ne, ja sam mijenjao u raifu, a madner je dobio vise u intesi... jbg ima net, i ja cu sljedeci put provjeriti malo bolje - mislio sam da su zanemarive razlike, a nisuultima_palabra wrote:Čini mi se da je @madner rekao da je Raif najbolji.dudlov wrote:Koja banka u Sarajevu je najširokogrudnija kad je kupovina kuna u pitanju. Hvalaultima_palabra wrote:Ako možeš zamijeni ovdje, dobićeš bolji kurs.
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
hrvatska-more
- Alfons Kauders
#1601 Re: hrvatska-more
- Alfons Kauders
#1602 Re: hrvatska-more
hajmo sad ovako - da se neka nasa prodavacica posvadja s turistom iz hrvatske na bascarsiji, nasi mediji je ne bi branili?Havatar wrote:
Nije ti nego prodavacica koju su sad mediji u Hrvatskoj brane i branice i nekog drugog ako se dogodi ista stvar sto znaci da se za vrijedjanje u Hrvatskoj ne trpe sankcije nego se nagradjuje.
care moj imala bi svoju rubriku u avazu i na ftv-u...
jbg nije lijepo ali hajmo bit malo realni
Last edited by Alfons Kauders on 18/07/2013 14:00, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#1603 Re: hrvatska-more
U pravu si, do mene je.
- Edin H.
#1604 Re: hrvatska-more
Puna podrska Kati protiv A.H. samo zato sto je frajer pegla nevidjena 
- Havatar
#1605 Re: hrvatska-more
Ne bi je branili nego bi jos ispala gora od Hitlera, bilo bi bruka grad , fasista , nije za suzivot, sramota za Sarajevo i BIH , takvi kao ona stete turizmu itd.Alfons Kauders wrote:hajmo sad ovako - da se neka nasa prodavacica posvadja s turistom iz hrvatske na bascarsiji, nasi mediji je ne bi branili?Havatar wrote:
Nije ti nego prodavacica koju su sad mediji u Hrvatskoj brane i branice i nekog drugog ako se dogodi ista stvar sto znaci da se za vrijedjanje u Hrvatskoj ne trpe sankcije nego se nagradjuje.
care moj imala bi svoju rubriku u avazu i na ftv-u...
jbg nije lijepo ali hajmo bit malo realni
-
vryzas
#1606 Re: hrvatska-more
Alfons Kauders wrote:to je sasvim normalno ponasanje za citatelje avaza...Smajic.smajo wrote:I to im se pridaje znacenje ko da se radi namjanje o invaziji jedne zemlje na drugu, medjunarodni incident.
Ako stvarno maltretiraju ovu curu stvarno nisu normalni.
-
crnoplavo
#1607 Re: hrvatska-more
umjesto da kaze gospodine izvinite, nema novina, bice za pola sata, covjek vidi da prodaje drugima i hoce za svoje pare sta hoce, pa da je govno ako ga prodaju a on hoce da kupi treba da mu proda, al hajd recimo da je
on dosao, nju maltretirao prija otvaranja (a vidimo i iz njihovih medija da je davala novine drugima) i da je sve to istina, da je bila pod pritiskom, pa pod pritiskom na povrsinu izlazi ono sto je na dusi, ispod povrsine, ali nije sve tako crno, ljudi se i izvinu, ponekad, ali da li promjene svoje misljenje?
svaka joj cast,
zivjela lijepa njihova kifla
on dosao, nju maltretirao prija otvaranja (a vidimo i iz njihovih medija da je davala novine drugima) i da je sve to istina, da je bila pod pritiskom, pa pod pritiskom na povrsinu izlazi ono sto je na dusi, ispod povrsine, ali nije sve tako crno, ljudi se i izvinu, ponekad, ali da li promjene svoje misljenje?
svaka joj cast,
- area51
#1608 Re: hrvatska-more
Trenutno sam na cg primorju,ko je planirao da ide neka ne ide.More je od ponedeljka pa evo do dan danas led ledeni,niko se ne kupa.
