hrvatska-more

Post Reply
Alfons Kauders

#1601 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
dudlov wrote:
ultima_palabra wrote:Ako možeš zamijeni ovdje, dobićeš bolji kurs.
Koja banka u Sarajevu je najširokogrudnija kad je kupovina kuna u pitanju. Hvala

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Čini mi se da je @madner rekao da je Raif najbolji.
ne, ja sam mijenjao u raifu, a madner je dobio vise u intesi... jbg ima net, i ja cu sljedeci put provjeriti malo bolje - mislio sam da su zanemarive razlike, a nisu
Alfons Kauders

#1602 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Havatar wrote:
Nije ti nego prodavacica koju su sad mediji u Hrvatskoj brane i branice i nekog drugog ako se dogodi ista stvar sto znaci da se za vrijedjanje u Hrvatskoj ne trpe sankcije nego se nagradjuje.
hajmo sad ovako - da se neka nasa prodavacica posvadja s turistom iz hrvatske na bascarsiji, nasi mediji je ne bi branili?

care moj imala bi svoju rubriku u avazu i na ftv-u...

jbg nije lijepo ali hajmo bit malo realni
Last edited by Alfons Kauders on 18/07/2013 14:00, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1603 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

U pravu si, do mene je.
Edin H.

#1604 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

Puna podrska Kati protiv A.H. samo zato sto je frajer pegla nevidjena :oops:
Havatar

#1605 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Alfons Kauders wrote:
Havatar wrote:
Nije ti nego prodavacica koju su sad mediji u Hrvatskoj brane i branice i nekog drugog ako se dogodi ista stvar sto znaci da se za vrijedjanje u Hrvatskoj ne trpe sankcije nego se nagradjuje.
hajmo sad ovako - da se neka nasa prodavacica posvadja s turistom iz hrvatske na bascarsiji, nasi mediji je ne bi branili?

care moj imala bi svoju rubriku u avazu i na ftv-u...

jbg nije lijepo ali hajmo bit malo realni
Ne bi je branili nego bi jos ispala gora od Hitlera, bilo bi bruka grad , fasista , nije za suzivot, sramota za Sarajevo i BIH , takvi kao ona stete turizmu itd.
vryzas

#1606 Re: hrvatska-more

Post by vryzas »

Alfons Kauders wrote:
Smajic.smajo wrote:I to im se pridaje znacenje ko da se radi namjanje o invaziji jedne zemlje na drugu, medjunarodni incident.

Ako stvarno maltretiraju ovu curu stvarno nisu normalni.
to je sasvim normalno ponasanje za citatelje avaza... :D

:D 8)
crnoplavo

#1607 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

umjesto da kaze gospodine izvinite, nema novina, bice za pola sata, covjek vidi da prodaje drugima i hoce za svoje pare sta hoce, pa da je govno ako ga prodaju a on hoce da kupi treba da mu proda, al hajd recimo da je
on dosao, nju maltretirao prija otvaranja (a vidimo i iz njihovih medija da je davala novine drugima) i da je sve to istina, da je bila pod pritiskom, pa pod pritiskom na povrsinu izlazi ono sto je na dusi, ispod povrsine, ali nije sve tako crno, ljudi se i izvinu, ponekad, ali da li promjene svoje misljenje?

svaka joj cast,
zivjela lijepa njihova kifla :thumbup:
area51

#1608 Re: hrvatska-more

Post by area51 »

Trenutno sam na cg primorju,ko je planirao da ide neka ne ide.More je od ponedeljka pa evo do dan danas led ledeni,niko se ne kupa.
ovo je katastrofa :(
Bodkin

#1609 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

area51 wrote:Trenutno sam na cg primorju,ko je planirao da ide neka ne ide.More je od ponedeljka pa evo do dan danas led ledeni,niko se ne kupa.
kako bolan, ja se vratio u utorak i bilo super :D
area51

#1610 Re: hrvatska-more

Post by area51 »

Bodkin wrote:
area51 wrote:Trenutno sam na cg primorju,ko je planirao da ide neka ne ide.More je od ponedeljka pa evo do dan danas led ledeni,niko se ne kupa.
Nema pichke se okupati,reže.Damu trne :D
Na "otvorenom" sam moru
Ne znam kako je u Boki
Bodkin

#1611 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

area51 wrote:
Bodkin wrote:
Nema pichke se okupati,reže.Damu trne :D
Na "otvorenom" sam moru
Ne znam kako je u Boki
:lol: :lol:
area51

#1612 Re: hrvatska-more

Post by area51 »

Ma šta mi se smiješ koji qrac došlo mi da plaćem.Uplatio a ćurim u sobi ... :D
:sax:
Smajic.smajo

