Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1601 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škol

Post by hrasno38 »

Budjav_lebac wrote:
hrasno38 wrote: Boze sacuvaj a zasto bih se trebao da stidim??? Zato sto sam napisao fakte koji se pojedincima ocito ne svidjaju ili zato sto nisam klepio usima na ovu odvratnu recenicu @LBVIEW. Zaboli mene kurac sta je odlucio kantonalni parlament jer se ja sa tom odlukom ne slazem kao i oni koji su ga napustili prije glasanja i nikada se necu sloziti da nam ista vise u sarajevu ima veze sa "vojvodama", "satnicima", "simpatizerima fastickih rezima", "ostrascenim nacionalistima" itd itd. Na zalost taj genocid ja sam u zivotu spomenuo sto ovdje sto na javnim mjestima pred onima sto su ga pravili nebrojeno vise puta nego vi sto slinite i prosipate patetiku ugrozenosti bez da kurcom mrdnete da se to promjeni jer jednostavno zaokruzujte one kojima te promjene ne odgovaraju.
A gdje zivis matere ti????? 90% stanovnistva Evrope krcani i onda mi se ovaj ko nesto ufatio kurciti ko eto sila smo!!! Bjezi ba nemoj pisati stvari koje namaju veze sa napisanim jer odlicno znas da je moj patriotizam neupitan koliko i direktan i britak jezik!!! Jebo te pa vas kad skonta covjek ovdje pola pogadja kad vam covjek napise istinu i fakt :-)
Pa kako si onda prije rata sutio na ulice Milosa Obilica, vojvoda Putnika i Sindjelica ?
Niti sam ih davao niti sam u to vrijeme imao dovoljno godina da bi nesto mogao da mijenjam ali sam za raziku od tebe imao dovoljno 92 kad sam zajedno sa velikim brojem patriota i dobrovoljaca poturio svoju guzicu da bi ti danas mogao da dajes podrsku onima koji daju skolama imena ustaskih simpatizera, SS oficira i majkama ministara vanjskih poslova BiH..... nicim izazvani. Moje misljenje o vojvodama se podudara o misljenjima o Busuladzicima i tu nema iznimke budi siguran!
Last edited by hrasno38 on 28/10/2016 23:31, edited 1 time in total.
dale cooper

#1602 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by dale cooper »

ABH017 wrote:
dale cooper wrote:Osmanlijsko carstvo je ovdje bilo okupirajuća sila, kao i Austro-Ugarska, kao i NDH, kao i Njemačka.
Apsolutno. Samo što naši narodi u svom zatupljenom umu ne mogu da shvate zbog čega su bili okupirani i zbog čega su i dan danas, neka vrsta protektorata. Dok jedni misle da su im Turci i Arapi braća, a ovi više ulažu i veće poštovanje pokazuju prema Srbiji, drugi ove prve, s ciljem omalovažavanja, nazivaju Turcima, muhamedancima, a trče da se slikaju u Tursku, prodaju Arapima veliki dio Beograda i Srbije, dovode investitore iz tog dijela svijeta. Kome mi glumimo i bezveze laprdamo? Vrijeđajući jedni druge, vrijeđamo zapravo samo sebe.
Slažem se. :thumbup:
Budjav_lebac

#1603 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

aratet wrote:
Budjav_lebac wrote: Hoces link emisije ? Da vidis sta je pravo licemjerje, isto ono koje vi pojedinci ovdje zastupate.
Image
Ti fakat nista ne vezes. Ja tebi moram crtati. Musliman karikaturista nije radio za Charlie Hebdo vec je bio samostalni umjetnik pa samim tim nije imao ekskluzivno pravo da bilo koga ismijava.
Edin H.

