Republika Turska

Post Reply
@mba

#1601 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

sudeci po komentarima neki ce veceras imati nocne more jer je BRKO opet pobijedio, ja da sam na njihovom mjestu nebi vise ni u istanbul isao iz protesta, u tursku na ljetovanje nikako, pashteta paradajz i pravac lijepa nasa na odmor! :D
@mba

#1602 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

Zokipfc wrote:
@mba wrote:
Zokipfc wrote:Turci ko svi ostali narodi. Ima ih svakakvih.. Ja sam do sada u Turskoj imao samo pozitivna iskustva.

Ali biraju covjeka koji lagano zemlju pretvara u nesto sto naginje ka Islamistickoj republici umjesto sekularne drzave, cenzurise internet, hapsi NOVINARE.... Bljak.

A reakcije na forumu su ocekivane. Isto kao sa Srbima i Putinom. Al' fakat.

a sta to radi orban u madjarskoj, u sta pretvara on drzavu, u demokratiju mozda, i cijela eu cuti, covjek sam mijenja ustav i svi cute na to, u turskoj se barem odrzavju izbori i narod bira, ako taj turski narod ili vecina sutra na izborima izglasaju da se isele svi na mars, neka to urade neka se isele zasto da ih neko sprijecava i namece nesta sveoje, neke svoje vrijednosti, ali isto tako ako sutra vecina turaka glasa za SHERIJAT zasto se neko sa strane mora mijesati i namecati nesto svoje, to je volja naroda!
Eh, u tome je i stvar.

Ako neko ulozi 400 miliona u propagandi, narod ce da prati tu ideju. To je kako funkcionise demokratija..

turski narod koji je glasao danas i dao svoj glas AK partiji prati ideju islama, ideja u kojoj sigurno nema mjesta za zlo i pokolje kakve rade neke "demokratkse zemlje" u tome je razlika!
Kikibombona

#1603 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Saul Alvarez wrote:
skupljac_zeljeza wrote: "Zar se može porediti mudrost Kur'ana, s jedne, i sve pameti svijeta da saberete na jedno mjesto, s druge strane?
:lol:
:lol: :lol:

Boze me sacuvaj kakve gluposti izvaljase na ovoj temi simpatizeri SDA i naravno Insmonija :lol:

Ranije sam pisao da je osnovna karakateristika vjerskih fanatika odsustvo realnosti. A kako ce biti realni kada vjeruju u imaginarna bica, pomoc od nekakvog fantomskog Boga!? I tako se uvale u belaj, kontaju da ce im pomoci neko ko uopste ne postoji!

Jastuk je na temi Egipat napisao da mrzim sve sto ima veze sa vjerom. I zamislio sam se, razmislio, zapitao da li je tako. Istina je da nikoga ne mrzim. Istina je da smatram da je simbioza vjere i politike losa pojava. Evo, da uzmem kao primjer SDA, posto za Erdogana navijaju ugl pristalice ove brdsko-planiske stranke. :D SDA koketira sa vjerom. Meni to zaista nije problem. Nikada ih nisam kritikovao zbog toga. Za mene su u pet deka sa SDP, SBB, DF i ostalim krkansko-lopovskim strankama... Od vecih stranaka SDA ima najveci demokratski potencijal. Unutarstranacki izbori su posteniji nego kod ostalih stranaka u BiH. Kamo srece da su Muslimanska braca u Egiptu bila kao SDA. Kamo srece da su bili kao AKP. Medjutim, to su budaletine neopjevane, za dlaku normalniji od nepravazidjenih budala - selefija, s tim sto su primamljiviji masama i tako opasniji.

Dakle, AKP je ok, jer ne namece pojedincu nista. Meni ne bi smetalo da muslimani u BiH sebi uvedu serijat, da uvedu ne znam sta... Neka si sjeku ruke, rade sta hoce... samo da mene ne dotice... AKP ima debilske izjave, pokazuju diktatorske manire, ali opet pruzaju dovoljno slobode pojedincu. To sto gaze Kurde nema veze sa islamom vec sa turskim nacionalizmom. Kurde bi isto tako gazili CHP i MHP. Tu razlike nema.

