Druze znam i ja da lose stoji jer gubi dva GS finala za redom. Ali isto tako znam da ovaj mec nije izgubio zbog umora nego zbog psihe. Ne sporim da je u krizi ali u rezultatskoj ne i igrackoj. Izgubiti 3 tijesna finala i 1 polufinale od fenomenalnih tenisera kakvi su Nadal a i Marej nije nenormalna stvar i mene ne brine jer ce se kolo srece sigurno okrenuti. I ovo finale je za mene bilo tijesno iako Nole nije dobio ni set. Sta ce biti u buduce ostaje naravno da se vidi ali kao sto nije trebalo trcat pred rudu i otpisivat Nadala i Federera tako ne treba ni Noleta. Na kraju krajeva, ko garantuje da ce poslije ovoga Marej biti bolji i mentalno cvrsci teniser? Poslije ovog mentalnog i emotivnog praznjenja moze potpuno da se raspadne kao Nole na mastersu u Parizu i Londonu 2011.radostan dan wrote:blek, novak loše stoji...
niko mu nije kriv što je meč sa potrom zamalo uveo u šesti sat, umjesto da završi za 3 i po.
čitav turnir igra odlično, dobije 3 igrača sa kojima je u minusu na travi, ali se kod trećeg emotivno i fizički iscrpi, i u finale ulazi umoran.
servis ga je fantastično slušao, u duelu sa potrom ga spasio...moralo je da stane. jbg.
smečevi nula bodova, još od pf sa nadalom na rg-u, pecanje, itd, itd...to se šampiou ne dešava, bar ne kad je fit, u top formi, ili kada je potpuno fokusiran.
s noletom to nije slučaj, već duže vrijeme.
otud moj loš filing, gore navedeno, a posebno procenat servisa protiv potra, broj asova i dužina meča.
Wimbledon 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Blek Stena
#1601 Re: Wimbledon 2013
-
radostan dan
#1602 Re: Wimbledon 2013
znaš kako, ja bih volio da je tako kao što kažeš, ali bojim se da nije...
vodiš 4-1 u drugom, i 4-2 u trećem setu finala vimbldona, a izgubiš 3-0 meč?
u petom setu imaš brejk protiv nadala na rg i pecaš se,smečuješ ko boba živojinoić protiv vilandera za finale, dal 86. ili 87. ne sjećam se sad...
mnogo tu ima nepoznatih, nek prenoći pa ćemo da vidimo...
u petom setu imaš brejk protiv nadala na rg i pecaš se,smečuješ ko boba živojinoić protiv vilandera za finale, dal 86. ili 87. ne sjećam se sad...
-
EdinŠopović
#1603 Re: Wimbledon 2013
Ma da. Jutro je pametnije.radostan dan wrote:znaš kako, ja bih volio da je tako kao što kažeš, ali bojim se da nije...
-
EdinŠopović
#1604 Re: Wimbledon 2013
Dogodine?ultima_palabra wrote:Ne znam o kakvim iznenađenjima, teorijama zavjera i slično govorite... realno je Murray bio najveći favorit prije turnira. Preskočio RG, osvojio Queens, svjež i odmoran, poslužio ga žrijeb... kad će ako neće sad?
- ultima_palabra
#1605 Re: Wimbledon 2013
Dogodine bi moglo biti i lakše, ali vidio si trend na Wimbledonu... iznenađenje je uvijek iza ćoškaEdinŠopović wrote:Dogodine?ultima_palabra wrote:Ne znam o kakvim iznenađenjima, teorijama zavjera i slično govorite... realno je Murray bio najveći favorit prije turnira. Preskočio RG, osvojio Queens, svjež i odmoran, poslužio ga žrijeb... kad će ako neće sad?
