Blokada puteva
- madner
#1602 Re: Blokada puteva
Otkud ti ta ideja? Imas poginule po strucnoj spremi u ARBiH, u skladu sa procentima.
- insomnia78
#1603 Re: Blokada puteva
Jebo te led lik koji godinama na forumu zagovara krvavi raspad Turske, Sirije, Iraka i Irana u korist teroristickih Kurda sad prica o “ostajanju u velikoj Srbiji” i nametanju rata.

- Kikibombona
#1604 Re: Blokada puteva
Meni se javlja jaran, proveo jadan 10 sati u autu i doozivio nevidjenu traumu. Ni njegov ni moj otac linije nisu vidjeli. On ima dobra primanja i boli ga briga sto neko zivi od 50km. Jebe ovim borcima i oca i majku.azurna_obala wrote:Taoci![]()
Koja smo mi gospoda![]()
Bas Sam se nadala nekoj revoluciji, a oni se pokupili, jos ih vlastiti narod pljuje...nama nista ne fali
Morao sam mu odbrusiti na sve to pa neka se ljuti koliko hoce.
Ovim borcima nije bio problem lezati u blatnjavom rovu cetiri godine dok zivot visi na koncu, zivjeti u bijedi 20 godina nakon rata, ali je veliki problem i velika trauma provesti 10 sati u autu.
Pa ti sirotinjo opet uzmi pusku. Za koga? Za sta?
- Kikibombona
#1605 Re: Blokada puteva
Nisi dovoljno inteligentan da bi shvatio poentu napisanog.insomnia78 wrote:Jebo te led lik koji godinama na forumu zagovara krvavi raspad Turske, Sirije, Iraka i Irana u korist teroristickih Kurda sad prica o “ostajanju u velikoj Srbiji” i nametanju rata.
![]()
![]()
![]()
-
Ci-Nick
#1607 Re: Blokada puteva
Ja ne sporim njihova prava i sve to što traže je OK ali meni sve to ne izgleda tako spontano i samoinicijativno nego planirano i organizovano.piupiu wrote:Ali oni su ovo već najavili kroz medije ima 20 dana; drugo, imaju javnu FB stranicu, koju, doduše, slabo ko prati, tu stoji saopštenje sa imenima tima koji je ovlašten da ih predstavlja u pregovorima s Vladom; treće, ko je god prošao kroz Alipašinu i rek'o 'vozdra', rekli su mu da se spremaju veliki protesti i zvali da se pruži podrška.Ci-Nick wrote: A nije sumnjivo to da je tada "slučajno" u sat vremena planulo u Tuzli, Sarajevu, Zenici i Mostaru,.. ili ovo danas da blokiraju istovremeno bitne saobraćajnice a da nema sagovornika kao da i nije cilj dogovor i sporazum nego haos.Tako da...
Gdje se mogu složiti je da je sve vrijeme bilo jasno da će se protesti desiti, bez obzira na zahtjeve upućene Vladi. O tome se može rapsravljati.
Evo, i jučerašnja objava s FB:
https://www.facebook.com/notes/kamp-bos ... 099214391/
Pitanje je da li je cilj da se dogovore ili ne dogovore.
Evo sad ovaj borac na Ivan sedlu kaže ima ih sa svih strana i nemaju prijevoz kući.
Ko ih je dovezao ?
Last edited by Ci-Nick on 01/03/2018 08:52, edited 1 time in total.
-
mali_balon
#1608 Re: Blokada puteva
NE mogu da vjerujem, ovdje se neki ponasaju kao da su bivsi/demobilisano borci sveta krava....pa velika je vecina onih koji su isto ratovlai bili u rovu bili ranjavani ostali invalidi pa su nastavili sa zivotom, nisu cekali drzavu da im da....
Zbog sake jada ovakvih placenika baca se ljaga na citavu boracku populaciju.....
A neko je vec napisao sto ne na naprave cistke u svojim redovima, malo pokucaju kod svrakica i ostalih ratnoporfiterskih udruga, ne smiju jer bi u sekundi bili izbatinani.....
Sto dozvoljavaju raznim strankama i pojedincima da manipulisu sa njima....sto dozvoljavaju da ih se guzi i daju guzice za 2 3 sotje......