AKP je uradila dobar posao u prethodnom periodu. Arapsko proljece, koje je podvaljeno od zapada, ih je pokopalo. Naguzeni su u slucaju Egipta u koji su polagili ogromne nade. Naguzeni su u Siriji. Umjesto objesenog Asada, dobili su Kurde na sjeveru na koje niko ziv nije racunao. Cak ni najveci kurdski nacionalisti nisu posebno racunali na sjever Sirije. Sada je YPG najefektivnija vojna sila u borbi protiv ISILa. Uzivaju podrsku Amerike i zapada. Amerika je nedavno poslala 50 specijalaca koji ce pomoci YPG u ofanzivnom djelovanju - sirenju sirijskog Kurdistana, Rojave.

U Turskoj je AKP zaratila sa PKK. Samo glup covjek moze misliti da Turska ima ikakvu sansu pobijediti PKK. Ekonomija se srozala. Izgubili su 'stratesku dubinu'. Niko vise ne vjeruje Turcima. Izdali su havera Asada, zasto ne bi izdali bilo koga!? Cista propast.

I zato sam govorio, za Kurde u Siriji i Iraku je najbolje da AKP ostane na vlasti. Posebno za Kurde u Siriji.

Kurdi u Turskoj su se probudili. Po prvi put su usli u parlament. Bude se kao narod nakon decenija agresivne asimilacije i drzavnog terorizma. Kurdi su prezivjeli razna zvjerstva, prezivjeli su 'kulturni genocid'. I opstali su kao narod, vratili se na velika vrata. Njihovo vrijeme tek dolazi. Imaju duplo bolji natalitet. I sam sultan muslimana kuka i plasi javnost da ce Kurdi 2038 biti vecina u Turskoj. To vjerovatno nije relana prognoza, ali govori o kakvom se bolesniku radim, govori o njegovim strahovima...

Image
Kareem Abdul

#1604 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Kareem Abdul »

Zokipfc wrote:Turci ko svi ostali narodi. Ima ih svakakvih.. Ja sam do sada u Turskoj imao samo pozitivna iskustva.

Ali biraju covjeka koji lagano zemlju pretvara u nesto sto naginje ka Islamistickoj republici umjesto sekularne drzave, cenzurise internet, hapsi NOVINARE.... Bljak.

A reakcije na forumu su ocekivane. Isto kao sa Srbima i Putinom. Al' fakat.
Notorna laž.

Erdogan je islamist koliko je Severina djevica. Većina pripadnika AKP glumi islamizam. Pimjer je odnos prema Izraelu. Glasni su kada treba osuđivat Izrael radi dobivanja glasova ali u suštini trgovinska i robna razmjena između Turske i Izraela je na većoj razini nego ikada prije i Turska pod Erdoganom nikada nije povukla priznanje Izraela kao nezavisne države.

Kada bi Turska zbilja prestala biti sekularna i postala islamska država doživjela bi strašan ekonomski krah. Zato se to neće niti desiti.

Turizam bi propao, a i ekonomija bi bila daleko manje liberalna nego sada. Taj rast BDP-a u Turskoj je upravo rezultat liberalizacije ekonomije po uzoru na sekularne zapadne zemlje i priljeva zapadnog kapitala te iskorištavanje jeftine turske radne snage a ne bilo kakve islamizacije društva.

A to sa hapšenjem novinara je rađeno i prije Erdogana i AK partije.

Turkofili se naravno lože na ovakve stvari iako nemaju od toga nikakve koristi.

Turska je bila i ostala američki igrač u regiji i izraelski partner, i AK partija je u tom smislu bitan za stabilnost Turske a i za zapad jer zapadne firme koje posluju u Turskoj trebaju stabilnost, kakav takav gospodarski rast i jeftinu radnu snagu kakvu imaju u Turcima i to dobrim dijelom u onima koji čine biračko tijelo AK partije.
Kikibombona

#1605 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:Bravo brko! Sasvim očekivano jer u njega vjeruju i Turci i Kurdi i manjine. Kiki, sad bi bilo fer da cestitas brki i da nam izracunas koliko je Kurda glasalo za AKP, jer je to zaista veliki procenat.
Pa vidi, da sam Kurd, da zivim u Istanbulu, Izmiru ili Antaliji... glasao bih za AKP, jer su bolesnici obecali da ce okoncati rat ako dobiju izbore.

