A uz to i veci ignorant, licemjer i lazni vjernik....
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Dozer
#1601 Re: Ateizam
Nisam siguran da na ovom forumu postoji lik nafuraniji na svoju "pamet" i "humoristicnost" od tebe...
- Raigor Stonehoof
#1602 Re: Ateizam
On bolan svaki svoj post procita po 5-6 puta i konta "jesam im sukno". A da zna kako zvuciDozer wrote:Nisam siguran da na ovom forumu postoji lik nafuraniji na svoju "pamet" i "humoristicnost" od tebe...![]()
-
Edouard
#1603 Re: Ateizam
Dope, ostavljaš utisak kao da pažljivo i redovito pratiš sve što papa radi i govori, ali po ovom tvojem zaključivanju vidi se da se nisi suviše odmako od vijesti klix.baDope_Man wrote:Inace imam obicaj reci da je ovaj papa ateista, sva njegova djela mi nekako tako djeluju. Rijetko se dotice same religije i obicno samo daje razumne savjete koje ti moze bilo ko dati: budi dobar, budi fin i svoju brigu vodi.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/papa ... /170223124
A čak i s ovog linka jasno je vidljivo da misao/tvrdnja iz naslova koja se manipulativno pripisuje papi, nikako ne proizlazi iz samog teksta.
- beni-bu-man
#1604 Re: Ateizam
Mislim da lik ima Attention deficit hyperactivity disorder, pojma neam kako se na naski to kazeRaigor Stonehoof wrote:On bolan svaki svoj post procita po 5-6 puta i konta "jesam im sukno". A da zna kako zvuciDozer wrote:Nisam siguran da na ovom forumu postoji lik nafuraniji na svoju "pamet" i "humoristicnost" od tebe...![]()
A uz to i veci ignorant, licemjer i lazni vjernik....![]()
- HardcoreMX
#1605 Re: Ateizam
Ja sam vam samo postavio ogledalo i vi se ogledate.
Kako ste se pronašli i hoćeš li ti to nazvati ovim ili onim ili ima i neki skupni naziv za skup likova kao što ste vi, to je tebe, do vas.
P.S. Samo malo smanjite isfrustiranost, da bih stigao makar pročitati sve što ste rekli o sebi.

Kako ste se pronašli i hoćeš li ti to nazvati ovim ili onim ili ima i neki skupni naziv za skup likova kao što ste vi, to je tebe, do vas.
P.S. Samo malo smanjite isfrustiranost, da bih stigao makar pročitati sve što ste rekli o sebi.
- Dope_Man
#1606 Re: Ateizam
Ne, ne pratim nesto pazljivo papu. I da, naslov zapravo nema veze sa onim sto je papa rekao, prilicno je rastegnuto od onoga sto je on zapravo rekao da bi se dobio taj naslov.Edouard wrote:Dope, ostavljaš utisak kao da pažljivo i redovito pratiš sve što papa radi i govori, ali po ovom tvojem zaključivanju vidi se da se nisi suviše odmako od vijesti klix.baDope_Man wrote:Inace imam obicaj reci da je ovaj papa ateista, sva njegova djela mi nekako tako djeluju. Rijetko se dotice same religije i obicno samo daje razumne savjete koje ti moze bilo ko dati: budi dobar, budi fin i svoju brigu vodi.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/papa ... /170223124
A čak i s ovog linka jasno je vidljivo da misao/tvrdnja iz naslova koja se manipulativno pripisuje papi, nikako ne proizlazi iz samog teksta.
Ali to ne mijenja moje opcenito misljenje o ovom papi, jesam ga upratio onoliko koliko inace pratim vijesti na par domacih i par stranih portala, ne trazeci nikad njega specificno. Ono sto sam ja kroz to primjetio je racionalan pristup kod njega. Ne govori ''sjedite u crkvu, molite se i bice mir u svijeti u svi cete imati 70 djevica za dorucak''.. karikiram, ali spominje realne probleme i politicki pristup rjesavanju istih. Naravno da ce i govoriti kroz sve to o crkvi, i braniti je kada treba, ipak je na celu ogromne organizacije i ne odlucuje sam sta ce reci i uraditi u svakom trenutku. Ali kad sve saberem i oduzmem cini mi se kao OK, racionalan lik.
