Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- Ommadawn
#1601 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ja preferiram The Police. Jedna od mojih prvih ploca u Swe - Regatta de blanc.
Od Stinga najvise volim "Fragile". Podsjeca me na djetinjstvo i "Nocni program" koji tad isao na nasoj televiziji krajem osamdesetih.
Od Stinga najvise volim "Fragile". Podsjeca me na djetinjstvo i "Nocni program" koji tad isao na nasoj televiziji krajem osamdesetih.
-
Niemand
#1602 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Dale, jesam naravno slusala police. Samo sto je to valjda prokletstvo jutuba pa blage veze nemam sta je na kojem albumu.
A ommadawn, bas mi naumpade da ti cesto kad pises o nekim pjesmama pises i o nekim sitnicama, ono, kad si slusao to i sl. Recimo cesto spomenes slusanje sa kcerkicom dok nesto bojite. I posto fkt ne znam objasniti ovo sa atmosferom i muzikom, naumpalo mi to, posto mi se cini da i ti bas pazis na to.
Nije to ono muzicka podloga za neke aktivnosti, vec bas slusanje u odredjenim situacijama i kasnije kad prodje neko vrijeme i ponovo cujes tu muziku podsjeti te na neko vrijeme.
Stvaranje nostalgije za buducnost.
A eto u sadnosnjosti je neka melanholija pretezno.
Muzika ko i parfem cesto podsjeti na nesto iz proslosti, stoga je meni fkt bitno da to ne svedem na neko puko namjensko slusanje (iako naravno i ja nekad naprosto samo slusam muziku), vec i da bude tu negdje u pozadini dok pijem kafu il forumam.
A ommadawn, bas mi naumpade da ti cesto kad pises o nekim pjesmama pises i o nekim sitnicama, ono, kad si slusao to i sl. Recimo cesto spomenes slusanje sa kcerkicom dok nesto bojite. I posto fkt ne znam objasniti ovo sa atmosferom i muzikom, naumpalo mi to, posto mi se cini da i ti bas pazis na to.
Nije to ono muzicka podloga za neke aktivnosti, vec bas slusanje u odredjenim situacijama i kasnije kad prodje neko vrijeme i ponovo cujes tu muziku podsjeti te na neko vrijeme.
Stvaranje nostalgije za buducnost.
Muzika ko i parfem cesto podsjeti na nesto iz proslosti, stoga je meni fkt bitno da to ne svedem na neko puko namjensko slusanje (iako naravno i ja nekad naprosto samo slusam muziku), vec i da bude tu negdje u pozadini dok pijem kafu il forumam.
- Ommadawn
#1603 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Naravno, svaka pjesma ili zanr ima svoje mjesto, zavisno od raspolozenja. Kada sam na poslu, u pauzama slusam nesto sto ce me smiriti i dati inspiraciju za slijedeci potez na poslu. Kada slikam onda slusam nesto vise psihedelicno. I tako dalje i tako blize. Sve je relativno.Niemand wrote:
Stvaranje nostalgije za buducnost.A eto u sadnosnjosti je neka melanholija pretezno.
![]()
- dale cooper
#1604 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Niemand wrote:
Uslikaj vala, al ako je budes postavljo ono na kratko pa editovo, cekaj dok ja budem tu.![]()

Slikao sam ovo na brzaka maksuz za tebe mrgude.
- Ommadawn
#1605 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ah milinedale cooper wrote:Niemand wrote:
Uslikaj vala, al ako je budes postavljo ono na kratko pa editovo, cekaj dok ja budem tu.![]()
Slikao sam ovo na brzaka maksuz za tebe mrgude.Ovo mi je glavnina kolekcije. Ima još jedna manja stalaža u drugoj sobi.
- dale cooper
#1606 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ommadawn wrote:
Ah milineSto bi nekad rekao moj rodjak kada je vidio neke moje ploce "valjalo bi ovo nekad popiti"
-
Niemand
#1607 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
OMG.dale cooper wrote:Niemand wrote:
Slikao sam ovo na brzaka maksuz za tebe mrgude.Ovo mi je glavnina kolekcije. Ima još jedna manja stalaža u drugoj sobi.
I dobro, sad ti malo zavidim. Ja bi to sve povadila da pregledam i sve bi ti razbacala.
Pa sta imas sve onako ofrlje? Kupujes li i ovu noviju muziku?
