Rezultati izbora 2016

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1601 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Velkoski »

kod mene neki slave na fejsbuku :mrgreen:
todd_smith

#1602 Re: Rezultati izbora 2016

Post by todd_smith »

A sta je lik do sada radio? zadnjih par godina nije ganjao i organizovao glasove i slicno, kao da je tek prosle sedmice dobio vijest da ce se glasati, i sada mu neko drugi kriv sto nije izabran

njegova bruka i sramota koliko i bakirova
O'zone wrote:
Prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima SDA je u FBiH osvojila najviše glasova - ukupno više od 257.000.
Broj osvojenih glasova u FBiH: SDA na prvom mjestu, slijede SDP, HDZ, SBB i DF

Na drugom mjestu je SDP sa osvojenih nešto više od 105.000 glasova, dok je treći HDZ BiH sa osvojenih blizu 64.000 glasova.

SBB je osvojio blizu 63.000 glasova, dok je na petom mjestu Demokratska fronta koja je osvojila 47.000 glasova. Naša stranka je ukupno u FBiH osvojila nešto više od 22.000 glasova.
Kako se ovi hvale da su najjače opozicione stranke kad nisu ni blizu?

SDP izvukao TK po broju glasova.
Ma kakva nasa stranka kao opozicija, ljudi imaju 4-5 osoba u medijima i guraju se non stop, sve sto rade rade preko fejsbuka, zato se i cini raji kao da su uvijek prisutni u velikom broju
mario001

#1603 Re: Rezultati izbora 2016

Post by mario001 »

klixo wrote:Sta se desava u Srebrenici ? Neki portali pisu da je Camil pobjednik odnosno da ce presuditi 3.300 dijasporskih glasova koji nisu stigli ???
Camil je pobjedio
bullmastiff

#1604 Re: Rezultati izbora 2016

Post by bullmastiff »

Zna li neko šta je sa biračima koji budu zapisani prilikom izbornog procesa(slikanje listića)?
Neko mi reče ništa neće biti, a neko kaže kazna je moguća :)

Ja onako uslikao ako mi određeni ne budu vjerovali.. :D
Hvala.
Styling

#1605 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:Dok nam je tad oporbeni SDP godinama punio glavu kako je vazno osvojiti Centar, a forumski pioniri to ponavljali potencirajuci tezinu super extra urbanog glasa, sve je bilo ok. Kad je SDP kaznjen radi lopovluka Becirevica, ti isti forumski pioniri na kriz razapinju Bakira. Nikad SDP nije znao izgubiti, izgleda nece ni nauciti. Umjesto da se zapitaju sto su izgubili Centar, oni po Bakiru.
Ja koliko znam, Becirevic je vec vise od dvije godine u DF-u, tako da se ne moze bas SDP-u spocitavati gubitak Centra. I, btw, gdje je taj liK u cijeloj ovoj prici? Pa ni da podrzi stranackog kolegu na izborima.
emmir1

#1606 Re: Rezultati izbora 2016

Post by emmir1 »

bullmastiff wrote:Zna li neko šta je sa biračima koji budu zapisani prilikom izbornog procesa(slikanje listića)?

Hvala.

Auuu brate nahebo si
mO k3

#1607 Re: Rezultati izbora 2016

Post by mO k3 »

bullmastiff wrote:Zna li neko šta je sa biračima koji budu zapisani prilikom izbornog procesa(slikanje listića)?

Hvala.
SIPA ima da ti dojde na vrata -.-
mirsek

#1608 Re: RE: Re: Rezultati izbora 2016

Post by mirsek »

Styling wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dok nam je tad oporbeni SDP godinama punio glavu kako je vazno osvojiti Centar, a forumski pioniri to ponavljali potencirajuci tezinu super extra urbanog glasa, sve je bilo ok. Kad je SDP kaznjen radi lopovluka Becirevica, ti isti forumski pioniri na kriz razapinju Bakira. Nikad SDP nije znao izgubiti, izgleda nece ni nauciti. Umjesto da se zapitaju sto su izgubili Centar, oni po Bakiru.
Ja koliko znam, Becirevic je vec vise od dvije godine u DF-u, tako da se ne moze bas SDP-u spocitavati gubitak Centra. I, btw, gdje je taj liK u cijeloj ovoj prici? Pa ni da podrzi stranackog kolegu na izborima.
Dzevad ceka neku poziciju u Kantonalnoj vladi. Zaduzio je SDA a i vala da se penzionise otici ce bogatiji za minalno par miliona KM.

