Sirija vol. 2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1601 Re: Sirija vol. 2
Craig Murray, bivši britanski diplomat i aktivist u kampanji protiv rata rekao je kako su turske akcije neopravdane.
"To što je Turska radi leta od otprilike 10 sekundi srušila avion je ludost i to je apsolutno neobranjivo. Očito je da je avion operirao protiv pobunjenika Turkmena koje sponzorira Turska u Siriji te da su Turci zato srušili avion", napisao je Murray na blogu.
"To što je Turska radi leta od otprilike 10 sekundi srušila avion je ludost i to je apsolutno neobranjivo. Očito je da je avion operirao protiv pobunjenika Turkmena koje sponzorira Turska u Siriji te da su Turci zato srušili avion", napisao je Murray na blogu.
-
sumirprimus
#1602 Re: Sirija vol. 2
koj uletio a ko izletio?nixon69 wrote:Ne,nego Turke i ostale nepozvane ptice koje ulete u Siriju.sumirprimus wrote:sta obarace manpadse s s300
pogle ponovo..
-
sumirprimus
#1603 Re: Sirija vol. 2
ozbiljno, kako ovde iko moze pisat zaozbilje???Kikibombona wrote:Ma NATO je sranje!prog321 wrote: Turska je dio NATOa, i sigurno su im Ameri dali neke garancije u slucaju napada Rusije.
Mislis da ce Pariz, London, Vasington podbaciti glavu radi Turske? Hoce al u kurcu. Za njih bi bilo odlicno kada bi Rusi i Turci iscrpili jedni druge.
Da radi Turske zapad rizikuje devastaciju, ekonomski krah ili unistenje!?![]()
Hinje su to nevidjene!
Bilo bi kao sa Gruzijom i Ukrajinom, 'hajte vi, eto nas'.![]()
Isto tako ni Rusi ne bi podbacili glavu za bilo koga i rizikovali sukob sa Amerikancima. Nece oni jedni na druge. Nikada. Znaju dobro da bi to bio kraj.
- dječak sa šibicama
#1604 Re: Sirija vol. 2
Treba razumjeti i Prdogana, USA Kurde naoruzava i od njih je vec napravila respektabilnu vojnu silu, a to ce se kad tad preliti na turski teritorij.
Rusi im sjebase monstruma u Siriji, ovo su potezi ocajnika. Skupo ce ih stajati.
Rusi im sjebase monstruma u Siriji, ovo su potezi ocajnika. Skupo ce ih stajati.
- BHCluster
#1605 Re: Sirija vol. 2
O cemu ti ba, kave veze ovo ima sa Izraelom ili Palestinom, srce moje napaceno...asurbanipal wrote:BHCluster wrote:Reakcija Rusije na rusenje svoga ratnog aviona je malo jaci suhi "prdez".
A na temi o Izraelu lijete krokodilske suze sa Palestincima...![]()
Džaba sve, nije krv voda...![]()
- Em2r
#1606 Re: Sirija vol. 2
Ovaj opet nije terapiju jutarnju uzeo.
-
sumirprimus
#1607 Re: Sirija vol. 2
zasto vrijedjas?Em2r wrote:Ovaj opet nije terapiju jutarnju uzeo.
gledaj ko ovde vrijedja, i sve je jasno.
nije ovo rusija ni teheran da me ucutkate.
-
sumirprimus
#1608 Re: Sirija vol. 2
ovo je kako tako slobodna i demokratska zemlja,sa teznjom za ulaskom u EU... i NATO..
kome se ne svidja,sta cu mu ja..
nek pati,il nek ide...
kome se ne svidja,sta cu mu ja..
nek pati,il nek ide...
- tututuuuu
#1609 Re: Sirija vol. 2
ja navijam za Ruse da sad suknu pokoju reketu u pakas ovim turskim teroristima. Ali, ono sto je izgledno jeste da ce sad Rusi naoruzavati PKK. 
-
sumirprimus
#1610 Re: Sirija vol. 2
puna podrska clanici NATO. nama prijateljske alijanse,saveznika u pravom smislu rijeci,a ne ko oni retrogradni diktatorski rezimi,sto nas handre i koce gdje stignu,rezolucije,embarga,direktno indirektno ..

- arzuhal
#1611 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da ne drži ISIL ruske pilote nego neki drugi teroristi. Uglavnom, nema umjerenih terorista za Asada i Ruse, svi su isti, jel tako? I sa svima se bore Rusija i Sirijska armija?
- insomnia78
#1612 Re: Sirija vol. 2
Ih, Turci picke, dva na jednog
PS: joj, mo's misliti sta bi im tek IDF piloti radili
PS: joj, mo's misliti sta bi im tek IDF piloti radili
- arzuhal
#1613 Re: Sirija vol. 2
Ili, ukratko, Amerikanci naoružavaju jedne, Rusi druge, i mlate se preko svojih satelita zarad svoji nacionalnih ciljeva i interesa. Navijačima se pjena hvata na usnama, a narod će krvlju platit igru.tututuuuu wrote:ja navijam za Ruse da sad suknu pokoju reketu u pakas ovim turskim teroristima. Ali, ono sto je izgledno jeste da ce sad Rusi naoruzavati PKK.