#1613 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

crnoplavo wrote:umjesto da kaze gospodine izvinite, nema novina, bice za pola sata, covjek vidi da prodaje drugima i hoce za svoje pare sta hoce, pa da je govno ako ga prodaju a on hoce da kupi treba da mu proda, al hajd recimo da je
on dosao, nju maltretirao prija otvaranja (a vidimo i iz njihovih medija da je davala novine drugima) i da je sve to istina, da je bila pod pritiskom, pa pod pritiskom na povrsinu izlazi ono sto je na dusi, ispod povrsine, ali nije sve tako crno, ljudi se i izvinu, ponekad, ali da li promjene svoje misljenje?

svaka joj cast,
zivjela lijepa njihova kifla :thumbup:
:lol: :lol:

a pa rekla mu je sve fino al on navalio i jos je vrijedja, mene su optuzili da pare uzimam sto ko biva branim hrvatsku, al vala vas nekoliko ovdje ko da u avazu radite :D
Warashii

#1614 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

area51 wrote:Ma šta mi se smiješ koji qrac došlo mi da plaćem.Uplatio a ćurim u sobi ... :D
hehehe nedaj se. Cuo sam da je slicno i u Makarskoj. Nesto je more ove godine neprijateljski nastrojeno prema kupacima, vec su pisali da su temperature mora ove godine nize nego li inace u ova doba.
NNNN

#1615 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

Warashii wrote:
area51 wrote:Ma šta mi se smiješ koji qrac došlo mi da plaćem.Uplatio a ćurim u sobi ... :D
hehehe nedaj se. Cuo sam da je slicno i u Makarskoj. Nesto je more ove godine neprijateljski nastrojeno prema kupacima, vec su pisali da su temperature mora ove godine nize nego li inace u ova doba.
pa u drveniku sada nije loše, u utorak je bilo hladno i vetrovito, a sada nema vjetra i more nije loše.
Warashii

#1616 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Ja sam najvise problema sa vremenom imao u 7 mjesecu kada su godisnji u pitanju, 8 mjesec mi je puno puno bolji.
Šveđanin

#1617 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Cijene ljetovanja: Hrvatska skuplja od Španije, Grčke i Turske
Hrvatska je za turiste skuplja od Španije, Grčke i Turske, pokazalo je istraživanje njemačkog autokluba ADAC.

Istraživanje je sprovedeno u 50 evropskih turističkih mjesta u 10 zemalja - Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj, Španiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Italiji i Danskoj.

Upoređivale su se cijene vanpansionskih troškova jedne porodice sa dvoje djece na godišnjem odmoru.

Cijene su podijeljene u četiri kategorije - jelo i piće (tjestenina, koka-kola...), šoping (sunčane naočare, japanke...), informacije i slobodno vrijeme (ležaljke na plaži, novine, baterije), te zdravlje i lična higijena (mlijeko za sunčanje, pasta za zube...).

Potrošačka korpa se sastojala se od 34 proizvoda, a u prosjeku je iznosila 174,74 evra.

Hrvatska, u kojoj su ADAC-ovi inspektori obišli Lopar, Omiš, Bol na Braču, Bašku i Umag, uspjela se ''ugurati'' u pet zemalja sa troškovima ispod te granice.

Naime, potrošačka korpa u Hrvatskoj iznosila je 164, u Španiji 159, Grčkoj 150, Turskoj 147, a u Bugarskoj samo 122 evra.

Sa druge strane, najskupljom turističkom zemljom pokazala se Danska, sa ukupnim troškom korpe od čak 223 evra, odnosno oko 100 evra više nego u najjeftinijoj Bugarskoj i oko 60 evra skupljom od Hrvatske.

Slijede Italija sa 208 evra troškova, pa Francuska (200 evra), Holandija (192 evra) i Njemačka (185 evra).

Za Hrvatsku su naveli da je povoljna, kao i Grčka i Španija, s time da su naglasili da se u Hrvatskoj može jesti i piti za vrlo malo novca.

Čak su i proizvodi za zdravlje i ličnu higijenu bili povoljni. U Loparu, Omišu i Bolu na Braču ispitivači su nailazili na povoljne cijene, dok su u Baški na Krku, kao i u Umagu bile prosječne.

Ipak, poredeći najjeftinije i najskuplje destinacije po pojedinim proizvodima, najjeftinije pivo Nijemci su našli upravo u Baški.

U ovom turističkom mjestu na ostrvu Krku, pivo su kupili za 1,07 evra, za šta su na francuskoj rivijeri platili nevjerovatnih 6,06 evra, ili šest puta više.
P308

#1618 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Pa bar se suncaj da uhvatis boju :D ili idi prosetaj, sta ces u sobi? cccc :D
aveos

#1619 Re: hrvatska-more

Post by aveos »

sherbett wrote:od dosta ljudi koji dođu s mora čujem da je more hladno, da se slabo kupaju..ajd za sjever, al čudno mi za Dalmaciju..čuj, Makarska...bar je tamo uvijek toplo :?
Uvijek je toplije more u Istri nego u Dalmaciji
Edin H.