-
belfy
#1607 Re: Ateizam
opet ti nesto pretpostavljas o meni, a lijepo ti rekoh da je pretpostavka majka svih zajeba. pocetno slovo sam davno objasnio, samo tebe pamcenje ne sluzi izgleda. takodjer, nije mi najjasnije zasto ustrajavas na tom da sam uhljeb, kada i to imas objasnjeno na vise tema. radim za najveceg izvoznika iz BiH (to ti cak nije tesko ni provjeriti na ovom forumu). no, kako ti ono rece: "ne mozes znati sta znaci uhljeb ako..."? kako ono bi?HardcoreMX wrote:Lahko je tebi kad si se uhljebio. A otimačina na šta tastaturu trošiš. Da si makar vrijeme utrošio na učenju pravopisa pa bi i ovo početno slovo kod tebe nekada poraslo. Cómo se dice en español Valencia? Valensija?! Primero tienes que aprender 'bosancheros'.belfy wrote:nisam ovo ocekivao od tebe Dozeru. :roll fakat si party-killer. ja taman da provjerim forum ocekivajuci da ce sam sebi uletiti klizeci, pa da mu saopstim na koliko pozicija je kiksao kao Real od Valensije, a ti ovako otimas zalogaj iz usta (tastature)...samo bih da kazem: sram te i stid bilo. :oopsU prevodu, uletili ti španski klizeći.
- HardcoreMX
#1608 Re: Ateizam
@belfy
se samo pravda, umjesto da na pitanja odgovara. Pretpostavka je veliš zaheb.Što se onda zahebavaš?
-Pa dobro, nekad te zna krenuti veliko početno slovo, ali onda ti se desi jedna 'Valensija' pa si onda još gore nepismen, niti znaš kako se riječ izgovara niti kako se piše.
-Da mene pamćenje slabo služi,slabo se ti sjećaš , inače ne bi me morao pitati da te ja podsjećam kako ono bi za uhljeba..A bolje ti je možda i da se ne sjećaš, nego da se zahebavaš. Samoobmana jedna možda nehajna, druga namjerna.
-Nije nužno izbor firme da ti pozicija ne bi mogla biti uhljebaška. Dakle, da li te se mora podsjećati, odakle tebi podsjećanje na uhljebljivanje i to još stranačko i to još koje podsjeća na veliku neefikasnost?!
se samo pravda, umjesto da na pitanja odgovara. Pretpostavka je veliš zaheb.Što se onda zahebavaš?
-Pa dobro, nekad te zna krenuti veliko početno slovo, ali onda ti se desi jedna 'Valensija' pa si onda još gore nepismen, niti znaš kako se riječ izgovara niti kako se piše.
-Da mene pamćenje slabo služi,slabo se ti sjećaš , inače ne bi me morao pitati da te ja podsjećam kako ono bi za uhljeba..A bolje ti je možda i da se ne sjećaš, nego da se zahebavaš. Samoobmana jedna možda nehajna, druga namjerna.
-Nije nužno izbor firme da ti pozicija ne bi mogla biti uhljebaška. Dakle, da li te se mora podsjećati, odakle tebi podsjećanje na uhljebljivanje i to još stranačko i to još koje podsjeća na veliku neefikasnost?!
-
belfy
#1609 Re: Ateizam
ovaj primitivni nivo humora je zaista zalosno citati.HardcoreMX wrote:@belfy
ajde ovako... kada kazes da se ja pravdam, a da ne odgovoravam... pogledaj samo postove iznad i provjeri koliko (ni)si u pravu. nadalje, nisam ja pretpostavljao, nego ti. za uhljeba te podsjecam jer tu stalno sebi uleces klizeci u noge (bas kao i sada).
i nadalje nastavljas samo skretanjem price prema meni. nije ovo tema o belfy-u. ako te toliko interesujem pitaj preko privatnih poruka, ne zagadjuj temu pretpostavkama i insinuacijama. tuzno je sto se stalno osvrces na forumase, umjesto na temu. cudna potreba, ali necemo o mogucem razlogu.
