21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Leopard_SA
#1601 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Francuska - Urugvaj 55-45
Iskreno, volio bih da prođe Urugvaj, ali mislimda je objektivno Fracnuska malo jača. Ako se Cavani oporavi do utakmice sa Francuskom i odbrana bude na nivou kao do sada, mislim da će u tom slučaju šanse biti podjednake.
Engleska - Švedska 60-40
Ova utakmica neće biti nešto posebno interesanta što se tiče ljepote u igri. Švedska je vrlo jaka kao kolektiv i u tome leži njihova snaga. S druge strane, Engleska je na ovo prvenstvo došla bez nekih velikih očekivanja, ali su pokazali da su jedan od favorita za osvajanje SP. Engleska je dostra kvalitetnija od Švedske i mislim da prolazi dalje.
Brazil - Belgija 50-50
Brazil i Belgija imaju podjednake šanse za prolaz. Ofanzivno, obje reprezentacije su možda i najkvalitetnije na svijetu(uz Francusku) što znači da sve zavisi od odbrane i veznog reda. Belgija ima problem sa bekovima, dok za Brazil ako se ne varam neće igari Casemiro. U ovom duelu će proći ona reprezentacija koja bolje riješi pitanje zadnje linije i veznog reda. Očekujem puno golova na ovoj utakmici.
Hrvatska - Rusija 60-40
U ovom duelu mislim da prolazi Hrvatska. Rusiju ima složan i jak kolektiv, ali su kvalitetom dosta iza Hrvata. Očekujem neki bunker koji će Rusija postaviti pred golom i čekati kontra napade. Rusija igra pred domaćom publikom pa će im to biti dodatni motiv da igraju, dok je Hrvatskoj ovo prilika da ode u polufinale prvi put nakon 20 godina. Ova utakmica ima najviše šanse da ode u produžetke i penale.
Iskreno, volio bih da prođe Urugvaj, ali mislimda je objektivno Fracnuska malo jača. Ako se Cavani oporavi do utakmice sa Francuskom i odbrana bude na nivou kao do sada, mislim da će u tom slučaju šanse biti podjednake.
Engleska - Švedska 60-40
Ova utakmica neće biti nešto posebno interesanta što se tiče ljepote u igri. Švedska je vrlo jaka kao kolektiv i u tome leži njihova snaga. S druge strane, Engleska je na ovo prvenstvo došla bez nekih velikih očekivanja, ali su pokazali da su jedan od favorita za osvajanje SP. Engleska je dostra kvalitetnija od Švedske i mislim da prolazi dalje.
Brazil - Belgija 50-50
Brazil i Belgija imaju podjednake šanse za prolaz. Ofanzivno, obje reprezentacije su možda i najkvalitetnije na svijetu(uz Francusku) što znači da sve zavisi od odbrane i veznog reda. Belgija ima problem sa bekovima, dok za Brazil ako se ne varam neće igari Casemiro. U ovom duelu će proći ona reprezentacija koja bolje riješi pitanje zadnje linije i veznog reda. Očekujem puno golova na ovoj utakmici.
Hrvatska - Rusija 60-40
U ovom duelu mislim da prolazi Hrvatska. Rusiju ima složan i jak kolektiv, ali su kvalitetom dosta iza Hrvata. Očekujem neki bunker koji će Rusija postaviti pred golom i čekati kontra napade. Rusija igra pred domaćom publikom pa će im to biti dodatni motiv da igraju, dok je Hrvatskoj ovo prilika da ode u polufinale prvi put nakon 20 godina. Ova utakmica ima najviše šanse da ode u produžetke i penale.
- cyprus
#1602 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ma rijetko kad se desilo da je jedna ekipa pomela protivnike u svakoj utakmici i na kraju osvojila... Eto pogledaj prvenstva unazad 20-tak godina, i vidjećeš da se na skoro svakom kasniji šampion 'provukao' i odigrao za qrac u bar jednoj ili dvije utakmice... A Portugal nam je prije dvije godine demonstrirao da je moguće svaku odigrat za qrac i opet osvojit trofejTomahawk11 wrote:A jesi li vidio kako su ti Japanci neiskusno pukli? To se na 2-0 otvorilo ko da su oni neka sila, a ovi imaju svakako potencijal da ih natrpaju.
Japanci su dobri bili dok nisu načeti onim, recimo prilično sretnim golom za 1-2, poslije toga su bili gotovi.
