Zato što sve volimo dobiti s lahke strane, lijen narod koji efikasno radi živi i funkcioniše samo ako ima vođu koji je faca, sistematskog rada ko kod germana nikad neće biti....LSD wrote:Zašto mi bosanci i hercegovci, nemamo ovo podvucenoFudo387 wrote:
Nije to drzavica, to je fanaticno krvljenje za svaku loptu, cim su skontali pravila i naucili napraviti dva povezana pasa odmah su postali ozbiljna ekipa. Takav mentalitet, nema predaje, u kost.a slicno važi i za sve ex- yu selekcije
S.P. Kvalifikacije 2018
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- p206
#1601 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
- bersK
#1602 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Verratti, Belotti, Perin, Shaarawy, Rugani, Immobile? Imaju oni svojih igračina. Evo prvi Verratti. Samo oni nisu ko Englezi što svog mungosa Allija namunje, a ni kurca ni palca od njeg.Artest wrote:Covjece kako je ova Italija propala...
Kad se sjetis nekad velikog Vieria, Tottia, Del Piera, Neste, Maldinia....Ovo sad je tuga. Prosjecna repka. Nisu izbacili svjetskog talenta unazad 10-15 god.
- Better Man
#1603 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Hrvatska izgubila sve šanse za direktan plasman, a i baraž im je upitan, jer gostuju kod direktnog konkurenta. Hrvati igraju očajno i bezidejno i najbolje bi za njih bilo da se ne kvalifikuju na SP. Samo tako bi mogli da se riješe grobara hrvatskog nogometa, a to su mafiozo Mamić i Šuker. Čačić je samo obična marioneta i on se ništa ne pita.
- Artest
#1604 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Verratti da nije talijan, ne bi bilo ni pola hypea oko njega. Ostali su kurčine.bersK wrote:Verratti, Belotti, Perin, Shaarawy, Rugani, Immobile? Imaju oni svojih igračina. Evo prvi Verratti. Samo oni nisu ko Englezi što svog mungosa Allija namunje, a ni kurca ni palca od njeg.Artest wrote:Covjece kako je ova Italija propala...
Kad se sjetis nekad velikog Vieria, Tottia, Del Piera, Neste, Maldinia....Ovo sad je tuga. Prosjecna repka. Nisu izbacili svjetskog talenta unazad 10-15 god.
Last edited by Artest on 07/10/2017 00:39, edited 1 time in total.
- bersK
#1605 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Rvacka isti zaqrc ko i mi. Indolentnost, krkanluk i nestručnog selektora upropastila vrhunsku generaciju fudbalera koji su MORALI više. Po meni je Hrvatska jača od Belgije bar triput (pojedinačno).
-
golman
#1606 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ma sve namješteno za kladionice,što se palite bezveze.Čuj žabari nisu mogli pobjediti Makedoniju..pa isto im se piše,svakako idu u baraž.
Hrvati kad su čuli da Island vodi ubjedljivo,smanjili gas i Finci izjednačili,jer svejedno im treba bod u Kijevu.I da su dobili Finsku,sa porazom u Kijevu ispadaju.
Srbija odgodila da slavi prolaz kući,jednostavno pobjede Gruziju i idu direktno,a Vels ni kao drugi nije siguran za baraž.
Argentina takođe,poslednje kolo dobija otpisanog Ekvadora i ide u baraž na "strašni"Novi Zeland.Šta im fali otići malo na izlet u tu prelijepu zemlju na kraj svijeta.
Za Island nikakvo iznenađenje što će direktno u Rusiju,zar se niko ne sjeća njihovih igara sa prošlog EP?
Sve u svemu najveća misterija je kako će Bosna odigrati protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu trenutno i kako će Grčka proći u gostima protiv bratskog Kipra?
Hrvati kad su čuli da Island vodi ubjedljivo,smanjili gas i Finci izjednačili,jer svejedno im treba bod u Kijevu.I da su dobili Finsku,sa porazom u Kijevu ispadaju.
Srbija odgodila da slavi prolaz kući,jednostavno pobjede Gruziju i idu direktno,a Vels ni kao drugi nije siguran za baraž.
