vjerovatno su negdje otišli pa se vratili kad su busevi napustili Sashbc wrote:Citam na N1 ostala jedna porodica kod Vijecnice. Kaze nisu htjeli u Mostar. Zar ne bi nekidan "ici ce gdje im mi kazemo da idu"?
@Maraschino
Neki Ilija Lasić
vjerovatno su negdje otišli pa se vratili kad su busevi napustili Sashbc wrote:Citam na N1 ostala jedna porodica kod Vijecnice. Kaze nisu htjeli u Mostar. Zar ne bi nekidan "ici ce gdje im mi kazemo da idu"?
Ilija LasićMaraschino wrote:Ko je komesar HNKa?
Kanton nije nikakva država, oni su već prešli granicu BiH nelegalno, nema potrebe da HNK glumi državu.volta dzontra wrote:kao gradjanin HNK trazim od komesara da primjenjuje zakone a ne upute UNHCR. nek ne dozvoli ulaz u HNK osobamanbez osobnih dokumenata koji su prekrsili zakon nelegalnim ulaskom u BIH. Samo oni koji mogu dokumentima dokazati da dolaze iz ratom zahvacenih podrucja imaju pravo na izbjelicki status
nema e mailgidra wrote:Ilija LasićMaraschino wrote:Ko je komesar HNKa?
http://www.muphnk.ba/hr/uprava-policije ... ki-komesar
https://faktor.ba/vijest/nakon-tri-godi ... van-257349Maraschino wrote:Ko je komesar HNKa?
Gdje god zagrebeš nađeš smijuriju.Problem oko izbora komesara eskalirao je kada su četiri člana Nezavisnog odbora, bez prisustva bošnjačkih članova, kao konačnu odluku potvrdili Lasićevo imenovanje, i to bez obaveznog prethodnog izjašnjavanja Vlade HNK-a o tom pitanju. Podsjećamo, kao reakciju na imenovanje Lasića na poziciju komesara, Klub Bošnjaka u Skupštini HNK podnosi krivičnu prijavu protiv odgovornih u Vladi HNK i Nezavisnom odboru zbog nesavjesnog rada u službi, lažnog predstavljanja, zloupotrebe položaja i krivotvorenja službene isprave.
Kao glavni razlog za nepokretanje istrage i poništavanje odluke o imenovanju Ilije Lasića, iz Tužilaštva HNK-a ističu "pravnu zabludu u kojoj su se našli odgovorni". Klub Bošnjaka u Skupštini HNK je tražio da Lasić odstupi s pozicije, no to se nije dogodilo.
Može se to nekome ne sviđati, ali kanton ima ustav. I ima sve instrumente države. I parlament. I vladu sa premijerom. I vlastite sudove. I policiju. I sada se čudimo kada se to vidi u praksi.Tomahawk11 wrote:Kanton nije nikakva država, oni su već prešli granicu BiH nelegalno, nema potrebe da HNK glumi državu.volta dzontra wrote:kao gradjanin HNK trazim od komesara da primjenjuje zakone a ne upute UNHCR. nek ne dozvoli ulaz u HNK osobamanbez osobnih dokumenata koji su prekrsili zakon nelegalnim ulaskom u BIH. Samo oni koji mogu dokumentima dokazati da dolaze iz ratom zahvacenih podrucja imaju pravo na izbjelicki status
Dakle, treba raditi na riješavanju postojeće situacije, a ne pogoršavati i igrati se sa ovim ljudima.
Nemaju oni ništa sa kretanjem po kantonima. Da bi ljudi bili deportovani il da bi im bio azil dodijeljen moraju prvo proći kroz proces za vrijeme kojeg budu u tom centru.volta dzontra wrote:kao gradjanin HNK trazim od komesara da primjenjuje zakone a ne upute UNHCR. nek ne dozvoli ulaz u HNK osobamanbez osobnih dokumenata koji su prekrsili zakon nelegalnim ulaskom u BIH. Samo oni koji mogu dokumentima dokazati da dolaze iz ratom zahvacenih podrucja imaju pravo na izbjelicki status
Pa ne sele ih iz Sarajeva u Mostar. Da je tako, ja bih razumio ovaj potez.Haris.ba wrote:
Pošto policija u Sarajevu neće da radi posao, barem neka rade ovi iz HNK.
