Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drug_profi

#1601 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Evo sad cu ja u Sarajevu da izvrsim samospaljivanje u znak samokritike i kajanja.
So What!

#1602 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

Thorgerson wrote:Ovo što se radi sa Tuzlom je zločin.

Nakon toliko godina imati ovakvu povezanost dvije najveće regije u državi. Užas. Nedavno išao po druga na aerodrom, no comment. Imam osjećaj da mi je lakše bilo otići do Splita po njega.

Krajina, ma to je davno prestala biti BiH. Ljudi tamo su i odustali, niti se više nadaju da će im iko dati ikakvu infrastrukturu. Okrenulo se sve ka Hrvatskoj, zapadu...

:(
Krajina bi se iseljavala i sa autoputom, isto kao što se neke regije u Hrvatskoj iseljavaju (Slavonija), iako imaju iznimno dobru infrastrukturu.

S druge strane, nisam vidio ljude koji više vole BiH, a i Sarajevo, a da tako malo dobivaju.

Da bi ih kupili dobili su "brzi" voz do Bihaća i evo aerodrom im guraju, iako i jedno i drugo je mizerno, za potrebe ove regije.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1603 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by mk ultra »

Thorgerson wrote:Ovo što se radi sa Tuzlom je zločin.

Nakon toliko godina imati ovakvu povezanost dvije najveće regije u državi. Užas. Nedavno išao po druga na aerodrom, no comment. Imam osjećaj da mi je lakše bilo otići do Splita po njega.

Krajina, ma to je davno prestala biti BiH. Ljudi tamo su i odustali, niti se više nadaju da će im iko dati ikakvu infrastrukturu. Okrenulo se sve ka Hrvatskoj, zapadu...

:(
šta bi da moraš svakih 7-10 dana :lol:

Meni je do Krajine dio od Lašve do Jajca najgori, da se to riješi, sve bi se riješilo
escobar__

#1604 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Ma riješit će se i to, 2107. godina je blizu. :bih:
Alfons Kauders

#1605 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote:Ma riješit će se i to, 2107. godina je blizu. :bih:
Još 5 dana i otvara se Karaula, nakon punih 6 mjeseci kašnjenja. Pa neka slavi ko hoće! :D
Dr Arsla

#1606 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Dr Arsla »

Alfons Kauders wrote:
escobar__ wrote:Ma riješit će se i to, 2107. godina je blizu. :bih:
Još 5 dana i otvara se Karaula, nakon punih 6 mjeseci kašnjenja. Pa neka slavi ko hoće! :D
Prije će Sarajevo zaigrati 3 pretkolo na Koševu nego što će završiti Karaulu :mrgreen:
Alfons Kauders

#1607 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

Dr Arsla wrote: Prije će Sarajevo zaigrati 3 pretkolo na Koševu nego što će završiti Karaulu :mrgreen:
Zar sumnjaš u naše neimare i misliš da će rok za izvođenje radova prekoračiti za više od 100%? :D

E ako ne bude gotova 1. avgusta, ima da gore stanem i da im se svima najebem matere. Sve trojici!!!
doktor78

#1608 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by doktor78 »

Pa je li ko skoro prolazio preko Karaule, radi li se išta brže?
The BEN10

#1609 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by The BEN10 »

doktor78 wrote:Pa je li ko skoro prolazio preko Karaule, radi li se išta brže?
Slabo druže. Prolazio sam nedavno. Tanko. Asfaltirali su onu jednu traku na staroj dioonici što su razrovili. Ali i dalje je jako malo mašina na putu.
Alfons Kauders

#1610 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

doktor78 wrote:Pa je li ko skoro prolazio preko Karaule, radi li se išta brže?
Ne radi. Nisu urađeni prilazi na obje strane, nisu završeni mostovi, nije asfaltirano. Rok je bio februar.
Alfons Kauders

#1611 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

Barem neko ima muda da digne glas protiv terora Ljube Pravdića i kriminalnih govana iz Euroasfalta/Heringa.

