Crno Blato, Mandici, Badre ulica...Janjicar wrote:TK citav je kritican a klizista u Tuzli, crvene njive, mosnik itd.StupskaBitanga wrote:ima li klizišta? Gdje je i dalje kritično?
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
Tyke
#1601 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
_Fantom
#1602 Re: Poplave u cijeloj BiH
deexter wrote:najlakše je palamuditi ispred tastaturedog_killer wrote:Bojim se da ce pola toga zavrsiti gdje ne treba.deexter wrote:moje drustvo i ja (desetak nas ima), svako ce dati po 5-10 maraka pa cemo uzeti neke osnovne namirnice i dati u ono udruzenje pa nek oni proslijedjuju... koliko god uhar... raja organizujte se... pokazite da smo ljudi![]()
@dexteer
- House
#1603 Re: Poplave u cijeloj BiH
StupskaBitanga wrote:Mene je u Sarajevu strah za padinske dijelove pune bespravnih kuća ako tamošnja klizišta krenu mislim da će to biti opšta katastrofa
Posebno stari grad , divlja do divlje
- Herr Flick
#1604 Re: Poplave u cijeloj BiH
Teško onim u brdimaHouse wrote:Sad idu klizišta
-
quarterback
#1605 Re: Poplave u cijeloj BiH
ok je po gradu, prosao sam maloprije, opada dosta brzoStupskaBitanga wrote:Ocjena nadležnih je da je situacija u Sarajevu normalna i regularna tako da sve se odvija normalno
- Capajebo
#1606 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa npr. ja se sekunde ne bi iznenadio da onaj dio Velesica iznad Hotela Grad skilzne dole do hotelaStupskaBitanga wrote:Mene je u Sarajevu strah za padinske dijelove pune bespravnih kuća ako tamošnja klizišta krenu mislim da će to biti opšta katastrofa
Nadam se da mene necete 'fatati u Bosnalijeku
- victom
#1607 Re: Poplave u cijeloj BiH
pih... ništa onda od toga... hvala svima na pomoćivictom wrote:odgovorio ti je čovjek gore... direktor odlučujevictom wrote:i mene ovo zanimavictom wrote:Hoćel biti školske nastave u SA kantonu sutra u petak ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:58, edited 2 times in total.
-
StupskaBitanga
#1608 Re: Poplave u cijeloj BiH
i onaj dio iznad ćeljezničke stanice prema Pofalićima
- korisnik.1
#1609 Re: Poplave u cijeloj BiH
Oskova, Gostelja, Spreča sve u porastu, kao i ostale rijeke i potoci. Nećemo mi pretrpiti toliku štetu koliko će ovi dole iza brane Modraca. Također i u Živinicama kiša u ova dva dana najjača trenutno.Janjicar wrote:U ova dva dana u TK kisa nije jace padala, ne znam kako ce se ovo zavrsiti :S
Nadam se da ce se sutra Maglaj rijesiti i evakuirati stanovnici pa onda TK da se spasi sto se moze spasiti((
Ima li neko iz Zivinica kakva je situacija ?
- MissGump
#1610 Re: Poplave u cijeloj BiH
fakat ono... i ja sam u kući na starom klizištu, jbte psi laju čitavu noć, nešto kontam životinjska intuicija??StupskaBitanga wrote:Mene je u Sarajevu strah za padinske dijelove pune bespravnih kuća ako tamošnja klizišta krenu mislim da će to biti opšta katastrofa
- House
#1611 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dobra slika što jes` jes`

- Platformas
#1612 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sve se svelo na molitve, gledam i političari mahom pozivaju na to. Raja se loži po fcb da je sve Alahova kazna jer smo kao loši ljudi.
Uvijek uspiju uvjerit raju da je sama sebi kriva, dok lagano izvlače milione od iste te raje a ne pružaju im ništa. Hiljade nekih nameta, ima i za vodozaštitu. Gdje su te pare, znaju li se kritične tačke, čiste li se korita, rade li se nasipi preventivno, kupuje li se oprema za rad na terenu ili se samo kupuju klima uređaji za urede CZ širom BiH?
Sad molitve protiv kiše, na ljeto će biti za kišu kad će se govoriti da jedino kiša može pomoći da se ugasi požar. Normalno da može samo kiša kad opet nije kupljen ni kanader, pa ni famozni er traktor.
Toliki milioni godišnje za CZ a oni nemaju ništa, osim vjerovatno dobrih plata.
Uvijek uspiju uvjerit raju da je sama sebi kriva, dok lagano izvlače milione od iste te raje a ne pružaju im ništa. Hiljade nekih nameta, ima i za vodozaštitu. Gdje su te pare, znaju li se kritične tačke, čiste li se korita, rade li se nasipi preventivno, kupuje li se oprema za rad na terenu ili se samo kupuju klima uređaji za urede CZ širom BiH?
Sad molitve protiv kiše, na ljeto će biti za kišu kad će se govoriti da jedino kiša može pomoći da se ugasi požar. Normalno da može samo kiša kad opet nije kupljen ni kanader, pa ni famozni er traktor.