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
O'zone
Globalni moderator

#1609 Re: Rezultati izbora 2016

Post by O'zone »

Tarzo

#1610 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Tarzo »

Image
Heller

#1611 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Heller »

Da mi je samo znat kako će slikar doprinijeti razvoju opštine, možda derne neki mural.
Trebam te

#1612 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Trebam te »

Heller wrote:
Da mi je samo znat kako će slikar doprinijeti razvoju opštine, možda derne neki mural.
kod druga Tita,ovakvi bi skupljali papirice oko autobuske stanice....jbg,stigla demokratija.
Neko rece na komentarima :izet:

:run:
Innovation

#1613 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Innovation »

U Centralnoj izbornoj komisiji trebao bi početi sastanak članova CIK-a s članovima Općinske izborne komisije iz Stoca. Sastanak je sazvan jučer i zakazan je jutros za 10 sati, no za sada se pojavio samo član Komisije Avdo Jaganjac.Sastanak je sazvan s ciljem da se rasvjetke dešavanja u Stocu gdje su u nedjelju u popodnevnim satima zatvorena sva birališta. zbog niza incidenata.

No, novinarima se danas obratio član CIK-a Suad Arnautović kazao da ima informaciju da je specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i da drži pod kontrolom izborni materijal i izborni proces u tom gradu. On je ocjenio to protivno izbornom zakonu i da je trenutno u toku kolegij VIK-a te da on istupa kao pojedinac, a ne u ime CIK-a.

Uskoro opširnije ...
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/257143/specij ... PSbZC.dpuf
:roll:
sadie_forever

#1614 Re: Rezultati izbora 2016

Post by sadie_forever »

Styling wrote:

Ja ni SDP-ovce ne vidim kao urbaniste liberale,to su vise stranke tipa nasa stranka

za sdp ti glasa prosjecni titoista,koji itekako nema puno sa zapadom
biske

#1615 Re: Rezultati izbora 2016

Post by biske »

znači kuha se opštini centar i navlači vijeće ajnadžiću. sa 17-14 za opoziciju palo se na16-15 sa trenutnim rezultatima, ezdea klepila jednog na uštrb reufa.
biske wrote: centar trenutno (3.10. u 15:15)
sda 9
ns 6
df 5
sdp 4
sbb 3
penzioneri 2
reuf 2
centar sad
sda 10
ns 6
df 5
sdp 4
sbb 3
penzioneri 2
reuf 1
Capsicum

#1616 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Capsicum »

biske wrote:znači kuha se opštini centar i navlači vijeće ajnadžiću. sa 17-14 za opoziciju palo se na16-15 sa trenutnim rezultatima, ezdea klepila jednog na uštrb reufa.
sda 9
ns 6
df 5
sdp 4
sbb 3
penzioneri 2
reuf 2
centar sad
sda 10
ns 6
df 5
sdp 4
sbb 3
penzioneri 2
reuf 1
Koje rezultate, odnosno broj glasova po strankama si koristio za ovo?
biske

#1617 Re: Rezultati izbora 2016

Post by biske »

Capsicum wrote:
biske wrote:znači kuha se opštini centar i navlači vijeće ajnadžiću. sa 17-14 za opoziciju palo se na16-15 sa trenutnim rezultatima, ezdea klepila jednog na uštrb reufa.
sda 9
ns 6
df 5
sdp 4
sbb 3
penzioneri 2
reuf 2
centar sad
sda 10
ns 6
df 5
sdp 4
sbb 3
penzioneri 2
reuf 1
Koje rezultate, odnosno broj glasova po strankama si koristio za ovo?
cik-ove
3.10.:
sda 4284
NS 3025
df 2360
sdp 2175
sbb 1531
sp 830
gs 720

danas:
sda 4978
NS 3148
df 2514
sdp 2315
sbb 1624
sp 878
gs 734
Capsicum

#1618 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Capsicum »

To su u stvari jucerasnji podaci i to nakon sto su ukinuli iz prebrojanih jedno mjesto (vjerovatno zbog ponovnog prebrojavanja). Sad nesto odugovlace opasno... Sigurno se mulja. Interesantna je i situacija sa Soukbunara, koja se brze-bolje zataskala. Ne bi me zacudilo da na kraju maznu i Reufu i penzicima po jedno mjesto...
Better Man

#1619 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Better Man »