Svi smo svjedocili slikama nasilja iz centralne i zapadne Turske, na kojima se vidjela razjarena rulja kako pali kancelarije HDP, kako pali objekte u vlasnistvu Kurda, kako tuce i maltretira kurdske civile... pa ti ljudi se plase za svoju buducnost, za svoje zivote... Vidjeli su da policija i vojska nemaju namjeru da ih zastite. Nijemo su gledali nasilnike kako orgijaju po kurdskim civilima i njihovoj imovini. Atmosfera linca.

S druge strane, Kurdi na istoku su vecina i mnogo su odvazniji... mada ni njima nije svejedno... mnogo civila je ubijeno, pritvoreno, maltretirano...

Ne treba ni zanemariti visedecenijsku zlocinacku politiku, politiku zlocina, asimilacije i kulturnog genocida. To vama ne smeta, ali vam smeta kada to radi Izrael. Jbg...
It_is_a_Leclerc

#1606 Re: Republika Turska

Post by It_is_a_Leclerc »

Joj Vučića šampiona... Čestitao pobjedu Erdoganu :D :D
skupljac_zeljeza

#1607 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Kikibombona wrote:
Saul Alvarez wrote:
skupljac_zeljeza wrote: "Zar se može porediti mudrost Kur'ana, s jedne, i sve pameti svijeta da saberete na jedno mjesto, s druge strane?
:lol:
:lol: :lol:

Boze me sacuvaj kakve gluposti izvaljase na ovoj temi simpatizeri SDA i naravno Insmonija :lol:

Ranije sam pisao da je osnovna karakateristika vjerskih fanatika odsustvo realnosti. A kako ce biti realni kada vjeruju u imaginarna bica, pomoc od nekakvog fantomskog Boga!? I tako se uvale u belaj, kontaju da ce im pomoci neko ko uopste ne postoji!

Jastuk je na temi Egipat napisao da mrzim sve sto ima veze sa vjerom. I zamislio sam se, razmislio, zapitao da li je tako. Istina je da nikoga ne mrzim. Istina je da smatram da je simbioza vjere i politike losa pojava. Evo, da uzmem kao primjer SDA, posto za Erdogana navijaju ugl pristalice ove brdsko-planiske stranke. :D SDA koketira sa vjerom. Meni to zaista nije problem. Nikada ih nisam kritikovao zbog toga. Za mene su u pet deka sa SDP, SBB, DF i ostalim krkansko-lopovskim strankama... Od vecih stranaka SDA ima najveci demokratski potencijal. Unutarstranacki izbori su posteniji nego kod ostalih stranaka u BiH. Kamo srece da su Muslimanska braca u Egiptu bila kao SDA. Kamo srece da su bili kao AKP. Medjutim, to su budaletine neopjevane, za dlaku normalniji od nepravazidjenih budala - selefija, s tim sto su primamljiviji masama i tako opasniji.

Dakle, AKP je ok, jer ne namece pojedincu nista. Meni ne bi smetalo da muslimani u BiH sebi uvedu serijat, da uvedu ne znam sta... Neka si sjeku ruke, rade sta hoce... samo da mene ne dotice... AKP ima debilske izjave, pokazuju diktatorske manire, ali opet pruzaju dovoljno slobode pojedincu. To sto gaze Kurde nema veze sa islamom vec sa turskim nacionalizmom. Kurde bi isto tako gazili CHP i MHP. Tu razlike nema.

