Sirija

Locked
Alfons Kauders

#1601 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mmaar wrote:
Barak Obmana krece u dzihad! On je svjetlo islama!
Ne vidim neki problem. Vec godinama drobite o Toru, S300 i sl. ruskim govnima koja su uvalili slobodarskim, antiglobalistickim rezimima. :D Da sad malo vidimo kako ce se pokazati u akciji. :D

Image

Pitam se kakve bi kvote nudile kladionice... :D Nesto ko Brazil - Lihtenstajn... :D

I to u Riu.
mmaar

#1602 Re: Sirija

Post by mmaar »

Alfons Kauders wrote:
mmaar wrote:
Ne vidim neki problem. Vec godinama drobite o Toru, S300 i sl. ruskim govnima koja su uvalili slobodarskim, antiglobalistickim rezimima. :D Da sad malo vidimo kako ce se pokazati u akciji. :D

Image

Pitam se kakve bi kvote nudile kladionice... :D Nesto ko Brazil - Lihtenstajn... :D

I to u Riu.
Demokrato, pa ti vec piškiš, ali ostavi nesto piša za kraj.
matematicar_teski

#1603 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Image

spremt spremt se basarovci silna ce borba da bude :lol: :lol: :lol:
CungaLunga

#1604 Re: Sirija

Post by CungaLunga »

A kakve su kvote na sudbinu Asada?
Hoće li visiti kao Saddam na užetu,
ili će ga pobunjenici..... kao Gadaffija?
Alfons Kauders

#1605 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mmaar wrote:
Alfons Kauders wrote:
mmaar wrote:

Image

I to u Riu.
Demokrato, pa ti vec piškiš, ali ostavi nesto piša za kraj.
Image

Ostavio sam bocu Jacka za kraj. Otvaram cim neko Asadu zabije motku u dupe. :D
Herr Flick

#1606 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Joj gledaaj vehabosa sto se raduju..Stizu im u pomoc braca Ameri,ha ja ko ce drugi..Vjecni saveznici :D :D
Alfons Kauders

#1607 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

CungaLunga wrote:A kakve su kvote na sudbinu Asada?
Vidis nije ti to lose, trebali bi baciti kakve kvote na papir.

Ja mu dajem 10% da ce ostati na vlasti... 20% da ce ispariti u Rusiju, 30% da ce skoknuti do Irana... 20% da ce ga ubiti kad ga se nekako dokopaju i 20% da ce ga osuditi i onda ubiti ko Sadama.
Alfons Kauders

#1608 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Herr Flick wrote:Joj gledaaj vehabosa sto se raduju..Stizu im u pomoc braca Ameri,ha ja ko ce drugi..Vjecni saveznici :D :D
Dobar znak da su ti argumenti u kurcu je kad nazivas ateistu vehabijom. :D
mmaar

#1609 Re: Sirija

Post by mmaar »

Alfons Kauders wrote: Ostavio sam bocu Jacka za kraj. Otvaram cim neko Asadu zabije motku u dupe. :D
Tebe je neko ocito mnogo mazio motkom dok si bio mali. Tata? Hodza? :run:
Co0l

#1610 Re: Sirija

Post by Co0l »

mmaar wrote:
Co0l wrote:
mmaar wrote:Nusrici su izgleda postigli cilj, tatica je ipak odlucio da odbrani svoju celjad. Nije dugo trebalo da vidimo stvarne motive zbog kojih su upotrijebili hemijsko oruzje i pobili onu djecu. Nadam se samo da ce im Sirijci ovo skupo naplatiti i da ce sada krenuti otvorenih karata i udariti svom silom po svim njihovim interesima u okruzenju.
imas neke dokaze za ovu tvrdnju?
Sve ovo sto se desavalo nakon napada i ovaj najnoviji razvoj dogadjaja nije dovoljan dokaz, kao ni dosadasnje upotrebe hemisjkog oruzja od strane Nusrica i drugih americko-izraelskih pulena? Da, Sirija je samo cekala da upotrijebi hemijsko oruzje, pa da izazove ovo sto danas vidimo. Ova provokacija je vrlo dobro isplanirana kako bi se dao povod za napad, a teren su pripremili i cionisti u saradnji sa svojim pulenima na terenu nedavnim bombardovanjem skladista protubrodskih raketa u Latakiji i napadima na protuzracnu odbranu. Sve ovo je toliko ocigledno da bi i najneupucenijem bilo jasno o cemu se radi.
Kao sto sam i pretpostavio,nepovezano naklapanje,indukcija na nivou osnovnoskolarca i malo pokupljenih mantri naucenih iz komentara Biblije lokalnih smedjih ljevicara,advance.hr-a.

