Imaju ukupno od prvog do posljednjeg 13 verzija uredjaja od kojih je dosta isti model samo npr obicni i plus ili sada 5G model. Ne bi bilo uredu da ne pruzaju azuriranja jer od tih 13 je aktuelnih mozda pola.diablobih wrote:Izgleda da ce vec sljedeci mjesec predstaviti televizije, bit ce i OLED isto.
Updatei i dalje regularni za 5T, ne mogu se pozaliti
Oneplus All about!!
Moderator: Benq
- arnes_king
#1601 Re: Oneplus All about!!
-
Mason
#1602 Re: Oneplus All about!!
Forumasi, moze li jedan savjet, misljenje
Gledam OP7 u verziji 8/256, imam dvije pounde koje su tacno BAM 200 razlike, tj EU verzija je skuplja 200KM. Azijska verzija, kako mi je receno, osim punjaca i nastavka (sto nije problem) ima kasnjenje u updateima i rjedja su (npr. EU verzija ima update 3x godisnje, azijska 1x).
Kako nije mala razlika u cijeni, a opet ne bih volio da se izradim radi funkcionalnosti jer planiram mobitel nositi duze vrijeme, moze li neko podjeliti iskustvo sa azijska vs eu verzija, prednosti i mane, ne mora nuzno biti za OP, pretpostavljam da je slicno i za Xiaomi naprimjer. Da li ici na azijsku ili eu? I da li je moguce razlika u cijeni na istom proizvodjacu, modelu i verziji samo zbog azijske ili eu verzije. Prodavaci tvrde da nema nekih zmajerki, osim slabijeg updatea. Mene je malo i zbog Hydrogena i Oxygena OS, jer vjerovatno dolazi sa Hydro, pa ga moras lomit na koljeno na Oxygen itd, google services a necu da se sa novim mobitelom zezam
Hvala svima

Gledam OP7 u verziji 8/256, imam dvije pounde koje su tacno BAM 200 razlike, tj EU verzija je skuplja 200KM. Azijska verzija, kako mi je receno, osim punjaca i nastavka (sto nije problem) ima kasnjenje u updateima i rjedja su (npr. EU verzija ima update 3x godisnje, azijska 1x).
Kako nije mala razlika u cijeni, a opet ne bih volio da se izradim radi funkcionalnosti jer planiram mobitel nositi duze vrijeme, moze li neko podjeliti iskustvo sa azijska vs eu verzija, prednosti i mane, ne mora nuzno biti za OP, pretpostavljam da je slicno i za Xiaomi naprimjer. Da li ici na azijsku ili eu? I da li je moguce razlika u cijeni na istom proizvodjacu, modelu i verziji samo zbog azijske ili eu verzije. Prodavaci tvrde da nema nekih zmajerki, osim slabijeg updatea. Mene je malo i zbog Hydrogena i Oxygena OS, jer vjerovatno dolazi sa Hydro, pa ga moras lomit na koljeno na Oxygen itd, google services a necu da se sa novim mobitelom zezam
Hvala svima
- valjuga
#1603 Re: Oneplus All about!!
Nema druže razlike nikakve,samo azijska berzija nekad dođe sa sistemom hydrogen OS,a europska je oxygen OS al to se prefleša za 17 sekundi ako ti baš smeta....
Jedina razlika je u punjaču....
-
adsubzero
#1604 Re: Oneplus All about!!
Imaj u vidu da oneplus ne koristi QC niti PD tehnologije punjenja, tako da ti mobitel nece podrzavati brzo punjenje preko standardnih punjaca.
Naravno na taj originalni mozes nakaciti adapter, ako ti nije problem. Meni licno nesto ruzno. Imao sam ranije Sony Xperia Arc koji je dosao sa nekim drugim punjacem, pa sam koristio adapter koji je stalno ispadao, tako je bilo vrlo frustrirajuce.
Naravno na taj originalni mozes nakaciti adapter, ako ti nije problem. Meni licno nesto ruzno. Imao sam ranije Sony Xperia Arc koji je dosao sa nekim drugim punjacem, pa sam koristio adapter koji je stalno ispadao, tako je bilo vrlo frustrirajuce.
-
probook
#1605 Re: Oneplus All about!!
