Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
mirzaaa33

#1601 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by mirzaaa33 »

SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote: SamoVasGledam zna dobro da sam mu odgovorio na pitanje jos i dokaz dostavio a on i dalje se pravi budala

pa sto ne kaze onda ako sam ja eto pogrijesio, ja i dalje tvrdim prvi musliman poslije muhammeda je hatidza, a to sto se on glupira sta mu ja mogu.

Prvi musliman, odnosno prvi koji je znao da je Muhamed Božiji poslanik je Yazid bin Shihab ili kako ga je Muhamed zvao - Yafur. To je magarac kojeg je Muhamed dobio kao poklon od vizantijskog vladara.

Yafur potiče iz plemenite loze magaraca koje su tokom istorije jahali poznati proroci. Yafur je poslednji magarac u tom nizu, koji je bio zadužen da čeka poslednjeg poslanika kojeg će Bog poslati na Zemlju, zbog čega nije dao nikome da ga jaše sve dok nije stigao do Muhameda.

To je sve Yafur lično rekao Muhamedu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ya%60f%C5%ABr

Koliko je ovo potkovano hadisima? Baš je smiješna priča, čuo sam za magarca i da je pričao ali nisam znao da je primio islam :mrgreen: :lol:

A evo i stručnjaci pričaju o tome

http://www.liveleak.com/view?i=e88_1361991180
Last edited by mirzaaa33 on 04/07/2016 09:54, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1602 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:----
Kao prvo, otkad to proročanstvo sadrži termin 'ako možete'? Jel tvoj sveznajući Bog daje proročanstvo ovde ili se igra nagađanja? Meni više liči na ovo drugo.
za vrijeme Kur'ana nisu mogli, ali zato kaze

moci cete prodrijeti jedino uz veliku moc.

sto je jasno naglaseno da postoji mogucnost u buducnosti

u cemu je problem neznam.
Kao drugo, Korkut je pogrešno preveo. Ne piše nigde da je potrebna velika moć za proboj u svemir, već Allahova dozvola. Tako barem svi engleski prevodi kažu - http://quran.com/55/33 . Dakle tvoja povezanost velike moći sa 'dosta goriva' pada u vodu. Primetio sam da koristiš različite prevode i različite jezike prevoda u zavisnosti koji ti najviše odgovara u datom trenutku, ali ne valja ti to.
nije pogresno preveo, a evo ti i dokaz

سلطـن

https://translate.google.se/#ar/en/%D8% ... 9%80%D9%86

izmedju ostalog sultan znaci Power (Moc)
Ibn Kesir - "O družine džinova i ljudi, ako možete preko granica nebesa i Zemlje prodrijeti, prodrite, moći ćete jedino uz veliku moć!" Tj. nećete moći pobjeći od Allahove odredbe i snage, jer vas On sve obuhvata. Nećete biti u stanju izbjeći polaganje računa, niti izvršenje suđenja, jer gdje god mislite da biste mogli otići, varate se, bit ćete okruženi melekima koji će paziti na vas.'

Tafsir al-Jalalayn - O company of jinn and humans, if you are able to pass through, to exit from, the confines, the regions, of the heavens and the earth, then pass through! — a command [meant] to challenge them to what they are incapable of [doing]. You will not pass through except with a sanction, [except] with some power, and you have no power for such a thing.
http://www.altafsir.com/Tafasir.asp?tMa ... nguageId=2
kao prvo ,ibn kesiru je bilo nezamislivo da ljudi idu u svemir pa onda vjerovatno je pokusavao da objasni u svom domenu razumijevanja
Svejedno i da je to tačno, opet nije Bog taj koji je stvorio nova prevozna sredstva, kako piše u Kur'anu, već čovek i samo čovek. Bez ikakve Božije pomoći!
ovo pokazuje kako slabo poznajes kako muslimani gledaju na Boga, niko i nikad od muslimana nije vjerovao da ce Bog doci na zemlju i dati nova prevozna sredstva, nego Bog daje tako sto ubaci ideju u covjekov mozak pa to covjek onda poslije napravi , Allah dadne razumijevanje tih stvari nekim ljudima pa to naprave, eto tako to funkcionise a ne kako to ti nakaradno razumijes.