-
Lopov-eliminator
#1610 Re: Ateizam
I vi ostali se pocnite baviti temom, lako je zajebavati nekog poput @HardcoreMX-a, to je kao da pokazujete snagu izivljavajuci se nad malim djetetom. HardcoreMX-u je izgleda u interesu da se i ova tema o ateizmu zakljuca, kao onda ona tema koja se isto zvala Ateizam i nabila je preko 1000 strana, da bi se na kraju obrisala. Tad je HardcoreMX bio @pinokio04, i zajedno uz Edouarda (koji na toj temi direktno nazva ateizam bolescu), su cinili sve da se tema stavi pod kljuc. Evo ih i sad, isti akteri koji zele da se historija ponovi. Forumasi s duzim stazom poput @fatamorgane se toga dobro sjecaju.
- pussysmoke
#1611 Re: Ateizam
Ako je tuča na javnom mjestu kažnjivo djelo, zašto nije i bespotrebna svađa na javnom mjestu kažnjivo djelo?

- pussysmoke
- fatamorgana
#1613 Re: Ateizam
Rekoh nešto slično prije par dana!Lopov-eliminator wrote:I vi ostali se pocnite baviti temom, lako je zajebavati nekog poput @HardcoreMX-a, to je kao da pokazujete snagu izivljavajuci se nad malim djetetom. HardcoreMX-u je izgleda u interesu da se i ova tema o ateizmu zakljuca, kao onda ona tema koja se isto zvala Ateizam i nabila je preko 1000 strana, da bi se na kraju obrisala. Tad je HardcoreMX bio @pinokio04, i zajedno uz Edouarda (koji na toj temi direktno nazva ateizam bolescu), su cinili sve da se tema stavi pod kljuc. Evo ih i sad, isti akteri koji zele da se historija ponovi. Forumasi s duzim stazom poput @fatamorgane se toga dobro sjecaju.
-
belfy
#1614 Re: Ateizam
ima nas veterana sa te teme. ona je toliko dugo zivjela jer moderatori nisu dali djeci u kafanu. sada im je, valjda, zabavno gledati kako je ispravljati mektebske price. bez kvalitetnog gazde nema ni kvalitetne kafane, jebiga. u religijama je gazda takav - kakav je. nema kafane... a u ovoj kafani bi trebalo da je ulaz svima dozvoljen, pa si prisiljen sjediti i sa ljudima koji o kafani govore najgore... zato je sank zakon! samo trenutacno slab konobar...fatamorgana wrote:Rekoh nešto slično prije par dana!Lopov-eliminator wrote:I vi ostali se pocnite baviti temom, lako je zajebavati nekog poput @HardcoreMX-a, to je kao da pokazujete snagu izivljavajuci se nad malim djetetom. HardcoreMX-u je izgleda u interesu da se i ova tema o ateizmu zakljuca, kao onda ona tema koja se isto zvala Ateizam i nabila je preko 1000 strana, da bi se na kraju obrisala. Tad je HardcoreMX bio @pinokio04, i zajedno uz Edouarda (koji na toj temi direktno nazva ateizam bolescu), su cinili sve da se tema stavi pod kljuc. Evo ih i sad, isti akteri koji zele da se historija ponovi. Forumasi s duzim stazom poput @fatamorgane se toga dobro sjecaju.