Ako kupis neki bezveze adapter od 2 KM ispadace. Ja sam uzeo neki sa dosta nastavaka i nikada ne ispada. Jeste glomazno, ali sta ima veze ne nosim ga nigdje, uvijek je u ladici.adsubzero wrote:Imaj u vidu da oneplus ne koristi QC niti PD tehnologije punjenja, tako da ti mobitel nece podrzavati brzo punjenje preko standardnih punjaca.
-
Mason
#1606 Re: Oneplus All about!!
Google aps? Ako ga preflesas na Oxygen onda je pretpostavljam ok. Radi li neko to kod ovih nasih third party sellera? Univerzalno, fontele... i hvala na odgovoruvaljuga wrote:Nema druže razlike nikakve,samo azijska berzija nekad dođe sa sistemom hydrogen OS,a europska je oxygen OS al to se prefleša za 17 sekundi ako ti baš smeta....
A ako narucim orginal punjac sa gearbesta ili ebay, koji je EU punjac, onda ne bi trebalo da bude ni glomaznih djelovaprobook wrote:Ako kupis neki bezveze adapter od 2 KM ispadace. Ja sam uzeo neki sa dosta nastavaka i nikada ne ispada. Jeste glomazno, ali sta ima veze ne nosim ga nigdje, uvijek je u ladici.adsubzero wrote:Imaj u vidu da oneplus ne koristi QC niti PD tehnologije punjenja, tako da ti mobitel nece podrzavati brzo punjenje preko standardnih punjaca.
Hvala svima
- valjuga
#1607 Re: Oneplus All about!!
Google aps dođe skupa sa oxygenom,a sam ćeš instalisat oxygen za 5 minuta druže....samo ukucaj na youtube i sve će ti se samo kazat.
-
Mason
#1608 Re: Oneplus All about!!
Hvala na sugestijamavaljuga wrote:Google aps dođe skupa sa oxygenom,a sam ćeš instalisat oxygen za 5 minuta druže....samo ukucaj na youtube i sve će ti se samo kazat.
- mbenz
#1609 Re: Oneplus All about!!
Informacija iz prve ruke , posto ja imam OP6 za azijsko trziste. Sto se tice mobitela sve je isto kao kod EU verzije samo ima neke razlike u podrzavanju mreza a to je razlika koja nije vrijedna pomena ali eto da napisem, za punjac treba nastavak ali tu ne vidim nikakav problem, a sto se tice update-a sve uredno dobijam, i od prilike svako 2 mjeseca bude neki sigurnosni update npr iduci mjesec se mozda doci security update za septembar i tu se jos neka stavka doda, kao npr fnatic mod igranja, zen mod .... znaci updati se dobijaju jednako i za eu i za azijsko tziste , barem ja tako mislimMason wrote:Forumasi, moze li jedan savjet, misljenje
Hvala svima![]()
-
probook
#1610 Re: Oneplus All about!!
OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno 
-
Mason
#1611 Re: Oneplus All about!!
OP 7 Pro 8/256 ima na ponudi u HT EROnet
- skafiskafsnjak
#1612 Re: Oneplus All about!!
Zar brzina zavisi od popunjenosti memorije ?probook wrote:OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno
Zar nije bitan ram i procesor .... i brzina te popunjene memorije
-
probook
#1613 Re: Oneplus All about!!
Imao sam iskustva da tel vidno sporije radi poslije godinu koristenja i napunjene memorijeskafiskafsnjak wrote:Zar brzina zavisi od popunjenosti memorije ?probook wrote:OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno
- skafiskafsnjak
#1614 Re: Oneplus All about!!
Ne mora biti zbog punjenja memorije. Mozda su aplikacije postale "teze" i slicno. Svakim apdejtom se dodaju nove stvari i aplikacije zahtjevaju vise rama. Meni je to logicnije.probook wrote:Imao sam iskustva da tel vidno sporije radi poslije godinu koristenja i napunjene memorijeskafiskafsnjak wrote:Zar brzina zavisi od popunjenosti memorije ?probook wrote:OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno
Lahko je provjeriti .... odradis nesto i izmjeris vrijeme.... prebacis stvari sa moba na comp , oslobodis memoriju, i uradis isto i snimis
-
adsubzero
#1615 Re: Oneplus All about!!
Da, flash memorija usporava ako je napunis.
