Naravno, da smo indolentni na njegov dolazak ne bi bilo normalno nakon svega. Reakcija na dolazak Neleta je sasvim logična s obzirom na sve, Bregović je manje-više često viđen gost u Sarajevu tako da usporedba sa Neletom i Kustom i nije baš nešto. Sva ova reakcija ljudi samo pokazuje osvještenost istih, za razliku od nekih prijašnjih vremena, te da više ne dozvoljavaju da im seru po glavi dok im objašnjavaju da to samo pada kiša.Drinski wrote:Sarajevske pase,age, begovi, k..-palci, čim vi toliko dizete frku oko Nelete, Gorana, Emira itd., pokazujete kolika ste kasaba. I tu nije problem kod njih, nego kod vas.
Dos`o Nenad!
- Drvosjeca iz Dejcica
#1601 Re: Dos`o Nenad!
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/02/2015 10:56, edited 1 time in total.
- Adriatic
#1602 Re: Dos`o Nenad!
Ne zaboravimo da zločin uvijek prvo počinje u glavi.archi_a wrote:Za sve one medvjede koji pocinju pricu sa konstatacijom da svako ima pravo da se krece i da prica sta hoce, jer je toboze to demokratija..... Nenad nije ubio nikoga. tststs
Ok, nije ubio fizicki ali njegova prica je itekako mogla da utice na neukog chetalja da krene u svoj krvavi pir. To se zove uticaj, podstrekavanje. To je Nenad upravo radio i to je ono sto mu Sarajevo nikada zaboraviti i oprostiti nece.
https://www.youtube.com/watch?v=Uq-pxVGC9nw
A tu su najzaslužniji gmazovi poput Nemanje i ovog žvalje.
-
Drinski
#1603 Re: Dos`o Nenad!
E vidis, ja mislim da biste trebali biti indolentni, u svakom pogleduDrvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, da smo indolentni na njegov dolazak ne bi bilo normalno nakon svega. Reakcija na dolazak Neleta je sasvim logična s obzirom na sve, Bregović je manje-više često viđen gost u Sarajevu tako da usporedba sa Goranom i nije baš nešto. Sva ova reakcija ljudi samo pokazuje osvještenost istih, za razliku od nekih prijašnjih vremena, te da više ne dozvoljavaju da im seru po glavi dok im objašnjavaju da to samo pada kiša.Drinski wrote:Sarajevske pase,age, begovi, k..-palci, čim vi toliko dizete frku oko Nelete, Gorana, Emira itd., pokazujete kolika ste kasaba. I tu nije problem kod njih, nego kod vas.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1604 Re: Dos`o Nenad!
Upravo obratno, ipak se nisu pobile dvije navijačke grupe već ljudi ubijani zbog imena, grad držao u okruženju...da ne idemo dublje u raspravu.Drinski wrote:E vidis, ja mislim da biste trebali biti indolentni.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, da smo indolentni na njegov dolazak ne bi bilo normalno nakon svega. Reakcija na dolazak Neleta je sasvim logična s obzirom na sve, Bregović je manje-više često viđen gost u Sarajevu tako da usporedba sa Goranom i nije baš nešto. Sva ova reakcija ljudi samo pokazuje osvještenost istih, za razliku od nekih prijašnjih vremena, te da više ne dozvoljavaju da im seru po glavi dok im objašnjavaju da to samo pada kiša.Drinski wrote:Sarajevske pase,age, begovi, k..-palci, čim vi toliko dizete frku oko Nelete, Gorana, Emira itd., pokazujete kolika ste kasaba. I tu nije problem kod njih, nego kod vas.
Isto da ti neko pljuje po porodici, zajebaje, napravi karijeru na račun tvojih i onda ti dođe u dvorište i ti normalnu reakciju smatraš indolentnost? Ma budi iskren sam prema sebi pa reci da to nije tako.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/02/2015 10:59, edited 1 time in total.
-
Drinski
#1605 Re: Dos`o Nenad!
OK, raspravljajte i dalje.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Upravo obratno, ipak se nisu pobile dvije navijačke grupe već ljudi ubijani zbog imena, grad držao u okruženju...da ne idemo dublje u raspravu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1606 Re: Dos`o Nenad!
Hoćemo, a ti nas zaobiđi, mislim da će tebi i nama biti lakše.Drinski wrote:OK, raspravljajte i dalje.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Upravo obratno, ipak se nisu pobile dvije navijačke grupe već ljudi ubijani zbog imena, grad držao u okruženju...da ne idemo dublje u raspravu.
-
Drinski
#1607 Re: Dos`o Nenad!
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hoćemo, a ti nas zaobiđi, mislim da će tebi i nama biti lakše.
- Creasy
#1608 Re: Dos`o Nenad!
U 6-om dijelu, Nele govori o današnjem Sarajevu...