Da su imalo slozni i posteni cijela BiH bi bila uz njih...ovako samo Scepo kad mu trebaju za izbora da ih kupi za sicu
I jos jedna interesantna stvar, protesti demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca te dobitnika najvećih ratnih priznanja iz 2010, protesti februar 2014 i februar 2018. PAmetnom odsta da skonta sto se desavaju i ko stoji iza ovih sranja.
Zbog sake jada ovakvih placenika baca se ljaga na citavu boracku populaciju.....
A neko je vec napisao sto ne na naprave cistke u svojim redovima, malo pokucaju kod svrakica i ostalih ratnoporfiterskih udruga, ne smiju jer bi u sekundi bili izbatinani.....
Sto dozvoljavaju raznim strankama i pojedincima da manipulisu sa njima....sto dozvoljavaju da ih se guzi i daju guzice za 2 3 sotje......
Da su imalo slozni i posteni cijela BiH bi bila uz njih...ovako samo Scepo kad mu trebaju za izbora da ih kupi za sicu
I jos jedna interesantna stvar, protesti demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca te dobitnika najvećih ratnih priznanja iz 2010, protesti februar 2014 i februar 2018. PAmetnom odsta da skonta sto se desavaju i ko stoji iza ovih sranja.
-
kakavdanakneiskustvu
#1609 Re: Blokada puteva
pecpec wrote:Niko nikog nije kidnapovo,vlast je trebala obavjestit narod da ne ide tuda,kad vec sam narod ne prati medije,jer ce biti protesti.kudrilo wrote:Šta, treba sakriti da su kidnapovali i žene, djecu, bebe, starce 12 sati po ovim minusima? Ili da se širi propaganda da su zatočena auta isključivo u vlasništvu onih koji su glasali za SDA ?
pises gluposti,kroz zepče se nije moglo proci,jer gle cuda,nema drugog puta kojim se moglo proci,kroz zenicu takodje
- Freamon Lester
#1610 Re: Blokada puteva
Da ima drzave do 12 bi se saznalo ko je platio autobuse i privelo bi ga se za ovo...8:45 Okupljeni borci polako se razilaze sa prijevoja Ivan-sedlo. Mnogi sada čekaju autobuse da ih voze kućama.
- seln
#1611 Re: Blokada puteva
Spreca, kasni li tebi boracki dodatak?spreca wrote:ovi iz kolone su ih mozda i sazaljevali ...ali oni nisu ove iz kolone....na protestima je bilo svakakvih tipova...nemogu se sjetiti juce su pokazali cini mi se Tuzlu fraer nema 30 ...valjda borac iz jajcaNadzorna_ploca wrote:Zasto ovi iz kolone koji su masovniji nisu krenuli na ove sto ih zadrzavaju na cesti? Niko tu muda nema ocito..ne talasaj dobro je.
-
kakavdanakneiskustvu
#1612 Re: Blokada puteva
jefferson wrote:Citam vijesti, pa postove, i nikako da skontam sta je krajnji cilj ovih protesta?
ovi što su u zenici blokirali cestu ne znaju ni sami ,bar po njihovim izjavama od sinoć
- KB9
#1613 Re: Blokada puteva
kako ne znaju, napravili teferickakavdanakneiskustvu wrote:jefferson wrote:Citam vijesti, pa postove, i nikako da skontam sta je krajnji cilj ovih protesta?
ovi što su u zenici blokirali cestu ne znaju ni sami ,bar po njihovim izjavama od sinoć
- drag_gost
#1614 Re: Blokada puteva
I eto, nikom nista.
- insomnia78
#1616 Re: Blokada puteva
Bilo je i takvihdrag_gost wrote:Ili pobjec' u Francusku pod zeninu suknju?insomnia78 wrote:Uvjek je mog’o ostati i provjeriti humanost komšija
- SaraFina
#1617 Re: Blokada puteva
Čitava situacija s ovim blokadama ima niz nelogičnosti. Ne kažem da nema demobilisanih boraca koji su primorani na ovakav korak. Znači invalidi i ljudi koji su devedesetih imali 40 i kusur godina te su sad nesposobni za rad. Samo izgleda da su i oni dobro izmanipulisani.
20 i kusur godina je prošlo od rata, tadašnja garnitura vlasti osigurala je novčanu potporu ljudima ? - Totalna glupost je bila graditi budućnost dugoročno na takvim beneficijama. BiH je država koja ovisi i sama o volji drugih.