Ja se slažem sa svime. Ali, kada vidiš da granična policija ne radi svoj posao. Da je dopušteno da mjesecima ljudi bez dokumenata kampuju u sred glavnog grada i rade šta hoće, naravno da policija može da zabrani prolaz osobama bez dokumenata. Jer policija kantona ima glavnu vlast u kantonu. Takav je sistem.Tomahawk11 wrote:Pa ne sele ih iz Sarajeva u Mostar. Da je tako, ja bih razumio ovaj potez.Haris.ba wrote:
Seli ih se u objekat koji bi trebao poslužiti svrsi.
Neće tu biti dovijeka.
i zasto su frknuti u Mostar???Heller wrote:Nemaju oni ništa sa kretanjem po kantonima. Da bi ljudi bili deportovani il da bi im bio azil dodijeljen moraju prvo proći kroz proces za vrijeme kojeg budu u tom centru.volta dzontra wrote:kao gradjanin HNK trazim od komesara da primjenjuje zakone a ne upute UNHCR. nek ne dozvoli ulaz u HNK osobamanbez osobnih dokumenata koji su prekrsili zakon nelegalnim ulaskom u BIH. Samo oni koji mogu dokumentima dokazati da dolaze iz ratom zahvacenih podrucja imaju pravo na izbjelicki status
Znam, samo ovako izgleda kao pravi cirkus. Ulaze kako hoće u državu, smještaju se gdje hoće i onda ih pokupe da se prebaci u neki objekt - ne može.Haris.ba wrote: Ja se slažem sa svime. Ali, kada vidiš da granična policija ne radi svoj posao. Da je dopušteno da mjesecima ljudi bez dokumenata kampuju u sred glavnog grada i rade šta hoće, naravno da policija može da zabrani prolaz osobama bez dokumenata. Jer policija kantona ima glavnu vlast u kantonu. Takav je sistem.
Komesar HNK radi svoj posao, a KS ne radi. Šta drugo da ti kažem.Tomahawk11 wrote:Znam, samo ovako izgleda kao pravi cirkus. Ulaze kako hoće u državu, smještaju se gdje hoće i onda ih pokupe da se prebaci u neki objekt - ne može.Haris.ba wrote: Ja se slažem sa svime. Ali, kada vidiš da granična policija ne radi svoj posao. Da je dopušteno da mjesecima ljudi bez dokumenata kampuju u sred glavnog grada i rade šta hoće, naravno da policija može da zabrani prolaz osobama bez dokumenata. Jer policija kantona ima glavnu vlast u kantonu. Takav je sistem.
Bolan komesar HNK stiti svoje gradjane. Godinama se upozorava nista. Onaj drot Mektic izmislja afere. Sad kad su dosli. De ih skloni iz Sarajeva da ne smetaju u Mostar....to je rjesenje koje su smislili u godinu danaHaris.ba wrote:Ja se slažem sa svime. Ali, kada vidiš da granična policija ne radi svoj posao. Da je dopušteno da mjesecima ljudi bez dokumenata kampuju u sred glavnog grada i rade šta hoće, naravno da policija može da zabrani prolaz osobama bez dokumenata. Jer policija kantona ima glavnu vlast u kantonu. Takav je sistem.Tomahawk11 wrote:Pa ne sele ih iz Sarajeva u Mostar. Da je tako, ja bih razumio ovaj potez.Haris.ba wrote:
Seli ih se u objekat koji bi trebao poslužiti svrsi.
Neće tu biti dovijeka.