- joint union
#1609 Re: Dos`o Nenad!
To ti neki Sarajlija curu pokupio, sta?Drinski wrote:Sarajevske pase,age, begovi, k..-palci, čim vi toliko dizete frku oko Nelete, Gorana, Emira itd., pokazujete kolika ste kasaba. I tu nije problem kod njih, nego kod vas.
-
Drinski
#1610 Re: Dos`o Nenad!
Ja sam napustio ovu temu...joint union wrote:To ti neki Sarajlija curu pokupio, sta?Drinski wrote:Sarajevske pase,age, begovi, k..-palci, čim vi toliko dizete frku oko Nelete, Gorana, Emira itd., pokazujete kolika ste kasaba. I tu nije problem kod njih, nego kod vas.
- drag_gost
#1611 Re: Dos`o Nenad!
Neces, kao sto nisam ni ja nikad. Necemo biti govna jer je neko govno. Pishaj ga.bull21 wrote:Tipična malograđanska priča, samo da se Sarajlijama šta nabije na nos i pokaže da su 'ovakvi i onakvi'. Kasaba ili ne, svi vi papani i seljačići trčite ovamo tako da mojne srati. Tačno ću i ja početi gledati na Sarajlije i došlje i to upravo zbog idiota poput tebe kojima sve što ima veze sa Sarajevom smeta.Drinski wrote:Sarajevske pase,age, begovi, k..-palci, čim vi toliko dizete frku oko Nelete, Gorana, Emira itd., pokazujete kolika ste kasaba. I tu nije problem kod njih, nego kod vas.
- joint union
#1612 Re: Dos`o Nenad!
Hajd' polako. I uzivaj u velegradima i metropolisima.Drinski wrote:Ja sam napustio ovu temu...joint union wrote:To ti neki Sarajlija curu pokupio, sta?Drinski wrote:Sarajevske pase,age, begovi, k..-palci, čim vi toliko dizete frku oko Nelete, Gorana, Emira itd., pokazujete kolika ste kasaba. I tu nije problem kod njih, nego kod vas.
-
Ripicipi
#1613 Re: Dos`o Nenad!
Je l' i ti mislis da je 150-200 hiljada Srba pretjerano iz Sarajeva?Creasy wrote:
Mo's li biti iskren pa odgovoriti!?
- JThomas
#1614 Re: Dos`o Nenad!
nele nije nebitan lik. nele je bitan lik koji je ispao šupak. zato se i piše, i to je vrlo jednostavna stvar. boga vam nemojte još i govoriti sarajlijama kako treba da se osjećaju po pitanju lika čiji je lik i djelo najuže vezan za sarajevo. ne govorim ni ja vama kako bi se trebali osjećati po pitanju ese radeljaša.
a svima vam je drag budžet sarajevskog kantona i njegovih opština.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1615 Re: Dos`o Nenad!
Itekako.JThomas wrote:nele nije nebitan lik. nele je bitan lik koji je ispao šupak. zato se i piše, i to je vrlo jednostavna stvar. boga vam nemojte još i govoriti sarajlijama kako treba da se osjećaju po pitanju lika čiji je lik i djelo najuže vezan za sarajevo. ne govorim ni ja vama kako bi se trebali osjećati po pitanju ese radeljaša.
- Creasy
#1616 Re: Dos`o Nenad!
Iskreno, ne mislim da je protjerano, ali mislim da su (smo) imali dobre razloge zbog kojih su otišli, odnosno da nije bilo pametno ostati u gradu.Ripicipi wrote:Je l' i ti mislis da je 150-200 hiljada Srba pretjerano iz Sarajeva?Creasy wrote:
Mo's li biti iskren pa odgovoriti!?
- joint union
#1617 Re: Dos`o Nenad!
Sta se desilo onim koji su ostali? Imas neki primjer?Creasy wrote:
Iskreno, ne mislim da je protjerano, ali mislim da su (smo) imali dobre razloge zbog kojih su otišli, odnosno da nije bilo pametno ostati u gradu.
-
colt
#1618 Re: Dos`o Nenad!
Jel se ovo zajebancija, sarkazam, ironija . . .
Čim se na bosanskim portalima pojavila vest da se bivši član Zabranjenog pušenja vratio u BiH, i to bilo dokumentovano fotografijom iz kafane, određena grupa ljudi odmah se organizovala i s motkama krenula da se obračuna s njim.
Dvadesetak nezadovoljnih građana okupilo se ispred lokala u centru grada u kojem je s prijateljima u nedelju uveče bio tvorac „Top-liste nadrealista“. Oni su skandirali i na sve načine pokušavali da uđu u kafanu, ali su ih u tome sprečili naoružani specijalci, koju su već bili u pripravnosti, pa su opkolili sarajevsku konobu, koja je sve vreme bila zaključana.