Dobro, s Brazilom ćemo vidjeti od čega su i tu će se dobiti neka prava slika.
Dakle, to što su Belgijanci bili relativno tanki protiv Japana ne mora značiti apsolutno ništa... Ja iz te utakmice primarno vidim ipak nešto drugo - kako su se glatko vratili u utakmicu... Gotovo bez po' muke... A ako je vjerovat komentatoru, na SP se niko u knock-out fazi nije vratio nakon -2 meščini vako neštoo 50-60 godina... Što govori da to uopšte inače nije lako kako je izgledalo...
Last edited by cyprus on 05/07/2018 15:55, edited 2 times in total.
- mad_max_ba
#1603 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Samo da prije protugala spomenemo i jednu grčku u portugalu ...cyprus wrote:Ma rijetko kad se desilo da je jedna ekipa pomela protivnike u svakoj utakmici i na kraju osvojila... Eto pogledaj prvenstva unazad 20-tak godina, i vidjećeš da se na skoro svakom kasniji šampion 'provukao' i odigrao za qrac u bar jednoj ili dvije utakmice... A Portugal nam je prije dvije godine demonstrirao da je moguće svaku odigrat za qrac i opet osvojit trofejTomahawk11 wrote:A jesi li vidio kako su ti Japanci neiskusno pukli? To se na 2-0 otvorilo ko da su oni neka sila, a ovi imaju svakako potencijal da ih natrpaju.
Japanci su dobri bili dok nisu načeti onim, recimo prilično sretnim golom za 1-2, poslije toga su bili gotovi.
Dakle, to što su Belgijanci bili relativno tanki protiv Japana ne mora značiti apsolutno ništa... Ja iz te utakmice primarno vidim ipak nešto drugo - kako su se glatko vratili u utakmicu... Gotovo bez po' muke...
- cyprus
#1604 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ne bih to dovodio u isti koš... Portugal je grupne utakmice prije dvije godine odigrao kriminalno, dok je knock-out fazi to i ličilo na nešto, ali opet ne da padneš na guzicu...mad_max_ba wrote:Samo da prije protugala spomenemo i jednu grčku u portugalu ...cyprus wrote:Ma rijetko kad se desilo da je jedna ekipa pomela protivnike u svakoj utakmici i na kraju osvojila... Eto pogledaj prvenstva unazad 20-tak godina, i vidjećeš da se na skoro svakom kasniji šampion 'provukao' i odigrao za qrac u bar jednoj ili dvije utakmice... A Portugal nam je prije dvije godine demonstrirao da je moguće svaku odigrat za qrac i opet osvojit trofejTomahawk11 wrote:A jesi li vidio kako su ti Japanci neiskusno pukli? To se na 2-0 otvorilo ko da su oni neka sila, a ovi imaju svakako potencijal da ih natrpaju.
Dakle, to što su Belgijanci bili relativno tanki protiv Japana ne mora značiti apsolutno ništa... Ja iz te utakmice primarno vidim ipak nešto drugo - kako su se glatko vratili u utakmicu... Gotovo bez po' muke...
Sa druge strane, Grčka je u Portugalu 2004. godine odigrala PERFEKTNO... Onako kako je to Rehagel taktički zamislio, u skladu sa svojim realnim mogućnostima, oni su to odradili bez greške... Jedino u porazu od Rusije, to nije bilo to...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1605 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa odigrao je i Portugal to prvenstvo, Grčka ih jeste dobila u grupi, ali su imali isti broj bodova kao Španci i prošli jer su, zamisli, dali više golova 
- cyprus
#1606 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ako se ne varam, Češka je na tom prvenstvu ostavila najbolji dojam, sve dok nije natrčala na Traianosa DellasaTomahawk11 wrote:Pa odigrao je i Portugal to prvenstvo, Grčka ih jeste dobila u grupi, ali su imali isti broj bodova kao Španci i prošli jer su, zamisli, dali više golova
- ExNihilo
#1607 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Brazil je 2002. bio konstantan.cyprus wrote:Ma rijetko kad se desilo da je jedna ekipa pomela protivnike u svakoj utakmici i na kraju osvojila... Eto pogledaj prvenstva unazad 20-tak godina, i vidjećeš da se na skoro svakom kasniji šampion 'provukao' i odigrao za qrac u bar jednoj ili dvije utakmice... A Portugal nam je prije dvije godine demonstrirao da je moguće svaku odigrat za qrac i opet osvojit trofejTomahawk11 wrote:A jesi li vidio kako su ti Japanci neiskusno pukli? To se na 2-0 otvorilo ko da su oni neka sila, a ovi imaju svakako potencijal da ih natrpaju.