Ti si u jednom starom, primitivnom tekstu koji govori o sakaćenju stoke uspeo da pronađeš modernu nauku, kloniranje, ćelije i šta sve ne. Zaista je neverovatno šta religija učini čoveku. Koristeći tvoju metodu (videću ono što želim da vidim) i tumačenja, u svakoj knjizi, u svakom tekstu bi mogao da vidiš (ili bolje rečeno da ti se priviđa) desetine stvari koje veze sa vezom nemaju, samo da bi ih povezao sa današnjim vremenom.

Gledaj kako se to Smrle radi. Sada ću demantovati sebe i dokazati da upravo u ajetu koji si citirao zaista postoji proročanstvo i da ipak Kura'n sadrži nekakva čuda. U ajetu 4:118 šejtan govori kako će navući neke Božije robove (muslimane) da ga slede, a u 119. ajetu kaže da će ih navoditi da menjaju Allahova stvorenja. Da li to znači da šejtan navodi muslimane da obrežu svoju decu? Meni lično ovo ima više logike nego ono tvoje o kloniranju. A najjače je što se ovo zaista obistinilo.
jeli se spominje rezanje usiju stoci, da
dali se spominje mijenjanje Bozijeg stvaranja, da

Dali sad naucnici rezanjem usiju stoci mijenjanju Allahovo normalno stvaranje, da
U ajetu 4:118 šejtan govori kako će navući neke Božije robove (muslimane) da ga slede,
po islamu svi su ljudi bozji robovi, a ne samo muslimani, tako da pricas gluposti kad hoces samo da zakacis etiketu boiji rob a kao drugi nisu.

znaci jasno i hadis ukazuje da su svi ljudi bozji robovi, bili vjernici ili nevjernici

Ebu Zerr el-Gifari r.a. kazuje da je Allahov Poslanik s.a.v.s. prenosi da Uzvišeni Allah kaže: "Robovi Moji, Ja sam Sebi zabranio nasilje (zulum), i vama ga ucinio zabranjenim, pa ne cinite jedni drugima nepravdu. Robovi Moji, svi ste vi zalutali osim onoga koga Ja uputim, pa tražite da vas uputim i Ja cu vas uputiti. Robovi Moji, svi ste vi gladni osim onoga koga Ja nahranim, pa tražite da vas nahranim i Ja cu vas nahraniti. Robovi Moji, svi ste vi neodjeveni osim onoga koga Ja odjenem, pa tražite da vas odjenem i Ja cu vas odjenuti. Robovi Moji, vi griješite i nocu i danju, a Ja sve grijehe opraštam, pa tražite da vam oprostim. Robovi Moji, vi nikada ne možete doci do onoga što bi meni koristilo pa da Mi koristite. Robovi Moji, kada bi svi vi, i prvi i zadnji, i ljudi i džini, imali srce najpobožnijeg covjeka, to ništa ne bi povecalo Moju vlast. Robovi Moji, kada bi svi vi, i prvi i zadnji, i ljudi i džini, imali srce najveceg griješnika, to ništa ne bi umanjilo Moju vlast. Robovi Moji, kada biste se svi vi, i prvi i zadnji i ljudi i džini, sakupili na jedno mjesto, pa Mi svi uputili molbe i Ja udovoljio svacijoj molbi, to ne bi umanjilo Moju vlast ni koliko se umanji more kada se u njega zamoci igla. Robovi Moji, sve je do vaših djela koje vam Ja zapisujem, a potom cu vam za njih dati odgovarajucu naknadu. Pa ko zatekne dobro neka zahvali Allahu, a ko zatekne loše neka kori samoga sebe." Bilježe Muslim (Tirmizi i Ibn Madždže).

Pa je zato naredio da se psi tamane, jel tako?
nelazi i nepetljaj, nikad nije rekao da se tamane svi psi
Smrcak15

#1603 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

mirzaaa33 wrote:
SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote: SamoVasGledam zna dobro da sam mu odgovorio na pitanje jos i dokaz dostavio a on i dalje se pravi budala

pa sto ne kaze onda ako sam ja eto pogrijesio, ja i dalje tvrdim prvi musliman poslije muhammeda je hatidza, a to sto se on glupira sta mu ja mogu.