- HardcoreMX
#1615 Re: Ateizam
-Čudno da ne znaš. Novi primitivizam (New Primitivism) je upravo najprepoznatljiviji humoristični izraz u sklopu projetka tln koji je dosegao kultni status na prostoru ex yu. No,uvijek je bio prisutan i onaj degutantni dio, koji nisu nikada bili dio raje i kojima se oni nisu svidjali, možda upravo zato što su se najviše i pronalazili u motivima njihove satire. Interesantno da se tebi takodjer ne svidja taj nivo humora pa nije teško skontati razlog(e).belfy wrote: ovaj primitivni nivo humora je zaista zalosno citati.
ajde ovako... kada kazes da se ja pravdam, a da ne odgovoravam... pogledaj samo postove iznad i provjeri koliko (ni)si u pravu. nadalje, nisam ja pretpostavljao, nego ti. za uhljeba te podsjecam jer tu stalno sebi uleces klizeci u noge (bas kao i sada).
i nadalje nastavljas samo skretanjem price prema meni. nije ovo tema o belfy-u. ako te toliko interesujem pitaj preko privatnih poruka, ne zagadjuj temu pretpostavkama i insinuacijama. tuzno je sto se stalno osvrces na forumase, umjesto na temu. cudna potreba, ali necemo o mogucem razlogu.
-Pa ti si jedan od najaktivnijih i najiskusnijih forumaša na pdf religija, a ujedno si i ateista, logično je da se od tebe očekuju odgovori i u konfrontaciji sa neiskusnim forumašem,da ga impresioniraš mudrostima ateizma. Ali šta bi s tobom,ti upadaš,kliziš odjednom?! Nekulturno, da ti na par nonšalatnih pitanja brzo upadaš u letargiju patetičnog karikiranja i diskreditiranja i da uvijek iznova pališ klonove, ovaj'prijatelje' aka lopov,fatko i već koje ćeš nam pokazati i sigurno će doći. Funny.
-Ako ne želiš dati odgovor, ne moraš, ja ga ionako znam. Nije to ništa novo,a nisam ni očekivao da ćeš priznati da petljaš. Keep on. I sam kažeš, ti onako ne brineš.
-
belfy
#1616 Re: Ateizam
tuzno je, ali ne i cudno vidjeti da ti pokusavas svoj humor porediti sa Nadrealistima. mozda ti zaista mislis da si na njihovom nivou.HardcoreMX wrote:-Čudno da ne znaš. Novi primitivizam (New Primitivism) je upravo najprepoznatljiviji humoristični izraz u sklopu projetka tln koji je dosegao kultni status na prostoru ex yu. No,uvijek je bio prisutan i onaj degutantni dio, koji nisu nikada bili dio raje i kojima se oni nisu svidjali, možda upravo zato što su se najviše i pronalazili u motivima njihove satire. Interesantno da se tebi takodjer ne svidja taj nivo humora pa nije teško skontati razlog(e).belfy wrote: ovaj primitivni nivo humora je zaista zalosno citati.
-Pa ti si jedan od najaktivnijih i najiskusnijih forumaša na pdf religija, a ujedno si i ateista, logično je da se od tebe očekuju odgovori i u konfrontaciji sa neiskusnim forumašem,da ga impresioniraš mudrostima ateizma. Ali šta bi s tobom,ti upadaš,kliziš odjednom?! Nekulturno, da ti na par nonšalatnih pitanja brzo upadaš u letargiju patetičnog karikiranja i diskreditiranja i da uvijek iznova pališ klonove, ovaj'prijatelje' aka lopov,fatko i već koje ćeš nam pokazati i sigurno će doći. Funny.![]()
-Ako ne želiš dati odgovor, ne moraš, ja ga ionako znam. Nije to ništa novo,a nisam ni očekivao da ćeš priznati da petljaš. Keep on. I sam kažeš, ti onako ne brineš.
niti sam najaktivniji, niti najiskusniji, niti sam ateista od kada sam se prvi put javljao na religiji. rekoh ti vec, pretpostavka je majka svih zajeba. svi moji upisi i dan danas stoje i mozes ih lako provjeriti. ovo sto pricas poslije je cisto trolovanje koje bi trebalo biti posao za moderaciju. jednostavno se nadas da ce time dobiti nove odgovore da bi dalje trolovao.
posto nastavljas o meni, ponovit cu jos jednom, samo da te napomenem: ako zelis pricati o meni javi mi se na PP. ovo sto radis ovdje sve vrijeme je raspravljanje o forumasima (ukljucujuci i mene, naravno). sretno!