-
ANAKIN
#1606 Re: Wimbledon 2013
Marej ima ovdje više navijača nego u Londonu... Ja mu čestitam. Čovjek je potpuno zasluženo šampion. Jeste da je Imperija pukla po milijarde funtica da napravi svog Darta, ali eto uspjelo se... najviše mi je drago što je Skot...
- area51
#1607 Re: Wimbledon 2013
A ja i ti smo to predviđali još prije RnGultima_palabra wrote:Ne znam o kakvim iznenađenjima, teorijama zavjera i slično govorite... realno je Murray bio najveći favorit prije turnira. Preskočio RG, osvojio Queens, svjež i odmoran, poslužio ga žrijeb... kad će ako neće sad?
Škot je čitavu sezonu podredio ovome danas.Bojim se da će nakon ovog trofeja biti još zajebaniji u nastavku sezone.
Samo iskreno mislim da će na betonu biti malo drugačija priča
Do te neke druge priče ja vas pozdravljam
- ultima_palabra
#1608 Re: Wimbledon 2013
Tako je... jedina sumnja mi je bila da li je zdrav.area51 wrote:A ja i ti smo to predviđali još prije RnGultima_palabra wrote:Ne znam o kakvim iznenađenjima, teorijama zavjera i slično govorite... realno je Murray bio najveći favorit prije turnira. Preskočio RG, osvojio Queens, svjež i odmoran, poslužio ga žrijeb... kad će ako neće sad?
Škot je čitavu sezonu podredio ovome danas.Bojim se da će nakon ovog trofeja biti još zajebaniji u nastavku sezone.
Samo iskreno mislim da će na betonu biti malo drugačija priča
Do te neke druge priče ja vas pozdravljam
Na betonu je Novak još uvijek ispred Murraya... ali u igri je i opasni Delpo, Fed i Rafa su misterija.
- ultima_palabra
#1609 Re: Wimbledon 2013
Hajde bar neka satisfakcija za Groznog, kad već kao igrač nije mogao osvojiti titulu tamo. Andy je sad puno jači mentalno i njegov forhend je nemjerljivo bolji udarac. Imam osjećaj da mu je i drugi servis napredovao, ali iz nekog razloga na ovom turniru je opet bio loš.necko_hz wrote:Čestitke Andyu na tituli.Čestitke Lendlu na onome što je napravio od Andya.
Drago mi je što je Škot bar nešto naslijedio od 'Groznog', a to je Running forhend.
![]()
Nakon što površinski bacim pogled na protekle 3 sezone, mislim da bi Đoković morao mnogo bolje koristiti svoj 'peak' period.
Ovo za Đokovića svakako... zadnje dvije godine Federer je star, Rafa je faktor samo na RG, Delpo je povrijeđen, mlađi ne dolaze, tu je samo Murray kojem je uvijek bio kao stariji brat... i opet pobjeđuje samo u Melbourneu. Uskoro će preteći Nadala po sedmicama na #1, a Slamova duplo manje.
- ultima_palabra
#1610 Re: Wimbledon 2013
Jedna za radosnog...

- Leopold_IV
#1611 Re: Wimbledon 2013
Da se pridruzim cestitkama Murray-u na ovoj impresivnoj pobjedi jer ne pamtim kad je neko Djokera ispratio sa 3:0 u setovima sa GS-a. Od prvog gamea i 0:40 se vidjelo koliko Murray "gori" za ovaj Wimb a ta ista kolicina zelje i htijenja se niti u jednom momentu nije mogla ocrtati kod djokovica.ultima_palabra wrote: Hajde bar neka satisfakcija za Groznog, kad već kao igrač nije mogao osvojiti titulu tamo. Andy je sad puno jači mentalno i njegov forhend je nemjerljivo bolji udarac. Imam osjećaj da mu je i drugi servis napredovao, ali iz nekog razloga na ovom turniru je opet bio loš.
