Naslovnica wrote:Ma džaba je pričati...
I onda se ja čudim zašto se moja djeca nakon 20 minuta napolju vrate u stan. Pitam ih šta je, samo slegnu ramenima, nako - dosadno.
Nisu djeca u fazonu tekbira, pa ne kontaju ništa. Možda bi rebalo da ih uputim malo o ove mainstream-ove, da im objasnim kako bi, da bi se prilagodili i uživali u igri, i oni trebali da počnu da tekbiraju. Po mogućnosti da naprave i snješka kjafira, pa da ga kružnim razvale uz povike koji uz to idu.
Neka se djeca prilagođavaju, ha ja...?
Neka tvoji uzvikuju Iso miki
Djeca su nisu talibani. Neces vjerovati, ali se ovo uzvikivalo i prije 5-10-15-20-25 godina koliko je i meni sada. Pa niti se ko raznio, niti kamion pregazio. A najbolji prijatelj iz djetinstva mi se zove Domagoj. Mislim da je ipak problem u vama, ali hajde...
radiša wrote:Nema tu puno pametovanja,kakvi roditelji takva djeca,djete sigurno nece tekbirat i ici u dzamiju,crkvu dok ga roditelj tamo ne odvede i ne pocne od malih nogu ga uciti stvarima o kojim bi on sam trebao da uci, ako ga bude interesovalo naravno,u periodu zivota kad pocne shvatat neke stvari.Rijetki su oni roditelji danas koji uce djecu normalnom zivotu i ne pune djeci glavu glupostima a oni na zalost rade kako uce,bez obzira sto nemaju predstavu o cemu ih uce.Tu djecu najmanje krivim.
Lose je kada djete povedes u dzamiju ili crkvu ? U crkvu ili dzamiju nece sigurno nauciti nesto lose. Niti ce ga tjerati na zlobu, mrznju ili sta vec. Meni je normalnije povesti djete u dzamiju ili crkvu nego recimo na utakmicu(iako sam vatreni navijac i na svakoj utakmici).