da ti dam savjet kako ces najlakse upozoriti na mene, to je kada doneses dobar protuargument sa dokazomMarlboroGold wrote:Šta ću ja kad se tvoji postovi ne mogu sakriti kad te neko citira, pa opet vidim šta pišeš i nekad nešto i napišem u vezi toga. Evo sad sam i otvorio.
Na onoj temi sam samo pročitao naslov, a ne i post. Znao sam šta se u istom nalazi - klipovi, slikovnice i ostala standardna priča koju prosipaš godinama na forumu o inteligentnom dizajnu. Cilj je bio upozoriti one koji te ne poznaju dovoljno.
Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
- Smrcak15
#1601 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
- Bloo
- Globalna šefica
#1602 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
A Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi i Hasan Ibn al-Haytham nastave da se okrecu u grobu...
- Smrcak15
#1603 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ako ti pokazem nesto precizno u Kuranu, jer eto ti si perfekcionista m da bas bude u bocu pogodakBloo wrote:Kao sto rekoh, nastavi da pravis saradu od svog bozanstva i svete knjige.
Niko ti ne brani.
Hoce li to tebe ubijediti da je Kuran brojcano kodirana knjiga?
- Bloo
- Globalna šefica
#1604 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Nemoj molim te.
Vidi dana kakav je. Zapravo ne mozes, ti si u Sveckoj.
Badema, Kuduz...
Zapravo nema.potrebe da ista vise postas, svi smo skinuli ovo...
https://www.scribd.com/document/3693524 ... da-Kur-ana
Vidi dana kakav je. Zapravo ne mozes, ti si u Sveckoj.
Badema, Kuduz...
Zapravo nema.potrebe da ista vise postas, svi smo skinuli ovo...
https://www.scribd.com/document/3693524 ... da-Kur-ana
- beni-bu-man
#1605 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Bez zajebancije, ja bi to volio vidjetiSmrcak15 wrote:ako ti pokazem nesto precizno u Kuranu, jer eto ti si perfekcionista m da bas bude u bocu pogodakBloo wrote:Kao sto rekoh, nastavi da pravis saradu od svog bozanstva i svete knjige.
Niko ti ne brani.
Hoce li to tebe ubijediti da je Kuran brojcano kodirana knjiga?
- Smrcak15
#1606 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
promijeni bilo koji ajet u Kuranu srusit ce se simetrija i kodiranjebeni-bu-man wrote: Bez zajebancije, ja bi to volio vidjeti

evo pogledaj kolika je ogromna simetrija u raspodjeli broja sura i ajeta

- beni-bu-man
#1607 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
bizi ba smrle zajebaJem se
imam ja pamtnijeg posla

- JVC
#1608 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Ja sam otisao korak dalje. Naime, duze vrijeme sam zivio i radio na B. Istoku tj. zemljama koje zive pod Serijatskim zakonom.
Upoznao tonu ljudi, jedan od njih je covjek koji je zavrsio Islamske skole i dobio je zvanja/titule u tim skolama. Njegov maternji jezik je Arapski, i ja sam mu poslao par slika od ovih cuda sa kojim Smrcak konstatno siluje ovaj forum. Cekam na njegov odgovor i sa nestrpljenjem iscekujem sta ce "Smrcak, kao sef istrazivackog tima" da kaze na sve ovo.
Upoznao tonu ljudi, jedan od njih je covjek koji je zavrsio Islamske skole i dobio je zvanja/titule u tim skolama. Njegov maternji jezik je Arapski, i ja sam mu poslao par slika od ovih cuda sa kojim Smrcak konstatno siluje ovaj forum. Cekam na njegov odgovor i sa nestrpljenjem iscekujem sta ce "Smrcak, kao sef istrazivackog tima" da kaze na sve ovo.
- Smrcak15
#1609 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
super, to hocu , da se malo angazujeteJVC wrote:Ja sam otisao korak dalje. Naime, duze vrijeme sam zivio i radio na B. Istoku tj. zemljama koje zive pod Serijatskim zakonom.
- Bloo
- Globalna šefica
#1610 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
I mi ostali bismo voljeli da se ti malo angažuješ oko čitanja osnova matematike i fizike...ali jbg...
- JVC
#1611 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Htjedoh ja napisat ono narodnu o sarenim vratima, ali sam odustaoBloo wrote:I mi ostali bismo voljeli da se ti malo angažuješ oko čitanja osnova matematike i fizike...ali jbg...
- славянин
#1612 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Vi ste gori od njegaBloo wrote:I mi ostali bismo voljeli da se ti malo angažuješ oko čitanja osnova matematike i fizike...ali jbg...
- Bloo
- Globalna šefica
#1613 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Najgori od sve djece!славянин wrote:Vi ste gori od njegaBloo wrote:I mi ostali bismo voljeli da se ti malo angažuješ oko čitanja osnova matematike i fizike...ali jbg...
- JVC
- Smrcak15
#1615 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Dozer wrote: I, naravno, citat iz Kur'ana u kojem se spominje RIJEC DNK.