- Sve je bilo u najboljem redu dok u javnosti nisu procurile fotografije na kojima se vidi kako Nele s prijateljima uživa u centru Sarajeva. Ubrzo se pojavila grupa ljudi s motkama i metalnim štanglama, koji su došli s ciljem da se verbalno i fizički obračunaju s njim. Policajci su jedva obuzdali ostrašćene Sarajlije i sprečili veću tragediju. Malo je falilo da i njegov automobil s beogradskim registarskim tablicama, koji je stajao parkiran ispred konobe, bude polupan - priča izvor Kurira iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.
- Creasy
#1619 Re: Dos`o Nenad!
Na glupa pitanja ne bih odgovarao, da mi ne zamjeriš...joint union wrote:Sta se desilo onim koji su ostali? Imas neki primjer?Creasy wrote:
Iskreno, ne mislim da je protjerano, ali mislim da su (smo) imali dobre razloge zbog kojih su otišli, odnosno da nije bilo pametno ostati u gradu.
-
kike-tike
#1620 Re: Dos`o Nenad!
Iskreno, ne mislim da je protjerano, ali mislim da su (smo) imali dobre razloge zbog kojih su otišli, odnosno da nije bilo pametno ostati u gradu.[/quote]
Od rata do sada ja nisam cuo ni za jedan veci problem između ljudi iz IS-a i dobrinje recimo, iako je to naselje do naselja. Nisam cuo za neka zzajebancije kad su praznici, i onda ovi sa kurira neke motke, palice ubace ma daaj i salju ruznu bas sliku.
Od rata do sada ja nisam cuo ni za jedan veci problem između ljudi iz IS-a i dobrinje recimo, iako je to naselje do naselja. Nisam cuo za neka zzajebancije kad su praznici, i onda ovi sa kurira neke motke, palice ubace ma daaj i salju ruznu bas sliku.
- joint union
#1621 Re: Dos`o Nenad!
Ne moras, odgovori na ovo moje.Creasy wrote:Na glupa pitanja ne bih odgovarao, da mi ne zamjeriš...joint union wrote:Sta se desilo onim koji su ostali? Imas neki primjer?Creasy wrote:
- Pismonosa
#1622 Re: Dos`o Nenad!
Ma kakva zajebancija. Kažu da je u okupljenoj masi bila i Hanka Paldum koja je javno obećala da će mu štiklom zgnječit testise čim ga prvi put vidi u rajvosacolt wrote:Jel se ovo zajebancija, sarkazam, ironija . . .
-
oridjidji
#1623 Re: Dos`o Nenad!
Jes se djeca mlavila, dok smo mi komotno iz FBiH pili u XL-u, Donu, Lidsu u RS-u , isto tako je i masu raje iz Dobrinje 4 dolazilo na Dobrinju 2 ili 3 da srkne kaf.
- shake69
#1624 Re: Dos`o Nenad!
Aa, pa tako reci, 4-5 eura. Cuj to!don vito wrote:Ovo je iz augusta prosle godine kad je stampano 4. izdanje a tadasnji tiraz bio 60.000.shake69 wrote:Pa bas da ide ko halva, ne vjerujem! Ko ima para da baca pare na Neletovu prvu knjigu u zivotu!? Imas li igdje izvor takve tvrdnje, izjavu nekog od izdavaca, ili samo pretpostavljas?
http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/489864 ... -primeraka
Sad je aktuelno 6. izdanje
http://www.knjizara.com/Fajront-u-Saraj ... lic-141927
Lagano stivo po pristupacnoj cijeni (4-5 eura, ovisno od kursa dinara). Obidji sve bosanskohercegovacke stampane medije (izuzev dnevnih novina koje nisu relevantne za poredjenje jer izlaze 30 puta mjesecno), saberi njihove prodate tiraze, pa ces vidjeti da im trebaju 2-3 mjeseca da svi zajedno dobace do tiraza od 60.000. A usput trebaju platiti gomilu urednika, novinara, dopisnika, foto-reportera, prevodilaca, lektora, DTP operatera, radnika za marketing i finansije itd itd. Da ne pricam sto sve te novine kostaju uglavnom od 1-3 marke po komadu, ili da tako mali tirazi poskupljuju stampu. Na stranu animoziteti prema doticnom, ali sa ovom knjigom Nele je "ub'o u sridu", taman da mu je niko od Bosnjaka ne kupi.
- Creasy
#1625 Re: Dos`o Nenad!
Ti moraš da shvatiš da Kurir živi od eksluziva, pa ako nema ništa zanimljivo, nije im strano da nešto izmisle ili nadodaju. Ne vjerujem da je puno ljudi u Srbiji povjerovalo u to što su napisali, jer znaju šta je Kurir.kike-tike wrote:
No međutim, ne znam kakve veze ima ova tvoja teza o Dobrinji sa izlaskom Srba iz Sarajeva...