Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post Reply
Haman2

#1601 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

Ako si ti studirao u Cevljanovicima ja sam u prijestonici bivse YU U srednjoj skoli sam ucio logiku a na fakuletu takodje i to 4 semestra. Prema tome ti si ucio kako se prodaju muda za bubrege i razmisljas cevljanovicki a ja sam ucio logiku.
Procitaj intervju sa gospodinom Bijedicem pa se uvjeri koliko su moja razmisljanja tacna i daleko od tvojih cevljanovickih. DAKLE, ides na naslov INTERVJU i procitas sta kaze gospodin Bijedic.
General War

#1602 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Haman2 wrote:Ako si ti studirao u Cevljanovicima ja sam u prijestonici bivse YU U srednjoj skoli sam ucio logiku a na fakuletu takodje i to 4 semestra. Prema tome ti si ucio kako se prodaju muda za bubrege i razmisljas cevljanovicki a ja sam ucio logiku.
Procitaj intervju sa gospodinom Bijedicem pa se uvjeri koliko su moja razmisljanja tacna i daleko od tvojih cevljanovickih. DAKLE, ides na naslov INTERVJU i procitas sta kaze gospodin Bijedic.
Gosp. Bijedic ? HAHAHAHAHA
Danas bas odises biserima :thumbup:
Haman2

#1603 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

Nisam obozavatelj Bijedica iz vise razloga ali o tome nekom drugom prilikom. Ovdje je bitno da je gotovo cijeli TK okrenuo ledja Nerminu Niksicu i njegovoj sviti, a da oni to jos uvijek nisu primijetili, da im politiku SDP-a usmjerava Kojovic a pomaze akademik koji jos uvijek nije u stanju napraviti razliku izmedju nacionalizma i nacionalsovinizma. Mozda odlaskom u Cevljanovice gdje ce prodavati muda za bubrege poprave svoj rejting i rejting SDP-a.
MarshalDodik

#1604 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by MarshalDodik »

Nisam za, ali... :mrgreen:
Haman2

#1605 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

Eto sad znate. Pozurite da glasata za SDP i Nasu stranku ili prevedeno na srpsko-hrvatski za SNSD i HDZ.
General War

#1606 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Haman2 wrote:Nisam obozavatelj Bijedica iz vise razloga ali o tome nekom drugom prilikom. Ovdje je bitno da je gotovo cijeli TK okrenuo ledja Nerminu Niksicu i njegovoj sviti, a da oni to jos uvijek nisu primijetili, da im politiku SDP-a usmjerava Kojovic a pomaze akademik koji jos uvijek nije u stanju napraviti razliku izmedju nacionalizma i nacionalsovinizma. Mozda odlaskom u Cevljanovice gdje ce prodavati muda za bubrege poprave svoj rejting i rejting SDP-a.
Kojoviceva cuna je pametnija i drzavotvornija nego svi SDA i PDA uhljebi, kad se skupe na kamaru.
Haman2

#1607 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

Naravno, drugo odgovor o tebe nisam ni ocekivao. On je protagonist srpske poliike u BiH . Lijepe rijeci za svog saborca. Valjda ce i Bosnjaci poceti da se oslobadjaju svojih kompleksa i da sa lakocom prepoznaju sve one koji rade protiv njihovih interesa a u konacnici i protiv njiva nastanka na ovim prostorima. To je stara politika koja traje stoljecima.
General War

#1608 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Haman2 wrote:Naravno, drugo odgovor o tebe nisam ni ocekivao. On je protagonist srpske poliike u BiH . Lijepe rijeci za svog saborca. Valjda ce i Bosnjaci poceti da se oslobadjaju svojih kompleksa i da sa lakocom prepoznaju sve one koji rade protiv njihovih interesa a u konacnici i protiv njiva nastanka na ovim prostorima. To je stara politika koja traje stoljecima.
:lol:
Pa dje nije, cim se zove Pedja..ko vodi i predstavlja bosnjake dabog da i da ovo zadrzis, samo jos vignam fali ..rezervat je tu.
Haman2

#1609 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

Srpsko-hrvatski plan je rezervat. Uz pomoc medjunarodne zajednice Bosnjake su sa 91% zemljisnog vlasnistva nad BiH sveli na 22-23%. Radilo se to kamom, puskom, agrarnim reformama, obrazovnim sistemom, stvaranjem iskompleksiranih Bosnjaka itd. Fasizam nije nestao on jos zivo u Evropi a posebno u nekim balkanskim zemljama. Nadam se da general war zna na koje zemlje mislim.
General War

#1610 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

General War zna i poimence kako dodjosmo do ovoga, ali ti se imena nece svidjet :mrgreen:
Haman2

#1611 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

General war zna puno propagandnih prica naucenih tokom poslednjeg rada na casovima moralno-popitickog odgoja a nesto i tokom skolovanja, jer je istorija koju smo ucili bila najobicnija sarena laza za malu djecu i odrasle koji vole da slusaju takve price. A evo i danas nam svi srpski politicari pricaju propagandne price o islamskoj drzavi, uvodjenju serijata itd. iako to nigdje ama bas nigdje ne pise u aktima SDA. Naravno, djeneral war voli da slusa takve price, pa ce nam vjerovatnoi sam ispricati bar jednu.