Prvi musliman, odnosno prvi koji je znao da je Muhamed Božiji poslanik je Yazid bin Shihab ili kako ga je Muhamed zvao - Yafur. To je magarac kojeg je Muhamed dobio kao poklon od vizantijskog vladara.

Yafur potiče iz plemenite loze magaraca koje su tokom istorije jahali poznati proroci. Yafur je poslednji magarac u tom nizu, koji je bio zadužen da čeka poslednjeg poslanika kojeg će Bog poslati na Zemlju, zbog čega nije dao nikome da ga jaše sve dok nije stigao do Muhameda.

To je sve Yafur lično rekao Muhamedu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ya%60f%C5%ABr

Koliko je ovo potkovano hadisima? Baš je smiješna priča, čuo sam za magarca i da je pričao ali nisam znao da je primio islam :mrgreen: :lol:

A evo i stručnjaci pričaju o tome

http://www.liveleak.com/view?i=e88_1361991180
samo vjerodostojni hadisi dolaze u obzir, ako nema u vjerodostojnim hadisima, odbacuju se takve price i ne spadaju u sastav vjerovanja.
mirzaaa33

#1604 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by mirzaaa33 »

A smrčak, u čemu je ovo "čudo" drugačije od onih u knjizi koju si postavio, možeš li objasniti?
Smrcak15

#1605 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

mirzaaa33 wrote:A smrčak, u čemu je ovo "čudo" drugačije od onih u knjizi koju si postavio, možeš li objasniti?
za sve sto vjerujemo mora se imati podloga, dokaz, lanac prenosilaca, sta mislis da mi muslimani vjerujemo samo sto neko blekne nesto :-)

ne ide to tako jarane, kad nesto tvrdis i napadas islam, napadaj ga Preko vjerodostojnih hadisa a ne rekla kazala prica sto veze nemaju.
SamoVasGledam

#1606 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

Pa evo mirza ti je dao video klip u kom hodža spominje tu priču kao verodostojnu. A logično je i zašto je mnogi odbacuju, jer zamisli da je prvi pripadnik tvoje religije magarac. Zaista blam.
SamoVasGledam

#1607 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

Smrle pronašao sam 10 najvećih naučnih čuda u Kur'anu!

Smrcak15

#1608 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Pa evo mirza ti je dao video klip u kom hodža spominje tu priču kao verodostojnu. A logično je i zašto je mnogi odbacuju, jer zamisli da je prvi pripadnik tvoje religije magarac. Zaista blam.
macku od rep moze i hodza i hodzinice, ako nema u vjerodostojnom hadisu, shvatas li to covjce, sve se odbaciva i nespada pod vjeru sto nije vjerodostojno, razumijes li ovo covjece??? treba li ti se crtati
Last edited by Smrcak15 on 04/07/2016 11:11, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1609 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Smrle pronašao sam 10 najvećih naučnih čuda u Kur'anu!

jeli ti matere ti ovaj video uzimas kao neki dokaz protiv Kur'ana

pogledaj samo na sta se oni hvataju, hej mrtve ptice lete, stani malo ba, pogledaj kontekst

Ibrahim, htio da se uvjeri da Allah ozivljava mrtve, da vidi to svojim ocima, i Allah mu rekao izsijeci ptice i postavi ih na razlicita mjesta i pozovi ih , i one su mu poslije dosle, znaci na taj nacin mu Bog vidljvo pokazao da moze mrtve ozivjeti

i sad se to koristi kao hej mrtve ptice lete, zar to moze, e pa moze ako Allah odredi da ozivi ptvicu, i onda vise nije mrtva nego je ponovo ziva , ali to su samo rijetki slucajevi, kao ova, gdje hoce da pokaze poslaniku svoju moc kako bi se srce poslanika ucvrstilo. znaci uzima se cudo koje Bog dao kao potporu svom poslaniku kao neka nemogucnost jer nauka se kosi sa tim, a zaboraqvlja da je to upravo cudo i poslati da izlazi iz ovkira normalnih pojava. glupi argumenti skroz na videu

i video govori kako mlijeko se stvara od onoga sto je utrobi (od hrane sto pojede krava) i krvi

to sto je neko intolerantan na laktosu pa nemoze da pije mlijeko bez problema, to sto je ta osoba izasla iz okvira normalnog neznaci da je mlijeko lose, nego jednostavno bolesti ili nesto drugo cine da se stanje promijeni pa s epostane intolerantan na neke stvari, isto kao secerasi nemogu neke stvari da jedu bez problema.