Ovo za Đokovića svakako... zadnje dvije godine Federer je star, Rafa je faktor samo na RG, Delpo je povrijeđen, mlađi ne dolaze, tu je samo Murray kojem je uvijek bio kao stariji brat... i opet pobjeđuje samo u Melbourneu. Uskoro će preteći Nadala po sedmicama na #1, a Slamova duplo manje.
Po meni presudni momenat meca su bila 2 poena u 2 setu, kod 4:2 prednosti Djokovica, prvo BH return winner pa poslije toga onaj nadrealni running forehand cc koji je djkovica bacio na pod. Tu je pao brake i tu se vidjelo da ce ovaj mec otici u jednom pravcu.
Osim servisa koji je objektivno bio nesto losiji Djokovicu nego u SF protiv Delpa (treba uzeti u obzir i koliko je Murray bolji reterner) jos je gora relativno pasivna igra na Murrayev drugi servis koji je za pojmove profesionalnog tenisa i finala Wimb - smijurija. 2 servis mu se kretao oko 80 mph, pa tako i Wozniacki servira 2 servis. Prvi put kad ga je zaista zategao je bilo kod druge mec lopte i 40:15 za Murraya i naravno da je bio winner. Takav ulazak u servis tjer protivnika na vise rizika i manji procenat 1 servisa, i odmah iduci servis je murray promasio prvi. Tako je trebalo veci dio meca.
Sve u svemu itekako zasluzeno. Djokovic je odigrao prosjecan mec (dovoljan za pobjedu protiv svih igraca van top 10) ali Murray je bio jednostavno covjek s misijom. Pogotovo ona stizanja drop shotova i forehandi iz punog trka su bili kao u transu u pojedinim momentima jer onig par kratkih volleya i drop shotova Djokovica uopce nisu bili toliko losi koliko je Murray bio nerealno brz i gladan pobjede.
Sve u svemu, novi poredak barem sto se tice travnate podloge (respektabilan niz pobjeda na travi je nanizao) je tu.
Murray je definitivno ovom titulom usutkao i najvece zagovornike "velike trojke" i najavio borbu za br. 1 sa Nadalom i Djokovicem, mozda jos i ove godine.
That's all folks.
- Leopold_IV
#1612 Re: Wimbledon 2013
Rezime zadnjih 5 GS:
Murray - 4 finala osvojio 2 - impresivno (1 nije učestvovao), dakle igrao finale na sva 4 na kojima je igrao.
Djokovic - 3 finala - osvojio 1
Nadal - 1 finale - 1 osvojio (ozljeda i propustanje 3 GS-a)
Federer - 1 finale - 1 osvojio
Novi poredak je na vidiku, pogotovo kad se uzme u obzir Murrayeva besprijekorna fizicka sprema i unaprijedjeni mentalni sklop za šta je dobrim dijelom zasluzan Ivan "grozni".
Biti ce jako interesantna tranzicija na americki beton i svaki igrac ima svoje dileme:
- Murray - da li ce uspjeti zadržati nivo forme - mislim da hoce
- Djokovic - da li ce tradicionalno dobro odigrati ovaj njemu omiljeni dio sezone - mislim da ce najbolje odigrati ovaj dio sezone
- Nadal - da li je za njega sezona "prosla" jer tradicionalno Rafa igra dobro prvi dio sezone i onda silazna putanja...
- Roger - da li moze popraviti utisak najlosije sezone jos od 2003 godine - sumnjam, pogotovo ovim očajnickim igranjem ljetne zemljane euro turneje umjesto fokusiranja i treninga za americki beton.
Murray - 4 finala osvojio 2 - impresivno (1 nije učestvovao), dakle igrao finale na sva 4 na kojima je igrao.
Novi poredak je na vidiku, pogotovo kad se uzme u obzir Murrayeva besprijekorna fizicka sprema i unaprijedjeni mentalni sklop za šta je dobrim dijelom zasluzan Ivan "grozni".
