problemnatravunu wrote:Pa jebote, ima li koji pravnik da moze oboriti tu njihovu nebulozu o 40 % na racun "pasivnog grijanja" ???mali_milojica wrote:Do sada su radili samo to da te iskljuce sa sistema grijanja,ali racun opet ostaje u visini od 40% jer kao grijes se pasivno. Prolaze cijevi kroz stanjazzer wrote:fkt sta bude sa ovim duznicima za komunalne usluge, za grijanje konkretno?
Postoji li nacin da se naplate ta njihova dugovanja, plijene im stvari iz stana? Znate li
vi ikoga kome su plijenili nesto vrijedno sto posjeduje?
Ili u nedogled ide sva ta procedura, on nece da plati a oni ga ne mogu natjerati.komsije oko tebe te griju
i slicne nebuloze
Stvarno nisam cuo da je doslo do pljenidbi i ostalih nepopularnih metoda.![]()
To je samo jedna od izmisljotina u stilu "kadija te tuzi kadija ti sudi", jer samo okrenimo situaciju naopako, taj koji je "ukinuo"" toplane, grije nekim drugim nacinom, mozda i bolje nego prije na toplane, i sta ćemo sa grijanjem okolnih stanova koji su na toplanama, pasivno ,od njega.
Nebuloza par ekselans, mafijaska pljacka, reketarenje, ne znam kako jos to nazvati....
Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- mayab
#1601 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- _Reds_
#1602 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Do kad vama uopce griju ovi debili.
Juce je prvi dan da su grijali kako treba, i danas se ponadao, kad sipak danas opet slabije.
I jos u 10 iskljuce grijanje, do 11 vec hladni radijatori.
Juce je prvi dan da su grijali kako treba, i danas se ponadao, kad sipak danas opet slabije.
I jos u 10 iskljuce grijanje, do 11 vec hladni radijatori.
- tututuuuu
#1603 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
i nema nikakvo uporiste, to je neka njihova otfrlje ocjena ja bih rekao. po toj logici ti se grijes na struju, pa bi stanari oko tebe na centralnom tebi isto bili duzni 40% jer se, boze moj, i oni pasivno griju na tvoj trosak. Al kita, oni bi samo tebi da racunaju tih 40%. mafija na sve strane._Reds_ wrote:Ok ako je uporiste to da mene grijesu susjedni stanovi, isto logikom gdje je uporiste da oni ne griju??Haris.ba wrote:Imaš na prošlim stanicama objašnjeno. Plaćaćeš 40%. Nema veze što si na zadnjem spratu, i što cijevi ne prolaze kroz tvoj stan.
U 8 navece meni temperatura 20 ?? Znaci oni ne ispunjavaju svoju.
Moja logika nikako ne moze da shvati to njihovom uporiste za tih 40 posto.
- pepeljara
#1604 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
U tom je caka, uzeli su model naplate pausala iz njemacke gdje ljudi dodju i procjene koliko pausala moras placat ovisno o izolaciji, poziciji jesil sjever il jug, i sl...
i onda odluce da imas toliki i toliki pausal.
Kod nas bubnuli 40% i ovce sisanje idemo
i onda odluce da imas toliki i toliki pausal.
Kod nas bubnuli 40% i ovce sisanje idemo
- studiorum_tuzlaensis
#1605 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Gospodine, pojeo si ove maloumnike, svaka ti čast.neki wrote:.
Čuj cijevi su njegove u stanu... još se hvali porijeklom Bašeskijin ljetopis...
Pa nek ti komšija uzme pravo na vodovodne cijevi ili električni kabel ispod, pa traži neku naknadu što ih koristiš. Niđe veze da ti pravo kažem.