Argentina takođe,poslednje kolo dobija otpisanog Ekvadora i ide u baraž na "strašni"Novi Zeland.Šta im fali otići malo na izlet u tu prelijepu zemlju na kraj svijeta.
Za Island nikakvo iznenađenje što će direktno u Rusiju,zar se niko ne sjeća njihovih igara sa prošlog EP?
Sve u svemu najveća misterija je kako će Bosna odigrati protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu trenutno i kako će Grčka proći u gostima protiv bratskog Kipra?
- cyprus
#1607 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Gledo sam Hrvate cijelu utakmicu... Otkunjo par puta... Šta je ono majko mila
Kakvo kolo za jugoslavenski fudbal
Ništa, na nama je da sutra osvjetlamo obraz 
PS

Kakvo kolo za jugoslavenski fudbal
PS
Ma zajebaješ, jelde?golman wrote:Hrvati kad su čuli da Island vodi ubjedljivo,smanjili gas i Finci izjednačili,jer svejedno im treba bod u Kijevu.I da su dobili Finsku,sa porazom u Kijevu ispadaju.
- eltroxin
#1608 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Post ti je u duhu one: "imali roditelji dva sina, jedan bio drot a drugi golman..."golman wrote:Ma sve namješteno za kladionice,što se palite bezveze.Čuj žabari nisu mogli pobjediti Makedoniju..pa isto im se piše,svakako idu u baraž.
- bingov buraz
#1609 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Smanjili gas a prije toga ni u drugu nisu ubacili 
- Point.
#1610 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
bersK wrote: Po meni je Hrvatska jača od Belgije bar triput (pojedinačno).
- SmokingMan
#1611 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Teško,ova generacija Belgije je jedan korak ispred Hrvatske.bersK wrote:Rvacka isti zaqrc ko i mi. Indolentnost, krkanluk i nestručnog selektora upropastila vrhunsku generaciju fudbalera koji su MORALI više. Po meni je Hrvatska jača od Belgije bar triput (pojedinačno).
- animals
#1612 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Po igri pet puta..SmokingMan wrote:Teško,ova generacija Belgije je jedan korak ispred Hrvatske.bersK wrote:Rvacka isti zaqrc ko i mi. Indolentnost, krkanluk i nestručnog selektora upropastila vrhunsku generaciju fudbalera koji su MORALI više. Po meni je Hrvatska jača od Belgije bar triput (pojedinačno).
pojedinacno..
tesko reci..
- SmokingMan
#1613 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Danas "pojedinačno" u modernom fudbalu malo toga znači,samo kvalitetan kolektiv doprinosi uspjehu.Vidio si sinoć letargične Hrvatske,ni manje ni više protiv slabašne Finske,a u pitanju je bila veoma bitna utakmica.U hrvatskoj reprezentaciji se lahko osjeti slaba igra Ili Modrića ili Rakitića,od jih zavisi 80-90% uspjeha.animals wrote:Po igri pet puta..SmokingMan wrote:Teško,ova generacija Belgije je jedan korak ispred Hrvatske.bersK wrote:Rvacka isti zaqrc ko i mi. Indolentnost, krkanluk i nestručnog selektora upropastila vrhunsku generaciju fudbalera koji su MORALI više. Po meni je Hrvatska jača od Belgije bar triput (pojedinačno).
pojedinacno..
tesko reci..
- animals
#1614 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ma Hrvatska kompletna igra je za kurac..
da ubacis Messia i Ronalda jos, opet bi igrali isto..
sporo , bezidejno..jedna od najnegledljivi repki..
problem lezi u trenerskom autoritetu..
da je Osim tu da im ebe majku, drugacije bi se igralo..
da ubacis Messia i Ronalda jos, opet bi igrali isto..
sporo , bezidejno..jedna od najnegledljivi repki..
problem lezi u trenerskom autoritetu..
da je Osim tu da im ebe majku, drugacije bi se igralo..