#1604 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Edin H. »

GeeTnT wrote:
Edin H. wrote:Cjelokupni novčani iznos od Nobelove nagrade poklonio je iz dva dijela bibliotekarskom fondu Bosne i Hercegovine. Takođe je veoma često učestvovao u akcijama pomoći bibliotekama i darovanja novca u humanitarne svrhe. :wink:

Gdje ste sada, mishevi? :D
Pa misu ta darovanja imaju itekakve veze sa genima....pa otac mu je fratar bio... Kontas.
Ok, ali ne vidim nista lose u tome.
Budjav_lebac

#1605 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škol

Post by Budjav_lebac »

hrasno38 wrote:
Budjav_lebac wrote:
hrasno38 wrote: Boze sacuvaj a zasto bih se trebao da stidim??? Zato sto sam napisao fakte koji se pojedincima ocito ne svidjaju ili zato sto nisam klepio usima na ovu odvratnu recenicu @LBVIEW. Zaboli mene kurac sta je odlucio kantonalni parlament jer se ja sa tom odlukom ne slazem kao i oni koji su ga napustili prije glasanja i nikada se necu sloziti da nam ista vise u sarajevu ima veze sa "vojvodama", "satnicima", "simpatizerima fastickih rezima", "ostrascenim nacionalistima" itd itd. Na zalost taj genocid ja sam u zivotu spomenuo sto ovdje sto na javnim mjestima pred onima sto su ga pravili nebrojeno vise puta nego vi sto slinite i prosipate patetiku ugrozenosti bez da kurcom mrdnete da se to promjeni jer jednostavno zaokruzujte one kojima te promjene ne odgovaraju.
A gdje zivis matere ti????? 90% stanovnistva Evrope krcani i onda mi se ovaj ko nesto ufatio kurciti ko eto sila smo!!! Bjezi ba nemoj pisati stvari koje namaju veze sa napisanim jer odlicno znas da je moj patriotizam neupitan koliko i direktan i britak jezik!!! Jebo te pa vas kad skonta covjek ovdje pola pogadja kad vam covjek napise istinu i fakt :-)
Pa kako si onda prije rata sutio na ulice Milosa Obilica, vojvoda Putnika i Sindjelica ?
Niti sam ih davao niti sam u to vrijeme imao dovoljno godina da bi nesto mogao da mijenjam ali sam za raziku od tebe imao dovoljno 92 kad sam zajedno sa velikim brojem patriota i dobrovoljaca poturio svoju guzicu da bi ti danas mogao da dajes podrsku onima koji daju skolama imena ustaskih simpatizera, SS oficira i majkama ministara vanjskih poslova BiH..... nicim izazvani. Moje misljenje o vojvodama se podudara o misljenjima o Busuladzicima i tu nema iznimke budi siguran!
Pa ti rece da u onom sistemu nije bilo poturanja kukavicijih jaja. Kako dokazani cetnici i srpske historijske licnosti dobise ulice u Bosni s kojom nemaju nikakve veze ?
Zgoljo

#1606 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

Busuladžić s pravom primjećuje da između klanja u prošlosti i onih koja je muslimanski narod doživio u Drugom svjetskom ratu postoji očit kontunitet, koji će biti nastavljen do potpunog fizičkog istrebljenja. Zato on apeluje da se muslimani, pojedinačno i kolektivno, probude i sagledaju pogibelj koja im prijeti u bliskoj budućnosti. "I onim najsentimentalnijim treba da bude jasno, da je tolerancija etična i moralna, ako postoji recipročna uzajamnost, da tolerancija ne samo da ima svoje granice nego može biti porazna, ako iz događaja ne bi povukli potrebne konsvekvence." Zato Busuladžić zahtijeva promjenu stava: balkanskom hajdučkom mentalitetu ne može se odgovoriti sentimentalnošću, smatra on. Tolerancija ne može ići dotle da gledamo vlastito uništenje. Kao muslimani možemo opstati samo ako kao cjelina uzvratimo neprijatelju istom mjerom.

Malo citam Muju.Ko da sam pisao vlastitim rukama.
Znaci Mujin grijeh je bio i taj sto je zelio svoj narod zastiti cetnickog noza.Na zalost nije uspio sto smo vidjeli 90-ih.Da je pozivio i da je njegov razuman stav zazivio mozda nas danas ne bi iskopavali iz masovnih grobnica.

