EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

amidzazeher

#1601 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by amidzazeher »

Zviz wrote:
Tipicoti wrote:Zna li neko da li treba viza za Irsku ako imas BiH pasos, a stalni boravak u Austriji.
Hvala :wink:

Ne bi trebala. Mada dzaba ces ici gore, jer preko njihovog saveza sve rasprodato, a jos imaju onaj apply servis tako da ne kupis kartu vec je samo rezervises, pa cekas na odobrenje. Pokusali neki ovdje iz BiH (mislim u KBH) da preko saveza Irske se docepaju, te tako rezervisali ali u roku od manje od pola sata im rezervacija bila ponistena. Tvrde da su ih uputili, da kupe karte preko saveza BiH.

A sad otici u Irsku da sjedis u pubu te da trosis na hotel - svak ima svoje ali brate za te pare mozes extra dobro provesti i kod kuce :D

http://www.klix.ba/sport/nogomet/navija ... /151030013

Ako mozes sa austrijskom licnom mozda i ne treba
Last edited by amidzazeher on 30/10/2015 11:16, edited 1 time in total.
Edin H.

#1602 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Edin H. »

amidzazeher wrote:
Zviz wrote:
Tipicoti wrote:Zna li neko da li treba viza za Irsku ako imas BiH pasos, a stalni boravak u Austriji.

Ne bi trebala. Mada dzaba ces ici gore, jer preko njihovog saveza sve rasprodato, a jos imaju onaj apply servis tako da ne kupis kartu vec je samo rezervises, pa cekas na odobrenje. Pokusali neki ovdje iz BiH (mislim u KBH) da preko saveza Irske se docepaju, te tako rezervisali ali u roku od manje od pola sata im rezervacija bila ponistena. Tvrde da su ih uputili, da kupe karte preko saveza BiH.

A sad otici u Irsku da sjedis u pubu te da trosis na hotel - svak ima svoje ali brate za te pare mozes extra dobro provesti i kod kuce :D

Nek' si im rekao :-)

http://www.klix.ba/sport/nogomet/navija ... /151030013
Zviz prosipa dezinformacije, treba ti viza sa BiH pasosem u svakom slucaju.

Poput Velike Britanije, Republika Irska nije u Sengenu.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1603 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Zviz »

Edin H. wrote:

Reko sam ne bi trebala, ali nisam trvdio da ne treba. :wink:
kamen spoticanja

#1604 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by kamen spoticanja »

Coleman ne igra ovo kolo za everton zbog stomacnih tegoba
al nema veze oni su pobjedili njemacku :mrgreen:
House

#1605 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by House »

kamen spoticanja wrote:Coleman ne igra ovo kolo za everton zbog stomacnih tegoba

hehehe :thumbup: :lol:
kamen spoticanja

#1606 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

House wrote:
kamen spoticanja wrote:Coleman ne igra ovo kolo za everton zbog stomacnih tegoba

Sta si se ti natovario na moje postove :mrgreen: :run:
House

#1607 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by House »

kamen spoticanja wrote:
House wrote:

Sta si se ti natovario na moje postove :mrgreen: :run:

Alene oprosti :D
kamen spoticanja

#1608 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Uredu je,uredu je :mrgreen:
mad_max_ba

#1609 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mad_max_ba »

kad su se dva bracanina i tralala fjumeri
Tipicoti

#1610 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tipicoti »

Zviz wrote:
Edin H. wrote:

Hvala vam obojici :thumbup: ..........zvao sam Irsku ambasadu u Ljubljani.
Treba viza za Irsku, boravak u Austriji ne igra nikakvu ulogu, ako imas BiH pasos - treba viza.
Edin H.

#1611 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Edin H. »

Tipicoti wrote:
Zviz wrote:
Edin H. wrote:

Hvala vam obojici :thumbup: ..........zvao sam Irsku ambasadu u Ljubljani.
Treba viza za Irsku, boravak u Austriji ne igra nikakvu ulogu, ako imas BiH pasos - treba viza.
Je li se vidimo onda u Dublinu ili ne? :D
trcicu trceci

#1612 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by trcicu trceci »

Besic se oporavio, Medunjanin evo veceras u konkurenciji za utakmicu Deportiva. Svi nasi igraci trenutno igraju u svojim klubovima.
tr_ba

#1613 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by tr_ba »

Zviz wrote:

pa ima u nasem savezu 2500 hiljade karata brate...
todd_smith

#1614 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Zviz wrote:

Ne lazi covjeka neznalico

Treba viza ako imas BH pasos, bez obzira na ostale vize koje drzis.

Jedino sto moze proci je ako imas vizu za Englesku imtj UK zbog dogovora izmedju Engleske i Irske.

Viza za Englesku ti daje pravo na ulazak u Irsku na 30 dana, ali viza za Irsku ti ne daje pravo na isto za Englesku.

Tako da ako imas BH pasos u Irsku mozes:

1. Sa turistickom vizom za Irsku

2. Sa turistickom vizom za UK
Zviz

#1615 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Zviz »

todd_smith wrote:
Zviz wrote:

Ne lazi covjeka neznalico

Treba viza ako imas BH pasos, bez obzira na ostale vize koje drzis.

