triconja wrote: Moremo se mi tjesit kolko hocemo ali to ti je tu nedje u par desetina![]()

Dzaba vam je, nemate sanse. Kod nas umre 2500 ljudi godisnje (oficijalno) zbog zagadjenosti.
Vi ste amateri
triconja wrote: Moremo se mi tjesit kolko hocemo ali to ti je tu nedje u par desetina![]()

Jel vi koristite banovicki cumur?AleksoMKD wrote:triconja wrote: Moremo se mi tjesit kolko hocemo ali to ti je tu nedje u par desetina![]()
Dzaba vam je, nemate sanse. Kod nas umre 2500 ljudi godisnje (oficijalno) zbog zagadjenosti.
Vi ste amateri
Kod vas bar vode tu evidenciju.AleksoMKD wrote: Dzaba vam je, nemate sanse. Kod nas umre 2500 ljudi godisnje (oficijalno) zbog zagadjenosti.
Siromasni koriste sve sto gori, stari namestaj pa cak i plasticni otpad, samo da gori.Sapna_TZ wrote:
Jel vi koristite banovicki cumur?
Heh, predhodna mafija na vlasti je pre nekoliko godina postavila merne stanice u sred Skopja sa ekranima koji su u svakom momentu pokazivali zagadjenost.dorkcic wrote:
Kod vas bar vode tu evidenciju.
Bio je i u Sarajevu , pa se isto pokvarioAleksoMKD wrote:Siromasni koriste sve sto gori, stari namestaj pa cak i plasticni otpad, samo da gori.Sapna_TZ wrote:
Jel vi koristite banovicki cumur?
Navodno su gradjani koji se greju na drva i cumur odgovorni za 50% zagadjenog vazduha ali realno je javna tajna da velik broj fabrika i pogona ima lose, stare ili nema filtere.
Onda ima "biznismena" koji zaradjuju tako sto uvoze otpad koji se ne sme paiti u EU pa ga pale kod nas. Naravno dobro su povezani za politicarima i niko ne sme da ih pipne.
Heh, predhodna mafija na vlasti je pre nekoliko godina postavila merne stanice u sred Skopja sa ekranima koji su u svakom momentu pokazivali zagadjenost.dorkcic wrote:
Kod vas bar vode tu evidenciju.
Normalno kada je broj otisao u crveno i nije se mesecima spustao instrumenti su se "pokvarili" i jos nisu popravljeni.
NAjsmesnije (ili tuznije) je da je momentalna mafija na vlasti prozivala predhodnu zbog zagadjenja a sada su uloge obrnute.славянин wrote: Bio je i u Sarajevu , pa se isto pokvario
Kod nas su automobili krivi , samo je nejasno zasto vise zagadjuju zimiAleksoMKD wrote:NAjsmesnije (ili tuznije) je da je momentalna mafija na vlasti prozivala predhodnu zbog zagadjenja a sada su uloge obrnute.славянин wrote: Bio je i u Sarajevu , pa se isto pokvario![]()
Svaki dan na televiziji, ama svaki dan.
Teze postize radnu temperaturu, valja klimu u kolima upalit da se gujca ne smrzne a klima trosi ko ludaславянин wrote:Kod nas su automobili krivi , samo je nejasno zasto vise zagadjuju zimiAleksoMKD wrote:NAjsmesnije (ili tuznije) je da je momentalna mafija na vlasti prozivala predhodnu zbog zagadjenja a sada su uloge obrnute.славянин wrote: Bio je i u Sarajevu , pa se isto pokvario![]()
Svaki dan na televiziji, ama svaki dan.
Doduse i ono ludjacko gradjenje za vreme zadnje mafije koje traje jos uvekje poremetilo ako ne i unistilo vetrove/ruzu vetrova tako da se ne secam kada sam osetio jaci vetar zadni put.triconja wrote:Teze postize radnu temperaturu, valja klimu u kolima upalit da se gujca ne smrzne a klima trosi ko ludaславянин wrote: Kod nas su automobili krivi , samo je nejasno zasto vise zagadjuju zimi![]()
![]()
Ima Ilijas blizu Sarajeva - nema zgrade preko 6 spratova (ima mozda 30ak zgrada) i opet ne mozes disati ...AleksoMKD wrote:
Doduse i ono ludjacko gradjenje za vreme zadnje mafije koje traje jos uvekje poremetilo ako ne i unistilo vetrove/ruzu vetrova tako da se ne secam kada sam osetio jaci vetar zadni put.
Upozoravali su neki ljudi ali djabe.
Skopje je u kotlini tako da smo sjebani u svakom slucaju.
najzagadjenije mjesto u Bosni. To je velikim djelom zbog industrijske zone.славянин wrote:Ima Ilijas blizu Sarajeva - nema zgrade preko 6 spratova (ima mozda 30ak zgrada) i opet ne mozes disati ...AleksoMKD wrote:
Doduse i ono ludjacko gradjenje za vreme zadnje mafije koje traje jos uvekje poremetilo ako ne i unistilo vetrove/ruzu vetrova tako da se ne secam kada sam osetio jaci vetar zadni put.
Upozoravali su neki ljudi ali djabe.
Skopje je u kotlini tako da smo sjebani u svakom slucaju.

Kod nas je to bio Veles, ali ga je sada Skopje prestiglo. Tocno se vidi kada operes auto i vec sutradan ima neki sloj prasine koja je jos lepljiva.Tuzla111 wrote: najzagadjenije mjesto u Bosni. To je velikim djelom zbog industrijske zone.
Sinoc vidljivost bila 5 metara, katastrofa. Ato se ne moze ni oprati ovdje zimi.AleksoMKD wrote:Kod nas je to bio Veles, ali ga je sada Skopje prestiglo. Tocno se vidi kada operes auto i vec sutradan ima neki sloj prasine koja je jos lepljiva.Tuzla111 wrote: najzagadjenije mjesto u Bosni. To je velikim djelom zbog industrijske zone.
Padne jaca kisa i obradujemo se cistom nebu dan-dva i opet po starom.Tuzla111 wrote:Sinoc vidljivost bila 5 metara, katastrofa. Ato se ne moze ni oprati ovdje zimi.AleksoMKD wrote:Kod nas je to bio Veles, ali ga je sada Skopje prestiglo. Tocno se vidi kada operes auto i vec sutradan ima neki sloj prasine koja je jos lepljiva.Tuzla111 wrote: najzagadjenije mjesto u Bosni. To je velikim djelom zbog industrijske zone.
Na Mavrovu sam svoje prve skijaske "korake" napravio (cini mi se s cetiri, ili pet godina), a kasnije nastavio na Bistri.AleksoMKD wrote: Odem do Mavrova na planinu na vikend i umalo se onesvestim od cistog vazduha