ovo je katastrofa
ovo je katastrofa
-
Bodkin
#1609 Re: hrvatska-more
kako bolan, ja se vratio u utorak i bilo superarea51 wrote:Trenutno sam na cg primorju,ko je planirao da ide neka ne ide.More je od ponedeljka pa evo do dan danas led ledeni,niko se ne kupa.
ovo je katastrofa
- area51
#1610 Re: hrvatska-more
Nema pichke se okupati,reže.Damu trneBodkin wrote:kako bolan, ja se vratio u utorak i bilo superarea51 wrote:Trenutno sam na cg primorju,ko je planirao da ide neka ne ide.More je od ponedeljka pa evo do dan danas led ledeni,niko se ne kupa.
ovo je katastrofa
Na "otvorenom" sam moru
Ne znam kako je u Boki
-
Bodkin
#1611 Re: hrvatska-more
area51 wrote:Nema pichke se okupati,reže.Damu trneBodkin wrote:kako bolan, ja se vratio u utorak i bilo superarea51 wrote:Trenutno sam na cg primorju,ko je planirao da ide neka ne ide.More je od ponedeljka pa evo do dan danas led ledeni,niko se ne kupa.
ovo je katastrofa![]()
Na "otvorenom" sam moru
Ne znam kako je u Boki
- area51
#1612 Re: hrvatska-more
Ma šta mi se smiješ koji qrac došlo mi da plaćem.Uplatio a ćurim u sobi ...

-
Smajic.smajo
#1613 Re: hrvatska-more
crnoplavo wrote:umjesto da kaze gospodine izvinite, nema novina, bice za pola sata, covjek vidi da prodaje drugima i hoce za svoje pare sta hoce, pa da je govno ako ga prodaju a on hoce da kupi treba da mu proda, al hajd recimo da je
svaka joj cast,
a pa rekla mu je sve fino al on navalio i jos je vrijedja, mene su optuzili da pare uzimam sto ko biva branim hrvatsku, al vala vas nekoliko ovdje ko da u avazu radite
- Warashii
#1614 Re: hrvatska-more
hehehe nedaj se. Cuo sam da je slicno i u Makarskoj. Nesto je more ove godine neprijateljski nastrojeno prema kupacima, vec su pisali da su temperature mora ove godine nize nego li inace u ova doba.area51 wrote:Ma šta mi se smiješ koji qrac došlo mi da plaćem.Uplatio a ćurim u sobi ...![]()
-
NNNN
#1615 Re: hrvatska-more
pa u drveniku sada nije loše, u utorak je bilo hladno i vetrovito, a sada nema vjetra i more nije loše.Warashii wrote:hehehe nedaj se. Cuo sam da je slicno i u Makarskoj. Nesto je more ove godine neprijateljski nastrojeno prema kupacima, vec su pisali da su temperature mora ove godine nize nego li inace u ova doba.area51 wrote:Ma šta mi se smiješ koji qrac došlo mi da plaćem.Uplatio a ćurim u sobi ...![]()
- Warashii
#1616 Re: hrvatska-more
Ja sam najvise problema sa vremenom imao u 7 mjesecu kada su godisnji u pitanju, 8 mjesec mi je puno puno bolji.
- Šveđanin
#1617 Re: hrvatska-more
Cijene ljetovanja: Hrvatska skuplja od Španije, Grčke i Turske
Hrvatska je za turiste skuplja od Španije, Grčke i Turske, pokazalo je istraživanje njemačkog autokluba ADAC.
Istraživanje je sprovedeno u 50 evropskih turističkih mjesta u 10 zemalja - Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj, Španiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Italiji i Danskoj.
Upoređivale su se cijene vanpansionskih troškova jedne porodice sa dvoje djece na godišnjem odmoru.
Cijene su podijeljene u četiri kategorije - jelo i piće (tjestenina, koka-kola...), šoping (sunčane naočare, japanke...), informacije i slobodno vrijeme (ležaljke na plaži, novine, baterije), te zdravlje i lična higijena (mlijeko za sunčanje, pasta za zube...).