Evo kako izgledaju orginalne srpske propagandne price. Naravno, prucu nam prica nekadasnji ministar obrazovanja i informisanja Rep. Srpske.
Last edited by Haman2 on 18/09/2019 17:45, edited 1 time in total.
General War

#1612 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Haman2 wrote:General war zna puno propagandnih prica naucenih tokom polednjeg rada na casovima moralno-popitickog odgoja a nesto i tokom skolovanja...
Nisam se ja skolovao u Beogradu vec ti, jos se i hvalis :mrgreen:
Haman2

#1613 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

Naravno da se hvalim. U to vrijeme Univerzitet u Beogradu je visoko kotirao a i danas kotira. Gdje su Banja Luka, Mostar, Pale, Foca, Sokolac, Bos. Gradiska i slicni fakulteti po Z. Hercegovini. Nema ih na listi 1000 najboljih evropskih univerziteta.
Nego sta mislis o propagandnim pricama bivseg ministra za obrazovanje i informisanje Rep. Srpske. Sipa lazi a ne stidi se sto laze na zadovoljstvo onih oko njega. To je odraz moralnosti jedne licnosti i naroda kome pripada.
ultima_palabra

#1614 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by ultima_palabra »

Haman2 wrote:Naravno, drugo odgovor o tebe nisam ni ocekivao. On je protagonist srpske poliike u BiH . Lijepe rijeci za svog saborca. Valjda ce i Bosnjaci poceti da se oslobadjaju svojih kompleksa i da sa lakocom prepoznaju sve one koji rade protiv njihovih interesa a u konacnici i protiv njiva nastanka na ovim prostorima. To je stara politika koja traje stoljecima.
Pedja vam nije smetao 11 godina, niti njegova stranka. Bili maleni, nebitni, cak i simpaticni. Sve dok vam nije oteo najbitniji kanton i par milijardi iz usta. Onda je najednom postao velikosrbin i vojvoda.

Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe.
Haman2

#1615 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

O kome to ti pricas? Od kad je Pedja na celu Nase stranke. Ranije je ostao poznat kao novinar koji je na Yutel dovodio oficire JNA da demantuju pisanje novina kako JNA utvrdjuje teska orudja oko Sarajeva. To pokazuje njegovu politicku orjentaciju.
Glasaci Nase stranke su najcesce iskompleksirani Bosnjaci koji se stide svoga porijekla-posledica skolovanja kakvo smo imali. Dakle, Pedja ima bosnjacko glasacko tijelo a provodi politiku koja ide na ruku SNSD i HDZ-u. U tom kontekstu Pedja smeta Bosnjacima. Eto ja tebe pitam, da li u Rep. Srpskoj neki Bosnjak moze biti vodja neke stranke za kojim ce ici Srbi a u Z. Hercegovini Hrvati. Naravno, tako nesto ne mozes ni zamisliti na tim prostorima.
Pedja nema pristalica u Z. Hercegovini izuzev Falatera koga mu ugura Covic. On nema pristalica ni u Rep. Srpskoj. Njegovo biracko tijelo su iskompleksirani Bosnjaci u FBiH a medju tim kompleksasima je i N. Niksic tipicni predstavnik bivsih komunista, maksimalno neucinkovit, covjek koji ide sa sastanka na sastanak i nesto zapisuje kako bi neki pomislili da nesto vazno radi. Niksic jos nije primijetio da je izgubio najmanje 40 - 50 % svojih pristalica u TK.
Da li imas komentar na VIDEO iznad
MarshalDodik

#1616 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by MarshalDodik »

Haman2 wrote:O kome to ti pricas? Od kad je Pedja na celu Nase stranke. Ranije je ostao poznat kao novinar koji je na Yutel dovodio oficire JNA da demantuju pisanje novina kako JNA utvrdjuje teska orudja oko Sarajeva. To pokazuje njegovu politicku orjentaciju.
Glasaci Nase stranke su najcesce iskompleksirani Bosnjaci koji se stide svoga porijekla-posledica skolovanja kakvo smo imali. Dakle, Pedja ima bosnjacko glasacko tijelo a provodi politiku koja ide na ruku SNSD i HDZ-u. U tom kontekstu Pedja smeta Bosnjacima. Eto ja tebe pitam, da li u Rep. Srpskoj neki Bosnjak moze biti vodja neke stranke za kojim ce ici Srbi a u Z. Hercegovini Hrvati. Naravno, tako nesto ne mozes ni zamisliti na tim prostorima.
Pedja nema pristalica u Z. Hercegovini izuzev Falatera koga mu ugura Covic. On nema pristalica ni u Rep. Srpskoj. Njegovo biracko tijelo su iskompleksirani Bosnjaci u FBiH a medju tim kompleksasima je i N. Niksic tipicni predstavnik bivsih komunista, maksimalno neucinkovit, covjek koji ide sa sastanka na sastanak i nesto zapisuje kako bi neki pomislili da nesto vazno radi. Niksic jos nije primijetio da je izgubio najmanje 40 - 50 % svojih pristalica u TK.
Image
pemanapemani

#1617 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by pemanapemani »

Haman2 wrote:O kome to ti pricas? Od kad je Pedja na celu Nase stranke. Ranije je ostao poznat kao novinar koji je na Yutel dovodio oficire JNA da demantuju pisanje novina kako JNA utvrdjuje teska orudja oko Sarajeva. To pokazuje njegovu politicku orjentaciju.
Ma naravno, sve tačno.