Biti ce jako interesantna tranzicija na americki beton i svaki igrac ima svoje dileme:
- Djokovic - da li ce tradicionalno dobro odigrati ovaj njemu omiljeni dio sezone - mislim da ce najbolje odigrati ovaj dio sezone
- Nadal - da li je za njega sezona "prosla" jer tradicionalno Rafa igra dobro prvi dio sezone i onda silazna putanja...
- Roger - da li moze popraviti utisak najlosije sezone jos od 2003 godine - sumnjam, pogotovo ovim očajnickim igranjem ljetne zemljane euro turneje umjesto fokusiranja i treninga za americki beton.
- shake69
#1613 Re: Wimbledon 2013
Kao prvo, Murray godinama ima odlican running forehand i ne lici mi da ga je Lend tome poducio puno iako jeste u drugim segmentima igre.Leopold_IV wrote:Rezime zadnjih 5 GS:
S druge strane, jucerasnjim trijumfom je Skot ucinio sjajnu uslugu Srbijancu i sada ce Nadal teze do No.1do kraja godine a kakav je on sam, ne vjerujem da ima kuveta da pomete konkurenciju do novembra. Mozda to Grozni tempira tek naredne godine, od AO i nastup na RG gdje nije igrao prije mjesec dana. Sada valja braniti 2000 bodova iz NY i to nece biti lagano. Sta Fedex moze znat ce se ubrzo a zavrsni masters ne bi trebao doci u pitanje.
- ultima_palabra
#1614 Re: Wimbledon 2013
Kakva budaletinaTomáš Berdych @tomasberdych 15h
Andy, Andy,Andy We can't let you go All your life you hit the ball We love you so Andy Andy Andy Tennis is crazy http://youtu.be/6bLOjmY--TA
-
radostan dan
#1615 Re: Wimbledon 2013
jedan prijedlog za razmišljanje, može li se i ovako kontati:
- đoković pizdi zbog izgubljenih mečeva i fokusira se na us ne bi li povratio samopouzdanje
-rodžer zna da je kraj blizu i hoće da ode u velikom stilu. nije trava ali voli beton, snage nema ali tehnike i mozga ima na pretek
- nadal krije prave informacije o svom zdravstvenom stanju, ali izbor turnira i zalaganje na nekim poput betona otvara prostor za teorije zavjere
- marej ili - izduši kO puhalo nakon vimblija, ili - nošen pobedama i finalima na gs-ovima, nastavlja teror.
- đoković pizdi zbog izgubljenih mečeva i fokusira se na us ne bi li povratio samopouzdanje
-rodžer zna da je kraj blizu i hoće da ode u velikom stilu. nije trava ali voli beton, snage nema ali tehnike i mozga ima na pretek
- nadal krije prave informacije o svom zdravstvenom stanju, ali izbor turnira i zalaganje na nekim poput betona otvara prostor za teorije zavjere
- marej ili - izduši kO puhalo nakon vimblija, ili - nošen pobedama i finalima na gs-ovima, nastavlja teror.
- Leopold_IV
#1616 Re: Wimbledon 2013
more i ova Radosni...pitanje je kad i gdje ce se dogoditi Rogerov labudji pjev ali sam uvjeren da ce otici sa stilom (citaj jos jednim GS-om).radostan dan wrote:jedan prijedlog za razmišljanje, može li se i ovako kontati:
Znaci prvo vece okupljanje - Rogers Cup - Toronto/Montreal
pa onda Cincy (Rogerovo omiljeno loviste i jedini masters koji Djokici fali)
i onda kulminacija na USO...
Ovaj put jako zanimljiv jer je Roger 5 na svijetu i pluta kao nagazna bomba u QF i tu može biti itekako opasan jer bi u toj fazi trebao biti izuzetno svjež (nesto kao Nadal na Wimb, samo nadam se sa puno više uspjeha).