Potrošačka korpa se sastojala se od 34 proizvoda, a u prosjeku je iznosila 174,74 evra.
Hrvatska, u kojoj su ADAC-ovi inspektori obišli Lopar, Omiš, Bol na Braču, Bašku i Umag, uspjela se ''ugurati'' u pet zemalja sa troškovima ispod te granice.
Naime, potrošačka korpa u Hrvatskoj iznosila je 164, u Španiji 159, Grčkoj 150, Turskoj 147, a u Bugarskoj samo 122 evra.
Sa druge strane, najskupljom turističkom zemljom pokazala se Danska, sa ukupnim troškom korpe od čak 223 evra, odnosno oko 100 evra više nego u najjeftinijoj Bugarskoj i oko 60 evra skupljom od Hrvatske.
Slijede Italija sa 208 evra troškova, pa Francuska (200 evra), Holandija (192 evra) i Njemačka (185 evra).
Za Hrvatsku su naveli da je povoljna, kao i Grčka i Španija, s time da su naglasili da se u Hrvatskoj može jesti i piti za vrlo malo novca.
Čak su i proizvodi za zdravlje i ličnu higijenu bili povoljni. U Loparu, Omišu i Bolu na Braču ispitivači su nailazili na povoljne cijene, dok su u Baški na Krku, kao i u Umagu bile prosječne.
Ipak, poredeći najjeftinije i najskuplje destinacije po pojedinim proizvodima, najjeftinije pivo Nijemci su našli upravo u Baški.
U ovom turističkom mjestu na ostrvu Krku, pivo su kupili za 1,07 evra, za šta su na francuskoj rivijeri platili nevjerovatnih 6,06 evra, ili šest puta više.
- P308
#1618 Re: hrvatska-more
Pa bar se suncaj da uhvatis bojuarea51 wrote:Ma šta mi se smiješ koji qrac došlo mi da plaćem.Uplatio a ćurim u sobi ...![]()
- aveos
#1619 Re: hrvatska-more
Uvijek je toplije more u Istri nego u Dalmacijisherbett wrote:od dosta ljudi koji dođu s mora čujem da je more hladno, da se slabo kupaju..ajd za sjever, al čudno mi za Dalmaciju..čuj, Makarska...bar je tamo uvijek toplo
- Edin H.
#1620 Re: hrvatska-more
Pa bura rashladi more, otoplice.NNNN wrote:pa u drveniku sada nije loše, u utorak je bilo hladno i vetrovito, a sada nema vjetra i more nije loše.Warashii wrote:hehehe nedaj se. Cuo sam da je slicno i u Makarskoj. Nesto je more ove godine neprijateljski nastrojeno prema kupacima, vec su pisali da su temperature mora ove godine nize nego li inace u ova doba.area51 wrote:Ma šta mi se smiješ koji qrac došlo mi da plaćem.Uplatio a ćurim u sobi ...![]()
-
AmirBaa
#1621 Re: hrvatska-more
Stvarno vjerujes u ovo ?Šveđanin wrote:Cijene ljetovanja: Hrvatska skuplja od Španije, Grčke i Turske
Hrvatska je za turiste skuplja od Španije, Grčke i Turske, pokazalo je istraživanje njemačkog autokluba ADAC.
Istraživanje je sprovedeno u 50 evropskih turističkih mjesta u 10 zemalja - Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj, Španiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Italiji i Danskoj.
Upoređivale su se cijene vanpansionskih troškova jedne porodice sa dvoje djece na godišnjem odmoru.
Cijene su podijeljene u četiri kategorije - jelo i piće (tjestenina, koka-kola...), šoping (sunčane naočare, japanke...), informacije i slobodno vrijeme (ležaljke na plaži, novine, baterije), te zdravlje i lična higijena (mlijeko za sunčanje, pasta za zube...).
Potrošačka korpa se sastojala se od 34 proizvoda, a u prosjeku je iznosila 174,74 evra.
