Frankyee wrote:Sta misle forumasi kakvu ce ekipu izvesti Mesa u Zenici.
Kako gledam ponovo ovi Irci svi igraju u Engleskoj gdje se najjaci fudbal igra trenutno , znaci ti svi igraci moraju imati realne kvalitete jer niko u Engleskoj ne moze da izdrzi ako nije kvalitetan. Ne znaci da su jaci od nas ali ce biti vema teski protivnici. Slicni su Velsu koji doduse imaju Bale i Ramseyja koji dobro odskacu, pas mo ih dobili.
Odluka ce pasti na sredini terena, kako ce Mesa to sloziti je najvaznije pitanje , vjerovatno Lulic, Pjana i Visca su sigurni na sredini, ali zadnji vezni ili dvojica ko zna sta Mesa misli, .... Salihovic ima to iskustvo ali nije brz , moguce Salih i Medo jer nakon 2 postignuta gola Medo vjerovatno ima nekakav kredit i postovanje.
Ja mislim da Dzeko kao usamljen spic nema mnogo sanse protiv jake odbrane ( Irci imaju veoma malo primljenih golova ) i da trebaju dvojica u spicu ali tu onda nedostaje igrac sredine terena sto je problem jer smo veoma spora ekipa. Mesa vjerovatno ide na to da ne smije primiti gol kod kuce sto bi se moglo odbiti nama od glavu jer ako budemo igrali defanzivno u prvoj mi primamo golove definitivno i kod kuce i u Zenici. Eto me brine da ce Mesa previse zatvoreno krenuti kao da smo mi ekipa koja se zna braniti. Posto nama Kipar daje golove bez problema treba ocekivati da ce Irci da dadnu golove u obe utakmice. Jedino rejesenje je mozda ici na to da ih nadigramo i damo vise golova.
Da je Ciro trener mi bi igrali 3-5-2 i to je to ,,,,

ekipa bi vec bila poznata ( Jahic - Spahic - Nadarevic )

Ja mislim da ce on opet ici sa 5-4-1, samo sa Dzekom u spici, mada bih ja licno volio da krene sa Dzekom i Djuricem, jer ce oni biti oslabljeni u prvoj, i to treba iskoristiti. Bojim se da ako ne dobijemo u prvoj utakmici, da gore nemamo sta traziti, pogotovo ako nam ne daj Boze neko zaradi suspenziju od ovih glavnih igraca, sto je realna opcija.
E sad taj problem sa vezno mlinijom sto imamo, cini mi se da se Mesi mozda nazire jedno rjesenje na DM-u.. Kolasinac je proslu utakmicu za Salke odigrao na DM, ja nisam gledao tu utakmicu, ali evo cini mi se da ce i danas igrati na DM, znaci da mu je ipak trener zadovoljan kako je odigrao u prosloj utakmici. Onda ne bi losa opcija bila da se pored Sea stavi i Medo na ofanzivnom veznom. Kombinacija Seje i Mede mislim da bi bila katastrofalna, pa i bilo koja kombinacija sa Hadzicem. Kako sada stvari stoje, ja tipujem na ovaj sastav:
-----------------Begovic----------------
Mujdza---Spahic---Sunjic(bicakcic)---Zukanovic
---------------Kolasinac-------------------------------
Visca---------Pjanic-------Medunjanin--------Lulic
-----------------Dzeko------------------------
Do sada nisam nijednom pogodio Mesin sastav, tako da fulam vjerovatno i sada