Trebalo je srestva uložiti i mladju demobilisanu populaciju do kraja devedesetih usmjeriti na podizanje malih i srednjih obrtništva. Napraviti neko postrojenje i zaposliti sve radno sposobne.
Invalidi su posebna kategorija i ovo se naravno ne odnosi na njih.
Ali nije mi jasno da ljudi radno sposobni devedesetih od 30 g recimo pa na gore nadali su se da će doživotno primati nadoknadu zato što su ratovali? To je notorna glupost. I to nigdje u svijetu nema. Hvala im za odbranu i sve što su pružili, ali treba pogledati realnosti u oči. Djeca nam se liebe preko FB i donacija, operacije i sl. Socijalno ugrožena kategorija ne postoji. Odakle onda njima osigurati novac?
Takodjer je kriminalna hobotnica i ovih 1600 i nešto boračkih udruženja. To nikakve veze sa zdravim mozgom nema, kao ni cifra od 125.000 trenutno potrebitih demobilisanih boraca.
20 i kusur godina je prošlo od rata, tadašnja garnitura vlasti osigurala je novčanu potporu ljudima ? - Totalna glupost je bila graditi budućnost dugoročno na takvim beneficijama. BiH je država koja ovisi i sama o volji drugih.
Trebalo je srestva uložiti i mladju demobilisanu populaciju do kraja devedesetih usmjeriti na podizanje malih i srednjih obrtništva. Napraviti neko postrojenje i zaposliti sve radno sposobne.
Invalidi su posebna kategorija i ovo se naravno ne odnosi na njih.
Ali nije mi jasno da ljudi radno sposobni devedesetih od 30 g recimo pa na gore nadali su se da će doživotno primati nadoknadu zato što su ratovali? To je notorna glupost. I to nigdje u svijetu nema. Hvala im za odbranu i sve što su pružili, ali treba pogledati realnosti u oči. Djeca nam se liebe preko FB i donacija, operacije i sl. Socijalno ugrožena kategorija ne postoji. Odakle onda njima osigurati novac?
Takodjer je kriminalna hobotnica i ovih 1600 i nešto boračkih udruženja. To nikakve veze sa zdravim mozgom nema, kao ni cifra od 125.000 trenutno potrebitih demobilisanih boraca.
Last edited by SaraFina on 01/03/2018 09:10, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#1618 Re: Blokada puteva
Ma ja bolan, BiH je kao Svicarska, ne radi samo onaj sto nece. Ne mogu shvatiti ovakav stepen ignorancije. Da li znas da sve ove godine imamo najvisu stopu nezaposlenosti u Evropi. Da li znas da ne mogu raditi svi koji zele raditi?mali_balon wrote:NE mogu da vjerujem, ovdje se neki ponasaju kao da su bivsi/demobilisano borci sveta krava....pa velika je vecina onih koji su isto ratovlai bili u rovu bili ranjavani ostali invalidi pa su nastavili sa zivotom, nisu cekali drzavu da im da....
Ovi ljudi se ocigledno snalaze na razne nacine, jer kako bi zivjeli od 40-50km mjesecne boracke naknade?
Niko od njih nije bezveze u satoru 9 mjeseci, pa sinoc cijelu noc na onakvom minusu, na to ih je muka natjerala.
Fakat sam tuzan kada vidim potpuno odsustvo empatije za ljude koji jedva prezivljavaju. Ja imam i boli me kurac sto drugi nemaju. Svi sute ili seru dok njih ne pogodi. Protesti radnika Dite, Zeljezare, Krivaje, Agrokomerca itd. Svi izadju na ulicu kada ih muka snadje, a dok imaju neka primanja, boli ih kurac za tamo neke strajkace.
Svi snosimo odgovornost za situaciju u kojoj se nalazi drzava. Najvecu odgovornost snose obrazovani jer su oni ti koji bi trebali pokrenuti pozitivne procese. Sta zna i sta moze nepismen i siromasan demobilisani borac? Moze samo zakukati. Na eliti je odgovornost da se pobrine za sve gradjane.