video je teska glupost, vidi se da naginjes na gluposti volis ih, obozavas a meni ih ovdje nemozes niti nekom drugom podvaljivati muda za bubrege.
SamoVasGledam

#1610 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

Smrcak15 wrote:
video je teska glupost, vidi se da naginjes na gluposti volis ih, obozavas a meni ih ovdje nemozes niti nekom drugom podvaljivati muda za bubrege.
A šta je Smrle sve ono što si do sada ti kačio ovde ako ne gluposti? Kažeš ne mogu nikome ovde podvaljivati muda za bubrege, a kome si ti uspeo svoje da podvališ, jer koliko vidim niko ovde osim tebe nije oduševljen tkz. čudima u Kur'anu.

Maltene tvrdiš da se u svakom ajetu nalazi barem jedno čudo, a kada ti se ukaže na greške onda ih ili ignorišeš ili smatraš glupostima. Kako onda misliš da te iko uzima za kompetentnog sagovornika, kako može onda iko da ti veruje na reč, kako misliš da ćeš na takav način ikada spoznati pravu istinu?

Sve posmatraš selektivno, odnosno samo onako kako tebi u datom trenutku odgovara. A to ti ništa ne valja.
Smrcak15

#1611 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote:
A šta je Smrle sve ono što si do sada ti kačio ovde ako ne gluposti? Kažeš ne mogu nikome ovde podvaljivati muda za bubrege, a kome si ti uspeo svoje da podvališ, jer koliko vidim niko ovde osim tebe nije oduševljen tkz. čudima u Kur'anu.

Maltene tvrdiš da se u svakom ajetu nalazi barem jedno čudo, a kada ti se ukaže na greške onda ih ili ignorišeš ili smatraš glupostima. Kako onda misliš da te iko uzima za kompetentnog sagovornika, kako može onda iko da ti veruje na reč, kako misliš da ćeš na takav način ikada spoznati pravu istinu?

Sve posmatraš selektivno, odnosno samo onako kako tebi u datom trenutku odgovara. A to ti ništa ne valja.
kakve covjece greske, o cemu ti pricas???

hajmo Ovako reci, izaberi jednu gresku, sto ti mislis da je nemoguce objasniti i postiraj je fino ovdje bez ikavkih videa i bez ikakvih gluposti sa magarcima i guzicama pasijim.

moze :thumbup: pa da svi vidimo jeli greska il isi to ti pogresno razumio kao sto imas obicaj.
Zaitsev

#1612 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

Evo mogu li ja?

"Bliži se Čas i Mjesec se raspolutio! 54:1
a oni, uvijek kada vide čudo, okreću glave i govore: "Čarolija neprestana!" 54:2

Enes ibn Malik, r.a., prenosi da su Mekelije tražile od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da im pokaže čudo i on im ga je pokazao tako što je raspolutio Mjesec na dva potpuno odvojena dijela, tako da su čak mogli vidjeti pećinu Hira između njih. (Bilježi Buhari, Knjiga vrlina, hadisi 3365, 3579)
Smrcak15

#1613 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:Evo mogu li ja?

"Bliži se Čas i Mjesec se raspolutio! 54:1
a oni, uvijek kada vide čudo, okreću glave i govore: "Čarolija neprestana!" 54:2

Enes ibn Malik, r.a., prenosi da su Mekelije tražile od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da im pokaže čudo i on im ga je pokazao tako što je raspolutio Mjesec na dva potpuno odvojena dijela, tako da su čak mogli vidjeti pećinu Hira između njih. (Bilježi Buhari, Knjiga vrlina, hadisi 3365, 3579)
i sta je greska ovdje de mi reci?