Ozbiljno pitanje-jesil osiguro stan, kucu dje vec zivis?
I jos jedno pitanje, mada mislim da se to tebi ne desava posto ovo djeluje bas uredno-sta kad pomijesas cd-ove i omote?
Ako nastavis uredno skupljati, tamo nekad za 20 godina mozes otvoriti muzicki muzej
Nego da ne smaram vise, fakat divno
-
Hakiz
#1608 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Koliko je ovoga originalno, koliko je "Bugarska veza", a koliko je pravljeno audio CD-ova sa downloadovanih MP3?dale cooper wrote:Niemand wrote:
U svakom slučaju, impresivna kolekcija.
P. S. Za one koji ne znaju, Bugari su jedno vrijeme bili najveći svjetski ilegalni kopirači CD-ova. Ogroman broj CD-ova koji se i kod nas mogao kupiti nakon rata na pijacama i u CD shopovima bio je nabavljen iz Bugarske, ne od originalnog izdavača. Ne bi se mogao originalni CD recimo Pink Floyda kupiti za 5 ili 10 KM. Odatle termin "Bugarska veza".
Last edited by Hakiz on 20/12/2016 23:22, edited 1 time in total.
- dale cooper
#1609 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Hvala!Niemand wrote: OMG.Ko u radnji.
![]()
Fakat izgleda bas mocno.
![]()
![]()
I dobro, sad ti malo zavidim. Ja bi to sve povadila da pregledam i sve bi ti razbacala.![]()
Ozbiljno pitanje-jesil osiguro stan, kucu dje vec zivis?Ako nisi, pod hitno trazi neko osiguranje sto omogucuje i osiguranje ovakve imovine. Il stavi alarm ispred vrata. Sobnih vrata. I prozora. Ona blo kad ti ovo vidi.. eh.
![]()
![]()
I jos jedno pitanje, mada mislim da se to tebi ne desava posto ovo djeluje bas uredno-sta kad pomijesas cd-ove i omote?
Ako nastavis uredno skupljati, tamo nekad za 20 godina mozes otvoriti muzicki muzejBgm, bila sam u jednom rok muzeju i sve same budalastine, ovo je bar nesto konkretno, par slusalica ko u radnjama i laganini
![]()
Nego da ne smaram vise, fakat divno
Kupujem svašta, i novo i staro, ne ograničavam se godinama ili žanrovima. Imam gomilu starih klasika, ali i kultnih albuma,
kao i dosta, dosta nove muzike. Recimo albumi koje sam kupio nedavno su novi albumi od Nick Cavea, Leonarda
Cohena, Jenny Hval i King Gizzard and the Lizard Wizard na cd-u, a kupio sam i ploču od Huerco S.
Pa imam solidna ulazna vrata, a nemam neko posebno osiguranje. Živim u zgradi, komšiluk je solidan, nema sad
nešto puno kriminala. Jebiga još da se sikiram i za ovo. Ovo je isključivo zadovoljstvo.
Pa ne dešava mi se da bilo šta pomiješam, sve je poprilično uredno.
Pokojni dj John Peel je imao pravi kolekcionarski muzej.

Mokri san muzičkih kolekcionara.
-
Hakiz
#1610 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ovaj vlažni san slušati na još jednom vlažnom snu, Thorens Reference gramofonu prikopčanom na Burmester pojačalo na koje su prikopčani Dynaudio zvučnici i/ili Sennheiser Orpheus slušalice.dale cooper wrote:Hvala!Niemand wrote: OMG.Ko u radnji.
![]()
Fakat izgleda bas mocno.
![]()
![]()
I dobro, sad ti malo zavidim. Ja bi to sve povadila da pregledam i sve bi ti razbacala.![]()
Ozbiljno pitanje-jesil osiguro stan, kucu dje vec zivis?Ako nisi, pod hitno trazi neko osiguranje sto omogucuje i osiguranje ovakve imovine. Il stavi alarm ispred vrata. Sobnih vrata. I prozora. Ona blo kad ti ovo vidi.. eh.