#1620 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

NNNN wrote:
Warashii wrote:
pa u drveniku sada nije loše, u utorak je bilo hladno i vetrovito, a sada nema vjetra i more nije loše.
Pa bura rashladi more, otoplice.
AmirBaa

#1621 Re: hrvatska-more

Post by AmirBaa »

Šveđanin wrote:Cijene ljetovanja: Hrvatska skuplja od Španije, Grčke i Turske
Hrvatska je za turiste skuplja od Španije, Grčke i Turske, pokazalo je istraživanje njemačkog autokluba ADAC.

Istraživanje je sprovedeno u 50 evropskih turističkih mjesta u 10 zemalja - Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj, Španiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Italiji i Danskoj.

Upoređivale su se cijene vanpansionskih troškova jedne porodice sa dvoje djece na godišnjem odmoru.

Cijene su podijeljene u četiri kategorije - jelo i piće (tjestenina, koka-kola...), šoping (sunčane naočare, japanke...), informacije i slobodno vrijeme (ležaljke na plaži, novine, baterije), te zdravlje i lična higijena (mlijeko za sunčanje, pasta za zube...).

Potrošačka korpa se sastojala se od 34 proizvoda, a u prosjeku je iznosila 174,74 evra.

Hrvatska, u kojoj su ADAC-ovi inspektori obišli Lopar, Omiš, Bol na Braču, Bašku i Umag, uspjela se ''ugurati'' u pet zemalja sa troškovima ispod te granice.

Naime, potrošačka korpa u Hrvatskoj iznosila je 164, u Španiji 159, Grčkoj 150, Turskoj 147, a u Bugarskoj samo 122 evra.

Sa druge strane, najskupljom turističkom zemljom pokazala se Danska, sa ukupnim troškom korpe od čak 223 evra, odnosno oko 100 evra više nego u najjeftinijoj Bugarskoj i oko 60 evra skupljom od Hrvatske.

Slijede Italija sa 208 evra troškova, pa Francuska (200 evra), Holandija (192 evra) i Njemačka (185 evra).

Za Hrvatsku su naveli da je povoljna, kao i Grčka i Španija, s time da su naglasili da se u Hrvatskoj može jesti i piti za vrlo malo novca.

Čak su i proizvodi za zdravlje i ličnu higijenu bili povoljni. U Loparu, Omišu i Bolu na Braču ispitivači su nailazili na povoljne cijene, dok su u Baški na Krku, kao i u Umagu bile prosječne.

Ipak, poredeći najjeftinije i najskuplje destinacije po pojedinim proizvodima, najjeftinije pivo Nijemci su našli upravo u Baški.

U ovom turističkom mjestu na ostrvu Krku, pivo su kupili za 1,07 evra, za šta su na francuskoj rivijeri platili nevjerovatnih 6,06 evra, ili šest puta više.
Stvarno vjerujes u ovo ?
Šveđanin

#1622 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Samo prenosim naslovnu iz jednih novina. :kiss:
NNNN

#1623 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

lamudan wrote:Evo sad dosao s plaze u puli voda je bila tako topla da mi je zao bilo u stan,sezona nije bas kao prethodnih godina,mrvu je manje raje :-),ali taman ima mjesta idealno,sto se skupoce tice glupo bi bilo nesto nosit iz bosne jer ovdje ima cak i jeftinijih stvari vise manje sve je tu slicno,luxuz je poskup kao i uvijek kao i svuda,ali ne moras luxuzijat svaki dan,neko ne mora nikad,sve u svemu kolko ste navikali da je lose meni je ova sezona nema dalje,pozdrav
vidi se da novčanik nije kod tebe nego ti kod žene. :roll:

cijene su 50-300% skuplje, barem ovdje na moru.
Alfons Kauders

#1624 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

NNNN wrote:
lamudan wrote:Evo sad dosao s plaze u puli voda je bila tako topla da mi je zao bilo u stan,sezona nije bas kao prethodnih godina,mrvu je manje raje :-),ali taman ima mjesta idealno,sto se skupoce tice glupo bi bilo nesto nosit iz bosne jer ovdje ima cak i jeftinijih stvari vise manje sve je tu slicno,luxuz je poskup kao i uvijek kao i svuda,ali ne moras luxuzijat svaki dan,neko ne mora nikad,sve u svemu kolko ste navikali da je lose meni je ova sezona nema dalje,pozdrav

sta je 300% skuplje?
NNNN

#1625 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

Alfons Kauders wrote:
NNNN wrote:

sta je 300% skuplje?
voće npr. kila breskvi 20-25 kuna, grožđe 30....
Post Reply