-
EdinŠopović
#1617 Re: Wimbledon 2013
Ovako sam ja vjerovao u Đokicu

Hvala Đokici što ga je pođok`o

-
radostan dan
#1618 Re: Wimbledon 2013
e nek si i ti ubO jednom u životu... 
- Leopold_IV
#1619 Re: Wimbledon 2013
ma bitno je da si ti vjerovao u Gergu Zemlju...a Murray je svakako bio žirantEdinŠopović wrote:Ovako sam ja vjerovao u Đokicu
-
radostan dan
#1620 Re: Wimbledon 2013
nećko, koje je tvoje viđenje, šta bi?
- necko_hz
#1621 Re: Wimbledon 2013
Najveći problem je u selekciji udaraca i FH-u. Može se reči da je Novak imao pogrešnu taktiku, ali isto tako i da je Andy taktički odigrao sjajno. To je zasluga Ivana Lendla.
Međutim, ono u čemu je Novak pogriješio jeste FH. Ustvari, to nije greška, već jednostavno nemogučnost da na travi lupa flat i otvara teren. Jednostavno, Top spin FH mu ništa dobrog nije donio, loptica sporto putuje, a Andy stiže na vrijeme, plus ima vremena da joj mijenja direkciju.
Ono što ostali nisu iskoristili, Andy jeste. Tommy je bio preloš, Berdych je po prirodi neviđena zdapi, a Delpo je odigrao koliko je mogao. Međutim, na travi, Novak nema prednost u razmjenama kada je Andy preko puta mreže, jer osim što je Škot gotovo podjednako izbalansiran igrač glede bazičnih udaraca, ima taj slajs, chip, flat i volej, prijeko potrebne segmente na travi, što Novak nikad nije i nikad neće.
Jednostavno, osim što Novak nema 'killer instict' (morao je materijalizovati prednost brejka u drugom i trećem setu) i što je jučer odigrao jako loše, također je nadigran od strane Andya, što taktički, što igrački.
Inače, kako ranije rekoh, Novak bi u ovakvoj konkurenciji mnogo bolje morao koristiti svoj 'prime' period. Nakon 2011, očekivao sam mnogo više, jer nekoliko mečeva jednostavno nije smio izgubiti, a porazi na najvećim turnirima mu se sve češće dešavaju.
Međutim, ono u čemu je Novak pogriješio jeste FH. Ustvari, to nije greška, već jednostavno nemogučnost da na travi lupa flat i otvara teren. Jednostavno, Top spin FH mu ništa dobrog nije donio, loptica sporto putuje, a Andy stiže na vrijeme, plus ima vremena da joj mijenja direkciju.
Ono što ostali nisu iskoristili, Andy jeste. Tommy je bio preloš, Berdych je po prirodi neviđena zdapi, a Delpo je odigrao koliko je mogao. Međutim, na travi, Novak nema prednost u razmjenama kada je Andy preko puta mreže, jer osim što je Škot gotovo podjednako izbalansiran igrač glede bazičnih udaraca, ima taj slajs, chip, flat i volej, prijeko potrebne segmente na travi, što Novak nikad nije i nikad neće.
Jednostavno, osim što Novak nema 'killer instict' (morao je materijalizovati prednost brejka u drugom i trećem setu) i što je jučer odigrao jako loše, također je nadigran od strane Andya, što taktički, što igrački.
Inače, kako ranije rekoh, Novak bi u ovakvoj konkurenciji mnogo bolje morao koristiti svoj 'prime' period. Nakon 2011, očekivao sam mnogo više, jer nekoliko mečeva jednostavno nije smio izgubiti, a porazi na najvećim turnirima mu se sve češće dešavaju.