O kakvim smijurijama se radi najbolje govori dio iz jednog od tamosnjih komentara:
Sirijo advance je uz vas.
:lol:
Alfons Kauders

#1611 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mmaar wrote:
Alfons Kauders wrote: Ostavio sam bocu Jacka za kraj. Otvaram cim neko Asadu zabije motku u dupe. :D
Tebe je neko ocito mnogo mazio motkom dok si bio mali. Tata? Hodza? :run:
Dobar znak da su ti argumenti u kurcu je kad ateisti imputiras da ga je seksualno zlostavljao hodza. :D
tesanj

#1612 Re: Sirija

Post by tesanj »

Ulazem na Izrael :mrgreen: sto je sigurno sigurno.
Alfons Kauders

#1613 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
Kao sto sam i pretpostavio,nepovezano naklapanje,indukcija na nivou osnovnoskolarca i malo pokupljenih mantri naucenih iz komentara Biblije lokalnih smedjih ljevicara,advance.hr-a.

O kakvim smijurijama se radi najbolje govori dio iz jednog od tamosnjih komentara:
Al najjace mi je kako svako malo pisu hvalospjeve ruskom oruzju, protuavionskim raketama, kojakavim Iskanderima i pickama materinim...

A onda kad ispadne da ce ta ruska high-tech sila morati gadjati nesto sto leti brzinom od 800km na visini od 20 metara... Umjesto gradova... E onda nastaju problemi :D
Alfons Kauders

#1614 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

tesanj wrote:
Ulazem na Izrael :mrgreen: sto je sigurno sigurno.
Vidis njih sam zaboravio :D Ali od mene imaju tanku kvotu. Ako mu vec bude kraj, cioniste zaboli neka stvar za Asadom. Bolje im je da se ne petljaju iz politickih razloga, vjerovatno ce ga pustiti da pobjegne vani... Ili da mu neki bradonja napravi peticu s lukom od srca. :D
Co0l

#1615 Re: Sirija

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote:
Co0l wrote:

Al najjace mi je kako svako malo pisu hvalospjeve ruskom oruzju, protuavionskim raketama, kojakavim Iskanderima i pickama materinim...

A onda kad ispadne da ce ta ruska high-tech sila morati gadjati nesto sto leti brzinom od 800km na visini od 20 metara... Umjesto gradova... E onda nastaju problemi :D
...a plus sto tamo svako zna da jedan spetsnaz pojede za dorucak petoricu sealova,trojicu delti i dva sas-ovca pride. :)
Alfons Kauders

#1616 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
...a plus sto tamo svako zna da jedan spetsnaz pojede za dorucak petoricu sealova,trojicu delti i dva sas-ovca pride. :)
I jos se kuka sto su Izraelci navodno bombardovali nekakvo skladiste protubrodskih raketa... :D Al tamo gdje pamet i logika prestaju moze se i pomisliti da to rusko-iransko smece ima veci domet od Tomahawka... :D
zemo_online

#1617 Re: Sirija

Post by zemo_online »

da nisu ruje prodale asada? da nije onaj vlasnik cijele drzave saud istreso vrecu punu zlata rujama?
muhafuca

