sample is) and claim it for themselves.Makes sense I guess - buy the best breaks, but certainly takes away the charm of crate digging. Fortunately there's hundreds of producers who still dig out the sounds themselves so all hope is not lost." Eh s tim ja imam problem. Nemoj me krivo shvatiti, Next epizode izuva iz cipela, al je kontekst promasen. A ostalo sto nije semplano, il je drugi producent radio il su live muzicari nasvirali. Prevara.
sudeci po ovom ti imas problem onda oko karaktera ljudi i taj problem je vise prikladan djelu foruma gdje se prica npr o psihologiji nego o muzici, realno :-D govorim striktno za semplovanje, da ne bude zabune
Ommadawn

#1608 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

dale cooper wrote:
dezurni_ucenik wrote:ubleha su mu beats slusalice. Ne mogu da vjerujem da ima levata koji ce dati pare za tu ublehu.
Sennheiser i još ako su s kraja sedamdesetih su fantastične.
dale cooper

#1609 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Ommadawn wrote:
dale cooper wrote:
Sennheiser i još ako su s kraja sedamdesetih su fantastične.
Nisu vintage, nažalost, ali su sasvim dobre. I izrada solidna, a i zvuk je odličan. :)
focko

#1610 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by focko »

begezzzz nova godinaaaa .... bice luuuudilooooooo .... idemoooo breee

pfsspfsspfsss tkkk tkkk balegaaaaa
KB9

#1611 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by KB9 »

po peeeeeeeeeet danaaaaaaaaaaaaa :izet:
Kinaski

#1613 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Kinaski »

Ovaj stojan kupuje preglede bas ofirno, ne moze imati vise pregleda od ove dvojice nema sanse
Kinaski

#1614 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Kinaski »

dobar ti avatar odmah me nostalgija uhvati kad vidim taj logo vive.
zomri

#1615 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

pogled hladan iza tamnih stakala balenciaga ćala ee :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MTV

#1616 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Kinaski wrote:Ovaj stojan kupuje preglede bas ofirno, ne moze imati vise pregleda od ove dvojice nema sanse
Meni je bas La Miami otkacena pjesma. :lol:
Ali Buba i Jala su prvi i jedini.
Kinaski wrote: dobar ti avatar odmah me nostalgija uhvati kad vidim taj logo vive.
Hvala ti. Ako nisi znao 31.12.2018. VIVA prestaje sa emitovanjem programa.

Napravio sam avatar po uzoru na ovaj video.

Do sada su ugasene sve VIVE koje su postojale. VIVA UK postala MTV OMG, VIVA Polska postala MTV Music a VIVA Madjarska Comedy Central Family. 31.12.2018., 25 godina nakon pokretanja se gasi VIVA DE kao i VIVA CH (Svicarska) i VIVA AT (Austria). I od 01.01.2019. Comedy Cetral ce emitovati 24 sata umjesto dosadasnjeg dijeljenja programa sa VIVOM.
Point.

#1617 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Kad spomenu MTV, nisam ga gledao ima godina i godina. Bila davno jedna VJ kako je dobra bila.
Kinaski

#1618 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Kinaski »

MTV wrote:
Kinaski wrote:Ovaj stojan kupuje preglede bas ofirno, ne moze imati vise pregleda od ove dvojice nema sanse
Kinaski wrote: dobar ti avatar odmah me nostalgija uhvati kad vidim taj logo vive.

Do sada su ugasene sve VIVE koje su postojale. VIVA UK postala MTV OMG, VIVA Polska postala MTV Music a VIVA Madjarska Comedy Central Family. 31.12.2018., 25 godina nakon pokretanja se gasi VIVA DE kao i VIVA CH (Svicarska) i VIVA AT (Austria). I od 01.01.2019. Comedy Cetral ce emitovati 24 sata umjesto dosadasnjeg dijeljenja programa sa VIVOM.
Ja sam se sa vivom poselamio kad su ugasili viva plus kanal. To je bio najjaci kanal na dunjaluku kad je u pitanju muzika. Gasenje tog kanala je oznacilo kraj jedne mladosti, vjerujem da je mnogim ljudima tada tinejdzerima mnogo znacio taj kanal.
Slusao sam i tokio hotel i tatu i 50 centa i bolio me kurac :D
Kinaski

#1619 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Kinaski »

Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#1620 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Impressum »

bubo i jalo
MTV

#1621 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Kinaski wrote: Ja sam se sa vivom poselamio kad su ugasili viva plus kanal. To je bio najjaci kanal na dunjaluku kad je u pitanju muzika. Gasenje tog kanala je oznacilo kraj jedne mladosti, vjerujem da je mnogim ljudima tada tinejdzerima mnogo znacio taj kanal.
Legendarni Get the clip koji je kasnije isao i na obicnoj VIVI ali je trajao 2-3 sata na dan.
Bila je jos VIVA Zwei ali nije dugo trajala, onda ide gasenje VIVA Plus i na kraju totalno gasenje brenda VIVA.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1622 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Velkoski »

Kinaski wrote:
MTV wrote:

Ja sam se sa vivom poselamio kad su ugasili viva plus kanal. To je bio najjaci kanal na dunjaluku kad je u pitanju muzika. Gasenje tog kanala je oznacilo kraj jedne mladosti, vjerujem da je mnogim ljudima tada tinejdzerima mnogo znacio taj kanal.

MISLIŠ DURH DEN MONSUNNNN
dezurni_ucenik

#1623 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

E cuj VIVA se gasi. Nisam je gledo sigurno 15 godina al eto tuga.

Da se onda podsjetimo:

Kinaski

#1624 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Kinaski »

Velkoski wrote:

MISLIŠ DURH DEN MONSUNNNN

najjacaaaaa :D
Kinaski

#1625 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Kinaski »

Post Reply