Irak
- Opetja033
#1601 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naqshbandi Army i njen komandat Izzat Ibrahim al Douri objavili kako je Reuf Rashid, sudija koji je osudio Saddama Husseina na smrt, uhvacen i uhapsen. Porucili su Malikiju da je slijedeci. Drugi izvori pak tvrde da je Rashid uhvacen pri pokusaju bijega i likvidiran na licu mjesta.
-
jastuk1
#1602 Re: ISIS zauzeo Mosul
And therein lies the rub! što bi rekli.Challenger__ wrote:Unipolarni svijet je zasnovan na tekfirijskoj ideji (umišljena "posebnost" SAD, Izraela ili vehabija), a multipolarni princip kategorički insistira na principu formalnopravne i suštinske jednakopravnosti. Unipolarni svijet je svijet gospodara i robova, a multipolarni svijet je svijet slobodnih, ravnopravnih jedinki, kolektiviteta, kultura, religija i civilizacija. .
Zar ti nije kristalno jasno da lihvaro-cionisti igraju na obje karte. Zato i "prave" kulture koje su ludžačka mješavina i jednog i drugog.
Problem je što se formalnopravna i suštinska jednakost ne može provoditi i pretvarati u djelo NITI U multipolarnom okrilju. To je zato što ljudsko biće nikada ne može biti jednako pravedno prema svim jedinkama društva. Sviđalo se nekom ili ne neke životinje će uvijek biti jednakije. I da bi se uvela jednakost uvode se totalitarni režimi, koji propadnu jer se opet kroz vrijeme pojave oni koji su jednakiji. I tako u krug.
Lihvaro-cionisti to sve znaju i zato su se infiltrirali u sve sisteme, sve kulture, sve "civilizacije," kako bi cijeli svijet bio obuhvaćen dužničkim ropstvom. I nažalost, svi su upecani u njihovu mrežu. Oni koji se bune ili hoće izvan te mreže bivaju neutralisani.
Evo, Rusija-Kina-Iran-Sirija se mogu boriti za tu multipolarnost, ali šta im vrijedi kad su i same duboko zaglibile u jednopolarnu ideologiju. Sada uglavnom mogu puhati uz vjetar.
Hvala tebi što si se potrudio i objasnio, ali nadam se da su ti jasni razlozi zbog čega takva plemenita najstojanja uspostave multipolarnog svijeta nemaju više kritičnu masu i ne mogu "pobijediti."
- General War
#1603 Re: ISIS zauzeo Mosul
Obama: Military advisers will go to Iraq, but U.S. not returning to combat
...How dangerous are the militants?
MacGregor calls them "semi-illiteral (illiterate) thugs driving around in pickup trucks with machine guns."
They won't pose a military threat to the United States, he said. "They're occupied with decapitating Shiites and trying to establish an Islamist state in vast open stretches of empty, irrelevant desert."...
Cijeli clanak:
http://edition.cnn.com/2014/06/20/polit ... hpt=imi_c1
...How dangerous are the militants?
MacGregor calls them "semi-illiteral (illiterate) thugs driving around in pickup trucks with machine guns."
They won't pose a military threat to the United States, he said. "They're occupied with decapitating Shiites and trying to establish an Islamist state in vast open stretches of empty, irrelevant desert."...
Cijeli clanak:
http://edition.cnn.com/2014/06/20/polit ... hpt=imi_c1
- shibonja
#1604 Re: ISIS zauzeo Mosul
ISIS u rijetkim trenutcima odmora 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1605 Re: ISIS zauzeo Mosul
obama je gori od buša vala
obama bi jebo al da ne ulazi
a buš ga je guro đe je stigao
obama bi jebo al da ne ulazi
a buš ga je guro đe je stigao
-
Ovran
#1606 Re: ISIS zauzeo Mosul
ISIS odigrao strasno pametno. Onog trena kad su siitske paravojne formacije pocele marsirati ulicama doslo se do tacke bez povratka.
https://www.youtube.com/watch?v=PvLWVLVtAAM
https://www.youtube.com/watch?v=ovrWS5suiMY "Sejh" Ebu Safija, obracanje iz Sama.