- Dozer
#1616 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Nenadjebiv si, definitivno

I, pri tome, vrlo se naivno pravis blesav. Ako se pravis ....
- Smrcak15
#1617 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
trazio si dobio si....Dozer wrote:Nenadjebiv si, definitivno![]()
![]()
i dalje stoji
6:111 Kada bismo im andjele/meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali – oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.
- Dozer
#1618 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ZNaci, Allah nece da mi nevjernici vjerujemo? Sta je poenta? 
- славянин
#1619 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Bog radi na misteriozne nacine tj Allah zna - sta ti previse pitasDozer wrote:ZNaci, Allah nece da mi nevjernici vjerujemo? Sta je poenta?
- Smrcak15
#1620 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ne radi na misteriozne nacin, jasno je to pojasnio u Kuranuславянин wrote:Bog radi na misteriozne nacine tj Allah zna - sta ti previse pitasDozer wrote:ZNaci, Allah nece da mi nevjernici vjerujemo? Sta je poenta?
Ako ti neces da vjerujes u srcu, i boris se za svoje nevjerovanje, prepustit ce te tome, nece ti pomoci da nadjes pravog puta osim ako ti se ne smiluje.
Zamisli Ovako, sam sa sobom razcistis, srce ti kaze, ja ne zelim da vjerujem, ja necu da vjerujem, ja nevolim da vjerujem....i onda svako ko pridonese bilo kakav dokaz koji puse u tu stranu da se moze vjerovati, tvoje srce koje je zadovoljno sa nevjerovanjem osjeca nelagodu kada mu se svjetonazor narusi, i onda revolt krene, pa se negira uz duz i poprijeko, ma koliko nelogicno i nerezonski bilo negiranje.
Kada se ti priklonis svom srcu, milo ti bude nevjerovanje, tad se postavi na oci i srce i duse sto bi se reklo, neka vrsta zastora da covjek nemoze vidjeti istinu koja vodi spasu, i zato Bog kaze ma kakav god dokaz vidi nevjernik nece vjerovati ako to Bog ne dopusti, to jeste ne podigne taj zastor sa oci...
a znas kako se zastor dize, iskrenim pokajanje, i obracanjem Bogu za uputu i spas, ali ono bas iskreno, tek tad moze se covjek nadati necemo...a do tad vazi ovo pravilo
6:111 Kada bismo im andjele/meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali – oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.
pa cak Bog posto zna sta bi bilo kad bi bilo, kaze Bog u Kuranu da bi vi nevjernici rekli kada bi vidjeli neko cudo, rekli bi to je ili madjionicarski trik ili halucinacija (prividjanje)
dok osobe koje su ni tamo ni vamo, sto bi se reklo agnostici, ono daj mi dokaz vjerovat cu , ako mi ne das, necu, jednostavno koji nisu zagrizeni u svom nevjerovanju nego su objektivni, takvi mogu da postanu vjernici nakon vidjenja cuda.
Allah hoce da ljudi vjeruju, ali ih nece da silom nagoni u u vjerovanje, on sam kaze, da ja hocu svi bi ljudi bilio vjernici
kako i ne bi mogao, kad sa svojom moci moze uradit to da smo svi vjernici...ali on hoce da se uradi filtracija kroz slobodnu volju, ko zasluzi a ko ne Raj i njegovo zadovoljstvo.
- славянин
#1621 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Djaba pises ne vidim te
jedino ako te neko quota 
- Bloo
- Globalna šefica
#1622 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Kondicionali?6:111 Kada bismo im andjele/meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali – oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.
Kad, kad, kad...