AKP je uradila dobar posao u prethodnom periodu. Arapsko proljece, koje je podvaljeno od zapada, ih je pokopalo. Naguzeni su u slucaju Egipta u koji su polagili ogromne nade. Naguzeni su u Siriji. Umjesto objesenog Asada, dobili su Kurde na sjeveru na koje niko ziv nije racunao. Cak ni najveci kurdski nacionalisti nisu posebno racunali na sjever Sirije. Sada je YPG najefektivnija vojna sila u borbi protiv ISILa. Uzivaju podrsku Amerike i zapada. Amerika je nedavno poslala 50 specijalaca koji ce pomoci YPG u ofanzivnom djelovanju - sirenju sirijskog Kurdistana, Rojave.

U Turskoj je AKP zaratila sa PKK. Samo glup covjek moze misliti da Turska ima ikakvu sansu pobijediti PKK. Ekonomija se srozala. Izgubili su 'stratesku dubinu'. Niko vise ne vjeruje Turcima. Izdali su havera Asada, zasto ne bi izdali bilo koga!? Cista propast.

I zato sam govorio, za Kurde u Siriji i Iraku je najbolje da AKP ostane na vlasti. Posebno za Kurde u Siriji.

Kurdi u Turskoj su se probudili. Po prvi put su usli u parlament. Bude se kao narod nakon decenija agresivne asimilacije i drzavnog terorizma. Kurdi su prezivjeli razna zvjerstva, prezivjeli su 'kulturni genocid'. I opstali su kao narod, vratili se na velika vrata. Njihovo vrijeme tek dolazi. Imaju duplo bolji natalitet. I sam sultan muslimana kuka i plasi javnost da ce Kurdi 2038 biti vecina u Turskoj. To vjerovatno nije relana prognoza, ali govori o kakvom se bolesniku radim, govori o njegovim strahovima...
@Kiki, očito te nanervirala pobjeda Erdogana i da si ovo napisao pod jakim emocijama, ali vjerujem da ćeš vremenom korigovati ovo natipkano inače gubiš totalno ozbiljnost da te se čita.
Co0l

#1608 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kiki ne pricaj gluposti.Nije Erdogan izdao Asada nego ga se odrekao kada je bilo jasno na koji nacin se obracunava sa opozicijom.Svako normalan bi isto postupio.
dezurni_ucenik

#1609 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

Naravno turkofili i dalje izbjegavaju odgovor na pitanje :"Kakve koristi imate?". Odgovor je da i oni sami ne znaju, Bakir im tako rekao da je plisani sultan dobar za Bosnu. :lol:
insomnia78

#1610 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kikic je kralj
Kikac ima l' komentara na val nasilja od strane PKK terorista veceras, je l' i to spada u zelju za obecanim mirom?
Ponasaju se u najboljem maniru Hamasa
karanana

#1611 Re: Republika Turska

Post by karanana »

kontam kakva su ovo sirene po sarajevu sada. ko se zeni u ponoc....
Kikibombona

#1612 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

skupljac_zeljeza wrote:
@Kiki, očito te nanervirala pobjeda Erdogana i da si ovo napisao pod jakim emocijama, ali vjerujem da ćeš vremenom korigovati ovo natipkano inače gubiš totalno ozbiljnost da te se čita.
Ma cirkus, kakve crne emocije... i to jake...!? :lol: Sve da je HDP isao ispod 10%, sta imam od toga? Sta imam od toga sto su iznad 10%? Eto, malo mi je drago, ali nista posebno. Nikakve emocije prijatelju, makar ne intenzivne. :-)

Vec odavno pisem da je AKP skrenula sa pameti i da je za Kurde najbolje da potraju jos neko vrijeme. To sam pisao i prije izbora. Mada... AKP, CHP, MHP... iz kurdske perspektive... sve je to u pet deka...

Isto kao za Bosnjake SDS i SNSD, isti kurac, drugo pakovanje.
trcicu trceci

#1613 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

dezurni_ucenik wrote:Naravno turkofili i dalje izbjegavaju odgovor na pitanje :"Kakve koristi imate?". Odgovor je da i oni sami ne znaju, Bakir im tako rekao da je plisani sultan dobar za Bosnu. :lol:
pogledaj malo trgovinski izvoz, gdje je ove godine meso i mesne preradjevine su 300% u porastu...ima tu jos podataka, imas na temi o Turskoj

:lol: ti si vjerovatno djikan pa ti je krivo
Kareem Abdul

#1614 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Kareem Abdul »

dezurni_ucenik wrote:Naravno turkofili i dalje izbjegavaju odgovor na pitanje :"Kakve koristi imate?". Odgovor je da i oni sami ne znaju, Bakir im tako rekao da je plisani sultan dobar za Bosnu. :lol:
Paradoksalno zvuči ali je istinito i to da su više Bakir i turkofili u BiH napravili za Erdogana i AK partiju nego obrnuto.