Hrvatska, u kojoj su ADAC-ovi inspektori obišli Lopar, Omiš, Bol na Braču, Bašku i Umag, uspjela se ''ugurati'' u pet zemalja sa troškovima ispod te granice.
Naime, potrošačka korpa u Hrvatskoj iznosila je 164, u Španiji 159, Grčkoj 150, Turskoj 147, a u Bugarskoj samo 122 evra.
Sa druge strane, najskupljom turističkom zemljom pokazala se Danska, sa ukupnim troškom korpe od čak 223 evra, odnosno oko 100 evra više nego u najjeftinijoj Bugarskoj i oko 60 evra skupljom od Hrvatske.
Slijede Italija sa 208 evra troškova, pa Francuska (200 evra), Holandija (192 evra) i Njemačka (185 evra).
Za Hrvatsku su naveli da je povoljna, kao i Grčka i Španija, s time da su naglasili da se u Hrvatskoj može jesti i piti za vrlo malo novca.
Čak su i proizvodi za zdravlje i ličnu higijenu bili povoljni. U Loparu, Omišu i Bolu na Braču ispitivači su nailazili na povoljne cijene, dok su u Baški na Krku, kao i u Umagu bile prosječne.
Ipak, poredeći najjeftinije i najskuplje destinacije po pojedinim proizvodima, najjeftinije pivo Nijemci su našli upravo u Baški.
U ovom turističkom mjestu na ostrvu Krku, pivo su kupili za 1,07 evra, za šta su na francuskoj rivijeri platili nevjerovatnih 6,06 evra, ili šest puta više.
- Šveđanin
#1622 Re: hrvatska-more
Samo prenosim naslovnu iz jednih novina. 
-
NNNN
#1623 Re: hrvatska-more
vidi se da novčanik nije kod tebe nego ti kod žene.lamudan wrote:Evo sad dosao s plaze u puli voda je bila tako topla da mi je zao bilo u stan,sezona nije bas kao prethodnih godina,mrvu je manje raje,ali taman ima mjesta idealno,sto se skupoce tice glupo bi bilo nesto nosit iz bosne jer ovdje ima cak i jeftinijih stvari vise manje sve je tu slicno,luxuz je poskup kao i uvijek kao i svuda,ali ne moras luxuzijat svaki dan,neko ne mora nikad,sve u svemu kolko ste navikali da je lose meni je ova sezona nema dalje,pozdrav
cijene su 50-300% skuplje, barem ovdje na moru.
- Alfons Kauders
#1624 Re: hrvatska-more
sta je 300% skuplje?NNNN wrote:vidi se da novčanik nije kod tebe nego ti kod žene.lamudan wrote:Evo sad dosao s plaze u puli voda je bila tako topla da mi je zao bilo u stan,sezona nije bas kao prethodnih godina,mrvu je manje raje,ali taman ima mjesta idealno,sto se skupoce tice glupo bi bilo nesto nosit iz bosne jer ovdje ima cak i jeftinijih stvari vise manje sve je tu slicno,luxuz je poskup kao i uvijek kao i svuda,ali ne moras luxuzijat svaki dan,neko ne mora nikad,sve u svemu kolko ste navikali da je lose meni je ova sezona nema dalje,pozdrav
![]()
-
NNNN
#1625 Re: hrvatska-more
voće npr. kila breskvi 20-25 kuna, grožđe 30....Alfons Kauders wrote:sta je 300% skuplje?NNNN wrote:vidi se da novčanik nije kod tebe nego ti kod žene.lamudan wrote:Evo sad dosao s plaze u puli voda je bila tako topla da mi je zao bilo u stan,sezona nije bas kao prethodnih godina,mrvu je manje raje,ali taman ima mjesta idealno,sto se skupoce tice glupo bi bilo nesto nosit iz bosne jer ovdje ima cak i jeftinijih stvari vise manje sve je tu slicno,luxuz je poskup kao i uvijek kao i svuda,ali ne moras luxuzijat svaki dan,neko ne mora nikad,sve u svemu kolko ste navikali da je lose meni je ova sezona nema dalje,pozdrav
![]()