-
golman
#1615 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Dobro ,ajd vidjećemoeltroxin wrote:Post ti je u duhu one: "imali roditelji dva sina, jedan bio drot a drugi golman..."golman wrote:Ma sve namješteno za kladionice,što se palite bezveze.Čuj žabari nisu mogli pobjediti Makedoniju..pa isto im se piše,svakako idu u baraž.
pametnjakoviću
-
splinter
#1616 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ostadoše komšije bez izbornika. Ovi su i nas zajebali he he.
-
svi u napad
#1617 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Kakve drzave takve i repke. U sustini svaka repka sa ovih prostora ima po 2-3 dobra igraca a ostatak buranija. Uz to dodaj mentalitet te rukovodstva u savezima i imas sto imas. Pogledajte samo imena selektora i bit ce i svakom laiku jasno da nesto ne stima. Sta su Cacic, Muslin ili nas Mesa uradili kao treneri. Cacic bio prvak sa Dinamom dok je Maminjo drmao hrvatskim fudbalom. Ode Maminjo u zatvor (nece ici al ce dobro platiti) i Dinama nidje. Ovdje se o Hrvatima pisu bajke na osnovu 4 igraca (Modric, Raketic, Perisic i Mandzo) a niko ne gleda sta je pozadi. Nema Corluke i Srne, a Lovran kad dodje hoce da ima isti status ko Luka. Susjede uhvatio srpski sindrom od prije par godina kad su se komsijske zvijezde prepucavale ko igra u vecem klubu i ko je veca zvijezda. Hrvati su ranije pored kvaliteta imali i taj patriotski naboj koji se sada izgubio jer sad imas drzavu u EU i Srbija te vise nikad nece napasti a pored toga glavni igraci zive u boljim drzavama i ljepsim gradovima te imaju namjeru tamo i ostati.
Kod komsija je situacija bila malo bolja u pocetku jer su startali od nule i nisu osim Ivanovica imali neku mega zvijezdu a isti Ivanovic je korektan i nije zloupotrebljavao svoj polozaj. igrali su zatvoreno sa dobrim Tadicem i to je funkcionisalo u tekmama gdje su prvi davali gol. No kako je prokuzena ta igra a i Tadica bolje pokrivaju sistem ne funkcionise a trener koji zna samo za odbranu nema nekog rjesenja jer je kao i druga dvojica neznalica. No bez obzira na sve njihove slabosti (slabiji su i od nas) oni ce otici na SP jer cekupiti tu tekmu a i Rusima je u interesu da Srbi dodju na prvenstvo. Tamo ce tek pokazati svoje ne znanje.
Susjedi bi u jednoj normalnoj tekmi izgubili od Ukrajine ali ja mislim da ce oni zahvaljujuci vezama a i politici (niko ne zeli Ukrajinu u Rusiji) uspjeti odigrati dovoljno dobro da idu u baraz a sta ce se tamo desavati bog zna.
Meni je najsmjesnije kad igraci kao sinoc Arnautovic ne slave gol jer eto silom prilika igraju protiv svojih. Koje licemjerstvo. Sam si izabrao i suti i pokrij se (u njegovom slucaju je dobro izabrao).
No jebes susjede i komsije da je nama nasu brigu rijesiti. Iako u normalnim okolnostima ne bi imali sansu za pobjedu mislim da veceras necemo izgubiti. Nadam se da ce Belgija biti dobrog srca a i da ce nasi mufljuzi uplatiti neku sumu na njihov konto te da cemo igrati jos jednu od hiljadu istorijskih tekmi baraza. Naprijed BiH a vi mi dragi forumasi ostajte zdravo i zivo.

Kod komsija je situacija bila malo bolja u pocetku jer su startali od nule i nisu osim Ivanovica imali neku mega zvijezdu a isti Ivanovic je korektan i nije zloupotrebljavao svoj polozaj. igrali su zatvoreno sa dobrim Tadicem i to je funkcionisalo u tekmama gdje su prvi davali gol. No kako je prokuzena ta igra a i Tadica bolje pokrivaju sistem ne funkcionise a trener koji zna samo za odbranu nema nekog rjesenja jer je kao i druga dvojica neznalica. No bez obzira na sve njihove slabosti (slabiji su i od nas) oni ce otici na SP jer cekupiti tu tekmu a i Rusima je u interesu da Srbi dodju na prvenstvo. Tamo ce tek pokazati svoje ne znanje.