Ali zato cemo mi uspjeti,necete nas nikad vise bacati u jame,jok.
Connaisseur Karlin

#1607 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:Cjelokupni novčani iznos od Nobelove nagrade poklonio je iz dva dijela bibliotekarskom fondu Bosne i Hercegovine. Takođe je veoma često učestvovao u akcijama pomoći bibliotekama i darovanja novca u humanitarne svrhe. :wink:

ama ko ti je mis :trep1:

Zamisli da nobelovac dadne novac u repbuliku ili drzavu iz koje nije porijeklom :D
GeeTnT

#1608 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GeeTnT »

Edin H. wrote:
GeeTnT wrote:

Pa misu ta darovanja imaju itekakve veze sa genima....pa otac mu je fratar bio... Kontas.
Ok, ali ne vidim nista lose u tome.
Ni ja...nego mi nisu jasne ove Nemanjine sluge sto ga u visine dizu misleci da je njegovim venama tekla nebeska krv...
Connaisseur Karlin

#1609 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote: :thumbup:

isitje problme i sa Selimovicem,koji nije bio prihacen u Sarajevskim krugovima :) i covjek otisao u Beograd :D
Kao sto si sama napisala ranije treba uzeti u obzir kontekst vremena u kome su zivjeli.

Sa Mesom je situacija kompleksnija, bosanski partizani su mu ubili brata partizana zbog namjestaja. Uostalom nije se mogao izjasniti Muslimanoma i ako se tako osjecao.

Sem toga Srbija je I vece trziste koja je uvijek imala vece postovanje i bolji odnos prema svojim umjetnicima.
Srbija vise postovala od Zagreba i Ljubljane,whaaaat :D
SkyLimit

#1610 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by SkyLimit »

Zgoljo wrote:Busuladžić s pravom primjećuje da između klanja u prošlosti i onih koja je muslimanski narod doživio u Drugom svjetskom ratu postoji očit kontunitet, koji će biti nastavljen do potpunog fizičkog istrebljenja. Zato on apeluje da se muslimani, pojedinačno i kolektivno, probude i sagledaju pogibelj koja im prijeti u bliskoj budućnosti. "I onim najsentimentalnijim treba da bude jasno, da je tolerancija etična i moralna, ako postoji recipročna uzajamnost, da tolerancija ne samo da ima svoje granice nego može biti porazna, ako iz događaja ne bi povukli potrebne konsvekvence." Zato Busuladžić zahtijeva promjenu stava: balkanskom hajdučkom mentalitetu ne može se odgovoriti sentimentalnošću, smatra on. Tolerancija ne može ići dotle da gledamo vlastito uništenje. Kao muslimani možemo opstati samo ako kao cjelina uzvratimo neprijatelju istom mjerom.

Znaci Mujin grijeh je bio i taj sto je zelio svoj narod zastiti cetnickog noza.Na zalost nije uspio sto smo vidjeli 90-ih.Da je pozivio i da je njegov razuman stav zazivio mozda nas danas ne bi iskopavali iz masovnih grobnica.

Auu pametan Mustafa, sad vidim što je dobio školu sa svojim imenom. Vidi se da je moj tip čovjeka, i on vjerovatno da je živ kao i ja ne bi volio ove Bošnjake mekušce, velikosrpska politika će prije ili kasnije uništiti nas ili ćemo mi uništiti nju prije toga, sve ostalo su gluposti i utopija o narodima koji stoljećima žive zajedno u miru.
Connaisseur Karlin

#1611 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

dale cooper wrote:Osmanlijsko carstvo je ovdje bilo okupirajuća sila, kao i Austro-Ugarska, kao i NDH, kao i Njemačka.
da,ali niko do spomenutih nije ostavio u amanet elemente koji su uticali na Balkan
GeeTnT

#1612 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GeeTnT »

Connaisseur Karlin wrote:
da,ali niko do spomenutih nije ostavio u amanet elemente koji su uticali na Balkan
ejss...
Edin H.