P.S. nisi prijavljen, samo podebljan da i moderaciji nesto upadne u oko, jer to radis iznova i iznova...
- HardcoreMX
#1617 Re: Ateizam
Ne poredim ja, nego ti. Da ti nisi rekao(la) da sam humorističan, ja to ne bih ni znao. Tužno je da te moram uvijek podsjećati šta pričaš.
Kako nisi, kad gore kažeš da si veteran. Pa rekao sam ti tko slijedi pretpostavke. Misliš,to je posao za tebe.
Nnnn
Pa ako govoriš istinu, zašto ti je nezgodno da se i govori o tebi, sve da se i govori.
P.S. Bil' moglo prvo kao opomena. I njima tako daješ.
Kako nisi, kad gore kažeš da si veteran. Pa rekao sam ti tko slijedi pretpostavke. Misliš,to je posao za tebe.
Pa ako govoriš istinu, zašto ti je nezgodno da se i govori o tebi, sve da se i govori.
- Zaitsev
#1618 Re: Ateizam
Jeba l' brate prije braka ne reče mi... ?HardcoreMX wrote:Ne poredim ja, nego ti. Da ti nisi rekao(la) da sam humorističan, ja to ne bih ni znao. Tužno je da te moram uvijek podsjećati šta pričaš.
Kako nisi, kad gore kažeš da si veteran. Pa rekao sam ti tko slijedi pretpostavke. Misliš,to je posao za tebe.Nnnn
- Dope_Man
#1619 Re: Ateizam
Hoces reci tvrdokozni nije odgovorio? Takav postenjacina da ne odgovori, a u zadnjih par komentara stalno trazi nekakve odgovore, to nije moguce. To si se ti zeznuo. Imam teoriju, on je odgovorio na sva postavljena pitanja, jasno i precizno, u jednom postu. Ali moderatori su htjeli da mu napakoste pa mu izbrisase taj post prije nego ga je iko vidioZaitsev wrote: Jeba l' brate prije braka ne reče mi... ?
-
Edouard
#1620 Re: Ateizam
@Lopove, u krivu si ovdje. Uopće ne bih želio da se ova tema stavi pod ključ. Meni je ona zanimljivija od religioznih tema, volim sučeliti svoje mišljenje, stavove, s onim drugačijim.Lopov-eliminator wrote:I vi ostali se pocnite baviti temom, lako je zajebavati nekog poput @HardcoreMX-a, to je kao da pokazujete snagu izivljavajuci se nad malim djetetom. HardcoreMX-u je izgleda u interesu da se i ova tema o ateizmu zakljuca, kao onda ona tema koja se isto zvala Ateizam i nabila je preko 1000 strana, da bi se na kraju obrisala. Tad je HardcoreMX bio @pinokio04, i zajedno uz Edouarda (koji na toj temi direktno nazva ateizam bolescu), su cinili sve da se tema stavi pod kljuc. Evo ih i sad, isti akteri koji zele da se historija ponovi. Forumasi s duzim stazom poput @fatamorgane se toga dobro sjecaju.
Nisam siguran da sam ateizam nazvao bolešću, ali ne da se opravdavam, već zbog toga jer to ne odražava pravu prirodu ateizma. Naime, bolest nema moralnih implikacija, nije moralno loša, dok ateizam ruši same temelje ljudske moralnosti, ali također i umnosti.
- Raigor Stonehoof
#1621 Re: Ateizam
Zaitsev wrote:Jeba l' brate prije braka ne reče mi... ?HardcoreMX wrote:Ne poredim ja, nego ti. Da ti nisi rekao(la) da sam humorističan, ja to ne bih ni znao. Tužno je da te moram uvijek podsjećati šta pričaš.