Susjedi bi u jednoj normalnoj tekmi izgubili od Ukrajine ali ja mislim da ce oni zahvaljujuci vezama a i politici (niko ne zeli Ukrajinu u Rusiji) uspjeti odigrati dovoljno dobro da idu u baraz a sta ce se tamo desavati bog zna.
Meni je najsmjesnije kad igraci kao sinoc Arnautovic ne slave gol jer eto silom prilika igraju protiv svojih. Koje licemjerstvo. Sam si izabrao i suti i pokrij se (u njegovom slucaju je dobro izabrao).
No jebes susjede i komsije da je nama nasu brigu rijesiti. Iako u normalnim okolnostima ne bi imali sansu za pobjedu mislim da veceras necemo izgubiti. Nadam se da ce Belgija biti dobrog srca a i da ce nasi mufljuzi uplatiti neku sumu na njihov konto te da cemo igrati jos jednu od hiljadu istorijskih tekmi baraza. Naprijed BiH a vi mi dragi forumasi ostajte zdravo i zivo.
- Point.
#1618 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
I pojedinacno su galaksija za sebe, ne samo za Hrvatsku nego i za jace reprezentacije od Hrvatske. Hrvati imaju jedino Modrica koji je svjetska klasa i donekle Rakitic, Belgijanci Courtoa, Hazarda, De Bruyna, Lukaku, Mertens.animals wrote:Po igri pet puta..SmokingMan wrote:Teško,ova generacija Belgije je jedan korak ispred Hrvatske.bersK wrote:Rvacka isti zaqrc ko i mi. Indolentnost, krkanluk i nestručnog selektora upropastila vrhunsku generaciju fudbalera koji su MORALI više. Po meni je Hrvatska jača od Belgije bar triput (pojedinačno).
pojedinacno..
tesko reci..
- pirmin
#1619 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Nama treba lova.
Pa mentalitet novi.
Pa zdrav savez.
Pa iskusan selektor.
Pa bi se naslo jezgro od 15tak igraca koji bi se redovno mogli boriti za najmanje baraz.
Ne odmah ali za jedan WM ciklus bi se vidjeli rezultati.
(komentar inspirisan Svabama i Islandom)
Pa mentalitet novi.
Pa zdrav savez.
Pa iskusan selektor.
Pa bi se naslo jezgro od 15tak igraca koji bi se redovno mogli boriti za najmanje baraz.
Ne odmah ali za jedan WM ciklus bi se vidjeli rezultati.
(komentar inspirisan Svabama i Islandom)
-
LeTalek
#1620 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
U kom smislu slabiji? Pojasni tu recenicu..svi u napad wrote: Kod komsija je situacija bila malo bolja u pocetku jer su startali od nule i nisu osim Ivanovica imali neku mega zvijezdu a isti Ivanovic je korektan i nije zloupotrebljavao svoj polozaj. igrali su zatvoreno sa dobrim Tadicem i to je funkcionisalo u tekmama gdje su prvi davali gol. No kako je prokuzena ta igra a i Tadica bolje pokrivaju sistem ne funkcionise a trener koji zna samo za odbranu nema nekog rjesenja jer je kao i druga dvojica neznalica. No bez obzira na sve njihove slabosti (slabiji su i od nas) oni ce otici na SP jer cekupiti tu tekmu a i Rusima je u interesu da Srbi dodju na prvenstvo. Tamo ce tek pokazati svoje ne znanje.
Uzmimo da i vi i mi imamo dileje za selektore, ali vi ste barem iskoristili svoj pun igracki potencijal, ne vidim da u tom smislu mozete vise, dok mi mozemo sastaviti jacu i bolju ekipu od ove Muslinove!
Ovaj deo s Rusima nema veze s vezom..
S poslednjom recenicom se slazem. Bicemo tamo vreca za nabijanje ( ako se sta ne promeni, a ocigledno nece), ali sta da se radi...