A to je zato jer dobar dio glasova Erdogan dobija od kvazi neoosmanlija u Turskoj na priči o sebi kao zaštitniku sunitskog življa kako na bliskom istoku tako i na balkanu.

Praktične koristi nema gotovo nikakve. Turska je po ulaganju u BiH još uvijek iza Slovenije, Kuvajta i Luksemburga :lol:
cyprus

#1615 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by cyprus »

Pobjeda turskog Netanjahua... Pa dobro, nije da nije očekivano...

Turcima sretno sa novim starim vodstvom :) Sreće će im definitivno trebati...
dezurni_ucenik

#1616 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

trcicu trceci wrote:
pogledaj malo trgovinski izvoz, gdje je ove godine meso i mesne preradjevine su 300% u porastu...ima tu jos podataka, imas na temi o Turskoj

Papak, daj mi dokaze, koje meso koje preradjevine, gdje ko sta...

A na tvoju zalost, nisam djikan.
Kikibombona

#1617 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Kikic je kralj
Kikac ima l' komentara na val nasilja od strane PKK terorista veceras, je l' i to spada u zelju za obecanim mirom?
Ponasaju se u najboljem maniru Hamasa
PKK je u ratu sa Turskom.

Turska je ubila vise civila od PKK.

Sto se mene tice, jedni i drugi teroristi, s tim sto su Turci odgovorni za nastanak PKK.

Isti princip imam za Izrael i Hamas, potpuno isti!
trcicu trceci

#1618 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

dezurni_ucenik wrote:
trcicu trceci wrote:

Nemam ja tebi sta dokazivati sa takvim rjecnikom. O mesu svi znaju, potrazi na internetu ako te zanima
Challenger__

#1619 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Kiki ne pricaj gluposti.Nije Erdogan izdao Asada nego ga se odrekao kada je bilo jasno na koji nacin se obracunava sa opozicijom.Svako normalan bi isto postupio.
Pišeš gluposti. Odrekao ga se nakon višednevne posjete Obami (i Klintonovoj).
cyprus

#1620 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by cyprus »

Kareem Abdul wrote:Paradoksalno zvuči ali je istinito i to da su više Bakir i turkofili u BiH napravili za Erdogana i AK partiju nego obrnuto.
Pa ne bih se ja skroz složio... Erdoanova popularnost se prelila i na SDA, tako da je povratak SDA na suvereno mjesto broj 1 na našem političkom nebu dobrim dijelom i Erdoanova zasluga... Dakle, daleko od toga da SDA nije imala korist od Erdoana...
dezurni_ucenik

#1621 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

trcicu trceci wrote:
dezurni_ucenik wrote:
trcicu trceci wrote: pogledaj malo trgovinski izvoz, gdje je ove godine meso i mesne preradjevine su 300% u porastu...ima tu jos podataka, imas na temi o Turskoj

Nemam ja tebi sta dokazivati sa takvim rjecnikom. O mesu svi znaju, potrazi na internetu ako te zanima
Znaci nemas pojma. Ti si negdje nacuo da se neko meso izvozi :lol: .

PS
prvi si ti poceo vrijedjati.
trcicu trceci

#1622 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

dezurni_ucenik wrote:
trcicu trceci wrote:
dezurni_ucenik wrote: Papak, daj mi dokaze, koje meso koje preradjevine, gdje ko sta...