Zapelo mi je za uho ono kad kaze da Devla ima vojsku od 100 000
Iskreno vjerujem da je njihov broj dosta veci od onog sto se vjeruje al opet 100 000
https://www.youtube.com/watch?v=PvLWVLVtAAM
https://www.youtube.com/watch?v=ovrWS5suiMY "Sejh" Ebu Safija, obracanje iz Sama.
Zapelo mi je za uho ono kad kaze da Devla ima vojsku od 100 000
Iskreno vjerujem da je njihov broj dosta veci od onog sto se vjeruje al opet 100 000
- amoninan
#1607 Re: ISIS zauzeo Mosul
ma kakvih 100 hiljada..
No, da su neke stvari odradili drugačije, pogotovo u Šamu... imali bi približno toliko saveznika. Možda i više.
No, da su neke stvari odradili drugačije, pogotovo u Šamu... imali bi približno toliko saveznika. Možda i više.
-
sumirprimus
#1608 Re: ISIS zauzeo Mosul
Unipolarno ja odsad nas sp osim nas navijam samo za evropske ekipe.ovi ostali zraaado. 
- Fantassin
#1609 Re: ISIS zauzeo Mosul
Arapi se sami izlupase ne treba im Izraelamoninan wrote:ma kakvih 100 hiljada..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1610 Re: ISIS zauzeo Mosul
sloboda narodu
dole ugnjetavačka nenarodna vlada iraka
dole maliki i njegovi sponzori iz irana
pravda i mir
dole ugnjetavačka nenarodna vlada iraka
dole maliki i njegovi sponzori iz irana
pravda i mir
-
Ovran
#1611 Re: ISIS zauzeo Mosul
E oni su danas ovako jaki upravo zbog toga sto ne zele te saveznike. Dal' su pokusali drugacije bili bi samo jedna prosjecno jaka grupa u Siriji. Ovako su privukli onaj najekstremniji dio boraca i privlace i dalje. Vjerujem da svako slabljanje ostalih grupa u Siriji vodit ce do jacanja ISISa.amoninan wrote:ma kakvih 100 hiljada..
- amoninan
#1612 Re: ISIS zauzeo Mosul
Vidim ti ne znaš priču o GIAiji i Alžiru.Ovran wrote:E oni su danas ovako jaki upravo zbog toga sto ne zele te saveznike. Dal' su pokusali drugacije bili bi samo jedna prosjecno jaka grupa u Siriji. Ovako su privukli onaj najekstremniji dio boraca i privlace i dalje. Vjerujem da svako slabljanje ostalih grupa u Siriji vodit ce do jacanja ISISa.amoninan wrote:ma kakvih 100 hiljada..
Doduše, okolnosti su sada malo drugačije, pa bi možda mogli izbjeći samouništenje. No, bez obzira, promašaj. Slomili su leđa džihadu u Siriji za cjenu vlastitog, sebičnog, cilja. Izlazili iz okvira šerijata po najozbiljnijim pitanjima. Od mene, nema simpatije taman uzeli i Bagdad.
- General War
#1613 Re: ISIS zauzeo Mosul
MA mogu uzet Meku i Medinu, ali to su ubice i zlocinci (ISIL) koji ce imat vrlo mali vijek trajanja a posadili su mrznju izmedju sita i sunita za narednih 100 godina.amoninan wrote:Vidim ti ne znaš priču o GIAiji i Alžiru.Ovran wrote:E oni su danas ovako jaki upravo zbog toga sto ne zele te saveznike. Dal' su pokusali drugacije bili bi samo jedna prosjecno jaka grupa u Siriji. Ovako su privukli onaj najekstremniji dio boraca i privlace i dalje. Vjerujem da svako slabljanje ostalih grupa u Siriji vodit ce do jacanja ISISa.amoninan wrote:ma kakvih 100 hiljada..
Doduše, okolnosti su sada malo drugačije, pa bi možda mogli izbjeći samouništenje. No, bez obzira, promašaj. Slomili su leđa džihadu u Siriji za cjenu vlastitog, sebičnog, cilja. Izlazili iz okvira šerijata po najozbiljnijim pitanjima. Od mene, nema simpatije taman uzeli i Bagdad.