- spreca
#1619 Re: Blokada puteva
Meni isplacuju svako ljeto unaprijed, kad dodjem kuci na godisnjiseln wrote:Spreca, kasni li tebi boracki dodatak?spreca wrote:ovi iz kolone su ih mozda i sazaljevali ...ali oni nisu ove iz kolone....na protestima je bilo svakakvih tipova...nemogu se sjetiti juce su pokazali cini mi se Tuzlu fraer nema 30 ...valjda borac iz jajcaNadzorna_ploca wrote:Zasto ovi iz kolone koji su masovniji nisu krenuli na ove sto ih zadrzavaju na cesti? Niko tu muda nema ocito..ne talasaj dobro je.
- muha_sa
#1620 Re: Blokada puteva
seln wrote:Skoro na godisnjicu proslih protesta u ferbruaru 2014., pocela je i nova "revolucija". Je li to opet onaj pozar od slame, kada bosanskoj fukari dodje hrabrost, koj atraje koliko da se napravi materijalna i politicka steta, a onda se svi zavuku u svoje jazbine i mole boga da ih se vlast ne sjeti?
Ili Faahro opet jase, nas koalicionoopozicionar, koji bi valjda priznao da je u vlasti samo ako bi on i njegovo DJL dobili 100% glasova?
Sta god bilo: mjesto za proteste se u civiliziranim drzavama zove "glasacka kabina". Ovako, to je sviranje kurcu... i na tom instrumentu su Bosanci doista virtuozni.
-
kakavdanakneiskustvu
#1621 Re: Blokada puteva
astala_vistala wrote:ja sam frapiran hejj teroristi? kidnapovanje??![]()
![]()
ljudi gdje vi zivite?? svako par dana se blokira cesta ljudi strajkuju? pale se pred zgradama institucija? covjek govori policajcu,ti mene ne razumijes ti primas platu? ovaj i dalje tese po svom..
Kakva samo pogan od naroda,zamisli ti sjebase mu godisnji ili produzeni vikend on naziva branioce drzave teroristom? kakvih gnjida ima za ne povjerovati![]()
jos se tacno vidi da je ta sarajevsko-zenicka kotlina blokirana gdje su bosnjaci koji su stradali najvise i on njega naziva teroristom? hinje bolesne.
ne mislis da su u ovim vozilima bila mala djeca,ljudi koji su krenuli na posao za 400 maraka,boleesni ljudi koji su krenuli u bolnice?
-
PM72
#1622 Re: Blokada puteva
nemaju ni oni pojma što su se sinoć smrzavali? možda ih je onaj žvaljo -predsjednik boračke organizacije što je rođen 1993-ubjedio da će dobijati izuzetne penzije,ljetovanje u Neumu,zimovanje na Vlašiću,samo da se strpe koji dan...
Titini borci koji su pobjedili morali su raditi ,imali su borački dodatak i neke privilegije...ljudi pobjedili.
Titini borci koji su pobjedili morali su raditi ,imali su borački dodatak i neke privilegije...ljudi pobjedili.
- kmirsad
#1623 Re: Blokada puteva
To treba razbiti... al na human način...
Specijalci trebaju parkirati par šlepera na Intereksov parking par stotina metara od petlje Šički, mobilisiati specijalni odred"Milosrdne sestre" naoružanih megafonima i otvoriti dobrotvorni humanitarni punkt za podjelu paketa brašna, ulja ,šečera,trumanovih jaja, makarona, cigara i artana... i onih malih boba što su ličili na grašak, ne mogu im se sjetiti imana ... iz robnih rezervi...
razbiti blokadu cesta hranom... da mogu proči bar ovi što su krenuli na Jahorinu, Bjelašnicu...
Specijalci trebaju parkirati par šlepera na Intereksov parking par stotina metara od petlje Šički, mobilisiati specijalni odred"Milosrdne sestre" naoružanih megafonima i otvoriti dobrotvorni humanitarni punkt za podjelu paketa brašna, ulja ,šečera,trumanovih jaja, makarona, cigara i artana... i onih malih boba što su ličili na grašak, ne mogu im se sjetiti imana ... iz robnih rezervi...
razbiti blokadu cesta hranom... da mogu proči bar ovi što su krenuli na Jahorinu, Bjelašnicu...
Last edited by kmirsad on 01/03/2018 09:16, edited 1 time in total.
- Janjicar
#1624 Re: Blokada puteva
Ako neko zeli da pomogne u hrani , piću borcima koji su u Tuzli nek se javi na PP.
-
Mohamad Sissoko
#1625 Re: Blokada puteva
Evo i fahrinog malog