Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#1601 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

tvsabina wrote:
Fudo387 wrote:E da vidimo kapitalne investicije rahmetli drzave:
1. Rupa kod Konjica, 5 milijardi dolara. Napravio sebi frajer da se ima gdje skloniti ako ga neko atomskom zvekne. Ostale ko jebe, imaju radne akcije, free tene i majicu, lopatu i sok dvojni C, life is good. Danas u toj rupi sadimo pecurke, mislim da ni jedna zemlja na svijetu nije ulozila u gljive k'o nasa bivsa titomanija.
2. Rupa kod Bihaca, 10 milijardi dolara. Napravio frajer aerodrom da ima gdje skloniti one krntije koje su u sukobu sa ozbiljnom avijacijom imale sanse k'o i ja u ringu sa Tajsonom.
Dobro, valjalo je za dozvolige da se obratimo, lozi sirotinju da zive u iluziji kako su nesta zajebani.
Itd...itd.
TLN je najbolje opisala investicije tih budalasa u skecu kad Nele otvara brodogradiliste u Bugojnu. :lol:

Za to vrijeme uspjeli su povezati Zagreb i Beograd autputem, i to je nasa socijalisticka omladina napravila krampom. Bosna dobila qrac, kad krenes preko komara pomoli si, preko Ivan Sedla avantura zivota, ono nema ni na Discover kanalu.
Dobili smo zeljezaru u Zenici koja je kompletan region tusila smogom, i par lopata da Sirotanovici prebacuju rekorde. Dobro, stavili su ga na hiljadarku, i to je nesta. :D
DAJT EIOV OM MOMKUZL ATNU KAŠIKU :
Image
Sabin'ce, hvala na darezljivosti, nema potrebe.
Nije da se nesta qrcim, Fudo vec ima pozlaceni escajg.
Stvar bezveznog prestiza i preseravanja. :mrgreen:
Leons

#1602 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

1. Rupa kod Konjica, 5 milijardi dolara. Napravio sebi frajer da se ima gdje skloniti ako ga neko atomskom zvekne. Ostale ko jebe, imaju radne akcije, free tene i majicu, lopatu i sok dvojni C, life is good. Danas u toj rupi sadimo pecurke, mislim da ni jedna zemlja na svijetu nije ulozila u gljive k'o nasa bivsa titomanija.
2. Rupa kod Bihaca, 10 milijardi dolara. Napravio frajer aerodrom da ima gdje skloniti one krntije koje su u sukobu sa ozbiljnom avijacijom imale sanse k'o i ja u ringu sa Tajsonom.
. :lol:
:lol: :thumbup:

Objasnio. E al to je 15 milijardi tadašnjih dolara. :mrgreen:
JThomas

#1603 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by JThomas »

svaki balkanski nacionalizam ima hiljadu i jedan argument da su komunisti najviše ujebali upravo njegov narod, a besramno i nepravedno favorizovali ostale.
PM72

#1604 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

U onom lažnom i nedemokratskom sistemu stranac nije mogao kupiti ni kvadratni metar zemlje u SFRJ.Nije mogao vršljati svuda,strani ambasadori su se pitali koliko i moj komšija Juso.

A RS nam smeta u razvoju,što jest,jest.Da nije RS i Dodika,šta bi ovi u dnevniku srali i pričali?Ovako popune pola dnevnika,malo dešavanja iz svijeta i vremenska prognoza.
Dozer

#1605 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

5 ,10, 15, 150 milijardi US$...pitanje je:
a) Da li su to bila kreditna sredstva?
b) Da li su to bile donacije?
c) Da li su to bila vlastita sredstva?

Za tacan odgovor Sabina daruje zlatnu kasiku. A ja cu onda da vidim odakle Sabini tolike zlatne kasike :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1606 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote: Image

Sabin'ce, hvala na darezljivosti, nema potrebe.
Nije da se nesta qrcim, Fudo vec ima pozlaceni escajg.
Stvar bezveznog prestiza i preseravanja. :mrgreen:
Nemoj me zvati Sabin'com , ovce nismo skupa čuvali - prijaviću ti tak(a)ve post(ove).
Nikad nije malo Fudo - nikad.