Zrelo je vrijeme da se uvede obavezno glasanje na izborima i da se svim apstinentima uskrate osnovna ljudska prava zbog ne izlaska na izbore i odredi debela novčana kazna. Isto tako da načelnik može postati samo onaj ko osvoji 50% + 1 glas u suprotnom bi se išlo u drugi krug. Isto tako zabrana kandidovanja za sve one protiv koji se vodi istraga, sudski postupak, kao i rodbinu osuđenih krminalaca i ubica (slučaj Cvijan).
Altsa

#1620 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Altsa »

Innovation wrote:
U Centralnoj izbornoj komisiji trebao bi početi sastanak članova CIK-a s članovima Općinske izborne komisije iz Stoca. Sastanak je sazvan jučer i zakazan je jutros za 10 sati, no za sada se pojavio samo član Komisije Avdo Jaganjac.Sastanak je sazvan s ciljem da se rasvjetke dešavanja u Stocu gdje su u nedjelju u popodnevnim satima zatvorena sva birališta. zbog niza incidenata.

No, novinarima se danas obratio član CIK-a Suad Arnautović kazao da ima informaciju da je specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i da drži pod kontrolom izborni materijal i izborni proces u tom gradu. On je ocjenio to protivno izbornom zakonu i da je trenutno u toku kolegij VIK-a te da on istupa kao pojedinac, a ne u ime CIK-a.

Uskoro opširnije ...
Vrlo su blizu da se izbori u Srebrenici poniste. Cetalji nisu svjesni toga.
Capsicum

#1621 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Capsicum »

Better Man wrote:Zrelo je vrijeme da se uvede obavezno glasanje na izborima i da se svim apstinentima uskrate osnovna ljudska prava zbog ne izlaska na izbore i odredi debela novčana kazna. Isto tako da načelnik može postati samo onaj ko osvoji 50% + 1 glas u suprotnom bi se išlo u drugi krug. Isto tako zabrana kandidovanja za sve one protiv koji se vodi istraga, sudski postupak, kao i rodbinu osuđenih krminalaca i ubica (slučaj Cvijan).
Ja bih samo uveo kaznu od 100 KM za neizlazak na izbore. Osim toga, dosta je bilo ovih kriminalnih aktivnosti nakon zatvaranja biralista, od strane birackih odbora. Treba uvesti elektronsko glasanje i potpuno izbaciti biracke odbore iz procesa glasanja. Rezultati bi bili odmah raspolozivi, bilo bi sve jeftinije i tacnije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1622 Re: Rezultati izbora 2016

Post by pici »

BiH
Sulejman Haljevac Memo: Mladima ću dati prostora da nešto naprave

Prema dosad izbrojanim glasovima na lokalnim izborima, akademski slikar Sulejman Haljevac Memo sa 378 glasova drugi je najbolje rangirani kandidat SBB-a za vijećnika u Općinskom vijeću Centar.
TTTOOOOOOOO MEMANEEEEE idemo na vlašiĆ da se urokamo :bih: :bih: :bih: ja častim svježom piČetinom :bih:
Banksy

#1623 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Banksy »

Tarzo wrote:Image

Dobar.
tandmand

#1624 Re: Rezultati izbora 2016

Post by tandmand »

Altsa wrote:
Innovation wrote:

Uskoro opširnije ...
Vrlo su blizu da se izbori u Srebrenici poniste. Cetalji nisu svjesni toga.
Nikakav problem da Ćamil bude načelnik kao što je to do sada bio Ljubo Bešlić ... Samo da mu Allah podari zdravlje. :skoljka:
Tarzo

#1625 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Tarzo »

Better Man wrote:Zrelo je vrijeme da se uvede obavezno glasanje na izborima i da se svim apstinentima uskrate osnovna ljudska prava zbog ne izlaska na izbore i odredi debela novčana kazna. Isto tako da načelnik može postati samo onaj ko osvoji 50% + 1 glas u suprotnom bi se išlo u drugi krug. Isto tako zabrana kandidovanja za sve one protiv koji se vodi istraga, sudski postupak, kao i rodbinu osuđenih krminalaca i ubica (slučaj Cvijan).

Može.
Čim se uvede i primjeni u praksi odgovornost izabranih dužnosnika.
I onda kad se pojave ljudi koje će pored ličnog interesa, interesa partije i interesa rodbine biti spremni da ponešto korisno urade i za građane ove države.
Dok je ovako Sjaši Kurta da uzjaše Murta i bez ikakve odgovornosti izabranih dobrom dijelu populacije ne pada na pamet da uzalud troši svoje slobodno vrijeme.
Post Reply