- amoninan
#1614 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nisu oni posadili, oni (ISIS konkretno) su produkt onoga što se desilo u Iraku između 2006-2007. Kad nafatam malo vremena, pa ću o tome malo detaljnije...
-
Ovran
#1615 Re: ISIS zauzeo Mosul
Okolnosti se ne mogu ni porediti, pa nema potreba da se spominje Alzir.amoninan wrote:
Vidim ti ne znaš priču o GIAiji i Alžiru.
Doduše, okolnosti su sada malo drugačije, pa bi možda mogli izbjeći samouništenje. No, bez obzira, promašaj. Slomili su leđa džihadu u Siriji po cjenu vlastitog, sebičnog, cilja. Izlazili iz okvira šerijata po najozbiljnijim pitanjima. Od mene, nema simpatije taman uzeli i Bagdad.
Ne simpatisem ih ni ja, al' me raduje ponizenje zlocinackog rezima i strasno me raduje to sto su potlaceni nakon svih ovih godina dobili priliku da uzvrate udarac.
-
Ovran
#1616 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta je stotinjak godina za milenijumsku mrznjuGeneral War wrote: MA mogu uzet Meku i Medinu, ali to su ubice i zlocinci (ISIL) koji ce imat vrlo mali vijek trajanja a posadili su mrznju izmedju sita i sunita za narednih 100 godina.
Nista oni druze nisu posadili ta mrznja je tu uvijek bila i bit ce. Kaderski je to tako, nevjernik mrzi vjernika.
- General War
#1617 Re: ISIS zauzeo Mosul
Tesko ce to biti povezati, jer mora opet malo prije u 2004 godinu i ustanak mahdijeve milicije pod rezijom Irana protiv amerikanaca...pa do danasnjih dana i Sirije, gdje ISIS lici da je ispao trojanski konj u svrgavanju Asada, dok je vrsen pritisak na vojsku u pocetku islo je kao po loju, kad se ISIS pojavi i kad pocese masovi zlocini vidjese ljudi da Asad nije sam cilj vec svi siiti samo ako ih se docepaju...pa se Asad odrzi na vlasti a ISIS napravi razdor u "opoziciji" ili vec kako se zovu, niko naravno nije cvjecka.amoninan wrote:Nisu oni posadili, oni su produkt onoga što se desilo u Iraku između 2006-2007. Kad nafatam malo vremena, pa ću o tome malo detaljnije...
-
sumirprimus
#1618 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovi dole mrze jedni druge i citav sv7jet,a svijet gleda sa strane i ne zna bil se smijao ili plakao.Ovran wrote:Sta je stotinjak godina za milenijumsku mrznjuGeneral War wrote: MA mogu uzet Meku i Medinu, ali to su ubice i zlocinci (ISIL) koji ce imat vrlo mali vijek trajanja a posadili su mrznju izmedju sita i sunita za narednih 100 godina.![]()
![]()
Nista oni druze nisu posadili ta mrznja je tu uvijek bila i bit ce. Kaderski je to tako, nevjernik mrzi vjernika.
- amoninan
#1619 Re: ISIS zauzeo Mosul
Period o kojem pričam je ipak ključan, kad je riječ konkretno o ISISu, pa i o današnjoj situaciji. Onaj famozni američki "surge", Awaking Councils i ta priča.General War wrote:Tesko ce to biti povezati, jer mora opet malo prije u 2004 godinu i ustanak mahdijeve milicije pod rezijom Irana protiv amerikanaca...pa do danasnjih dana i Sirije, gdje ISIS lici da je ispao trojanski konj u svrgavanju Asada, dok je vrsen pritisak na vojsku u pocetku islo je kao po loju, kad se ISIS pojavi i kad pocese masovi zlocini vidjese ljudi da Asad nije sam cilj vec svi siiti samo ako ih se docepaju...pa se Asad odrzi na vlasti a ISIS napravi razdor u "opoziciji" ili vec kako se zovu, niko naravno nije cvjecka.amoninan wrote:Nisu oni posadili, oni su produkt onoga što se desilo u Iraku između 2006-2007. Kad nafatam malo vremena, pa ću o tome malo detaljnije...