#1613 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Edin H. »

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote: :thumbup:

isitje problme i sa Selimovicem,koji nije bio prihacen u Sarajevskim krugovima :) i covjek otisao u Beograd :D
Kao sto si sama napisala ranije treba uzeti u obzir kontekst vremena u kome su zivjeli.

Sa Mesom je situacija kompleksnija, bosanski partizani su mu ubili brata partizana zbog namjestaja. Uostalom nije se mogao izjasniti Muslimanoma i ako se tako osjecao.

Sem toga Srbija je I vece trziste koja je uvijek imala vece postovanje i bolji odnos prema svojim umjetnicima.
Srbija vise postovala od Zagreba i Ljubljane,whaaaat :D
U to doba jeste, a i vece je trziste.

Slovenija i Hrvatska su uvijek bila zatvorenija trzista, mahom namijenjena hrvatskim piscima.

I danas je vjerovatnije da ces kao dobar pisac, Bosnjak ili Bosanac prie izdati knjigu u Srbiji, nego u Hrvatskoj ili Sloveniji.
dale cooper

#1614 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by dale cooper »

Ne bih se složio.
rajv0sa

#1615 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

Kako može biti četnik vojvoda iz prvog svjetskog rata ? :mrgreen: Bitno je da je vlaško ime, nemere valjat ha je vlaško. Joj joj koliko neupućenosti i neznanja,pa zna se da je SFRJ mnogo toga naslijedila iz Kraljevine, iz prostog razloga kako bi se nastavio kontinuitet, te kako bi sama država imala legitimitet, da se nebi i u narodu a i svjetskoj javnosti okarakterisala kao neka divlja i na silu kreirana tvorevina.
rajv0sa

#1616 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

SkyLimit wrote:
Zgoljo wrote:Busuladžić s pravom primjećuje da između klanja u prošlosti i onih koja je muslimanski narod doživio u Drugom svjetskom ratu postoji očit kontunitet, koji će biti nastavljen do potpunog fizičkog istrebljenja. Zato on apeluje da se muslimani, pojedinačno i kolektivno, probude i sagledaju pogibelj koja im prijeti u bliskoj budućnosti. "I onim najsentimentalnijim treba da bude jasno, da je tolerancija etična i moralna, ako postoji recipročna uzajamnost, da tolerancija ne samo da ima svoje granice nego može biti porazna, ako iz događaja ne bi povukli potrebne konsvekvence." Zato Busuladžić zahtijeva promjenu stava: balkanskom hajdučkom mentalitetu ne može se odgovoriti sentimentalnošću, smatra on. Tolerancija ne može ići dotle da gledamo vlastito uništenje. Kao muslimani možemo opstati samo ako kao cjelina uzvratimo neprijatelju istom mjerom.

Auu pametan Mustafa, sad vidim što je dobio školu sa svojim imenom. Vidi se da je moj tip čovjeka, i on vjerovatno da je živ kao i ja ne bi volio ove Bošnjake mekušce, velikosrpska politika će prije ili kasnije uništiti nas ili ćemo mi uništiti nju prije toga, sve ostalo su gluposti i utopija o narodima koji stoljećima žive zajedno u miru.
Misliš hrvatsko cvijeće ?
ABH017

#1617 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škol

Post by ABH017 »

hrasno38 wrote:
ABH017 wrote:
hrasno38 wrote: Sta me boli kurac za Srbe i Hrvate.......pa sto tako ne govoriste 1992 kad su iz Alijnih i Harisovih usta dnevno po 20 puta izlazile rijeci multi ovo multi ono. Tada su vam valjali Srbi i Hrvati koji su ostali uz Bosnjake. Momcino da takvih nije bilo danas bi ti opet bio jel Srbin jal Hrvat vjeruj ti meni i to kurcenje mozda prolazi u Siriji, Iranu, Turskoj ali u zemlji u kojoj zivi 2.000.000 Bosnjaka ili ljudi islamske vjeroispovjesti a koja je 100% okruzena sa zemljama u kojoj je aposlutno vecinsko stanovnistvo krscanske vjeroipsovjesti i na kontinentu na kojem je 90% zastupljeno krscanstvo to neko kurcenje stvarno izgleda smijeno i djecije. Vidi paradoksa koji nam se desava a koji kaze "da bi usli u EU Hrvatska mora reci DA". Dakle Bosnjaci su u BiH kao jedno ostrvo u okeanu okruzeno vodom hiljadama kilometara i ta voda moze da ga proguta kad hoce i kako hoce ali nece jer jos uvijek u toj BiH zivi vise pametnijih ljudi od notornih glupana.
Auuu... hrasno38... Uuuuuuu.. Ja bih se stidio da sam ovako nešto napisao, a da istovremeno pokušavam glumiti nekog ljevičara.