uzimati cuda i to pretvarati u gresku je van svake pameti.
Zaitsev

#1614 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

Nema greške ako vjeruješ u to. Ali da možeš dati čvrste dokaze da se ovo desilo, teško. A ako se Mjesec raspolovio, tj. neko ga rasplovio, trebale bi postojati neke posljedice toga. Smatrati da se samo tako Mjesec raspolovio i vratio na prvobitno, bez ikakvih posljedica, bez ikakvih tragova, je u najmanju ruku smiješno.
Smrcak15

#1615 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:Nema greške ako vjeruješ u to. Ali da možeš dati čvrste dokaze da se ovo desilo, teško. A ako se Mjesec raspolovio, tj. neko ga rasplovio, trebale bi postojati neke posljedice toga. Smatrati da se samo tako Mjesec raspolovio i vratio na prvobitno, bez ikakvih posljedica, bez ikakvih tragova, je u najmanju ruku smiješno.
imaju pposljedice ja mislim, otkrili prije nekoliko NASA objavila video gdje propadaju jedni dijelovi sve zbog nekog dogadjaja koji se desio nekad u proslosti a ono neznaju tacno kad je to bilo

cak sta vise imamo zid na mjesecu napravljen vjerovatano posljedica razdvajanja na dva dijela

The Straight Wall, or Rupes Recta
Image
Image
Zaitsev

#1616 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

Smrcak15 wrote:
Zaitsev wrote:Nema greške ako vjeruješ u to. Ali da možeš dati čvrste dokaze da se ovo desilo, teško. A ako se Mjesec raspolovio, tj. neko ga rasplovio, trebale bi postojati neke posljedice toga. Smatrati da se samo tako Mjesec raspolovio i vratio na prvobitno, bez ikakvih posljedica, bez ikakvih tragova, je u najmanju ruku smiješno.
imaju pposljedice ja mislim, otkrili prije nekoliko NASA objavila video gdje propadaju jedni dijelovi sve zbog nekog dogadjaja koji se desio nekad u proslosti a ono neznaju tacno kad je to bilo

cak sta vise imamo zid na mjesecu napravljen vjerovatano posljedica razdvajanja na dva dijela

Image
Image
NASA savršeno dobro zna šta se dešava i to fino objašnjavaju, čak i nama, širokim masama. Uostalom, Rima Ariadeaus je dugačka 300 km, prečnik mjeseca je oko 3500 km, a površina skoro 38 miliona km^2. Mislim, smiješno je pričati o tome... Isto da recimo Marijansku brazdu smatraš dokazom da se Zemlja raspolovila na pola. Ali nejse, na te tragove nisam ni mislio, niti posljedice. Ako imalo znaš o uticaju Mjeseca na Zemlju, trebao bi shvatiti da bi na Zemlji u slučaju polovljenja Mjeseca nastao TOTALNI haos. Uostalom:

http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/m ... daeus.html

http://lunarnetworks.blogspot.ba/2009/0 ... rille.html

EDIT: Vidim da si pisao tj. postavio Rupus Recta. Nadam se da nećeš cjepidlačiti, jer je u biti skoro isto.
Last edited by Zaitsev on 04/07/2016 12:46, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1617 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:
Smrcak15 wrote:

Image
Image
NASA savršeno dobro zna šta se dešava i to fino objašnjavaju, čak i nama, širokim masama. Uostalom, Rima Ariadeaus je dugačka 300 km, prečnik mjeseca je oko 3500 km, a površina skoro 38 miliona km^2. Mislim, smiješno je pričati o tome... Isto da recimo Marijansku brazdu smatraš dokazom da se Zemlja raspolovila na pola. Ali nejse, na te tragove nisam ni mislio, niti posljedice. Ako imalo znaš o uticaju Mjeseca na Zemlju, trebao bi shvatiti da bi na Zemlji u slučaju polovljenja Mjeseca nastao TOTALNI haos. Uostalom:

http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/m ... daeus.html

http://lunarnetworks.blogspot.ba/2009/0 ... rille.html
Jeli razumijes da je to cudo koje je bilo pod kontrolom Boga koje je dao poslaniku muhammedu da nebi nevjernici imali opravdanje.