#1618 Re: Sirija

Post by muhafuca »

ovi sto se raduju Americkoj intervenciji mogu spustiti americke zastavice na neko dobro vrijeme

u jucerasnjoj izjavi je rekao da nece biti intervencije bez jake medjunarodne koalicije koja istu podrzava

(s obzirom da na intervenciju za sada javno poziva samo Francuska - javno mjenje podjeljeno po tom pitanju u Francuskoj
Velika Britanija - javno mjenje vise nego podjeljeno po tom pitanju u Britaniji
i USA - - javno mjenje vecinski protiv po tom pitanju u Americi
teske su sanse da ce se nesto radikalno promjeniti uskoro)

President Barack Obama on Friday played down the prospect of speedy U.S. intervention in Syria, stressing the difficulty of ordering military action against the Assad government without a strong international coalition and a legal mandate from the United Nations.

Defence Secretary Chuck Hagel said Obama has asked the Pentagon to provide military options in light of reports that the Syrian government used chemical weapons against civilians. While Hagel declined to discuss any specific force movements, U.S. defence officials said the U.S. Navy moved a fourth warship into the region. Each can launch ballistic missiles.

Code: Select all

http://www.theglobeandmail.com/news/world/obama-plays-down-possibility-of-intervention-in-syria-a-year-after-calling-chemical-weapons-a-red-line/article13942470/ 

http://www.washingtonpost.com/politics/obama-plays-down-us-intervening-in-syria-a-year-after-calling-chemical-weapons-a-red-line/2013/08/23/47b56618-0c3e-11e3-89fe-abb4a5067014_story.html

http://www.3news.co.nz/Obama-plays-down-prospect-of-Syrian-intervention/tabid/417/articleID/310413/Default.aspx
matematicar_teski

#1619 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Image
ko je babo? :lol: :lol:

Image ja ?
Herr Flick

#1620 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Kad vec postavljas slike,postavi pravu sliku a ne nosače aviona :D :D
Alfons Kauders

#1621 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Herr Flick wrote:Kad vec postavljas slike,postavi pravu sliku a ne nosače aviona :D :D
meni nekako ova najdraza... :D najjebenije sto ima za ponuditi usn i usaf u jednoj slici :D

Image
asurbanipal

#1622 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Ne znam kome je ovo vijest ? Ovi brodovi su još od ranije u Mediteranu.
dječak sa šibicama

#1623 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Na kraju ce opet kmecati vehabosi, kad ih saveznici nakon "oslobodjenja" pocnu rokati iz Apacha na svadbama, slvljima i slicnim dogadjajima. I to sve "slucajno" :D

Onda ce opet biti "bu kme, krscansko cionisticki genocid nad muslimanima, kmeeee"
GrIzLy__

#1624 Re: Sirija

Post by GrIzLy__ »

Co0l wrote:
mmaar wrote:Nusrici su izgleda postigli cilj, tatica je ipak odlucio da odbrani svoju celjad. Nije dugo trebalo da vidimo stvarne motive zbog kojih su upotrijebili hemijsko oruzje i pobili onu djecu. Nadam se samo da ce im Sirijci ovo skupo naplatiti i da ce sada krenuti otvorenih karata i udariti svom silom po svim njihovim interesima u okruzenju.
imas neke dokaze za ovu tvrdnju?
Imaš li dokaze da je režim upotrijebio hemijsko oružje?
tesanj

#1625 Re: Sirija

Post by tesanj »

dječak sa šibicama wrote:Na kraju ce opet kmecati vehabosi, kad ih saveznici nakon "oslobodjenja" pocnu rokati iz Apacha na svadbama, slvljima i slicnim dogadjajima. I to sve "slucajno" :D

Onda ce opet biti "bu kme, krscansko cionisticki genocid nad muslimanima, kmeeee"
Bas tako. Razbiju ih na male enklave i opleti po teroristima. Najzalosije sto su ih pustili par godina da se medusobno iskrve i sad kad je pat pozicija i manje se gine dolaze braca da to malo poguraju. Dakle nema predaha samo nek se roka.
Locked