- irac300
#1621 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Haj' što mi imamo ovakav nenormalan Savez zbog nakaradno uređene države, al' koji k**** Hrvatima smeta, pa ne mogu urediti normalan Savez, bez mafijaša? Gledam ih sinoć, ono je žalosno jbt, onakve igrače imati, a braniš se protiv nekakve Finske. Što se tiče ostalih repki, meni Island vraća vjeru u fudbal kao igru. Već duže vrijeme ne pratim ove međunarodne korporacije, koje neki još zovu fudbalskim klubovima, tako da mi ovi Islanđani uljepšaše dan.
- bersK
#1622 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Već sam ovo postavljao nekidan, al vrijedi pogledati.
I šta više reć o njima?
Last edited by bersK on 07/10/2017 13:31, edited 1 time in total.
- zg1911
#1623 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Slažem se s tobom. I ja bih žrtvovao plasman na SP najbolje hr generacije ikad za viši cilj, samo ništa od toga. Evo promijenilo izbornika, pa postavilo novu lutku na koncu. Nema načina za riješit ovaj problem mo eventualno ako politika kroz instrument sudstva kaže dosta. A teško da će adezenjara na adezenjaru mačem. Sdpovci su pak turbo nesposobni pa kad bi i htjeli (a ne žele), ne bi uspjeli...Better Man wrote:Hrvatska izgubila sve šanse za direktan plasman, a i baraž im je upitan, jer gostuju kod direktnog konkurenta. Hrvati igraju očajno i bezidejno i najbolje bi za njih bilo da se ne kvalifikuju na SP. Samo tako bi mogli da se riješe grobara hrvatskog nogometa, a to su mafiozo Mamić i Šuker. Čačić je samo obična marioneta i on se ništa ne pita.
- Edin H.
#1624 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
zg1911 wrote:Slažem se s tobom. I ja bih žrtvovao plasman na SP najbolje hr generacije ikad za viši cilj, samo ništa od toga. Evo promijenilo izbornika, pa postavilo novu lutku na koncu. Nema načina za riješit ovaj problem mo eventualno ako politika kroz instrument sudstva kaže dosta. A teško da će adezenjara na adezenjaru mačem. Sdpovci su pak turbo nesposobni pa kad bi i htjeli (a ne žele), ne bi uspjeli...Better Man wrote:Hrvatska izgubila sve šanse za direktan plasman, a i baraž im je upitan, jer gostuju kod direktnog konkurenta. Hrvati igraju očajno i bezidejno i najbolje bi za njih bilo da se ne kvalifikuju na SP. Samo tako bi mogli da se riješe grobara hrvatskog nogometa, a to su mafiozo Mamić i Šuker. Čačić je samo obična marioneta i on se ništa ne pita.
Ne mozete ni selektora naci da je rodjen u Hrvatskoj, ovaj rodjen u Livnu.
- zg1911
#1625 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
I to je to? Ne možeš bolje?Edin H. wrote:zg1911 wrote:Slažem se s tobom. I ja bih žrtvovao plasman na SP najbolje hr generacije ikad za viši cilj, samo ništa od toga. Evo promijenilo izbornika, pa postavilo novu lutku na koncu. Nema načina za riješit ovaj problem mo eventualno ako politika kroz instrument sudstva kaže dosta. A teško da će adezenjara na adezenjaru mačem. Sdpovci su pak turbo nesposobni pa kad bi i htjeli (a ne žele), ne bi uspjeli...Better Man wrote:Hrvatska izgubila sve šanse za direktan plasman, a i baraž im je upitan, jer gostuju kod direktnog konkurenta. Hrvati igraju očajno i bezidejno i najbolje bi za njih bilo da se ne kvalifikuju na SP. Samo tako bi mogli da se riješe grobara hrvatskog nogometa, a to su mafiozo Mamić i Šuker. Čačić je samo obična marioneta i on se ništa ne pita.
Ne mozete ni selektora naci da je rodjen u Hrvatskoj, ovaj rodjen u Livnu.