-
VjecitiStudent
#1606 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Kolika bi trebala biti temperatura?_Reds_ wrote:Ok ako je uporiste to da mene grijesu susjedni stanovi, isto logikom gdje je uporiste da oni ne griju??Haris.ba wrote:Imaš na prošlim stanicama objašnjeno. Plaćaćeš 40%. Nema veze što si na zadnjem spratu, i što cijevi ne prolaze kroz tvoj stan.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1607 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Kod mene je mati jedne godine ulozila zalbu da su slabo grijali,ne znam do cega je bilo. Uz zalbu donijela je na uvid i izlazak njihovog covjeka koji je radio mjerenje temperature u stanu,gdje je ustanovljeno da je grijanje bilo ispod zakonskog nivoa. Izmjerena temperatura je u prosjeku bila oko 18 stepeni. Umanjeni su joj racuni za 3 mjeseca dok se problem nije rijesio.VjecitiStudent wrote:Kolika bi trebala biti temperatura?_Reds_ wrote:Ok ako je uporiste to da mene grijesu susjedni stanovi, isto logikom gdje je uporiste da oni ne griju??Haris.ba wrote:Imaš na prošlim stanicama objašnjeno. Plaćaćeš 40%. Nema veze što si na zadnjem spratu, i što cijevi ne prolaze kroz tvoj stan.
- Hemera
#1608 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nije to ništa,u mojoj zgradi tehnički problem gdje ne griju zadnje spratove još od vremena Olimpijade,nisu nikad riješili taj problem,ali su počeli da iza rata terorišu sa računima.
Mnogo zgrada u SA ima taj problem,vjerovao ili ne.
- _Reds_
#1609 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pa trebala bi 22 bar.VjecitiStudent wrote:Kolika bi trebala biti temperatura?_Reds_ wrote:Ok ako je uporiste to da mene grijesu susjedni stanovi, isto logikom gdje je uporiste da oni ne griju??Haris.ba wrote:Imaš na prošlim stanicama objašnjeno. Plaćaćeš 40%. Nema veze što si na zadnjem spratu, i što cijevi ne prolaze kroz tvoj stan.
-
VjecitiStudent
#1610 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Piše u ugovoru, zakonu, ...?_Reds_ wrote:Pa trebala bi 22 bar.VjecitiStudent wrote:Kolika bi trebala biti temperatura?_Reds_ wrote:
Ok ako je uporiste to da mene grijesu susjedni stanovi, isto logikom gdje je uporiste da oni ne griju??
- nosara
#1611 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Prestanite kukat, evo imamo drzavu, jebale vas pare i celzijusi... Ja bi' se smrz'o za ovu drzavu, bakira i sda...

- Cholina_Lokica
#1612 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Treba izvuci ozraku na krov, sprat iznad. Imali isti problem poslije rata, ako temperatura u stanu se popenjwe na 17 stepeni dernek bio. Vracali im racune kao neosnovane,oni tvrdili da nije do njih, na kraju dosli, ozraku nam maknuli ispred vrata, digli je visocije i gle cuda, grijanje proradiloHemera wrote:Nije to ništa,u mojoj zgradi tehnički problem gdje ne griju zadnje spratove još od vremena Olimpijade,nisu nikad riješili taj problem,ali su počeli da iza rata terorišu sa računima.
-
VjecitiStudent
#1613 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ko što bi se i oni smrznuli za nas.nosara wrote:Prestanite kukat, evo imamo drzavu, jebale vas pare i celzijusi... Ja bi' se smrz'o za ovu drzavu, bakira i sda...![]()
- nosara
#1614 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
RUSKI Gazprom prekinuo je dostavu plina Ukrajini, kazao je direktor ove ruske državne tvrtke Alexei Miller dodajući kako je posljednja pošiljka isporučena danas u 10 sati.
"Daljnih isporuka neće biti jer Ukrajina nije platila unaprijed", dodao je.
Gazprom je objavio da to stvara "veliku opasnost" od poremećaja isporuke ruskog plina Europi.

"Daljnih isporuka neće biti jer Ukrajina nije platila unaprijed", dodao je.
Gazprom je objavio da to stvara "veliku opasnost" od poremećaja isporuke ruskog plina Europi.

- mayab
#1615 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nemojte se pitati sta ce drzava uciniti za vas ,nego se pitajte sta ste vi ucinili za drzavunosara wrote:Prestanite kukat, evo imamo drzavu, jebale vas pare i celzijusi... Ja bi' se smrz'o za ovu drzavu, bakira i sda...![]()
- Haris.ba
#1616 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
http://nap.ba/new/vijest.php?id=18958
MORA PLATITI 1.700 KM
Započeo štrajk glađu: 83-godišnji Besim ne koristi grijanje, ali mora plaćati fiksni trošak!
P.S.
Besime, uz tebe smo.