Evo od nastanka islama (ili bilo koje druge religije) nikako da se ta čuda počnu opet dešavati...sve se nekako dešavalo nekad davno.
Eto mogli bi poslati meleke, ali nećemo?
Wtf.
- Smrcak15
#1623 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
славянин wrote:Djaba pises ne vidim tejedino ako te neko quota
kakve face, stave te na foe listu, i onda ti ulaze na teme da procitaju Preko kvotanja drugih sta si napisao....
pa kojeg vraga uopste dolazis mi na temu, zaobidji je u sirokom luku, kvotaj neko ovo nek vide
jednostavno receno, ko me god stavio na foe, zaobidjite moje teme u sirokom luku, kada niste spremni za diskusiju jednostavno zaobidji i to je to.
a sad ovdje od sebe budale praviti, stavljajuci me na foe i onda pokusati saznati sta sam rekao preko kvotanja, to je ludilo na kvadrat
- Dozer
#1624 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
A u pm.... Ne vjerujes u srcu? Srce nece da vjeruje? Kada se priklonis svom srcu....? Kako izgleda otklon od svog srca, crni Smrle.... kod mene se to zove smrtSmrcak15 wrote: ne radi na misteriozne nacin, jasno je to pojasnio u Kuranu
Ako ti neces da vjerujes u srcu, i boris se za svoje nevjerovanje, prepustit ce te tome, nece ti pomoci da nadjes pravog puta osim ako ti se ne smiluje.
Zamisli Ovako, sam sa sobom razcistis, srce ti kaze, ja ne zelim da vjerujem, ja necu da vjerujem, ja nevolim da vjerujem....i onda svako ko pridonese bilo kakav dokaz koji puse u tu stranu da se moze vjerovati, tvoje srce koje je zadovoljno sa nevjerovanjem osjeca nelagodu kada mu se svjetonazor narusi, i onda revolt krene, pa se negira uz duz i poprijeko, ma koliko nelogicno i nerezonski bilo negiranje.
Kada se ti priklonis svom srcu, milo ti bude nevjerovanje, tad se postavi na oci i srce i duse sto bi se reklo, neka vrsta zastora da covjek nemoze vidjeti istinu koja vodi spasu, i zato Bog kaze ma kakav god dokaz vidi nevjernik nece vjerovati ako to Bog ne dopusti, to jeste ne podigne taj zastor sa oci...
a znas kako se zastor dize, iskrenim pokajanje, i obracanjem Bogu za uputu i spas, ali ono bas iskreno, tek tad moze se covjek nadati necemo...a do tad vazi ovo pravilo
pa cak Bog posto zna sta bi bilo kad bi bilo, kaze Bog u Kuranu da bi vi nevjernici rekli kada bi vidjeli neko cudo, rekli bi to je ili madjionicarski trik ili halucinacija (prividjanje)
dok osobe koje su ni tamo ni vamo, sto bi se reklo agnostici, ono daj mi dokaz vjerovat cu , ako mi ne das, necu, jednostavno koji nisu zagrizeni u svom nevjerovanju nego su objektivni, takvi mogu da postanu vjernici nakon vidjenja cuda.
Allah hoce da ljudi vjeruju, ali ih nece da silom nagoni u u vjerovanje, on sam kaze, da ja hocu svi bi ljudi bilio vjernici
kako i ne bi mogao, kad sa svojom moci moze uradit to da smo svi vjernici...ali on hoce da se uradi filtracija kroz slobodnu volju, ko zasluzi a ko ne Raj i njegovo zadovoljstvo.
Srce je misic ba...ne moze da misli, osjeca, voli, ne voli, itd.
Za sve to je zaduzen mozak i samo mozak, a te pjesnicke veze sa srcem su, opet, samo proizvod naseg uma koji je to utkao u religijske knjige.
Hoces li ikad shvatiti da su te knjige i njihov sadrzaj ljudski proizvod.....
- Smrcak15
#1625 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
dovoljno dokaza imam da je Kuran od Boga, meni dosta..a to sto ti ne zelis da vjerujes tvoja stvar.Dozer wrote: Hoces li ikad shvatiti da su te knjige i njihov sadrzaj ljudski proizvod.....