- tututuuuu
#1614 Re: Sirija vol. 2
medjutim, rusi su i ranije radili ovakve stvari. ne samo po turskoj. vec su i po Europi znali malo preletiti da vide reakciju... pa sve dojednom... al bez obzira turska politika je pro teroristicka i ne bi ih zalio. 
- BHCluster
- Ironmen
#1616 Re: Sirija vol. 2
Sumire naporan si daj malo manje spamaj ako nemas nista pemtno napisati ili dati kakav info vezan za temu de malo popusti sa trolanjem znam da se nema posla i da je dosada u pitanju al imas more tema na forumu gdje se moze spamati i zezati ovo je valjda jedna ozbiljna tema.
-
prog321
#1617 Re: Sirija vol. 2
Nisu ni Turci toliko glupi.Kikibombona wrote:Ma NATO je sranje!prog321 wrote: Turska je dio NATOa, i sigurno su im Ameri dali neke garancije u slucaju napada Rusije.
Mislis da ce Pariz, London, Vasington podbaciti glavu radi Turske? Hoce al u kurcu. Za njih bi bilo odlicno kada bi Rusi i Turci iscrpili jedni druge.
Da radi Turske zapad rizikuje devastaciju, ekonomski krah ili unistenje!?![]()
Hinje su to nevidjene!
Bilo bi kao sa Gruzijom i Ukrajinom, 'hajte vi, eto nas'.![]()
Isto tako ni Rusi ne bi podbacili glavu za bilo koga i rizikovali sukob sa Amerikancima. Nece oni jedni na druge. Nikada. Znaju dobro da bi to bio kraj.
Ne bi ispalili tu raketu da im cionisti nisu dali sigurne garancije.
Nema sanse.
-
sumirprimus
#1618 Re: Sirija vol. 2
ovde mi bas zanimljivo u moru lucidnih ,provjerenih pravovremenih informacija,nadasve,dubhokoumno,intelektulano carsijsko obavjestajno geopolitickih postova..Ironmen wrote:Sumire naporan si daj malo manje spamaj ako nemas nista pemtno napisati ili dati kakav info vezan za temu de malo popusti sa trolanjem znam da se nema posla i da je dosada u pitanju al imas more tema na forumu gdje se moze spamati i zezati ovo je valjda jedna ozbiljna tema.
- BHCluster
#1619 Re: Sirija vol. 2
arzuhal wrote:Ili, ukratko, Amerikanci naoružavaju jedne, Rusi druge, i mlate se preko svojih satelita zarad svoji nacionalnih ciljeva i interesa. Navijačima se pjena hvata na usnama, a narod će krvlju platit igru.tututuuuu wrote:ja navijam za Ruse da sad suknu pokoju reketu u pakas ovim turskim teroristima. Ali, ono sto je izgledno jeste da ce sad Rusi naoruzavati PKK.
Ko u Afganistanu kad su Ameri i Britanci naoruzavali Taliban protiv SSSR-a.
- Kareem Abdul
#1620 Re: Sirija vol. 2
Nisu naoružavali talibane, talibani su se pojavili tek kasnije a njih je naoružavao Pakistan.BHCluster wrote:arzuhal wrote:Ili, ukratko, Amerikanci naoružavaju jedne, Rusi druge, i mlate se preko svojih satelita zarad svoji nacionalnih ciljeva i interesa. Navijačima se pjena hvata na usnama, a narod će krvlju platit igru.tututuuuu wrote:ja navijam za Ruse da sad suknu pokoju reketu u pakas ovim turskim teroristima. Ali, ono sto je izgledno jeste da ce sad Rusi naoruzavati PKK.
Ko u Afganistanu kad su Ameri i Britanci naoruzavali Taliban protiv SSSR-a.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1621 Re: Sirija vol. 2
Jebiga žalosno jeste to što se sada iživljavaju nad tijelom pilota jer ma ko i kakv taj pilot bio on je samo postupao po naređenju. U pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Mislim da će sada i Rusija shvatiti da Turska nije Ukrajina ili Finska pa da ih lijepo moljakaju da izađu iz njihovog zračnog prostora.
- Kikibombona
#1622 Re: Sirija vol. 2
Ako su velike globalne i regionalne sile koje imaju interes u Siriji posvadjane, onda nema dogovora oko jedinstvene Sirije.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne vidim poveznicu između rušenja ruskog aviona i podjele Sirije ali eto ako je ti vidiš onda nema razloga da ti ne vjerujemo. Misim da je sličan incident već bio pa je Turska lijepo rekla "odmakni od moje međe" ali Putin jok, mislio da može k'o u Krimu ili Ukrajini zajebavati Tursku. E neka su ga skinuli, treba svaki skinuti koji uđe u turski prostor. Rusija kurac obični. ja sam mislio da će fakat u Siriji unijeti neku prevagu, srušiti ISIL kad ono sve ostalo isto samo eto oni treniraju svoje pilote u realnim uslovima. Ma marš jebem te Rusijo.
