I zene koje nisu nasminkane i sredjene , nisu pozeljne, da rade useln wrote: Ako je ne prime na posao jer nosi hidzab, onda je to diskriminacija.
modnim prodavnicama..
jeli to diskriminacija..
I zene koje nisu nasminkane i sredjene , nisu pozeljne, da rade useln wrote: Ako je ne prime na posao jer nosi hidzab, onda je to diskriminacija.
Nije. No cisto sumnjam da se zena pod burkom prijavljuje za rad u modnu prodavnicu.animals wrote:I zene koje nisu nasminkane i sredjene , nisu pozeljne, da rade useln wrote: Ako je ne prime na posao jer nosi hidzab, onda je to diskriminacija.
modnim prodavnicama..
jeli to diskriminacija..
Tacno. I kakve to veze ima sa njihovim pravom na burkini?insomnia78 wrote:Ove sto nosaju hidzabe poticu iz takve sredine koja bas ni ne potice skolovanje i zaposljavanje zena. Da se ne lazemo.
Pricam o zenama na zapadu
Srednja vrijednost je ljubav.seln wrote:Hakiz wrote:
A to znači da je srednja vrijednost i mjerilo sekularizma, demokratije i republike bikini.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Imamo muskarce koji vole muskarce, imamo zene koje vole zene... znaci da je srednja vrijednost i mjerilo sekularizma ako muskarci vole zene.
u redu. no tesko je provest tu rad-zakon-jezik kontrolu. kako postaviti kriterije? nakon koliko vremena nezaposlenosti sankcionirati? koju razinu znanja jezika uvesti kao dovoljnu? nakon kojeg prekrsaja/kaznenog dijela deportirati? liberalno i covjecno, ali neizvedivoseln wrote:Onda je puno pravo zemlje-domacina da sve one koji se ne zele integrirati u smislu jezik-rad-zakon pravno sankcionise. Ono sto nije pravo je: implicirati manjak integracije na osnovu odijevanja.zg1911 wrote: no nemoj mi tvrditi da burkini nije jedan od znakova integracije. naravno, postoji narod koji ce se tako oblaciti i koji ce savladati jezik i pravilno se integrirati u drustvo, no vjerujem da je daleko manji postotak takvih u burkini/hidjab/burka fazonu nego kod onih koji ce se presaltati na europski nacin oblacenja
Svaki covjek-zena je individua i tako se mora i presudjivati.
Srednja vrijednost je kupanje.Hakiz wrote:Srednja vrijednost je ljubav.seln wrote:Hakiz wrote:
A to znači da je srednja vrijednost i mjerilo sekularizma, demokratije i republike bikini.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Imamo muskarce koji vole muskarce, imamo zene koje vole zene... znaci da je srednja vrijednost i mjerilo sekularizma ako muskarci vole zene.
Ma da, sve su visoko obrazovane i radice u upravnim odborima firmi..seln wrote:Nije. No cisto sumnjam da se zena pod burkom prijavljuje za rad u modnu prodavnicu.animals wrote:I zene koje nisu nasminkane i sredjene , nisu pozeljne, da rade useln wrote: Ako je ne prime na posao jer nosi hidzab, onda je to diskriminacija.
modnim prodavnicama..
jeli to diskriminacija..
Vec sam ti rekao da ti ironija ne stoji. Sta je sa poslovima u proizvodnji, higijeni itd?animals wrote:Ma da, sve su visoko obrazovane i radice u upravnim odborima firmi..seln wrote:Nije. No cisto sumnjam da se zena pod burkom prijavljuje za rad u modnu prodavnicu.animals wrote: I zene koje nisu nasminkane i sredjene , nisu pozeljne, da rade u
modnim prodavnicama..
jeli to diskriminacija..
Nema veze sa burkinijem ali ima sa tim da je, vecinom hidzab=slabije obrazovanje, nezaposlenostseln wrote:Tacno. I kakve to veze ima sa njihovim pravom na burkini?insomnia78 wrote:Ove sto nosaju hidzabe poticu iz takve sredine koja bas ni ne potice skolovanje i zaposljavanje zena. Da se ne lazemo.
Pricam o zenama na zapadu
Ko kaze da je volja naroda. Hitler je pobio sve svoje politicke protivnike. To je upravo volja pojedinaca.seln wrote:Non stop?_BataZiv_0809 wrote:Ne znam sta hoces od mene?seln wrote: Obrazlozio si ko jufku za burek. Iz toga samo mozes izvuci zvrkove bureka.
I kaze se " pametnom je i isaret dosta".
Non stop ti je Hitler arsin i onda kazes "nista nije crno ni bijelo". A Hitler je sinonim za crnije od noci jelte?
Ja ne umijem jednostavnije.
Hajde fino citiraj bar desetak mojih postova u kojim spominjem Hitlera.
Rekao sam ti to samo zato sto si ti spomenuo volju naroda kao vrhovnu pravdu.
Srednja vrijednost je ljubav na plaži u bikiniju.seln wrote:Srednja vrijednost je kupanje.Hakiz wrote:
Srednja vrijednost je ljubav.

Znaci, Francuska ministrica postiva njenu religiju..insomnia78 wrote:Francuska ministrica ekologije i jos necegaSegolen Royal u posjeti Iranu
Tako i treba. Kada Francuskinja dođu u Iran, pokrije se. Kada Iranka dođe u Francusku, otkrije se.insomnia78 wrote:Francuska ministrica ekologije i jos necegaSegolen Royal u posjeti Iranu
Laicki, mozda bi i bio red.animals wrote:Znaci, Francuska ministrica postiva njenu religiju..insomnia78 wrote:Francuska ministrica ekologije i jos necegaSegolen Royal u posjeti Iranu
zar ne bi bio red da obrnuto ,ova kad dodje u Francusku, normalno se obuce..
bez marame..
u ovom slucaju se radi o postivanju domacina i njihovih vrijednosti te obicaja.insomnia78 wrote:Francuska ministrica ekologije i jos necegaSegolen Royal u posjeti Iranu
A ti to ozbiljan,covjek..Fudo387 wrote:Laicki, mozda bi i bio red.animals wrote:Znaci, Francuska ministrica postiva njenu religiju..insomnia78 wrote:Francuska ministrica ekologije i jos necegaSegolen Royal u posjeti Iranu
zar ne bi bio red da obrnuto ,ova kad dodje u Francusku, normalno se obuce..
bez marame..
No mislim kako Francuzi i ne bi bili posebno sretni ako bi im dojavili kako od danas imaju isti sistem vrijednosti k'o Iran.
Tako da, malo ti je analogija tupava. Sreca u opstoj nesreci je da o ovim stvarima jos uvijek odlucuju ozbiljni ljudi a ne neke forumske ojebine.
A to je bitno zbog?insomnia78 wrote:Segolene je, inace predsjednikova bivsa zena
Ja mislio da su Francuzi ti koji ne poštuju ljudska prava, a Iranci poštuju?Hafis wrote:Aha. Pa da je u kesama donesu nazad kući