https://www.klix.ba/biznis/poslodavci-s ... /190725078

"Članovi UO UPFBiH naglasili su da za nastalu štetu neko mora snositi odgovornost, naročito ako se ima u vidu da investitor i izvođači radova nisu pravovremeno osigurali adekvatan alternativni pravac. Naime, ovaj pravac koji se trebao koristiti kao alternativni nije prethodno bio saniran i pripremljen da ga koriste teretna i druga motorna vozila, tako da se ne može koristiti. Alternativni pravac saniran istovremeno sa rekonstrukcijom tunela Vranduk što je nedopustivo. Najveću odgovornost za velika oštećenja koja ugrožavaju sigurnost saobraćaja na alternativnom pravcu snosi Javno preduzeće Ceste Federacije BiH, jer nisu pravovremeno iskoordinirali njegovu pripremu za neometano odvijanje putničkog i teretnog saobraćaja", stoji u saopćenju Udruženja poslodavaca.

Također je upitna i dužina rokova za izvođenje radova na rekonstrukciji tunela Vranduk u trajanju od 18 mjeseci, naročito ako se ima u vidu činjenica da je riječ o glavnoj putnoj komunikaciji i privrednoj poveznici sjever-jug.

Zbog svega navedenog, privrednici su od UPFBiH tražili da, u njihovo ime, pokrene postupak za naknadu štete tužbom protiv JP Ceste FBiH.

S obzirom na to da je najavljena rekonstrukcija tunela Crnaja na putnom pravcu M17, također, jednoj od ključnih saobraćajnica u BiH, iz UO UPFBiH upozoravaju Vladu FBiH i JP Ceste FBiH da radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja ne smiju početi prije nego se završe radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk.

"Poslodavci naglašavaju da bi u slučaju da radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja započnu prije nego se završi tunel Vranduk, na jednom putnom pravcu M17 koji povezuje sjever-jug i koji je žila kucavica bile dvije obustave saobraćaja, što je upotpunosti neprihvatljivo za bh. privrednike i što bi dovelo do šteta za privredu koje se mogu mjeriti stotinama miliona KM", saopćilo je Udruženje poslodavaca.

Također, UO UPFBiH od Vlade FBiH i JP Ceste FBiH traži da se prije početka rekonstrukcije tunela Crnaja osigura adekvatan alternativni pravac za neometano odvijanje teretnog i putničkog saobraćaja. Ukoliko adekvatan putni pravac ne bude osiguran iz UO UPFBiH najavljuju kolektivnu tužbu za naknadu štete.
doktor78

#1612 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by doktor78 »

Alfons Kauders wrote:Barem neko ima muda da digne glas protiv terora Ljube Pravdića i kriminalnih govana iz Euroasfalta/Heringa.

https://www.klix.ba/biznis/poslodavci-s ... /190725078

:thumbup:
drug_profi

#1613 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Crnaja nema alternativu. Samo skela ili pruga.
costacurta

#1614 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote:
Dr Arsla wrote: Prije će Sarajevo zaigrati 3 pretkolo na Koševu nego što će završiti Karaulu :mrgreen:
Zar sumnjaš u naše neimare i misliš da će rok za izvođenje radova prekoračiti za više od 100%? :D

E ako ne bude gotova 1. avgusta, ima da gore stanem i da im se svima najebem matere. Sve trojici!!!
:lol:

Ja sam u utorak u 3 ujutro stao gore na semaforu, čekao 15ak min, kolko već, ja strahote majko mila. Prvo mi naumpao Ramiz Zmaj i mrtvačka kola.
Jesmo govna. Bolje i ne zaslužujemo :sad: što ovaj iznad kaže ja kad moram za Sarajevo i kad se sjetim puta od Đurđevika do Olova, tri dana prije nemam sna.
Alfons Kauders

#1615 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:Crnaja nema alternativu. Samo skela ili pruga.
Nema, to će biti cirkus gori od Vranduka. Ali barem je pametno ovo što traže da se ne počne raditi dok Vranduk ne bude gotov. Jebiga to bi značilo dva zastoja od sat ili više na putu sjever-jug.
Alfons Kauders

#1616 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Alfons Kauders wrote:

:lol:

Ja sam u utorak u 3 ujutro stao gore na semaforu, čekao 15ak min, kolko već, ja strahote majko mila. Prvo mi naumpao Ramiz Zmaj i mrtvačka kola.
Jesmo govna. Bolje i ne zaslužujemo :sad: što ovaj iznad kaže ja kad moram za Sarajevo i kad se sjetim puta od Đurđevika do Olova, tri dana prije nemam sna.
Ne diraj semafor!