Dakle, to što su Belgijanci bili relativno tanki protiv Japana ne mora značiti apsolutno ništa... Ja iz te utakmice primarno vidim ipak nešto drugo - kako su se glatko vratili u utakmicu... Gotovo bez po' muke... A ako je vjerovat komentatoru, na SP se niko u knock-out fazi nije vratio nakon -2 meščini vako neštoo 50-60 godina... Što govori da to uopšte inače nije lako kako je izgledalo...
- Leverage
#1608 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Engleska im je tad najozbiljnije zaprijetila, inače su bili baš ubjedljivi, mislim da su imali svih sedam pobjeda.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1609 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
S turcima u 1/2 jedva nekako. 1:0 Ronaldo nakon prodora i nekako je spicem udari, a ona preko ruke golmana u go.
- Leverage
#1610 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ne bi mi mrsko da pogledam, i u grupi su okrenuli sa 0:1 na 2:1 protiv Turske. Mislim da je to meč kad je Rivaldo izveo diving performance.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1611 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Jest ako citas statisiku a da nisi gledo njihove utakmice na tom turniru.ExNihilo wrote: Brazil je 2002. bio konstantan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1612 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ako za qrac znaci ruzno za oko slazem se.cyprus wrote:A Portugal nam je prije dvije godine demonstrirao da je moguće svaku odigrat za qrac i opet osvojit trofej
U suprotnom niposto. Grupu se jesu provukli, ali dalje je sve bilo pobjeda mentalne snage i kolektiva. Samo zamisli da se nama u supervaznoj utakmici povrijedi Dzeko u 20-toj minuti. A Nani i Kvarežma odigraše utakmicu zivota. Tu su pokazali i koliko znaci Ronaldo ali da mogu i bez njega o istom trosku.
Da ne spominjem istrcanu kontru protiv Hrvatske u 117-toj minuti ko da je 17-ta. I mirnocu i hladnokrvnost protiv Poljske i gadjenje fudbala Velsanima
Nije navijacki Tita mi
- Leverage
#1613 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Nije možda bilo idealno ali sedam pobjeda je nešto što iz ove perspektive izgleda potpuno nemoguće, ako ćemo tražiti kad je zadnji put neko potpuno dominirao bojim se da se moramo vratiti u doba Pelea.
Kad bi npr. najjača i najslabija reprezentaciju na prvenstvu odigrale sedam utakmica skoro je nemoguće očekivati da bi najjača dobila svih sedam. A ovdje se valja odigrat sedam puno težih utakmica. Urugvaj i Belgija imaju četiri pobjede u regularnom dijelu do sada, čak iako osvoje, što će biti vrlo teško s obzirom kakve protivnike imaju, čisto sumnjam da neće vidjeti barem neke produžetke ili penale.
Možda je Portugal od prije dvije godine nekakav negativan primjer ali sve ovo ostalo je super. Ko god osvoji od preostalih mislim da ne bi trebalo biti nekih zamjerki.
Kad bi npr. najjača i najslabija reprezentaciju na prvenstvu odigrale sedam utakmica skoro je nemoguće očekivati da bi najjača dobila svih sedam. A ovdje se valja odigrat sedam puno težih utakmica. Urugvaj i Belgija imaju četiri pobjede u regularnom dijelu do sada, čak iako osvoje, što će biti vrlo teško s obzirom kakve protivnike imaju, čisto sumnjam da neće vidjeti barem neke produžetke ili penale.
Možda je Portugal od prije dvije godine nekakav negativan primjer ali sve ovo ostalo je super. Ko god osvoji od preostalih mislim da ne bi trebalo biti nekih zamjerki.
-
Korisničkoime
#1614 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Da se ne smaramo Francuska ovo osvaja.
- ExNihilo
#1615 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Dobar si ti momak._BataZiv_0809 wrote:Jest ako citas statisiku a da nisi gledo njihove utakmice na tom turniru.ExNihilo wrote: Brazil je 2002. bio konstantan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1616 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
ZnamExNihilo wrote:
Dobar si ti momak.
