goran16v wrote:johntra wrote:
pretresaj šta god želiš, znam da nikad neću biti u kategoriji levata...ako si se ti u tome pronašao, do tebe je, jbga...a i ovo propast možeš komotno mačku o rep objesiti...
Osim ta 2 fakta koja preskaces koja i dalje za tvoju teoriju o levatima ostaju neobjasnjiva crna rupa, ne treba veliko pretresanje, te su stvari odavno poznate. Redovno ti i tebi slicni imate problem sa levatima tj sa kupcima, njihovim karakternim i soc. osobinama, a ne autima, a gotovo nikad obratno - sto je lako objasnjivo. Da li je uzrok takvog stanja licna inferiornost u odnosu na okolinu ili to sto cijela autoindustrija u koju si zaljubljen spala na manje modela od jedne npr. Skode ili Opela, toliko BTW o kacenju propati o rep, ne bih da ulazim. Za razliku od "pametnih" analizatora ja se nikad necu baviti fenomenom zasto niko od onih koji tvrde da su mogli, a nisu htjeli dati 15k KM za precjenjenog njemca nego su za 10k KM kupili jednako starog i kvalitetnog talijana nije mogao da objasni zasto onda nisu kupili novijeg i boljeg talijana za 15k KM.
To sto ti znas jesi li levat ili nisi je apsolutno i nebitno i nerelevantno, jer sto se mene tice to jednako moze biti samo jadni izgovor nekog koji bi to zelio, a ne moze. U tvom svijetu levata i "pametnih" sve se moze svesti na zseljacku nejednacinu, levat uvijek moze postati pametan, za razlikom kesa u dzepu, to obratno - jako tesko. Ko je tu ko zakljuci sam...
da budem inferioran na onog u Škodi Octaviji? po čemu? to što on ima para za Škodu, a ja, iako imam, ne kupujem tu istu Škodu...nema logike, što bi rekli...za ovu socijalnu inferiornost mi isto nisi jasan, jer, kako smo to već više puta ovdje prežvakali, ima ljudi koji hoće da kupe nešto novo i nešto drugačije i boli ih briga što će na tom autu zijaniti cenera...znači li to odmah da su oni sirotinja i da svaku noć bacaju na slike VW modela? po tvojoj uvrnutoj logici, tako ispada......što se tiče ove tvoje računice, ja se u nju ne uklapam, jer ću dati isto para i za talijana, kao što bi dao para i za nijemca...
isto tako, inferiornost neke autoindustrije ne utiče na moj stav, a sam znaš da je ta autoindustrija daleko od inferiorne...ali eto...
nego, kako bi nazvao ljude koji plate više za šta su UBIJEĐENI da je kvalitet, a na kraju to kvalitetno čudo ima isti broj kvarova, pa čak i veći, od nekog jeftinijeg, a istog godišta, talijana, francuza ili bilo čega već...ili ubijeđuju forum da je normalno mijenjati ulje u preko pola kraćem intervalu od propisanog...da uprostim, ja bi ih nazvao zavedenim, a ako tu grešku opet naprave, onda bi ih nazvao levatima...
i da, izvini, nisam znao da je Octavia postala statusni simbol...