Oneplus All about!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#1601 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

diablobih wrote:Izgleda da ce vec sljedeci mjesec predstaviti televizije, bit ce i OLED isto.

Updatei i dalje regularni za 5T, ne mogu se pozaliti :)
Imaju ukupno od prvog do posljednjeg 13 verzija uredjaja od kojih je dosta isti model samo npr obicni i plus ili sada 5G model. Ne bi bilo uredu da ne pruzaju azuriranja jer od tih 13 je aktuelnih mozda pola.
Mason

#1602 Re: Oneplus All about!!

Post by Mason »

Forumasi, moze li jedan savjet, misljenje

Gledam OP7 u verziji 8/256, imam dvije pounde koje su tacno BAM 200 razlike, tj EU verzija je skuplja 200KM. Azijska verzija, kako mi je receno, osim punjaca i nastavka (sto nije problem) ima kasnjenje u updateima i rjedja su (npr. EU verzija ima update 3x godisnje, azijska 1x).

Kako nije mala razlika u cijeni, a opet ne bih volio da se izradim radi funkcionalnosti jer planiram mobitel nositi duze vrijeme, moze li neko podjeliti iskustvo sa azijska vs eu verzija, prednosti i mane, ne mora nuzno biti za OP, pretpostavljam da je slicno i za Xiaomi naprimjer. Da li ici na azijsku ili eu? I da li je moguce razlika u cijeni na istom proizvodjacu, modelu i verziji samo zbog azijske ili eu verzije. Prodavaci tvrde da nema nekih zmajerki, osim slabijeg updatea. Mene je malo i zbog Hydrogena i Oxygena OS, jer vjerovatno dolazi sa Hydro, pa ga moras lomit na koljeno na Oxygen itd, google services a necu da se sa novim mobitelom zezam

Hvala svima :-D :-D
valjuga

#1603 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

Nema druže razlike nikakve,samo azijska berzija nekad dođe sa sistemom hydrogen OS,a europska je oxygen OS al to se prefleša za 17 sekundi ako ti baš smeta....

Jedina razlika je u punjaču....
adsubzero

#1604 Re: Oneplus All about!!

Post by adsubzero »

Imaj u vidu da oneplus ne koristi QC niti PD tehnologije punjenja, tako da ti mobitel nece podrzavati brzo punjenje preko standardnih punjaca.

Naravno na taj originalni mozes nakaciti adapter, ako ti nije problem. Meni licno nesto ruzno. Imao sam ranije Sony Xperia Arc koji je dosao sa nekim drugim punjacem, pa sam koristio adapter koji je stalno ispadao, tako je bilo vrlo frustrirajuce.
probook

#1605 Re: Oneplus All about!!

Post by probook »

adsubzero wrote:Imaj u vidu da oneplus ne koristi QC niti PD tehnologije punjenja, tako da ti mobitel nece podrzavati brzo punjenje preko standardnih punjaca.

Naravno na taj originalni mozes nakaciti adapter, ako ti nije problem. Meni licno nesto ruzno. Imao sam ranije Sony Xperia Arc koji je dosao sa nekim drugim punjacem, pa sam koristio adapter koji je stalno ispadao, tako je bilo vrlo frustrirajuce.
Ako kupis neki bezveze adapter od 2 KM ispadace. Ja sam uzeo neki sa dosta nastavaka i nikada ne ispada. Jeste glomazno, ali sta ima veze ne nosim ga nigdje, uvijek je u ladici.
Mason

#1606 Re: Oneplus All about!!

Post by Mason »

valjuga wrote:Nema druže razlike nikakve,samo azijska berzija nekad dođe sa sistemom hydrogen OS,a europska je oxygen OS al to se prefleša za 17 sekundi ako ti baš smeta....

Jedina razlika je u punjaču....
Google aps? Ako ga preflesas na Oxygen onda je pretpostavljam ok. Radi li neko to kod ovih nasih third party sellera? Univerzalno, fontele... i hvala na odgovoru
probook wrote:
adsubzero wrote:Imaj u vidu da oneplus ne koristi QC niti PD tehnologije punjenja, tako da ti mobitel nece podrzavati brzo punjenje preko standardnih punjaca.

Ako kupis neki bezveze adapter od 2 KM ispadace. Ja sam uzeo neki sa dosta nastavaka i nikada ne ispada. Jeste glomazno, ali sta ima veze ne nosim ga nigdje, uvijek je u ladici.
A ako narucim orginal punjac sa gearbesta ili ebay, koji je EU punjac, onda ne bi trebalo da bude ni glomaznih djelova

Hvala svima
valjuga

#1607 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

Google aps dođe skupa sa oxygenom,a sam ćeš instalisat oxygen za 5 minuta druže....samo ukucaj na youtube i sve će ti se samo kazat.
Mason

#1608 Re: Oneplus All about!!

Post by Mason »

valjuga wrote:Google aps dođe skupa sa oxygenom,a sam ćeš instalisat oxygen za 5 minuta druže....samo ukucaj na youtube i sve će ti se samo kazat.
Hvala na sugestijama
mbenz

#1609 Re: Oneplus All about!!

Post by mbenz »

Mason wrote:Forumasi, moze li jedan savjet, misljenje

Gledam OP7 u verziji 8/256, imam dvije pounde koje su tacno BAM 200 razlike, tj EU verzija je skuplja 200KM. Azijska verzija, kako mi je receno, osim punjaca i nastavka (sto nije problem) ima kasnjenje u updateima i rjedja su (npr. EU verzija ima update 3x godisnje, azijska 1x).