Pa kad se navijači prevoze (znači građani BiH) na granici kantona policija tog kantona preuzima i odlučuje možeš li dalje. A nije se jednom desilo da je vratila bus sa navijačima. A navijači državljani BiH.
Jer se tamo nalazi Izbjeglički centar i Centar za readmisiju koji je namijenjen za prihvat bh. državljana koji se po sporazumima o readmisiji vraćaju u BiH. Centar je izgradjen novcem UNHCRa i od pocetaka se znala sta se gradi. To znaci da je ova igra sa ljudima u najboljem slucaju populizam.volta dzontra wrote:i zasto su frknuti u Mostar???Heller wrote:Nemaju oni ništa sa kretanjem po kantonima. Da bi ljudi bili deportovani il da bi im bio azil dodijeljen moraju prvo proći kroz proces za vrijeme kojeg budu u tom centru.volta dzontra wrote:kao gradjanin HNK trazim od komesara da primjenjuje zakone a ne upute UNHCR. nek ne dozvoli ulaz u HNK osobamanbez osobnih dokumenata koji su prekrsili zakon nelegalnim ulaskom u BIH. Samo oni koji mogu dokumentima dokazati da dolaze iz ratom zahvacenih podrucja imaju pravo na izbjelicki status
zasto komesar HNK ne bi odlucio da je 600 nedokumentiranih likova sa kriznih podrucja predstavlaju sigurnosnu prijetnju. Evo Goran Kovacevic prof.kriminalistike u Sarajevu rece medju kojima ima bivsih pripadnika ISILa. Jel on uzepeovac koji rusi drzavu????
Evo samo dok privedu rukovodstvo RS zbog ilegalnog referenduma.lajkujMe wrote:Za mene ovo je cisti drzavni udar od strane hrvata i HDZ ko su oni da zaustavlju drzavnu operaciju?
Ovdje SIPA specijalne jedinice na lice mjesta i pohapsiti sve policajce koji su blokirali put. Isto tako pravac Mostar hapsenje Komesara policije i onih koji su mu dali naredbu za ovo.
Optuznica: Izdaja protiv BIH i oglusenje o naredbi vlade Bosne i Hercegovine!!
Komesar kantona direktno rukovodi specijalnom jedinicom kantona. Ne može te ljude uhapsiti niko u državi. Samo možeš isprovocirati sukob.lajkujMe wrote:Za mene ovo je cisti drzavni udar od strane hrvata i HDZ ko su oni da zaustavlju drzavnu operaciju?
Ovdje SIPA specijalne jedinice na lice mjesta i pohapsiti sve policajce koji su blokirali put. Isto tako pravac Mostar hapsenje Komesara policije i onih koji su mu dali naredbu za ovo.
Zato sto imamo velike P*** na odgovornim mjestima salji pa ako se budu bunili vojska pa ne mozemo ljudi vise dopustati da ono sto nam u ratu nisu uzeli uzmu u miru.Prpa.ba wrote:Evo samo dok privedu rukovodstvo RS zbog ilegalnog referenduma.lajkujMe wrote:Za mene ovo je cisti drzavni udar od strane hrvata i HDZ ko su oni da zaustavlju drzavnu operaciju?
Tako nekako. Sto se prije pomiris sa tim lakse ce ti biti.lajkujMe wrote:Zato sto imamo velike P*** na odgovornim mjestima salji pa ako se budu bunili vojska pa ne mozemo ljudi vise dopustati da ono sto nam u ratu nisu uzeli uzmu u miru.Prpa.ba wrote:Evo samo dok privedu rukovodstvo RS zbog ilegalnog referenduma.lajkujMe wrote:Za mene ovo je cisti drzavni udar od strane hrvata i HDZ ko su oni da zaustavlju drzavnu operaciju?
Zasto smo onda ginulu u hiljadama? Da bi nam jedan Covic crtao gdje su granice?