Jedino sto moze proci je ako imas vizu za Englesku imtj UK zbog dogovora izmedju Engleske i Irske.

Viza za Englesku ti daje pravo na ulazak u Irsku na 30 dana, ali viza za Irsku ti ne daje pravo na isto za Englesku.

Tako da ako imas BH pasos u Irsku mozes:

1. Sa turistickom vizom za Irsku

2. Sa turistickom vizom za UK
Bravo kolumbo, jos kad naucis razliku izmedju ne treba i nebi trebala dacu ti keks.
Zviz

#1616 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Zviz »

tr_ba wrote:
Zviz wrote:

pa ima u nasem savezu 2500 hiljade karata brate...
To je rezervisano za guzonje i njihove sincuge. Bar 1500 od tih 2500! 800 sto je sigurno zavrsilo kod agenicja koje su sponzor saveza tako da na salteru federacije ako je bilo 200 karata na prodaji ja skacem sutra u ledeno more. A sponzori dijele svojim casnim klientima, dok agenicije prodaju paket aranzmanje naravno sa zaradom pa ti karta peko njih dodje bar 20% skuplja nego na salteru saveza.
Edin H.

#1617 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Edin H. »

Zviz wrote: To je rezervisano za guzonje i njihove sincuge. Bar 1500 od tih 2500! 800 sto je sigurno zavrsilo kod agenicja koje su sponzor saveza tako da na salteru federacije ako je bilo 200 karata na prodaji ja skacem sutra u ledeno more. A sponzori dijele svojim casnim klientima, dok agenicije prodaju paket aranzmanje naravno sa zaradom pa ti karta peko njih dodje bar 20% skuplja nego na salteru saveza.
Ciste insinuacije :zzzz:
tr_ba

#1618 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by tr_ba »

Edin H. wrote:
Zviz wrote: To je rezervisano za guzonje i njihove sincuge. Bar 1500
od tih 2500! 800 sto je sigurno zavrsilo kod agenicja koje su sponzor saveza tako da na salteru federacije ako je bilo 200 karata na prodaji ja skacem sutra u ledeno more. A sponzori dijele svojim casnim klientima, dok agenicije prodaju paket aranzmanje naravno sa zaradom pa ti karta peko njih dodje bar 20% skuplja nego na salteru saveza.
Ciste insinuacije :zzzz:
@zviz buraz,dali si ti u zivotu vidjeo 2500 ljudi...
800 karata kod agencija?
Aranzman milja...
800 000 km-ova,ma daj bjaaaaaaazi,bolan,bjaaaaaaaaziii...?!
Frankyee

#1619 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

golfiista wrote:Image

Mašala! :bih: :bih:

Prva utakmica je ključna, bar dva gola razlike i to bez primljenog, sve drugo je ravno samoubistvu. U Dablinu će biti kompletni i vrlo ubojiti pred domaćom publikom, dok mi sasvim sigurno nećemo biti u kompletnom sastavu zbog zutih kartona. Zato sam siguran da je ključ prolaska u prvoj utakmici.
Rezultat u Zenici je vazan ali mi nekad mozemo da dobro odigramo i u gostima i to pod pritiskom. Slazem se da ce biti veoma tesko pobijeti u Dablinu jer irci su spremili strasan pritisak i bice mnogo jaca ekipa.

Stavrno nemamo srece u barazu dobili smo najtezu ekipu i najtezi raspored kada protivnik ce biti jaci u drugoj,,,,

Jos samo treba neki sudija koji dozvoli Ircima da ruse i lome kosti bez prekrsaja i kartona.
Frankyee

#1620 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

Sta misle forumasi kakvu ce ekipu izvesti Mesa u Zenici.

Kako gledam ponovo ovi Irci svi igraju u Engleskoj gdje se najjaci fudbal igra trenutno , znaci ti svi igraci moraju imati realne kvalitete jer niko u Engleskoj ne moze da izdrzi ako nije kvalitetan. Ne znaci da su jaci od nas ali ce biti vema teski protivnici. Slicni su Velsu koji doduse imaju Bale i Ramseyja koji dobro odskacu, pas mo ih dobili. :-D :-D

Odluka ce pasti na sredini terena, kako ce Mesa to sloziti je najvaznije pitanje , vjerovatno Lulic, Pjana i Visca su sigurni na sredini, ali zadnji vezni ili dvojica ko zna sta Mesa misli, .... Salihovic ima to iskustvo ali nije brz , moguce Salih i Medo jer nakon 2 postignuta gola Medo vjerovatno ima nekakav kredit i postovanje.

Ja mislim da Dzeko kao usamljen spic nema mnogo sanse protiv jake odbrane ( Irci imaju veoma malo primljenih golova ) i da trebaju dvojica u spicu ali tu onda nedostaje igrac sredine terena sto je problem jer smo veoma spora ekipa. Mesa vjerovatno ide na to da ne smije primiti gol kod kuce sto bi se moglo odbiti nama od glavu jer ako budemo igrali defanzivno u prvoj mi primamo golove definitivno i kod kuce i u Zenici. Eto me brine da ce Mesa previse zatvoreno krenuti kao da smo mi ekipa koja se zna braniti. Posto nama Kipar daje golove bez problema treba ocekivati da ce Irci da dadnu golove u obe utakmice. Jedino rejesenje je mozda ici na to da ih nadigramo i damo vise golova.