Image
burger_pasa

#1607 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

Ali Kemal wrote:
burger_pasa wrote:Izvini ali postaje mi neozbiljno sa tobom diskutovati, jer se u nedostatku argumenata hvatas magle i prasine... znas ti dobro ko je stavio potpis na ovaj sistem i znas jako dobro da je to sve bilo pod pritiskom Amerike i zapada...
Ovdje si u pravu, bilo je to pod pritiskom Amerike. Amerika je inace mogla to da uradi i prije i to je cinjenica, medjutim znali su da tako nesto nije bilo moguce za vrijeme SFRJ, pa im je trebalo nekoliko godina da skontaju koliko se to sve srozalo i da mogu da rade sta hoce. :oops:
Za vrijeme SFRJ Evropa bi zamolila da se prime izbjeglice iz Sirije i Bliskog Istoka, Madjarskoj ne bi palo na pamet da gradi zicani zid na granici.
burger_pasa wrote:i isto tako dobro znas da je Amerika uz pomoc Gilbrighta zaustavila armiju BiH ispred Banja Luke... da bi danas isti taj Gilbright priznao da mu je to bila greska... dakle, nemoj pripisivati neistine, tj. lazi onima koji nisu krivi...
Eto vidis, za vrijeme SFRJ tako nesto se ne niko ni usudio da kaze.
O evo nam ga lepi Ali se javio za rec... koliko vas ima... jel to vi tako na klixu mijenjate nikove, saltate, palite teme glupostima itd... joj komedija ziva...
Pa lepi Ali, o toj bivsoj komunjarskoj utvrdi se moze samo sanjati, mastati, a po potrebi i masturbirati ako nekom ovo prvo nije dovoljno... ta tvorevina se raspala, ne postoji, nikad je vise biti nece... ona je prasina, pepeo... raspala se... a kakva je bila pokazao je krvavi rat koje je ta drzava stvorila i iznjedrila... i silne generale ratne zlocince, pa i doktore poput Karadzica ... ili profesore poput Kecmanovica i ostalih... bljak...
Dozer

#1608 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Iznjedrila je i tebe burgerlija... :D
Tj. tvog starog :D

I, hoces li konacno bar malim dijelom ispostovati neke uzuse normalne diskusije, pa nam pojasniti na koji to nacin RS smeta razvoju Federacije? :D
Last edited by Dozer on 26/08/2015 15:37, edited 1 time in total.
Fudo387

#1609 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Cuj nemoj me zvati Sabincom, prijavices mi post jer nismo ovce skupa cuvali?
Pa nemoj ni ti mene smarati slikama glupavih kasika pa necu ni ja tebe zvati Sabincom.
Sta je sljedece, dzezva?
sabina1

#1610 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:Cuj nemoj me zvati Sabincom, prijavices mi post jer nismo ovce skupa cuvali?
Pa nemoj ni ti mene smarati slikama glupavih kasika pa necu ni ja tebe zvati Sabincom.
Sta je sljedece, dzezva?
Prijaviću ti post jer me zoveš Sabin'com.....užasavam se tih deminutiva na osnovu spola i omalovažavanja sagovornica u istom....stoga vrlo rado prijavljujem takve postove jer je ovaj forum još uvijek demokratski........

Zaista ne znam zašto se buniš? Odlikovan si kašikom , pa setom kašika , eh da li ste interno obećavali i džezve - zbilja ne znam pa mi uzaludno postavljaš pitanja.

Nama ostalima će ostati samo vrsta kafe "zlatna džezva" iako će i to vrlo brzo postati luksuz........
Dozer

#1611 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Dobro, valjalo je za dozvolite da se obratimo, lozi sirotinju da zive u iluziji kako su nesta zajebani.
Itd...itd.
TLN je najbolje opisala investicije tih budalasa u skecu kad Nele otvara brodogradiliste u Bugojnu. :lol:

Za to vrijeme uspjeli su povezati Zagreb i Beograd autputom, i to je nasa socijalisticka omladina napravila krampom. Bosna dobila qrac, kad krenes preko komara pomoli si, preko Ivan Sedla avantura zivota, ono nema ni na Discover kanalu.
Dobili smo zeljezaru u Zenici koja je kompletan region tusila smogom, i par lopata da Sirotanovici prebacuju rekorde. Dobro, stavili su ga na hiljadarku, i to je nesta. :D
A, da vidimo i kapitalne investicije zivuce drzave:
1. ...

.... 1. ........

......... 1. ...... Ah, da - dzamije i crkve!! Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!! (izvor kapitala - donacije islamskih i drugih zemalja). Nenadjebivo!
2. ...

