evo ovako:Patriotska_Liga wrote:Ti znaš ko i kako mari za žrtvama. Najlakše je misliti da tamo isključivo žive neki roboti kojima ljudski životi ništa ne znače. Evo ovaj moralista LSD oplakuje Aboridžine iz XIX vijeka, zašto je nemoguće da nekom u SAD-u teško pada kad čuje šta se dešavalo u Srebrenici. Jel moguće da su se u britanskom udruženju Remembering Srebrenica ljudi okupili isključivo kako bi provodili neke skrivene namjere, sve do jednog ih nije briga za žrtve? Ako je ovaj zapeo za muke u Vijetnamu onda je vala neko tamo zapeo za muke Bošnjaka u Srebrenici.Kikibombona wrote: Genocid u Srebrenici se tice prvenstveno Srba i Bosnjaka. Srbi cine veliku nepravdu i stetu sebi i Bosnjacima sto ne priznaju genocid jasno i nedvosmisleno. Ovi mesetari i lesinari sa strane ne mare za zrtvama, njihove namjere su sasvim drugacije...
Nama je važno da se istina o genocidu u Srebrenici širi jer nas to boli i teško nam pada kad slušamo da se o tome stalno laže i da se zločin stalno minimizira od strane srpskih političkih elita. A ako nam u tome pomažu SAD, VB i Francuska - reci hvala vam jer bez vas mnogi ne bi ni znali šta se desilo. Najlakše je tražiti izgovor u ostvarivanju velikih ciljeva, s tom pričom pušeš u isti rog kao i srpska propaganda, i oni baš isto pričaju.
Kad ovdje budeš jednako pričao o ruskim zloćinima kao o britanskim ili američkim onda ću te možda i prestati nazivati tako. Nego si se čitav dan dobavezao na jedne, a druge ni ne spominješ. Shodno tome imam pravo da te nazivam rusofilom i to sa dna kace.LSD wrote: I prestani nazivati rusofilom svakoga ko se ne slažem sa tvojom jeftinom demagogijom i ko se (sa svojim svjetonazorima) ne uklapa u tvoj šizoidni svijet... nemaš to pravo
Ja recimo ne krijem da sam zapadofil, slobodno me nazivaj tako, meni je to čast.
Za trideset godina vladavine Josif Staljin je ubio više ljudi nego ruski carevi u toku četiri vijeka.
Nikolaj Buharin, jedan od najbližih Lenjinovih saradnika, povjerio se prijatelju kad je bio protjeran: "Staljin je DŽingis-kan koji će nas sve poubijati." Bilo je to jezivo tačno predviđanje.Staljin je proglasio eliminisanje kulaka kao klase. Milionima je naređeno da se pridruže glomaznim državnim zadrugama, a milioni drugih bili su naterani u gradove da postanu prinudna radna snaga u novim državnim fabrikama. Drugi su nestali u mreži "popravnih radnih logora", surovih gulaga. Više od 25 miliona ljudi bilo je na silu raseljeno, a više od tri miliona ubijeno.
Čak 14 miliona je bilo u gulazima kad je Staljin umro. Nikolaj Tolstoj je svojevremeno napisao da u naciji koja broji 200 miliona ljudi rijetko može da se nađe porodica koja nije taknuta tragedijom.
Je li i ovo rusofilija