Kako nije mala razlika u cijeni, a opet ne bih volio da se izradim radi funkcionalnosti jer planiram mobitel nositi duze vrijeme, moze li neko podjeliti iskustvo sa azijska vs eu verzija, prednosti i mane, ne mora nuzno biti za OP, pretpostavljam da je slicno i za Xiaomi naprimjer. Da li ici na azijsku ili eu? I da li je moguce razlika u cijeni na istom proizvodjacu, modelu i verziji samo zbog azijske ili eu verzije. Prodavaci tvrde da nema nekih zmajerki, osim slabijeg updatea. Mene je malo i zbog Hydrogena i Oxygena OS, jer vjerovatno dolazi sa Hydro, pa ga moras lomit na koljeno na Oxygen itd, google services a necu da se sa novim mobitelom zezam

Hvala svima :-D :-D
Informacija iz prve ruke , posto ja imam OP6 za azijsko trziste. Sto se tice mobitela sve je isto kao kod EU verzije samo ima neke razlike u podrzavanju mreza a to je razlika koja nije vrijedna pomena ali eto da napisem, za punjac treba nastavak ali tu ne vidim nikakav problem, a sto se tice update-a sve uredno dobijam, i od prilike svako 2 mjeseca bude neki sigurnosni update npr iduci mjesec se mozda doci security update za septembar i tu se jos neka stavka doda, kao npr fnatic mod igranja, zen mod .... znaci updati se dobijaju jednako i za eu i za azijsko tziste , barem ja tako mislim
probook

#1610 Re: Oneplus All about!!

Post by probook »

OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno :thumbup:
Mason

#1611 Re: Oneplus All about!!

Post by Mason »

OP 7 Pro 8/256 ima na ponudi u HT EROnet
skafiskafsnjak

#1612 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

probook wrote:OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno :thumbup:
Zar brzina zavisi od popunjenosti memorije ?
Zar nije bitan ram i procesor .... i brzina te popunjene memorije :?
probook

#1613 Re: Oneplus All about!!

Post by probook »

skafiskafsnjak wrote:
probook wrote:OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno :thumbup:
Imao sam iskustva da tel vidno sporije radi poslije godinu koristenja i napunjene memorije
skafiskafsnjak

#1614 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

probook wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Imao sam iskustva da tel vidno sporije radi poslije godinu koristenja i napunjene memorije
Ne mora biti zbog punjenja memorije. Mozda su aplikacije postale "teze" i slicno. Svakim apdejtom se dodaju nove stvari i aplikacije zahtjevaju vise rama. Meni je to logicnije.

Lahko je provjeriti .... odradis nesto i izmjeris vrijeme.... prebacis stvari sa moba na comp , oslobodis memoriju, i uradis isto i snimis :)))
adsubzero

#1615 Re: Oneplus All about!!

Post by adsubzero »

Da, flash memorija usporava ako je napunis.
arnes_king

#1616 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
To da tel uspori nakon popunjene memorije sam vidjao samo na bas starim i slabim uredjajima, i kao sto rece skafiskafsnjak opet se na kraju ispostavi da ga ubise aplikacije koje su bile prezahtijevne.

Kod mene interna memorija takodjer poprilicno napunjena, sd kartica ima jos par giga slobodno i opet sve radi najnormalnije.
valjuga

#1617 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:
To da tel uspori nakon popunjene memorije sam vidjao samo na bas starim i slabim uredjajima, i kao sto rece skafiskafsnjak opet se na kraju ispostavi da ga ubise aplikacije koje su bile prezahtijevne.

Kod mene interna memorija takodjer poprilicno napunjena, sd kartica ima jos par giga slobodno i opet sve radi najnormalnije.
Recimo česta pojava kod samsuga kad je memorija puna da ni kalkulator ne radi kako treba.
arnes_king

#1618 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

valjuga wrote:
arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Recimo česta pojava kod samsuga kad je memorija puna da ni kalkulator ne radi kako treba.
Onda je sigurno kod mene defektan uredjaj jer se to ne desava, niti se desavalo na prethodnim modelima :lol:

A vidim ovdje da se to spominje kao nesto neobicno pa se cudim.
valjuga

#1619 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

To nije ništa čudno da uređaj uspori kad je memorija skoro puna,ali to nije isto izraženo kod svakog telefona.
mufa1

#1620 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

@valjuga
Vala ti to nije istina za samsunga, da uspori nakon odredjenog vremena. Samsung je spor i stekara i kad ga tek izvadis iz kutije.. :lol: :lol:
exampLe.

#1621 Re: Oneplus All about!!

Post by exampLe. »

mufa1 wrote:@valjuga
Vala ti to nije istina za samsunga, da uspori nakon odredjenog vremena. Samsung je spor i stekara i kad ga tek izvadis iz kutije.. :lol: :lol:
Jes', evo moj S10e se puši dok tipkam.
mbenz

#1622 Re: Oneplus All about!!

Post by mbenz »

samo open android bajo moj :)
valjuga

#1623 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

Ja uzeo od ćerke OP3 i malo igrao na njemu PUBG i morao obući rukavice,hladan telefon k'o bašluk.
ZNAČI prsti mi se smrzli.

Do čega bi to moglo bit?
skafiskafsnjak

#1624 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote:Ja uzeo od ćerke OP3 i malo igrao na njemu PUBG i morao obući rukavice,hladan telefon k'o bašluk.

Do čega bi to moglo bit?
Ma slaba tebi cirkulacija pa ne osjetis...
Do godina je :D
valjuga

#1625 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

skafiskafsnjak wrote:
valjuga wrote:Ja uzeo od ćerke OP3 i malo igrao na njemu PUBG i morao obući rukavice,hladan telefon k'o bašluk.

Do čega bi to moglo bit?
Ma slaba tebi cirkulacija pa ne osjetis...
Do godina je :D
Znači pojačat bjelog luka i jabukovog sirćeta :thumbup:
Post Reply