PS
Ne nego sam slusao intervju koji je imao Mirko Sarovic. To je bilo vise od mjesec dana, ta informacija, vidi se da nisi Bosnjak cim ne znas.

i nisam prvi poceo, ti si ukrao moj autic
tututuuuu

#1623 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by tututuuuu »

MOSALJOZE wrote:
tututuuuu wrote:
limeni wrote:Oni ti ga puse Tajibeeeee :lol:
Velika pobjeda demokratije u bratskoj Turskoj, ovo je veliki dan za Evropu!
:lol: :lol: :lol: :lol:

je, bas je veliki dan za Europu, mislim da je ovo udarna vijest u Spanjolskoj i recimo Luksemburgu. :lol: Pa ne dize se Europljanima kao vama u BiH kad odredjeni politicar u odredjenoj azijskoj zemlji osvoji vlast.

Cuj veliki dan za Europu. :-) :lol:
2 miliona sirijskih izbjeglica je trenutno u Turskoj.Pitao bih te ja,da Turska nema uslove za taj broj ljudi,kako bi danas Europa izgledala.
Je, ima, zato se utapaju u nastojanju da pobjegnu u Europu iz tih kamopva koliko im je dobro. Uz to im je EU dala bespovratno milijardu eura, samo za izbjeglice.

"Da je ovo veliki dan za Europu" mogu se samo nasmijati. :lol: Kao da nekog u Europi zacese neka stvar za turskim izborima, izuzev dijela Bosnjaka i turkofila medju njima koji se ovlaze kad im Erdogan spomene Sarajevo.
dezurni_ucenik

#1624 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

trcicu trceci wrote:
dezurni_ucenik wrote:
trcicu trceci wrote: Nemam ja tebi sta dokazivati sa takvim rjecnikom. O mesu svi znaju, potrazi na internetu ako te zanima

PS
Ne nego sam slusao intervju koji je imao Mirko Sarovic. To je bilo vise od mjesec dana, ta informacija, vidi se da nisi Bosnjak cim ne znas.

i nisam prvi poceo, ti si ukrao moj autic

Mirko Sarovic nesto izjavio za neko meso da se izvozi, ko to nije slusao nije Bosnjak. :lol: (stvarno je doslo vrijeme da se pocne njemacki uciti, i da se pobjegne iz ove vukojebine).
I Mladen Ivanic je nedavno izjavio da se bolje zivjelo u bivsoj Jugoslaviji nego danas, pa se takvi kao ti groze Jugoslavije

Anyway, pasa moj, ides ti ignore. Allahmanet :thumbup:
tututuuuu

#1625 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by tututuuuu »

@mba wrote:
tututuuuu wrote:
limeni wrote:Oni ti ga puse Tajibeeeee :lol:
Velika pobjeda demokratije u bratskoj Turskoj, ovo je veliki dan za Evropu!
:lol: :lol: :lol: :lol:

je, bas je veliki dan za Europu, mislim da je ovo udarna vijest u Spanjolskoj i recimo Luksemburgu. :lol: Pa ne dize se Europljanima kao vama u BiH kad odredjeni politicar u odredjenoj azijskoj zemlji osvoji vlast. Ne pati svako od kompleksa manje vrijednosti da se vlazi na "veceg brata". Nas i Rusa trista meleona, eto na sta me ovo podsjeca...

Cuj veliki dan za Europu. :-) :lol:

ako te ne interesuje sta se desava "aziji" sto se onda javljas na ovu temu, zaobices i mirna bosna, kontas?

ali mislim da te ipak malo bocka sto je brko opet uzeo izbore, ja kazem BRKO SAMO SALJI IZBJEGLICE NA ZAPAD!!!

sve ce ovo biti turska zemo! :thumbup: :D
Ma ni najmanje. Ne bih ni znao da nisam procitao ovu temu. Nisam uopce ni znao da su izbori, kao ni debela vecina Europljana. Javljam se samo da se turkofilima nasmijem i nebulozama turkofila. Cuj "veliki dan za Europu" pobjeda Erdogana i izbori u Turskoj. :lol: :lol: :lol: :lol:

Europljani napokon mogu odahnuti. :lol:

Sto se izbjeglica tice, nek i njih salje, i za to me zasvrbi. Nece meni doci. :D
Post Reply