- cyprus
#1617 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Koliko se ja sjećam, Turci su ih dobro napatili oba puta, a ni sa Englezima nije bilo glatko... Al hajd, to je najbliže nekoj konstantnosti... U svakom slučaju, rijedak primjer...ExNihilo wrote:Brazil je 2002. bio konstantan.cyprus wrote:Ma rijetko kad se desilo da je jedna ekipa pomela protivnike u svakoj utakmici i na kraju osvojila... Eto pogledaj prvenstva unazad 20-tak godina, i vidjećeš da se na skoro svakom kasniji šampion 'provukao' i odigrao za qrac u bar jednoj ili dvije utakmice... A Portugal nam je prije dvije godine demonstrirao da je moguće svaku odigrat za qrac i opet osvojit trofejTomahawk11 wrote:A jesi li vidio kako su ti Japanci neiskusno pukli? To se na 2-0 otvorilo ko da su oni neka sila, a ovi imaju svakako potencijal da ih natrpaju.
- AmiĐa_Idriz
- cyprus
#1619 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
AmiĐa_Idriz wrote:Seamen
- turbofolk
#1620 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Nevezano za ovu vašu diskusiju, zanimljivo da su u grupi i u polufinalu igrali s Turskom. Sad na ovom prvenstvu, žrijeb je koncipiran tako da se ekipe iz iste grupe ne mogu ponovo sastati do finala. Očito su tad bili preambiciozni, pa uštimali žrijeb tako da se Korea i Japan ne mogu sastati do finalacyprus wrote:
Koliko se ja sjećam, Turci su ih dobro napatili oba puta, a ni sa Englezima nije bilo glatko... Al hajd, to je najbliže nekoj konstantnosti... U svakom slučaju, rijedak primjer...
- cyprus
#1621 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ma ne vjerujem da im je ambicija bila ta... Nego je uštimano bilo tako da Koreja igra samo na korejskom, a Japan samo na japanskom tlu... Do finalaturbofolk wrote:Nevezano za ovu vašu diskusiju, zanimljivo da su u grupi i u polufinalu igrali s Turskom. Sad na ovom prvenstvu, žrijeb je koncipiran tako da se ekipe iz iste grupe ne mogu ponovo sastati do finala. Očito su tad bili preambiciozni, pa uštimali žrijeb tako da se Korea i Japan ne mogu sastati do finalacyprus wrote:
Koliko se ja sjećam, Turci su ih dobro napatili oba puta, a ni sa Englezima nije bilo glatko... Al hajd, to je najbliže nekoj konstantnosti... U svakom slučaju, rijedak primjer...Helem, ovako kako je u Rusiji, je puno bolje i poštenije. Ne da mi se guglat kako je bilo 1998. 2006. 2010. i 2014. dakle na prvenstvima sa 32 ekipe.
-
°u°
#1622 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Dok razglabate taktiku raja se zeza na račun Neymara, Čak i njihovi navijači
- AmiĐa_Idriz
#1623 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Bome je bilo i naštimano da Koreja ode do finala...al onda se isprsi Balakcyprus wrote:Ma ne vjerujem da im je ambicija bila ta... Nego je uštimano bilo tako da Koreja igra samo na korejskom, a Japan samo na japanskom tlu... Do finalaturbofolk wrote:Nevezano za ovu vašu diskusiju, zanimljivo da su u grupi i u polufinalu igrali s Turskom. Sad na ovom prvenstvu, žrijeb je koncipiran tako da se ekipe iz iste grupe ne mogu ponovo sastati do finala. Očito su tad bili preambiciozni, pa uštimali žrijeb tako da se Korea i Japan ne mogu sastati do finalacyprus wrote:
Koliko se ja sjećam, Turci su ih dobro napatili oba puta, a ni sa Englezima nije bilo glatko... Al hajd, to je najbliže nekoj konstantnosti... U svakom slučaju, rijedak primjer...Helem, ovako kako je u Rusiji, je puno bolje i poštenije. Ne da mi se guglat kako je bilo 1998. 2006. 2010. i 2014. dakle na prvenstvima sa 32 ekipe.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1624 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
A njemu dohaka sudija. EngleskiAmiĐa_Idriz wrote: Bome je bilo i naštimano da Koreja ode do finala...al onda se isprsi Balak
- p206
#1625 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Urugvaj osvaja