Dolazi ljeto - ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lavic
#1601 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Sve mi je OK oko cijena guma, ali
pljacka kod "Maje" 10 KM za montazu, balans i novi ventil.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1602 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
a ja u Savi morao samo uzeti 4 ventila, tj po preporuci, 4 KM
-
hladan.preminger
#1603 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Majke mi su cigani.
Kod nas (u krajini) gdje god kupis gume montaža sa balansom (negdje čak i ventili) je besplatna.
Kod nas (u krajini) gdje god kupis gume montaža sa balansom (negdje čak i ventili) je besplatna.
- beco
#1604 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Šta hočeš kod Maje je pranje auta 12 KM.
-
lavic
#1605 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
To ti je malo macku i teleca glava.
- amar1994
#1606 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
stvarno je pljacka
, najbolje da se zatvore 
-
tempuser
#1607 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Al zato rade ko sat...amar1994 wrote:stvarno je pljacka, najbolje da se zatvore
Meni ne bi bilo zao dati 12 KM za pranje ako je ono toliko bolje od onoga koje platim 10.
Meni su nedavno oprali auto u nekoj praonici u Velesickma (kod tehnickog), to je bila katastrofa. Dvoje peru dva auta, neka zenai neki lik, ali se prvo malo setkaju oko auta, pa oboje usisavaju jedan auto, pa predju na drugi, pa se opet vrate svako na svoj, pa opet malo setkaju, nikad da zavrse, a kako su oprali je bilo bozesacuvaj. Potezi po staklima iznutra, uglove komandne table nisu dotakli, a placeno cener.
Nekad je 3D bio bez premca najbolja praona, auto se prao 45 min. Kad zateknes 2 auta ne isplati se cekati. Zbog toga sam i prestao ici tamo, a kasnije vidim da je zatvorio jedan boks.
Last edited by tempuser on 13/04/2018 12:52, edited 1 time in total.
- amar1994
#1608 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
tempuser wrote:Al zato rade ko sat...amar1994 wrote:stvarno je pljacka, najbolje da se zatvore
Meni ne bi bilo zao dati 12 KM za pranje ako je ono toliko bolje od onoga koje platim 10.
Nekad je 3D bio bez premca najbolja praona, auto se prao 45 min. Kad zateknes 2 auta ne isplati se cekati. Zbog toga sam i prestao ici tamo, a kasnije vidim da je zatvorio jedan boks.
ma meni je bezveze kuknjava , fala bogu ima dosta drugih radnji po Sarajevu
svi bi da dobro zarade , a da svakom drugom plate sto manje ili nikako
-
lavic
#1609 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Dobro peru i kad god imam priliku da nije velika guzva perem kod njih.tempuser wrote:Al zato rade ko sat...amar1994 wrote:stvarno je pljacka, najbolje da se zatvore
Meni su nedavno oprali auto u nekoj praonici u Velesickma (kod tehnickog), to je bila katastrofa. Dvoje peru dva auta, neka zenai neki lik, ali se prvo malo setkaju oko auta, pa oboje usisavaju jedan auto, pa predju na drugi, pa se opet vrate svako na svoj, pa opet malo setkaju, nikad da zavrse, a kako su oprali je bilo bozesacuvaj. Potezi po staklima iznutra, uglove komandne table nisu dotakli, a placeno cener.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1610 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
U unitrade poslovnicama je montaza i balans 5 KM po gumi.lavic wrote:Sve mi je OK oko cijena guma, alipljacka kod "Maje" 10 KM za montazu, balans i novi ventil.
-
condy
#1611 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Gospodo koristite li samousluzne praonice
U Zenici je pranje vozila na praonicama vec duze vrijeme 5 KM. Na par mjesta je 8 KM, ali isti klinac samo manja guzva pa kad si u zurbi odes kod njih.
U samousluznim za 2 KM dobije se 4 min i 20 sek za pranje. Za usisivac za 1 KM dobijes oko 4 minute. Ima i podno pranje, nisam koristio jos. Da bi ga bas fino oprao treba 3+1 KM i nekih 15 min da ga fino posusis i usisaš. U gepeku par krpica da da ne ostanu muzge. Ja odem jednom sedmicno i sam auto sredim. Ne cekam a ovako kad ides u praonu odes pa sat vremena trebas cekati.
U Zenici je pranje vozila na praonicama vec duze vrijeme 5 KM. Na par mjesta je 8 KM, ali isti klinac samo manja guzva pa kad si u zurbi odes kod njih.
U samousluznim za 2 KM dobije se 4 min i 20 sek za pranje. Za usisivac za 1 KM dobijes oko 4 minute. Ima i podno pranje, nisam koristio jos. Da bi ga bas fino oprao treba 3+1 KM i nekih 15 min da ga fino posusis i usisaš. U gepeku par krpica da da ne ostanu muzge. Ja odem jednom sedmicno i sam auto sredim. Ne cekam a ovako kad ides u praonu odes pa sat vremena trebas cekati.