MORA PLATITI 1.700 KM
Započeo štrajk glađu: 83-godišnji Besim ne koristi grijanje, ali mora plaćati fiksni trošak!
P.S.
Besime, uz tebe smo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1617 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
to je cijena života u stanovima
prodaš stan
kupiš kuću
i nemaš tih problema
prodaš stan
kupiš kuću
i nemaš tih problema
- Thorgerson
#1618 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ne fkt, stanovanje u gradu ima svoju cijenu.
Tako da ja ne kontam nase ljude, i ne kontam ove koji bi se 'ocvikali' od toplana.
Halo ba, toplane su napravljene da bas tako funkcionisu kao zajednicko postrojenje od kojeg ce svi gradjani imati koristi. Nije poenta iskljuciti se sa toplana. Jer sta evo teoretski da se svi iskljucimo? Sta onda? Precemo na struju jel? Ok. Predjemo na struju. Struja poskupi. Pola ih nece onda na struju. Sta onda? Pola zgrada nema plin? Sta ce ljudi po neboderima? Lozit jel?
Zivio sam u ulazima gdje ljudi se ubise zaleci na racune, a njih dvoje u stanu od 100m2. Ma idi se u qrac.
Ako nemas para za grijanje, brate prodaj stan i kupi manji.
Poenta je u tome da se vrsi pritisak na toplane, na opstinu, na upravitelje da se ugrade kalorimetri, da se uvede malo reda, da se rijesi problem sa neplatisama. Jer sad smo dobili povecanje cijena - ko? Pa mi koji placamo. Oni sto ne placaju njima je svejedno. Njima se cijena nije povecala.
Tako da ja ne kontam nase ljude, i ne kontam ove koji bi se 'ocvikali' od toplana.
Halo ba, toplane su napravljene da bas tako funkcionisu kao zajednicko postrojenje od kojeg ce svi gradjani imati koristi. Nije poenta iskljuciti se sa toplana. Jer sta evo teoretski da se svi iskljucimo? Sta onda? Precemo na struju jel? Ok. Predjemo na struju. Struja poskupi. Pola ih nece onda na struju. Sta onda? Pola zgrada nema plin? Sta ce ljudi po neboderima? Lozit jel?
Zivio sam u ulazima gdje ljudi se ubise zaleci na racune, a njih dvoje u stanu od 100m2. Ma idi se u qrac.
Ako nemas para za grijanje, brate prodaj stan i kupi manji.
Poenta je u tome da se vrsi pritisak na toplane, na opstinu, na upravitelje da se ugrade kalorimetri, da se uvede malo reda, da se rijesi problem sa neplatisama. Jer sad smo dobili povecanje cijena - ko? Pa mi koji placamo. Oni sto ne placaju njima je svejedno. Njima se cijena nije povecala.
-
FrozenCastle
#1619 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Da li i kod vas, čim temperatura vanjska se približi nuli i u minus, u kući hladno? Cijevi mlake isto kao i kad je 12+ napolju i kad je -2.
- salik79
#1620 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Iskreno, sada suFrozenCastle wrote:Da li i kod vas, čim temperatura vanjska se približi nuli i u minus, u kući hladno? Cijevi mlake isto kao i kad je 12+ napolju i kad je -2.
- Capajebo
#1621 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nesto nije uredu, trebao bi obavijestiti kotlovnicu na koju se grijes i upravitelja.FrozenCastle wrote:Da li i kod vas, čim temperatura vanjska se približi nuli i u minus, u kući hladno? Cijevi mlake isto kao i kad je 12+ napolju i kad je -2.
- GAU8
#1622 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Naravno da mora platiti za fiksno grijanje.Haris.ba wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=18958
MORA PLATITI 1.700 KM
P.S.
Besime, uz tebe smo.
Svi bi neki dzabaluk...
Pitao bi ga ja da zivi u kuci i da mu je mrsko platit drva bi li strajkovao da mu opstina plati drva
- muha_sa
#1623 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kakav je ovo lopovluk
kontrola brojila 116 maraka po stanu
nabijem im ga materi..kurac ce dobit a ne 116 maraka
- pepeljara
#1624 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ahahahahahah kontrola brojila hahahahahahahahahahahahhahaha
- salik79
#1625 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Kakvo brojilo?!muha_sa wrote:kakav je ovo lopovlukkontrola brojila 116 maraka po stanu
![]()