Uzor trebaju biti velikosrbi i velikohrvati. Kod njih se ne može desiti da nehrvat i nesrbin bude predsjednik stranke.

Mene samo zanima zašto se to nije otvoreno govorilo tokom agresije na RBiH, pa da znamo na čemu smo i za kakvu se državu borimo.

Od Platforme Predsjedništva BiH iz 1992. do propagiranja velikosrpske politike 2019.
General War

#1618 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Haman2 wrote: Nego sta mislis o propagandnim pricama bivseg ministra za obrazovanje i informisanje Rep. Srpske. Sipa lazi a ne stidi se sto laze na zadovoljstvo onih oko njega. To je odraz moralnosti jedne licnosti i naroda kome pripada.
...pa evo i ti ubi se od lafinanja iz posta u post, i ti si refleksija necijeg morala...pa eto trpis se...
ultima_palabra

#1619 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by ultima_palabra »

General War wrote:
Haman2 wrote: Nego sta mislis o propagandnim pricama bivseg ministra za obrazovanje i informisanje Rep. Srpske. Sipa lazi a ne stidi se sto laze na zadovoljstvo onih oko njega. To je odraz moralnosti jedne licnosti i naroda kome pripada.
...pa evo i ti ubi se od lafinanja iz posta u post, i ti si refleksija necijeg morala...pa eto trpis se...
Pa tu su negdje... samo pretpostavljam da je ceto pismeniji malo.
General War

#1620 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

ultima_palabra wrote:
General War wrote: ...pa evo i ti ubi se od lafinanja iz posta u post, i ti si refleksija necijeg morala...pa eto trpis se...
Pa tu su negdje... samo pretpostavljam da je ceto pismeniji malo.
Ma, od dva brata djeca...ko toboze smeta mu sta onaj ceto trtlja, a u osnovi zavidi sto nije i kod njega ( bas toliko) tako.
mO k3

#1621 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:
Pedja vam nije smetao 11 godina, niti njegova stranka. Bili maleni, nebitni, cak i simpaticni. Sve dok vam nije oteo najbitniji kanton i par milijardi iz usta. Onda je najednom postao velikosrbin i vojvoda.

Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe.
:thumbup:
Haman2

#1622 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

General War wrote:
Tacno general war. Ja sam refleksija bosnjackog morala ali onog Bosnjaka kome nisu uspjeli nabiti komplekse. A sta je to lose u tom moralu. Zalazemo se za ravnopravnost a to druga dva naroda ne zele, zalazemo se za jaku BiH a to druga dva naroda nece. Pa sta hoce druga dva naroda. Hoce potcinjenog i obezvrijedjenog Bosnjaka, bez drzave, bez nacionalnog odredjenja, bez svog jezika i svoje kulture. Eto general war, sve konkretno i taksativno narojano. Dakle, bez lafine i propagandnih prica koje ti jedno poznajes.
Hafis

#1623 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Hafis »

Haman2 wrote:Zalazemo se za ravnopravnost a to druga dva naroda ne zele,
Eh. Još da je neki konkretan primjer tog zalaganja, mogla bi se ključati tema. Ali ovako...
General War

#1624 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Haman2 wrote:
General War wrote:
Tacno general war. Ja sam refleksija bosnjackog morala ali onog Bosnjaka kome nisu uspjeli nabiti komplekse. A sta je to lose u tom moralu. Zalazemo se za ravnopravnost a to druga dva naroda ne zele, zalazemo se za jaku BiH a to druga dva naroda nece. Pa sta hoce druga dva naroda. Hoce potcinjenog i obezvrijedjenog Bosnjaka, bez drzave, bez nacionalnog odredjenja, bez svog jezika i svoje kulture. Eto general war, sve konkretno i taksativno narojano. Dakle, bez lafine i propagandnih prica koje ti jedno poznajes.
Puna mi ona stvar takve refleksije zajedno sa ostale dvije refleksije, istu pjesmu i oni pjevaju i kako se lijepo nadopunjujete...nevinasca moja neshvacena.
General War

#1625 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Hafis wrote:
Haman2 wrote:Zalazemo se za ravnopravnost a to druga dva naroda ne zele,
Eh. Još da je neki konkretan primjer tog zalaganja, mogla bi se ključati tema. Ali ovako...
Evo ga jedan, Samo da nadjemo treceg brata i da kljucamo temu.
Post Reply