Koliko vec Amerikanci i druge zapadne zemlje (plus Arapi i ponekad Turci) lupaju u Iraku i Siriji?
Jesu prelomili odmah?
A najlakse je skinuti avion. Postavlja se pitanje sta poslije. Turska je zakuhala sa Egiptom koji je tu u susjedstvu. Zakuhali su sa Sirijom koja je susjed. Zakuhali su sa Irakom koji ih je optuzio za agresiju. Sa Iranom je tenzija konstantna. Sa Libanom isto. Sa Izraelom isto. Grcku da ne spominjemo. I sada velika Rusija preko Crnog mora. Kurdi?
Katastrofa za tursku vanjsku politiku.
Gdje je ta strateska dubina o kojoj je pricao Davutoglu?
Nije valjda pala na SDA?
I na kraju, bistri islamista je porucio Amerikancima
Koja budala!Erdogan: Amerikanci uzivaju da gledaju mrtvu muslimansku djecu
- Kikibombona
#1623 Re: Sirija vol. 2
Pokazali su da su glupi. I to ne Turci, vec islamisti koji ih trenutno vode. Poznato je da vjerski fanatici imaju problem realno sagledati sebe i svoje protivnike. Vjerski fanatik misli da je visa sila uz njega i zbog toga na kraju biva porazen.prog321 wrote:
Nisu ni Turci toliko glupi.
Ne bi ispalili tu raketu da im cionisti nisu dali sigurne garancije.
Nema sanse.
A vjerovati cionistima je poseban oblik gluposti.
Ako su ih oni nagovorili, onda su bas budale.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1624 Re: Sirija vol. 2
Ma boli mene i za Tursku ali mislim daleko od toga da su budale no vrijeme će pokazati svoje. Ja gledam interes ove države a ne k'o neki koji onanišu na slike Kurda, ISIL-a ili šta ti ja znam koga već. Ne brinem ja za Tursku i Rusiju oni će se dogovoriti kao i uvijek, šta je sa buranijom na svim stranama.Kikibombona wrote:Ako su velike globalne i regionalne sile koje imaju interes u Siriji posvadjane, onda nema dogovora oko jedinstvene Sirije.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne vidim poveznicu između rušenja ruskog aviona i podjele Sirije ali eto ako je ti vidiš onda nema razloga da ti ne vjerujemo. Misim da je sličan incident već bio pa je Turska lijepo rekla "odmakni od moje međe" ali Putin jok, mislio da može k'o u Krimu ili Ukrajini zajebavati Tursku. E neka su ga skinuli, treba svaki skinuti koji uđe u turski prostor. Rusija kurac obični. ja sam mislio da će fakat u Siriji unijeti neku prevagu, srušiti ISIL kad ono sve ostalo isto samo eto oni treniraju svoje pilote u realnim uslovima. Ma marš jebem te Rusijo.
Koliko vec Amerikanci i druge zapadne zemlje (plus Arapi i ponekad Turci) lupaju u Iraku i Siriji?![]()
Jesu prelomili odmah?![]()
A najlakse je skinuti avion. Postavlja se pitanje sta poslije. Turska je zakuhala sa Egiptom koji je tu u susjedstvu. Zakuhali su sa Sirijom koja je susjed. Zakuhali su sa Irakom koji ih je optuzio za agresiju. Sa Iranom je tenzija konstantna. Sa Libanom isto. Sa Izraelom isto. Grcku da ne spominjemo. I sada velika Rusija preko Crnog mora. Kurdi?
Katastrofa za tursku vanjsku politiku.
Gdje je ta strateska dubina o kojoj je pricao Davutoglu?
Nije valjda pala na SDA?![]()
![]()
I na kraju, bistri islamista je porucio Amerikancima
Koja budala!Erdogan: Amerikanci uzivaju da gledaju mrtvu muslimansku djecu
- Kikibombona
#1625 Re: Sirija vol. 2
Pa realno je da ce radi svega najvise najebati Turkmeni.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ma boli mene i za Tursku ali mislim daleko od toga da su budale no vrijeme će pokazati svoje. Ja gledam interes ove države a ne k'o neki koji onanišu na slike Kurda, ISIL-a ili šta ti ja znam koga već. Ne brinem ja za Tursku i Rusiju oni će se dogovoriti kao i uvijek, šta je sa buranijom na svim stranama.
Sa ovim potezom Turske Sirija je jos dalje o mirnog rjesenja a cjelovitost drzave nikada nije bila neizvjesnija.
Tek sada Rusi nece odustati od Asada i tek sada ce biti neraspolozeni za kompromis.
Da se razumijemo... i Rusi su pogan. Sve je to isto govno.
Sirijci ce jos vise najebati.