Da je Ciro trener mi bi igrali 3-5-2 i to je to ,,,, :-D ekipa bi vec bila poznata ( Jahic - Spahic - Nadarevic ) :izet: :izet: :izet:
mega_mashcine

#1621 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mega_mashcine »

Frankyee wrote:Sta misle forumasi kakvu ce ekipu izvesti Mesa u Zenici.

Kako gledam ponovo ovi Irci svi igraju u Engleskoj gdje se najjaci fudbal igra trenutno , znaci ti svi igraci moraju imati realne kvalitete jer niko u Engleskoj ne moze da izdrzi ako nije kvalitetan. Ne znaci da su jaci od nas ali ce biti vema teski protivnici. Slicni su Velsu koji doduse imaju Bale i Ramseyja koji dobro odskacu, pas mo ih dobili. :-D :-D

Odluka ce pasti na sredini terena, kako ce Mesa to sloziti je najvaznije pitanje , vjerovatno Lulic, Pjana i Visca su sigurni na sredini, ali zadnji vezni ili dvojica ko zna sta Mesa misli, .... Salihovic ima to iskustvo ali nije brz , moguce Salih i Medo jer nakon 2 postignuta gola Medo vjerovatno ima nekakav kredit i postovanje.

Ja mislim da Dzeko kao usamljen spic nema mnogo sanse protiv jake odbrane ( Irci imaju veoma malo primljenih golova ) i da trebaju dvojica u spicu ali tu onda nedostaje igrac sredine terena sto je problem jer smo veoma spora ekipa. Mesa vjerovatno ide na to da ne smije primiti gol kod kuce sto bi se moglo odbiti nama od glavu jer ako budemo igrali defanzivno u prvoj mi primamo golove definitivno i kod kuce i u Zenici. Eto me brine da ce Mesa previse zatvoreno krenuti kao da smo mi ekipa koja se zna braniti. Posto nama Kipar daje golove bez problema treba ocekivati da ce Irci da dadnu golove u obe utakmice. Jedino rejesenje je mozda ici na to da ih nadigramo i damo vise golova.

Da je Ciro trener mi bi igrali 3-5-2 i to je to ,,,, :-D ekipa bi vec bila poznata ( Jahic - Spahic - Nadarevic ) :izet: :izet: :izet:
Ja mislim da ce on opet ici sa 5-4-1, samo sa Dzekom u spici, mada bih ja licno volio da krene sa Dzekom i Djuricem, jer ce oni biti oslabljeni u prvoj, i to treba iskoristiti. Bojim se da ako ne dobijemo u prvoj utakmici, da gore nemamo sta traziti, pogotovo ako nam ne daj Boze neko zaradi suspenziju od ovih glavnih igraca, sto je realna opcija. :D
E sad taj problem sa vezno mlinijom sto imamo, cini mi se da se Mesi mozda nazire jedno rjesenje na DM-u.. Kolasinac je proslu utakmicu za Salke odigrao na DM, ja nisam gledao tu utakmicu, ali evo cini mi se da ce i danas igrati na DM, znaci da mu je ipak trener zadovoljan kako je odigrao u prosloj utakmici. Onda ne bi losa opcija bila da se pored Sea stavi i Medo na ofanzivnom veznom. Kombinacija Seje i Mede mislim da bi bila katastrofalna, pa i bilo koja kombinacija sa Hadzicem. Kako sada stvari stoje, ja tipujem na ovaj sastav:

-----------------Begovic----------------
Mujdza---Spahic---Sunjic(bicakcic)---Zukanovic
---------------Kolasinac-------------------------------
Visca---------Pjanic-------Medunjanin--------Lulic
-----------------Dzeko------------------------

Do sada nisam nijednom pogodio Mesin sastav, tako da fulam vjerovatno i sada :D
RtrnOfSalisbury

#1622 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by RtrnOfSalisbury »

dje ibisevic u gornjem sastavu :shock:
mega_mashcine

#1623 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mega_mashcine »

RtrnOfSalisbury wrote:dje ibisevic u gornjem sastavu :shock:
klupa :P
RtrnOfSalisbury

#1624 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by RtrnOfSalisbury »

... samo da se ne naljuti na klupi ... kontam ako je igro vazne tekme protiv velsa, ondak mora igrat jos vaznije protiv irske :D a o ep i sp ako odemo da ne pricam :-?
todd_smith

#1625 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Zviz wrote: Bravo kolumbo, jos kad naucis razliku izmedju ne treba i nebi trebala dacu ti keks.
i ti pametnjakovicu kada naucis razliku izmedju "nemam pojma samo pametujem" i "znam sigurno evo ti", onda covjeku odgovori koji se sprema za putovanje
Locked