-
radostan dan
#1622 Re: Wimbledon 2013
to sam ja pokušao objasiti bleku.Inače, kako ranije rekoh, Novak bi u ovakvoj konkurenciji mnogo bolje morao koristiti svoj 'prime' period. Nakon 2011, očekivao sam mnogo više, jer nekoliko mečeva jednostavno nije smio izgubiti, a porazi na najvećim turnirima mu se sve češće dešavaju.
a u avg-sept-oktobru 2012. smo se u diskusiji ultima i ja složili da je novak trenutno u 2010-oj. us open će dati odgovor hoće li se tu zadržati, ili će skliznuti u 2009-u.
još jedno pitanje koje me interesuje, a volio bih čuti vaša mišljenja, mada je iz domena šbbkbb - šta bi se desilo u finalu marej-potro, pod istim uslovima, nakon duela sa jiržijem i novakom?
- ultima_palabra
#1623 Re: Wimbledon 2013
To je donekle tačno... međutim, prednost u odnosu na 2010. je što ima puno veći respekt od igrača van Top 4.
Delpu Murray leži još manje nego Novak, još onako umoran ne bi se dobro proveo. Ali Delpo ruši neke barijere mentalnom snagom, nešto slično kao Nadal... očekujem neku eksploziju od njega uskoro.
Delpu Murray leži još manje nego Novak, još onako umoran ne bi se dobro proveo. Ali Delpo ruši neke barijere mentalnom snagom, nešto slično kao Nadal... očekujem neku eksploziju od njega uskoro.
-
Ljuba Moljac
#1624 Re: Wimbledon 2013
delpo bi dobio set, ali ne vjerujem da bi dobio mec. Marej je spreman igrati slajsove, a ovaj se ne bi dobro proveo...
sto se finala tice, zasluzeno marej. Novak je podbacio i vrlo los je na bekhend paraleli. U mecu sa Nadalom smo cekali winner do petog sata. Forsiranje drop shotova i potpuno nerezonska igra jucer. Mentlano isto slabo.
Skot s druge strane dobar, iako ni on na maksimumu.
sto se finala tice, zasluzeno marej. Novak je podbacio i vrlo los je na bekhend paraleli. U mecu sa Nadalom smo cekali winner do petog sata. Forsiranje drop shotova i potpuno nerezonska igra jucer. Mentlano isto slabo.
Skot s druge strane dobar, iako ni on na maksimumu.
Last edited by Ljuba Moljac on 08/07/2013 21:23, edited 1 time in total.
- necko_hz
#1625 Re: Wimbledon 2013
@radosni
USO je bezveze izgubio, ovogodišnji RG također, evo sada i na WB.u pada bez ispaljenog metka. Osim toga, nikako ne može biti zadovoljan činjenicom da su učestali porazi i na Masters turnirima. Od Berdycha ni u snu ne bi trebao gubiti, Tommy mu ne odgovara, ali je 35-godišnjak, tako da nema opravdanja.
Ono što je najupečatljivije, Novak je igrački sigurno kompletniji nego 2011, toliko novih segmenata je ubacio u igru, ali glava u pojedinim trenucima to ne prati. 'Pecanje' kao na RG-u mu se 2011 nikada ne bi desilo. Tu je izgubio turnir.
Inače, mislim da bi Delpo mogao parirati Murrayu, siguran sam da bi mu napravio mnogo više problema nego Novak.
USO je bezveze izgubio, ovogodišnji RG također, evo sada i na WB.u pada bez ispaljenog metka. Osim toga, nikako ne može biti zadovoljan činjenicom da su učestali porazi i na Masters turnirima. Od Berdycha ni u snu ne bi trebao gubiti, Tommy mu ne odgovara, ali je 35-godišnjak, tako da nema opravdanja.
Ono što je najupečatljivije, Novak je igrački sigurno kompletniji nego 2011, toliko novih segmenata je ubacio u igru, ali glava u pojedinim trenucima to ne prati. 'Pecanje' kao na RG-u mu se 2011 nikada ne bi desilo. Tu je izgubio turnir.
Inače, mislim da bi Delpo mogao parirati Murrayu, siguran sam da bi mu napravio mnogo više problema nego Novak.