Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#1601 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dječak sa šibicama »

Znaci, kod okretaljke u Nedzaricima prema Zori, pa lijevo na petlju, i onda pored ovog Slatkog coseta dalje prema stupskoj crkvi.

Definitivno ovaj cosak mora dobiti ime, otvoriti konkurs za imenovanje tog puta. Coskasti kruzni tok :bih:
mahalas505

#1602 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mahalas505 »

Image

Bubica, Zolj i prateći bend ponovo nasmijavaju sarajevski puk
Nek se gradi, to sto malo moras virnuti iza ograde u nadi da te nesto ne spuca iza iste ce da bude rjeseno na slijedecim izborima ili nekad u doglednoj buducnosti

A i ono za ukljucnu traku, sta ima veze. tih 20-30 metara trake ne bi znacilo puno, svako bi se ta traka koristila da se pretekne sa desne strane. Mislim da su se inzinjeri i planeri rukovodili tome, misleci na nasu sigurnost.
saja_dj

#1603 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by saja_dj »

mahalas505 wrote:
Image

Bubica, Zolj i prateći bend ponovo nasmijavaju sarajevski puk
Nek se gradi, to sto malo moras virnuti iza ograde u nadi da te nesto ne spuca iza iste ce da bude rjeseno na slijedecim izborima ili nekad u doglednoj buducnosti

A i ono za ukljucnu traku, sta ima veze. tih 20-30 metara trake ne bi znacilo puno, svako bi se ta traka koristila da se pretekne sa desne strane. Mislim da su se inzinjeri i planeri rukovodili tome, misleci na nasu sigurnost.
dobarrr :lol:
stafi

#1604 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by stafi »

ciza_bliza wrote:Posjedujete li vi momci nešto od nekretnina? Zašto bi dao kvadrat svog posjeda?!
niko ništa ne daje, niti treba. Sve se to fino naplati, kao što i treba.

Jesam za oduzimanje, ali i pošteno plaćanje. Ako čovjeku oduzmeš dvorište, onda mu isplati i kuću.
bach

#1605 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bach »

Dobar komentar na forumu
"e ovako, prelazim preko petlje skoro svaki dan iz svih smjerova, cak i pjeske ispod nje. Sve u redu za ljude koji idu iz smijera ilidze prema gradu pa hoce da se ukljuce na petlju, kao i silazenje sa petlje prema gradu ili iz smijera aerodroma. Ali je nevjerovatno glupo odradeno za smijer od grada prema ilidzi kada morate da se iskljucite prema doglodima, ahatovicima, dobrosevicima. Morate proci iza pijace Heco kako bi otisli na stari put prema tim naseljima. katastrofalno tijesno je odradeno ukljucivanje na petlju od smijera grada prema ilidzi ako hocete da idete prema aerodromu. Za vatrogasnu brigadu nisu ostavili direktno ukljucivanje za smijer brijesca i rajlovca nego kada moraju tamo na intervenciju moraju prvo se ukljuciti na petlju prema aerodromu, pa sici kod zgrade tibre pacifik, pa onda opet ukljucivanje na petlju i onda tek pravac prema rajlovcu........ to je katastrofalno. Kada ovako gledate sve to super izgleda, ali kad pocnete da koristite onda shvatite kakvi su propusti."
I mislim da kroz podvožnjak iza Heco pijace ne mogu veliki kamioni i autobusi...Znači, Stanić, Stup, Bojnik, Dobroševići - odsječeni od grada,,,
mayab

#1606 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Imaju ove dvije mogucnosti, samo zavisi hoce li ova prva ostati sada za upotrebu, mislim da je to bilo samo privremeno
Image
StupskaBitanga