Kako grozno zvoni ovaj tvoj pokušaj gađenja nad odlukom kantonalnog parlamenta, o nazivu jedne škole.
Tvoje riječi neodoljivo podsjećaju na riječi predratnog psihijatra i pjesnika, Radovana Karadžića alijas Dragana Dabića, poslijeratnog iscjeljitelja, a za vrijeme rata krvoločnog isrijebitelja i zločinca, organizatora udruženog zločinačkog poduhvata i genocida nad jednim narodom. Neodoljivo podjećaju na njegov govor za skupštinskom govornicom:

„Put kojim vodite Bosnu i Hercegovinu je ista ona autostrada pakla i stradanja kojem su pošle Slovenija i Hrvatska. Nemojte misliti da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a Muslimanski narod možda u nestanak, jer Muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rat ovdje..."
Boze sacuvaj a zasto bih se trebao da stidim??? Zato sto sam napisao fakte koji se pojedincima ocito ne svidjaju ili zato sto nisam klepio usima na ovu odvratnu recenicu @LBVIEW. Zaboli mene kurac sta je odlucio kantonalni parlament jer se ja sa tom odlukom ne slazem kao i oni koji su ga napustili prije glasanja i nikada se necu sloziti da nam ista vise u sarajevu ima veze sa "vojvodama", "satnicima", "simpatizerima fastickih rezima", "ostrascenim nacionalistima" itd itd. Na zalost taj genocid ja sam u zivotu spomenuo sto ovdje sto na javnim mjestima pred onima sto su ga pravili nebrojeno vise puta nego vi sto slinite i prosipate patetiku ugrozenosti bez da kurcom mrdnete da se to promjeni jer jednostavno zaokruzujte one kojima te promjene ne odgovaraju.
Pa ako već ideš da pišemo o sebi, ja sam već rekao da sam protiv imenovanja škole po Mustafi iz dva prosta razloga. Jedan je njegovo koketiranje sa ustašama i uvlačenje u guzicu, te njegovo fašističko piskaranje, a drugi njegovo nacionalno izjašnjavanje Hrvatom, zbog čega meni, kao Bošnjaku, prosto puca neka stvar za njim. Nek u Širokom daju ime škole po njemu. Totalno nebitan lik i da nije ostalo zabilježeno da je strijeljan i da se ne zna gdje je ukopan, ne bi se ni znalo da je postojao.
Koga "mi" ili "ja" zaokružujemo, je vrlo smjelo od tebe i mnogo više govori o tebi, nego o meni.
Tvoj britak jezik pokazuje koliko ti je on brži od pameti, jer na moju kritiku da prijetiš jednom narodu na sličan način kao jedan od najvećih krvoloka i zlovinaca XX vjeka, ti odgovaraš "zašto bi te trebalo biti stid?"
To što si ti spominjao genocid, meni ne znači ništa. Ja nisam kurcem mrdnuo, već sam sa 16 godina uzeo pušku i branio sebe, svoj narod i državu od onih, koji su zaluđeni likom, sa čijim govorom se tvoje pisanje podudara, branio sam i suprotstavljao se teroru nad zarobljenicima, tako da tvoje balavljenje (koje nazivaš direktnim i britkim jezikom) mene nije prepalo, već upravo zbog tvojih patriotskih stavova želim da ti ukažem na pogrešno razmišljanje. A ti shvati kako hoćeš.
Last edited by ABH017 on 28/10/2016 23:49, edited 1 time in total.
Zgoljo