![]()
![]()
Ako nastavis uredno skupljati, tamo nekad za 20 godina mozes otvoriti muzicki muzejBgm, bila sam u jednom rok muzeju i sve same budalastine, ovo je bar nesto konkretno, par slusalica ko u radnjama i laganini
![]()
Nego da ne smaram vise, fakat divno![]()
Kupujem svašta, i novo i staro, ne ograničavam se godinama ili žanrovima. Imam gomilu starih klasika, ali i kultnih albuma,
kao i dosta, dosta nove muzike. Recimo albumi koje sam kupio nedavno su novi albumi od Nick Cavea, Leonarda
Cohena, Jenny Hval i King Gizzard and the Lizard Wizard na cd-u, a kupio sam i ploču od Huerco S.
Pa imam solidna ulazna vrata, a nemam neko posebno osiguranje. Živim u zgradi, komšiluk je solidan, nema sad
nešto puno kriminala. Jebiga još da se sikiram i za ovo. Ovo je isključivo zadovoljstvo.![]()
Pa ne dešava mi se da bilo šta pomiješam, sve je poprilično uredno.![]()
Jeste da je oprema u vrijednosti 100.000 Eura, ali, kad je bal, nek' je maskenbal.
- dale cooper
#1611 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Sve originalna izdanja.Hakiz wrote:
Koliko je ovoga originalno, koliko je "Bugarska veza", a koliko je pravljeno audio CD-ova sa downloadovanih MP3?![]()
U svakom slučaju, impresivna kolekcija.
Imam još uvijek prva izdanja iz 1991 Pearl Jam Ten albuma i Nirvaninog Nevermind, prije nego
što je grunge potpuno eksplodirao, naručeno i poslato mail orderom iz Walesa. Tada sam bio pretplaćen na
Kerrang magazin i tu sam prvi put čuo o tim bendovima. Rat je nažalost prekinuo ovu početnu fazu da bi tamo
negdje krajem 90-tih nastavio skupljanje. Prvo sam sa ocem kupovao u Zagrebu koji je imao par sjajnih malih
dućana, a kasnije kada su se kod nas počele izdavati kreditne kartice počeo sam naručivati od
Amazona, a poslije i od ovih nezavisnih Engleskih online prodavnica kao Boomkat, Norman Records,
Juno, a kupovao sam i neke raritetne stvari sa Discogsa. My life in music.
- dale cooper
#1612 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Siguran sam da je Peel imao sve najbolje. Sjajan lik.Hakiz wrote:Ovaj vlažni san slušati na još jednom vlažnom snu, Thorens Reference gramofonu prikopčanom na Burmester pojačalo na koje su prikopčani Dynaudio zvučnici i/ili Sennheiser Orpheus slušalice.dale cooper wrote:Hvala!Niemand wrote: OMG.Ko u radnji.
![]()
Fakat izgleda bas mocno.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego da ne smaram vise, fakat divno![]()
nešto puno kriminala. Jebiga još da se sikiram i za ovo. Ovo je isključivo zadovoljstvo.![]()
Jeste da je oprema u vrijednosti 100.000 Eura, ali, kad je bal, nek' je maskenbal.
-
Niemand
#1613 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Pa zato ti i kazem. Zamisli razocarenja da im sta bude.dale cooper wrote:
Hvala!![]()
Mrgud je inace i panicar, ne zamjeri.
Ova me slika od ovog peela podsjeti na slike hemingvejove kuce na kubi i njegovih knjiga.
A tek sad shvatam sve te sitnice oko slusanja muzike koje su ti bitne. Dje nece biti, vidi ovo. Uzivaj.
P.S. imas li frenkija valija? Kontam, sta sve stane u par hiljada naslova.
- dale cooper
#1614 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Jeste, ima tu stvari koje su kupljene početkom 90-tih.Niemand wrote:
Pa zato ti i kazem. Zamisli razocarenja da im sta bude.![]()
Doduse, nesto kontam posto si spominjao da od djetinjstva skupljas cd-ove, dio ovih cd-ova je i rat prezivjelo jel da?
![]()
Mrgud je inace i panicar, ne zamjeri.
Ova me slika od ovog peela podsjeti na slike hemingvejove kuce na kubi i njegovih knjiga.
A tek sad shvatam sve te sitnice oko slusanja muzike koje su ti bitne. Dje nece biti, vidi ovo. Uzivaj.![]()
![]()
P.S. imas li frenkija valija? Kontam, sta sve stane u par hiljada naslova.
Nemam, ali Peel je garant imao originalne singlice.