- arnes_king
#1616 Re: Oneplus All about!!
To da tel uspori nakon popunjene memorije sam vidjao samo na bas starim i slabim uredjajima, i kao sto rece skafiskafsnjak opet se na kraju ispostavi da ga ubise aplikacije koje su bile prezahtijevne.skafiskafsnjak wrote:Zar brzina zavisi od popunjenosti memorije ?probook wrote:OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno
Kod mene interna memorija takodjer poprilicno napunjena, sd kartica ima jos par giga slobodno i opet sve radi najnormalnije.
- valjuga
#1617 Re: Oneplus All about!!
Recimo česta pojava kod samsuga kad je memorija puna da ni kalkulator ne radi kako treba.arnes_king wrote:To da tel uspori nakon popunjene memorije sam vidjao samo na bas starim i slabim uredjajima, i kao sto rece skafiskafsnjak opet se na kraju ispostavi da ga ubise aplikacije koje su bile prezahtijevne.skafiskafsnjak wrote:Zar brzina zavisi od popunjenosti memorije ?probook wrote:OP 6 puno 91% memorije od 64 gb. Sinhronizacija svega i svacega (mejlovi, kontakti, kalendari itd.), aplikacija dosta i evo radi kao kad sam ga prvi put upalio. Nikalav force close, usporena galerija ili neka aplikacija cudo jedno
Kod mene interna memorija takodjer poprilicno napunjena, sd kartica ima jos par giga slobodno i opet sve radi najnormalnije.
- arnes_king
#1618 Re: Oneplus All about!!
Onda je sigurno kod mene defektan uredjaj jer se to ne desava, niti se desavalo na prethodnim modelimavaljuga wrote:Recimo česta pojava kod samsuga kad je memorija puna da ni kalkulator ne radi kako treba.arnes_king wrote:To da tel uspori nakon popunjene memorije sam vidjao samo na bas starim i slabim uredjajima, i kao sto rece skafiskafsnjak opet se na kraju ispostavi da ga ubise aplikacije koje su bile prezahtijevne.skafiskafsnjak wrote:
Zar brzina zavisi od popunjenosti memorije ?
A vidim ovdje da se to spominje kao nesto neobicno pa se cudim.
- valjuga
#1619 Re: Oneplus All about!!
To nije ništa čudno da uređaj uspori kad je memorija skoro puna,ali to nije isto izraženo kod svakog telefona.
- mufa1
#1620 Re: Oneplus All about!!
@valjuga
Vala ti to nije istina za samsunga, da uspori nakon odredjenog vremena. Samsung je spor i stekara i kad ga tek izvadis iz kutije..

Vala ti to nije istina za samsunga, da uspori nakon odredjenog vremena. Samsung je spor i stekara i kad ga tek izvadis iz kutije..
-
exampLe.
#1621 Re: Oneplus All about!!
Jes', evo moj S10e se puši dok tipkam.mufa1 wrote:@valjuga
Vala ti to nije istina za samsunga, da uspori nakon odredjenog vremena. Samsung je spor i stekara i kad ga tek izvadis iz kutije..![]()
- mbenz
#1622 Re: Oneplus All about!!
samo open android bajo moj 
- valjuga
#1623 Re: Oneplus All about!!
Ja uzeo od ćerke OP3 i malo igrao na njemu PUBG i morao obući rukavice,hladan telefon k'o bašluk.
ZNAČI prsti mi se smrzli.
Do čega bi to moglo bit?
Do čega bi to moglo bit?
- skafiskafsnjak
#1624 Re: Oneplus All about!!
Ma slaba tebi cirkulacija pa ne osjetis...valjuga wrote:Ja uzeo od ćerke OP3 i malo igrao na njemu PUBG i morao obući rukavice,hladan telefon k'o bašluk.
Do čega bi to moglo bit?
Do godina je
- valjuga
#1625 Re: Oneplus All about!!
Znači pojačat bjelog luka i jabukovog sirćetaskafiskafsnjak wrote:Ma slaba tebi cirkulacija pa ne osjetis...valjuga wrote:Ja uzeo od ćerke OP3 i malo igrao na njemu PUBG i morao obući rukavice,hladan telefon k'o bašluk.
Do čega bi to moglo bit?
Do godina je