Kako nisi, kad gore kažeš da si veteran. Pa rekao sam ti tko slijedi pretpostavke. Misliš,to je posao za tebe.Nnnn
Nije bolan, al ne zbog vjere...koja bi ga ovakvog? Zamisli da pocne ovako nebulozno pricat kakvoj uspaljenoj kokici...poslala bi ga u 3 pm

-
Lopov-eliminator
#1622 Re: Ateizam
Dokazi da sam u krivu. Pricas kako zelis suceljavati misljenje s onim drugacijim a kao kukavica svaki put pobjegnes cim ti se postave pitanja koja otkrivaju rupe u tvojim stavovima. Ja sam ti postavio vise pitanja i situacija vezanih za pitanje odnosa ateizma i moralnosti, sve i jedan put si pobjegao i nisi smio nastaviti dalju diskusiju. Prema tome, ova tvoja prica se u startu raspada.Edouard wrote:@Lopove, u krivu si ovdje. Uopće ne bih želio da se ova tema stavi pod ključ. Meni je ona zanimljivija od religioznih tema, volim sučeliti svoje mišljenje, stavove, s onim drugačijim.Lopov-eliminator wrote:I vi ostali se pocnite baviti temom, lako je zajebavati nekog poput @HardcoreMX-a, to je kao da pokazujete snagu izivljavajuci se nad malim djetetom. HardcoreMX-u je izgleda u interesu da se i ova tema o ateizmu zakljuca, kao onda ona tema koja se isto zvala Ateizam i nabila je preko 1000 strana, da bi se na kraju obrisala. Tad je HardcoreMX bio @pinokio04, i zajedno uz Edouarda (koji na toj temi direktno nazva ateizam bolescu), su cinili sve da se tema stavi pod kljuc. Evo ih i sad, isti akteri koji zele da se historija ponovi. Forumasi s duzim stazom poput @fatamorgane se toga dobro sjecaju.
Nisam siguran da sam ateizam nazvao bolešću, ali ne da se opravdavam, već zbog toga jer to ne odražava pravu prirodu ateizma. Naime, bolest nema moralnih implikacija, nije moralno loša, dok ateizam ruši same temelje ljudske moralnosti, ali također i umnosti.
Naravno da se "ne sjecas" za ateizam kad si vise puta na ovom forumu uhvacen u lazi. Ovo sto si na kraju napisao je jos gore od nazivanja ateizma bolescu, sad ispada da je ateizam gori i od bolesti. Sreca svih nas pa nije sva vlast u tvojim rukama, da se ti pitas svi ateisti bi bili na ustanovama za odvikavanje kao narkomani ili bi prosli krpz prpces eutanazije ako bi ti utvrdio da ih je ateizam previse zahvatio.
Hajde barem jednom stisni onu stvar i ne bjezi iz rasprave. Pricao si vise pita kako si ti dobio po nosu u onom sistemu na konkursu, i vise puta ti postavljam isti protivargument koji obara tezu koju si ti vadio iz toga, i svaki put si to izignorisao. Da si ti stvarno htio da nesto naucis, usao bi u raspravu a ne bjezao. Pricas kao da si za dijalog a zapravo si za monolog, uz sporadicno odstupanje kad pred sobom imas argument nekog ateiste za koji si procijenio da je nesto s cime se ti mozes suociti (btw. i meni su takvi argumenti neosnovani, poput onog ko je stvorio Boga).
Postavio sam kilometarski post sastavljen od tvojih postova koji je u sustini hronologija tvoje beskonacne mrznje prema ateizmu. Naravno, apsolutno ni sa cim od napisanog se nisi smio suociti. Naravno da ne smijes, isto kao kad uhvate serijskog koljaca na djelu, koji skonta da ce se jos vise ukopati ako ista kaze.
Sve to, i mnogo vise, razotkriva tvoje mracne namjere.
- fatamorgana
#1623 Re: Ateizam
MraĆne SDA namjere!

-
Lopov-eliminator
#1624 Re: Ateizam
Edo nije musliman.fatamorgana wrote:MraĆne SDA namjere!![]()
- fatamorgana
#1625 Re: Ateizam
Pa nisu ni oni, oni su munafici!Lopov-eliminator wrote:Edo nije musliman.fatamorgana wrote:MraĆne SDA namjere!![]()