#1618 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

ABH017 wrote:
Apsolutno. Samo što naši narodi u svom zatupljenom umu ne mogu da shvate zbog čega su bili okupirani i zbog čega su i dan danas, neka vrsta protektorata. Dok jedni misle da su im Turci i Arapi braća, a ovi više ulažu i veće poštovanje pokazuju prema Srbiji, drugi ove prve, s ciljem omalovažavanja, nazivaju Turcima, muhamedancima, a trče da se slikaju u Tursku, prodaju Arapima veliki dio Beograda i Srbije, dovode investitore iz tog dijela svijeta. Kome mi glumimo i bezveze laprdamo? Vrijeđajući jedni druge, vrijeđamo zapravo samo sebe.
On time hoce reci da je samim tim opravdano Andricevo pljuvanje po Bosnjacima a vjerovatno i sve ono sto im se desavalo.
Klasika made in Garasanin,SANU...vera za veceru,znas vec kako ide.

Niste se skontali.
animals

#1619 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by animals »

Zgoljo wrote:
ABH017 wrote:
On time hoce reci da je samim tim opravdano Andricevo pljuvanje po Bosnjacima a vjerovatno i sve ono sto im se desavalo.

Niste se skontali.
Kad ces ti skontati da nije pljuvao po Bosnjacima..
Osmanlijska zaostavstina je drugo..
Zgoljo

#1620 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

:lol:
Citajte Bosnjaci,citajte.
SkyLimit

#1621 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by SkyLimit »

rajv0sa wrote: Misliš hrvatsko cvijeće ?
Bolje bit i hrvatsko cvijeće nego...
dale cooper

#1622 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by dale cooper »

Zgoljo wrote:
ABH017 wrote:
Klasika made in Garasanin,SANU...

Niste se skontali.
Skontali smo se mi dobro. Osmanlije meni, kao i Andriću, nisu isto što i Bošnjaci. Ako ti tako misliš bojim se da
imaš krizu identiteta.
asker

#1623 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by asker »

Da ne nagadjamo, koje elemente?
Zgoljo

#1624 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

animals wrote:
Zgoljo wrote:
ABH017 wrote:Osmanlijsko carstvo je ovdje bilo okupirajuća sila, kao i Austro-Ugarska, kao i NDH, kao i Njemačka.

Niste se skontali.
Kad ces ti skontati da nije pljuvao po Bosnjacima..
Osmanlijska zaostavstina je drugo..[/quote]

Osmanlijska zaostavstina iz velikosrpskog ugla su Bosnjaci muslimani i sve sto oni jesu,sa posebnim osvrtom na religijsku pripadnost.
Mani mene i manipulacije
Budjav_lebac

#1625 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

rajv0sa wrote:Kako može biti četnik vojvoda iz prvog svjetskog rata ? :mrgreen: Bitno je da je vlaško ime, nemere valjat ha je vlaško. Joj joj koliko neupućenosti i neznanja,pa zna se da je SFRJ mnogo toga naslijedila iz Kraljevine, iz prostog razloga kako bi se nastavio kontinuitet, te kako bi sama država imala legitimitet, da se nebi i u narodu a i svjetskoj javnosti okarakterisala kao neka divlja i na silu kreirana tvorevina.
Cekaj, je li sad bitno iz kojeg je rata ako su bili mrtvi srpski nacionalista ? Da su imali priliku ratovati u 2. svjetskom ratu na cijoj strani bi bili ? Hajde eto na stranu to sve, ali kakve veze su ti likovi imali sa Bosnom pa su zasluzili ulice ? Glavna ulica u Sarajevu se zvala Vojvode Putnika (Danasnja Zmaja od Bosne). Je li se mozda glavna ulica u Beogradu zvala Huseina-kapetana Gradascevica ?

S tobom nesto nije u redu ako ti jetako lako pomiriti se sa ulicama srpskih nacionalista koji nemaju nikakve veze s Bosnom, a problem ti nebitni Busuladzic.
Locked