....2. .... Umal' zaboravih - SCC!! (izvor kapitala - pokradene ratne donacije). Jos nenadjebivije! :D

Imal' jos sta...?
Last edited by Dozer on 26/08/2015 15:49, edited 2 times in total.
piupiu

#1612 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

tvsabina wrote: Prijaviću ti post jer me zoveš Sabin'com.....užasavam se tih deminutiva na osnovu spola i omalovažavanja sagovornica u istom....stoga vrlo rado prijavljujem takve postove jer je ovaj forum još uvijek demokratski........
Podržavam.
sabina1

#1613 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

Dozer wrote:
Dobro, valjalo je za dozvolite da se obratimo, lozi sirotinju da zive u iluziji kako su nesta zajebani.
Itd...itd.

Za to vrijeme uspjeli su povezati Zagreb i Beograd autputom, i to je nasa socijalisticka omladina napravila krampom. Bosna dobila qrac, kad krenes preko komara pomoli si, preko Ivan Sedla avantura zivota, ono nema ni na Discover kanalu.
A, da vidimo i kapitane investicije zivuce drzave:
1. ...

.... 1. ........

......... 1. ...... Ah, da - dzamije i crkve!! Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!! (izvor kapitala - donacije islamskih zemalja). Nenadjebivo!
2. ...

....2. .... Umal' zaboravih - SCC!! (izvor kapitala - pokradene ratne donacije). Jos nenadjebivije! :D

Imal' jos sta...?
A Gadafijevo zdanje na Kovačima ?
A dva tornja novog "Gazi-Husrev Bega" ?
A nogostupi širom grada ?

Hvala.
Fudo387

#1614 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Itd...itd.

A, da vidimo i kapitalne investicije zivuce drzave:
1. ...

.... 1. ........

......... 1. ...... Ah, da - dzamije i crkve!! Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!! (izvor kapitala - donacije islamskih zemalja). Nenadjebivo!
2. ...

Imal' jos sta...?
Pa eto, kad je ova jadna i ratom razorena uspjela nekako napraviti 80 km autoputa, a ona tvoja sjajna i nikad ti prezaljena ni metra, onda je jasno u kakvom se budalastom sistemu nekad zivjelo.
Drinski

#1615 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Drinski »

Da, SFRJ jeste tada bila razvijena, dio jeste posljedica rada i ucenja a dio prisile, otkupa i sl. Ovi sada politicari su bezveznjakovici, male mace, u odnosu na one stare komunisticke mahere.
I da, tad korupcije nije bilo ne zbog toga sto su bili zakoni dobri ili pak zato sto su ljudi bili posteni, nego zato sto nije moglo biti privatnog vlasnitva nad sredstvima za proizvodnju. na narodu je da optira sta hoce.
A, na koncu, one komunisticke predonje ipak nisu uspjele da izgrade omladinu kakva treba da bude, jer onda ne bi moglo 20-30 ljudi razbiti tu drzavu.
Dozer

#1616 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

tvsabina wrote:A Gadafijevo zdanje na Kovačima ?
A dva tornja novog "Gazi-Husrev Bega" ?
A nogostupi širom grada ?
Donacija (nedovrsena, sjebase Hin ameri :D )
Donacija.
Omaklo im se, imali viska para na kraju fiskalne, pa da se skrka u nesto :D
Drinski

#1617 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Drinski »

piupiu wrote:
tvsabina wrote: Prijaviću ti post jer me zoveš Sabin'com.....užasavam se tih deminutiva na osnovu spola i omalovažavanja sagovornica u istom....stoga vrlo rado prijavljujem takve postove jer je ovaj forum još uvijek demokratski........
Podržavam.
On to njoj tepa od dragosti i milošti.
sabina1

#1618 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote: Pa eto, kad je ova jadna i ratom razorena uspjela nekako napraviti 80 km autoputa, a ona tvoja sjajna i nikad ti prezaljena ni metra, onda je jasno u kakvom se budalastom sistemu nekad zivjelo.
Fudo bolan ,

između Zagreba i Niša je preko 600 km.

Uvjeri se :http://www.viamichelin.com/
Dozer

#1619 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Fudo387 wrote: Pa eto, kad je ova jadna i ratom razorena uspjela nekako napraviti 80 km autoputa, a ona tvoja sjajna i nikad ti prezaljena ni metra, onda je jasno u kakvom se budalastom sistemu nekad zivjelo.
:lol: :lol: :lol:
Beograd - Zagreb, Zagreb - Ljubljana (djelimicno), a onda i Beograd - Nis, pravili su valjda vanzemaljci :lol: :lol: :lol:
To ti je nekih 700+ km
I danas se vozis tim putem ako ides u tim pravcima :D
Fudo387

#1620 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Podržavam.
Sta da radim kad me isprovocira tupavim doskocicama?
Kako se nacrtala samo lijepi slike kasika k'o da sam ja ugostiteljski radnik pa me to zanima. Reci njoj da ne smara.
burger_pasa