- konektovan
#1612 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Ja tako radim, ne pamtim kad su ga drugi oprali.condy wrote:Gospodo koristite li samousluzne praonice![]()
- skafiskafsnjak
#1613 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
I ja.... meni nesto ceif ahahah .konektovan wrote:Ja tako radim, ne pamtim kad su ga drugi oprali.condy wrote:Gospodo koristite li samousluzne praonice![]()
Nije zbog ustede, vise zbog ceifa tog nekog
- konektovan
#1614 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Ma odem da odmorim od zene i djeteteta,
antistres terapija. Dva sata se vucem po praonoci, supljiram sa trkacima,
ali fakat volim da to fino sredim, pogotovo unutrasnjost. Ko ima malo dijete, zna da je nemoguca misija odrzavati cistim unutrasnjost. Danas usisam, ocistim, nasprejam, sutra k'o da ništa nisam radio.
-
tempuser
#1616 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Ja ne znam da li radim nesto pogresno, ali da operem komplet auto kako ja hocu i otprilike kako ga opere praonica meni treba 45 min i dodje me min 5 KM i da budem iskren s vana nikad nije opran kao kad ga u praoni predju spuzvom. 5 min u boksu, 5 min posusiti, 5 min usisavanje, 10 min brisanje komandne table itd, 10 min brisanje stakala s obje strane i 10 min da oprem jelensku krpu, sve "pospremim" nazad u autocondy wrote:Gospodo koristite li samousluzne praonice![]()
- drug_profi
#1617 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
7 maraka za 17"konektovan wrote:U unitrade poslovnicama je montaza i balans 5 KM po gumi.lavic wrote:Sve mi je OK oko cijena guma, alipljacka kod "Maje" 10 KM za montazu, balans i novi ventil.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1618 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
najjace mi je to kad vidim 13'' 3 marke,17'' 7 maraka,a isti kurac,na istoj masini se okrece ,isti zahvat pajserom,samo pomjeri ruku par cm...drugi profil wrote:
7 maraka za 17"
kakvi govnari i bezobrazni otimaci para ...
- Bakir1
#1619 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Kod vas je to nesta skupo
4 KM demontaza montaža balansiranje po tocku
4 KM demontaza montaža balansiranje po tocku
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1620 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
kod mene je dzabe
ja sam sebi namontiram 
- konektovan
#1621 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Tako je i u maja gume, ne znam, meni bezobrazluk cisti.drugi profil wrote:7 maraka za 17"konektovan wrote:U unitrade poslovnicama je montaza i balans 5 KM po gumi.lavic wrote:Sve mi je OK oko cijena guma, alipljacka kod "Maje" 10 KM za montazu, balans i novi ventil.
- Warashii
#1622 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
A jest i nije.drugi profil wrote:konektovan wrote:U unitrade poslovnicama je montaza i balans 5 KM po gumi.lavic wrote:Sve mi je OK oko cijena guma, alipljacka kod "Maje" 10 KM za montazu, balans i novi ventil.
Tako je i u maja gume, ne znam, meni bezobrazluk cisti.
Kad vidim cijene u Maji sasvim je "logicno" da se montaza naplacuje.
Cijene su nikakve, jednostavno marketinski trik i 80% zarade na toj gumi mu je upravo iz montaze. Iz tog razloga i jest cijena montaze veca za vece gume.
Naravno da bi najbolje bilo sve prikazati u cijeni ali jbga onda to nije to, onda ispadne skuplji ili cijenom isti kao i ostali.
Elem da skratim pricu, cijene guma su kod 80% prodavaca, koji rade gume, u pet deka razlikuje se samo to sa montazom i bez montaze.
- konektovan
#1623 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Hajde, recimo da su mozda male marze na gumama, al' sto bitanga rece, kakva je razlika raditi montazu na 15 ,16 ili 17 incha, pa naplacuju za svaku dimenziju više love?!
- Warashii
#1624 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
konektovan wrote:Hajde, recimo da su mozda male marze na gumama, al' sto bitanga rece, kakva je razlika raditi montazu na 15 ,16 ili 17 incha, pa naplacuju za svaku dimenziju više love?!
U slucaju vecih dimenzija moze pokazati manju cijenu gume a ostatak izvuce na toj skupljoj montazi, tako da oni kao kod vecih dimenzija ispadnu nesto "jeftiniji" cijenom gume ali kada se plati montaza dodje te na isto.
Dakle cijena 15" je kod svih tu negdje pa 5,00KM niza prikazana cijena cini razliku kod drugih 93,00 kod njih 90,00KM, 17" cijena gume 180,00KM a kod svih drugih 185,00KM +5,00KM - 10,00KM, a kod prvog ima jos montaze 10,00KM ali jbjga on je jeftiniji po gumi, barem tako vide nasi ljudi.
Jbno je to sve, jbni su kupci, hoce gume po niskim cijenama, hoce "friske" gume, hoce montazu i balansiranje i sve to a da im das gumu po nabavnoj cijeni, a ako vec moras nesto i zaraditi dosta ti 2,00KM po gumi po njihovom, a 1,00KM potrosis samo tegova na pojedine felge.
Znam se naci u neobranom grozdju, sve cijene guma su nam prikazane sa montazom i balansiranjem, pa cesto budemo "skuplji" od drugih, ali kako je tako je, mrzim te neke "skrivene" troskove, hos nes, ko te zasto.
- amar1994
#1625 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
luksuzkonektovan wrote:Hajde, recimo da su mozda male marze na gumama, al' sto bitanga rece, kakva je razlika raditi montazu na 15 ,16 ili 17 incha, pa naplacuju za svaku dimenziju više love?!