- General War
#1620 Re: ISIS zauzeo Mosul
Izvini ja ne znam sta je standard vjernik-nevjernik...meni je razumnije covjek-necovjek.Ovran wrote:Sta je stotinjak godina za milenijumsku mrznjuGeneral War wrote: MA mogu uzet Meku i Medinu, ali to su ubice i zlocinci (ISIL) koji ce imat vrlo mali vijek trajanja a posadili su mrznju izmedju sita i sunita za narednih 100 godina.![]()
![]()
Mi u Bosni makar znamo da vjera nema veze sa zlocinom i svi su mu podlozni ako se to dobro podastre pred nepismen puk.
Ja sam dosta bio po blisko istocnim zemljama nisam to uopste prepoznao da je bilo toliko trvenja...jer ga nije ni bilo "na ulici" kod mulla i sheika nisam se raspitivao
- General War
#1621 Re: ISIS zauzeo Mosul
Znam, bio sam tamo cijelo skoro vrijeme...ISIS skoro da nisam medijski ni primjecivao za razliku od drugih grlatijih sekti(osim na pokojem propagandnom videu)amoninan wrote:Period o kojem pričam je ipak ključan, kad je riječ konkretno o ISISu, pa i o današnjoj situaciji. Onaj famozni američki "surge", Awaking Councils i ta priča.General War wrote:Tesko ce to biti povezati, jer mora opet malo prije u 2004 godinu i ustanak mahdijeve milicije pod rezijom Irana protiv amerikanaca...pa do danasnjih dana i Sirije, gdje ISIS lici da je ispao trojanski konj u svrgavanju Asada, dok je vrsen pritisak na vojsku u pocetku islo je kao po loju, kad se ISIS pojavi i kad pocese masovi zlocini vidjese ljudi da Asad nije sam cilj vec svi siiti samo ako ih se docepaju...pa se Asad odrzi na vlasti a ISIS napravi razdor u "opoziciji" ili vec kako se zovu, niko naravno nije cvjecka.amoninan wrote:Nisu oni posadili, oni su produkt onoga što se desilo u Iraku između 2006-2007. Kad nafatam malo vremena, pa ću o tome malo detaljnije...
Last edited by General War on 21/06/2014 00:15, edited 1 time in total.
-
Ovran
#1622 Re: ISIS zauzeo Mosul
A nista onda, kad bliski istok=utopija, javim ti se.General War wrote: Izvini ja ne znam sta je standard vjernik-nevjernik...meni je razumnije covjek-necovjek.
Mi u Bosni makar znamo da vjera nema veze sa zlocinom i svi su mu podlozni ako se to dobro podastre pred nepismen puk.
Ja sam dosta bio po blisko istocnim zemljama nisam to uopste prepoznao da je bilo toliko trvenja...jer ga nije ni bilo "na ulici" kod mulla i sheika nisam se raspitivao
- dragma
- Vozim: Pješe
#1623 Re: ISIS zauzeo Mosul
Napomena. +18, uznemirujuci video sa scenama nasilja!
ISIL-ov propagandni video. Vrlo interesantno za pogledat.
http://www.liveleak.com/view?i=efe_1403037495
ISIL-ov propagandni video. Vrlo interesantno za pogledat.
Last edited by dragma on 21/06/2014 00:31, edited 3 times in total.
- amoninan
#1624 Re: ISIS zauzeo Mosul
Napiši ljudima upozorenje da je "graphic". Da se prikazuju atentati, i slične stvari.dragma wrote:ISIL-ov propagandni video. Vrlo interesantno za pogledat.
-
Ovran
#1625 Re: ISIS zauzeo Mosul
Gledao al' bez prevoda...pogledat cu ponovo ovako s prevodom, ponesto mi je ostalo nejasno prvi put. Hvala na ovome.dragma wrote:ISIL-ov propagandni video. Vrlo interesantno za pogledat.
Kad uhvatise onog cini mi se majora iz Samare...auuu brate.
Last edited by Ovran on 21/06/2014 00:21, edited 1 time in total.