#1621 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by burger_pasa »

Dozer wrote:Iznjedrila je i tebe burgerlija... :D

I, hoces li konacno bar malim dijelom ispostovati neke uzuse normalne diskusije, pa nam pojasniti na koji to nacin RS smeta razvoju Federacije? :D
Hajde jos jednom cu pokusat, mada mislim da to kod tebe ne pije vode... ti izgleda ipak zivis u proslosti... mozda u 70-tim ili 60-tim ko zna... mozda si juce i stafetu nosio, ko zna... ali hajde...
duga je lista zasto i kako RS koci razvoj drzave a i federacije... a onda oboje zajedno koce razvoj drzave... znas onu pricu o prenosu nadlleznosti na drzavu... znas ono dodikovo zatezanje, nedam to je u mojoj nadleznosti... znas ono da sve mora po kljucu... pa covjece mi nemamo zakon o sportu na nivou drzave... pa federacija placa avion fudbalskoj reprezentaciji i troskove hotela... a kanton Sarajevo kosarkaskoj reprezentaciji BiH... ma sta ti imam pricat vise...
Fudo387

#1622 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
:lol: :lol: :lol:
Beograd - Zagreb, Zagreb - Ljubljana (djelimicno), a onda i Beograd - Nis, pravili su valjda vanzemaljci :lol: :lol: :lol:
To ti je nekih 700+ km
I danas se vozis tim putem ako ides u tim pravcima :D
Ma nema toliko, a sve i da ima boli me djon za njima.
Mene zanima koliko su napravili u Bosni, jebe me se za Nis.
Dozer

#1623 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

burger_pasa wrote:
Dozer wrote:Iznjedrila je i tebe burgerlija... :D

Hajde jos jednom cu pokusat, mada mislim da to kod tebe ne pije vode... ti izgleda ipak zivis u proslosti... mozda u 70-tim ili 60-tim ko zna... mozda si juce i stafetu nosio, ko zna... ali hajde...
duga je lista zasto i kako RS koci razvoj drzave a i federacije... a onda oboje zajedno koce razvoj drzave... znas onu pricu o prenosu nadlleznosti na drzavu... znas ono dodikovo zatezanje, nedam to je u mojoj nadleznosti... znas ono da sve mora po kljucu... pa covjece mi nemamo zakon o sportu na nivou drzave... pa federacija placa avion fudbalskoj reprezentaciji i troskove hotela... a kanton Sarajevo kosarkaskoj reprezentaciji BiH... ma sta ti imam pricat vise...
Haveru...sad vec njaske k'o kafo :D

Budi ljubazan i daj mi bar dio te "duge liste" kojom RS koci razvoj Federacije. Unaprijed zahvalan :D
Drzava na stranu, pricamo o Federaciji.
sabina1

#1624 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
Ma nema toliko, a sve i da ima boli me djon za njima.
Mene zanima koliko su napravili u Bosni, jebe me se za Nis.
U BIH je 1945 godine Fudo bilo JEDVA dvadesetak kilometara asfaltnog druma uopšte a po gradovima - kaldrma.
Uzmi Fudo historijske knjige i komunističke i antikomunističke , uzmi Fudo popise i pročitaj.

Četrdeset godina poslije svako selo je imalo asfaltni put a mi smo bili domaćini Zimskih Olimpijskih Igara i BEZ autoputa.

Tako ti je to moj Fudo....
AleksoMKD

#1625 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

cyprus wrote: Odgovor vrlo jednostavan - ta dva naroda su najviše dobila u Jugoslaviji, odnosno najviše izgubila njenim raspadom... Njima bih pridodao i Makedonce...
Kod nas u Makedoniji je 50/50 sto se tice zali za Jugoslavijom. Tacnije ne za Jugoslavijom vec funcionisanjem sistema u svakodnevnici.

Doduse kad se razbole ljudi pa odu u drzavnu bolnicu zaljenje za Jugoslavijom poraste na 90/10.

Nisam za obnovu Jugoslavije (pu, pu, daleko bilo, dovoljno naj jebu politicari ovako pojedinacno, ko zna sta bi nam radili da su zajedno) ali zdravstvo i skoltvo su neuporedivi sa ovim danas, barem u Makedoniji.

Skolske knjige se menjaju svake godine (da ne pricam koje gluposti pisu u njima) zavoj moras sam kupiti kad se povredis iako placas zdravstveno (o lekovima da ne govorim) te se renovirani krov srusi 3 nedelje posle renoviranja istog i ubije 2 pacijenata.
Post Reply