I sad po tebi Allah je smotan da hoce cudo da pokaze a onda poslije unisti cijelu planetu, poput madjionicara koji pogresnim trikom dodje do nezeljenih posljedica
Zaitsev

#1618 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

Pa ne razumijem prijatelju, jer ja ne vjerujem u ta čuda koja spominješ. Nemam mišljenje o Allahu, jer smatram da isti ne postoji. Kakvi su ti to argumenti? On je svemoguć, pa je blokirao sve zakone fizike dok ne izađe u susret Muhammedu da bi mu ljudi vjerovali. Onda je sve vratio na staro, ljudi su Muhammedu napokon povjerovali. Bezbeli je i maharadža na Malibaru vidio to rascjepljenje, pa poslije čuo da je to Allah uradio za Muhammeda i onda i on prihvatio Islam.

Nemoj se ljutiti, isto bi bilo da me ubjeđuješ da Djeda Mraz ustvari postoji, da ga nebom voze irvasi u sankama i da dobroj djeci daje poklone, onoj lošoj ćunu. Onda to pokušaš objasniti nekim videima gdje se vidi nekakava "neobjašnjiva" svjetlost na nebu i kad ti neko objasni šta je ta svjetlost, ti kažeš: "Pa ti misliš da je Allah smotan. On je svemoguć i on daje irvasima warp pogon i Djeda Mrazu ogromne servere kako bi vodio evidenciju o svoj djeci koja su bila dobra a koja loša..."
SamoVasGledam

#1619 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

NASA: Ne postoji nikakav dokaz da je Mesec ikada bio prepolovljen i ponovo spojen u prošlosti... Hvala i doviđenja.
http://sservi.nasa.gov/?question=eviden ... -split-two

Samo ova jedna rečenica Smrle poništava sve tvoje tvrdnje, slike, video klipove i sve ovde što predstavljaš iz dana u dan.
HardcoreMX

#1620 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Pa sam kaže,da se ne vjeruje svemu što se nadje na netu!?Zašto bi se onda ovom linku vjerovalo? :-?
shbc

#1621 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by shbc »

Prepolovio Mjesec. Nigdje i nikad nijedna civilizacija nije zapisala takav dogadjaj, koji bi bez konkurencije bio najznacajniji otkako covjek vodi evidenciju o stvarima koje se desavaju oko njega, nikakvih posljedica nije ostavio navodni dogadjaj po planetu Zemlju ili sam Mjesec, nikakvih tragova koje bi NASA mogla izucavati, te ona isto negira... Ali ne, to se ipak dogodilo. Zasto? Zato!

Zanimljivo kako vam u ovom slucaju dokazi ne trebaju, a inace malo-malo insistirate na njima. Apsolutno NIJEDNOG dokaza nemaju, a uvjereni da se zbilo. I onda pricaju o nekoj logici, razumu, nauci... :roll:
mirzaaa33

#1622 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by mirzaaa33 »

Allah je zamračio vid drugim narodima jer je Muhamed pravio čudo samo za svoje Arape. To bi bilo logično objašnjenje.
KIseljak12

#1623 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by KIseljak12 »

mirzaaa33 wrote:Allah je zamračio vid drugim narodima jer je Muhamed pravio čudo samo za svoje Arape. To bi bilo logično objašnjenje.
Kodiro im signal.
HardcoreMX

#1624 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

mirzaaa33 wrote:Allah je zamračio vid drugim narodima jer je Muhamed pravio čudo samo za svoje Arape. To bi bilo logično objašnjenje.
:lol: Po tvojoj "logici" ili bolje rečeno "geografiji" Mjesec se sigurno jednako vidi,gledao ti ,npr.jal' iz Evrope jal' iz Azije,svejedno imali ili nema magle,oblaka,vremenska razlika,itd...
KIseljak12

#1625 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by KIseljak12 »

HardcoreMX wrote:
:lol: Po tvojoj "logici" ili bolje rečeno "geografiji" Mjesec se sigurno jednako vidi,gledao ti ,npr.jal' iz Evrope jal' iz Azije,svejedno imali ili nema magle,oblaka,vremenska razlika,itd...
Ako je vedro i ako je pukao na pola, jednako ce se vidjeti sa svih mjesta sa kojih se vidi.
Locked