On jedini radi na Karauli... :lol:
escobar__

#1617 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Mislim da u Evropi ne postoji lošija cestovna povezanost između glavnog i trećeg po veličini grada u zemlji kao što je to slučaj kod nas sa Sarajevom i Tuzlom.
drug_profi

#1618 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Mnogo štošta mi imamo što u Evropi nema....
escobar__

#1619 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Npr. polukružne tokove. :lol:

Image
The BEN10

#1620 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by The BEN10 »

escobar__ wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Mislim da u Evropi ne postoji lošija cestovna povezanost između glavnog i trećeg po veličini grada u zemlji kao što je to slučaj kod nas sa Sarajevom i Tuzlom.
Tačno. Još kad uzmeš u obzir čitavu regiju oko Tz, to mu ga dođe da spajaš dvije najveće regije u zemlji.
Alfons Kauders

#1621 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Donekle i razumijem, jer zašto bi se Tuzla povezivala sa selom, kad može s autocestom na sjever i zapad?
Alfons Kauders

#1622 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote:Npr. polukružne tokove. :lol:

Image
Treba napravit polumjesec od njega i nacrtati zvijezdu

Ali crvenu petokraku FK Sloboda
costacurta

#1623 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote:
escobar__ wrote:Npr. polukružne tokove. :lol:

Image
Treba napravit polumjesec od njega i nacrtati zvijezdu

Ali crvenu petokraku FK Sloboda
Sjećam se ovog "projekta", bilo je to u vrijeme dok je ministar saobraćaja bio Enver Bijeda. Sjećam se i sastanaka kod načelnika općštine, danas već gradonačelnika JI u kojima je Jasmin govorio o eksproprijaciji zemljišta, imovinsko-pravnim stvarima i dogovor je bio da opština uradi taj dio oko papirologije a pederacija će keš za ruke i materijal.
Prođe od tad 13 bajrama al rastavljena ova dionica stoji kako stoji.
Na Šićkom me bude stid kad god prođem isto ko i ovdje. Ovaj lik na Bukinju je prvo nekog tucanika istresao pa skoro na sam put, a sad je neki pežo otpad tu, handri ih lik isto ko i ovaj na Šićkom kaže da im sad ne bi dao tj prodao za suho zlato jer su ga htjeli ispaliti za lovu prvi puta :bih:
Na kraju dođe Jelka tj nakon 5 godina i uze tih 2M koji su se kiselili i preusmjeri na izgradnju neke ceste naravno u Hercegovini. Jasmin jedva dočeko i dosjetio se da uputi protest i naravno okrivi opet nekog drugog zbog svoje nesposobnosti da jednu stvar izvede do kraja i bla bla bla
So What!

#1624 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

Javno otvaranje ponuda za projekat Izgradnje ceste M-17.3 Neum – Stolac, dionica Broćanac – Prapratnica P20 – P143, L=3.075m i petlji Babin Do i Oskrušnica
U okviru Projekta modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH, JP Ceste Federacije BiH je danas, 25.7.2019. godine organiziralo javno otvaranje ponuda za projekat Izgradnje M-17.3 Neum – Stolac, dionica Broćanac – Prapratnica, P20 – P143, L=3.075m i petlji Babin Do i Oskrušnica.

Image

Ponude su javno otvorene u prisustvu imenovanih predstavnika ponuđača.

Ukupno tri (3) ponude dostavljene su od strane sljedećih kompanija:

- HERING d.d. Široki Brijeg,
- JV HP INVESTING d.o.o. Mostar, PUTOVI d.o.o. Grude i EURO-ASFALT d.o.o. Sarajevo,
- STRABAG AG. Austria

Komisija za evaluaciju će pristupiti pregledu i evaluaciji svih pristiglih ponuda gdje će kriteriji evaluacije biti najniža cijena i tehnička kompatibilnost ponude.

Projekat je zajednički finansiran iz kreditnih sredstava Svjetske Banke i Evropske investicijske banke.
JP Ceste FBiH
drug_profi

#1625 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Jel ovo zadnja dionica? Ovim se zaokruzuje rekonstrukcija M17.3?
Post Reply