-
Niemand
#1615 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
A jel i sad sve volis? Mislim ono, jesi narucio neke i to nije bilo to vise?dale cooper wrote:
Jeste, ima tu stvari koje su kupljene početkom 90-tih.
Nemam, ali Peel je garant imao originalne singlice.
Sori ako sam dosadna.
- dale cooper
#1616 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Pa većinom da, iako možda neke i ne slušam više toliko često. Ali dio su tog nekog procesa, moja autobiografijaNiemand wrote:A jel i sad sve volis? Mislim ono, jesi narucio neke i to nije bilo to vise?dale cooper wrote:
Jeste, ima tu stvari koje su kupljene početkom 90-tih.
Nemam, ali Peel je garant imao originalne singlice.![]()
Sori ako sam dosadna.
muzičkog sazrijevanja.
Ma ne možeš ti meni biti dosadna.
-
Niemand
#1617 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Imam ja jos hrpu pitanju, pretezno tehnickih poput prvo sto mi je palo napamet-kako brises prasinudale cooper wrote:
Pa većinom da, iako možda neke i ne slušam više toliko često. Ali dio su tog nekog procesa, moja autobiografija
muzičkog sazrijevanja.![]()
Ma ne možeš ti meni biti dosadna.
- dale cooper
#1618 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Prašina je zajebana stvar, sa njome stalno kuburim.Niemand wrote:Imam ja jos hrpu pitanju, pretezno tehnickih poput prvo sto mi je palo napamet-kako brises prasinudale cooper wrote:
Pa većinom da, iako možda neke i ne slušam više toliko često. Ali dio su tog nekog procesa, moja autobiografija
muzičkog sazrijevanja.![]()
Ma ne možeš ti meni biti dosadna.il jel imas neki popis naslova i tako to, al budalasto i da pitam, djeluje bas organizovano
![]()
![]()
mada mislim da sam ga zijanio u zadnjem formatiranju kompa.
- cLo
#1619 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Daledale cooper wrote:
Što si redao po drugoj stalaži, ako ovu nisi završio?dale cooper wrote:Ima još jedna manja stalaža u drugoj sobi.
Je li te to bole leđa, pa ne možeš da se sagneš do donje dvije police?
- Ommadawn
#1620 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
A gledaj mu Pro-Ject-a, stoji sa strane 
Impresivna kolekcija.
Impresivna kolekcija.
- dale cooper
#1621 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ta je u stvari prva stalaža.cLo wrote: Dale![]()
Coolio!
Što si redao po drugoj stalaži, ako ovu nisi završio?dale cooper wrote:Ima još jedna manja stalaža u drugoj sobi.![]()
![]()
Je li te to bole leđa, pa ne možeš da se sagneš do donje dvije police?
lots and lots....and lots of metal stuff i nešto hip hopa.
Problem će biti kad završim slaganje na ovoj. Šta onda jebote?
Last edited by dale cooper on 21/12/2016 12:29, edited 1 time in total.
- dale cooper
#1622 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Dobro oko.Ommadawn wrote:A gledaj mu Pro-Ject-a, stoji sa strane
Impresivna kolekcija.
- Ommadawn
#1623 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Je li i tvoj bijeli? Mislim gramofon.dale cooper wrote:Dobro oko.Ommadawn wrote:A gledaj mu Pro-Ject-a, stoji sa strane
Impresivna kolekcija.
- dale cooper
#1624 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Nije, crne je boje.Ommadawn wrote:Je li i tvoj bijeli? Mislim gramofon.dale cooper wrote:Dobro oko.Ommadawn wrote:A gledaj mu Pro-Ject-a, stoji sa strane
Impresivna kolekcija.
- dale cooper
#1625 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Spomenuo sam ranije da sam nabavio ploču od producenta iz Kanzasa imenom Huerco S, koji mi je najbolji
ambient album koji sam čuo ove godine.
A ovo je perfektna kompozicija za zimsku kontemplaciju iz komfora toplog doma dok kroz prozor zimske pahulje
sporo, sporo padaju. Prava atmosfera snjega i zime, što bi Niemand rekla.
ambient album koji sam čuo ove godine.
A ovo je perfektna kompozicija za zimsku kontemplaciju iz komfora toplog doma dok kroz prozor zimske pahulje
sporo, sporo padaju. Prava atmosfera snjega i zime, što bi Niemand rekla.