Toliki milioni godišnje za CZ a oni nemaju ništa, osim vjerovatno dobrih plata.
-
StupskaBitanga
#1614 Re: Poplave u cijeloj BiH
Najgore što ide noć a ako krene klizište mnoge će uhvatiti na spavanju i eto belaja
- CoCoLoCo
#1615 Re: Poplave u cijeloj BiH
ee ljudi, za zenicu obavjest, ako ima raje voljne pomoc, cekaju se dva kamiona pjeska na bulevaru, treba doc svake minute, ugl, skup je kod kafica obala, kod dzamijice, sto vise raje izadze bolje je, c ya mota 
- Herr Flick
#1616 Re: Poplave u cijeloj BiH
Imaju li gdje podaci da se vidi koja mjesta su nnajugrozenija i prijeti im opasnost od klizista??
- Janjicar
#1618 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja se bas nalazim iza brane i vidio sam koliko je spreca porasla zadnjih sati... Industrijska zona u Gracanici je kompletno ugrozena a medju njima i kompanija Sirbegovic.korisnik.1 wrote:Oskova, Gostelja, Spreča sve u porastu, kao i ostale rijeke i potoci. Nećemo mi pretrpiti toliku štetu koliko će ovi dole iza brane Modraca. Također i u Živinicama kiša u ova dva dana najjača trenutno.Janjicar wrote:U ova dva dana u TK kisa nije jace padala, ne znam kako ce se ovo zavrsiti :S
Nadam se da ce se sutra Maglaj rijesiti i evakuirati stanovnici pa onda TK da se spasi sto se moze spasiti((
Ima li neko iz Zivinica kakva je situacija ?
Naime industrijska zona u Gracanici je u Spreckom polju i danas su se jedva izborili da im ne poplavi hale medjutim mislim da je sada havarija.
- O'zone
- Globalni moderator
#1619 Re: Poplave u cijeloj BiH
Last edited by O'zone on 16/05/2014 00:17, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#1620 Re: Poplave u cijeloj BiH
veze s vezomveze s vezom wrote:boze sacuvajvictom wrote:i mene ovo zanimavictom wrote:Hoćel biti školske nastave u SA kantonu sutra u petak ?![]()
-
almir1977
#1621 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa jarane ako se govorilo da će danas biti situacija gora, šta treba onda, doći sa kanisterima na adrese i napuniti ljudima vodu.. meni voda nije ni blizu kuće ali od sinoć otišao u granap i kupio si vodu da ne bi bilo problema sa zagađivanjem i sl. da nemam para da je kupim, napunio bih s česme da je bar imam ikako u slučaju da nestane.MissGump wrote:ja koliko znam, a znam, da je jučer bila situacija mnogo stabilnija i da se govorilo kako će danas biti situacija gora, zar nije bilo logično da se ljudi upozore, da se savjetuju tipa napunite kanistere vodom, ako imate kod koga otići ponesite svoje vrijednosti i idite na sigurnija mjesta itditditd ... hmmm, da trebalo je grah bacat da se vidi da će do katastrofe doćialmir1977 wrote:
Koja ba nepripremljenost? Pa pola puteva u državi je poplavljeno i razvaljeno, od kud ti ideja da se do svakog sela može doći u pola sata kad je cijela država pod vodom. Jest eto imamo helikoptera ko US Navy pa će sve to začas..
Ljudi ne šljive nikog ni 5% dok ne prigori pod nogama, i onda kad dođe do problema kuku i pomagaj. U Srbiji većina poginulih oni koji su odbili evakuaciju. I sad je neko kriv za to..
- House
- victom
#1623 Re: Poplave u cijeloj BiH
koji pacijent, citara sebeveze s vezom wrote:boze sacuvajvictom wrote:i mene ovo zanimavictom wrote:Hoćel biti školske nastave u SA kantonu sutra u petak ?![]()
Last edited by victom on 01/03/2021 05:58, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#1624 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dajte ljudi, jel dezinformacija ovo da je nestabilno na Modracu ?! To bi bilo havarija da pusti brana...
- House
#1625 Re: Poplave u cijeloj BiH
AtleticoMadrid wrote:Jesul posebno ugrozenije starije kuce ? Meni nije divlja ali je prijeratna kuca i to mnogo prije rata...House wrote:StupskaBitanga wrote:Mene je u Sarajevu strah za padinske dijelove pune bespravnih kuća ako tamošnja klizišta krenu mislim da će to biti opšta katastrofa
Posebno stari grad , divlja do divlje
Vidite nije bas prednost uvijek biti Sarajlija, da sam dosljo (da izvinete na izrazu ovo mi pogrdno zvuci) sad bi imao ogromnu kucu, sa 3 sprata.
Ako je preko puta tebe divlja .... ode sve u nizu
Lijepa zgrada
Last edited by House on 16/05/2014 00:23, edited 1 time in total.