#1607 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

bach wrote:Dobar komentar na forumu
"e ovako, prelazim preko petlje skoro svaki dan iz svih smjerova, cak i pjeske ispod nje. Sve u redu za ljude koji idu iz smijera ilidze prema gradu pa hoce da se ukljuce na petlju, kao i silazenje sa petlje prema gradu ili iz smijera aerodroma. Ali je nevjerovatno glupo odradeno za smijer od grada prema ilidzi kada morate da se iskljucite prema doglodima, ahatovicima, dobrosevicima. Morate proci iza pijace Heco kako bi otisli na stari put prema tim naseljima. katastrofalno tijesno je odradeno ukljucivanje na petlju od smijera grada prema ilidzi ako hocete da idete prema aerodromu. Za vatrogasnu brigadu nisu ostavili direktno ukljucivanje za smijer brijesca i rajlovca nego kada moraju tamo na intervenciju moraju prvo se ukljuciti na petlju prema aerodromu, pa sici kod zgrade tibre pacifik, pa onda opet ukljucivanje na petlju i onda tek pravac prema rajlovcu........ to je katastrofalno. Kada ovako gledate sve to super izgleda, ali kad pocnete da koristite onda shvatite kakvi su propusti."
I mislim da kroz podvožnjak iza Heco pijace ne mogu veliki kamioni i autobusi...Znači, Stanić, Stup, Bojnik, Dobroševići - odsječeni od grada,,,
autobusi uredno saobraćaju kroz taj podvožnjak
Thorgerson

#1608 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

ciza_bliza wrote:Posjedujete li vi momci nešto od nekretnina? Zašto bi dao kvadrat svog posjeda?!
Cuj dao? Misli PROdao. Niko ne trazi da poklanja jbt. :-) Nego bosnjo zadrti skonto, hjoj sad cu zajebat drzavu i klepit cifru.

Da imam nekretninu nasred jedne od najprometniji petlji u drzavi, molio bih ih da je kupe. A kod nas obrnuto.

Jos im ljudi nude lovu, ovi nece, hoce jos. Pa kakav je zivot jebote zivis 2m od petlje. :-) Pa to ne bih najgorem neprijatelju pozelio.
Ne znam samo sta se mota po tim glavama tvrdoglavim.

Shvata li ovaj krkan da zbog njegove skalamerije ondje sad nema trotoara, pa i njegova djeca tuda prolaze pobogu. :-)

Jebote 5-10m2, prodaj nece svijet propast. :skoljka:
Hajvan

#1609 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

Image

Majko draga, koji imbecilizam i linija manjeg otpora..
Gdje je građevinska inspekcija da ga priupita za ovaj privremeni objekat..ili da mu naloži da ga mora ukloniti jer je istekla (privremena) dozvola ako je uopšte ima…
Država za Baliju!
VjecitiStudent

#1610 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by VjecitiStudent »

Hajvan wrote: Majko draga, koji imbecilizam i linija manjeg otpora..
Gdje je građevinska inspekcija da ga priupita za ovaj privremeni objekat..ili da mu naloži da ga mora ukloniti jer je istekla (privremena) dozvola ako je uopšte ima…
Država za Baliju!
Ne vrijedi, dobio je on garant sve dozvole i štambilje.
Legalizirao je Memić i gore.
Hajvan

#1611 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

ko nam je kriv.
dovoljno bi bilo 20 poziva s lokacije policiji pješaka koji ne mog neometano i bez rizika po život proći izgbljenim trotoarom.
Sveli smo se na forumsko laprdanje- pocevsi od mene, licno. :) JBG.
Thorgerson

#1612 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

Hajvan wrote:ko nam je kriv.
dovoljno bi bilo 20 poziva s lokacije policiji pješaka koji ne mog neometano i bez rizika po život proći izgbljenim trotoarom.
Sveli smo se na forumsko laprdanje- pocevsi od mene, licno. :) JBG.
I sta policija tu moze? Ti shvatas da su oni otvorili - legalizovali ovu Stupsku petlju. Dakle, sve sto je na njoj je zavrsena prica. Petlja je javno otvorena u oktobru prosle godine iako nije bila ZAVRSENA!!! Oni su nju otvorili. Nema tu nista policija. Nemas trotoar i kraj price.

Treba samo pitati koji je konj dao uopste dozvolu da se ovo pusti u promet. Kad vi hocete nesto da uradite, tipa pravis kucu, otvaras firmu, traze ti dlaku u jajetu.

Uopste nije postignuta ona cirkulacija saobracaja koja bi trebala biti. Jos placena masnih 23 miliona.

Pa jel cirkulacija sad kad ja idem na rampu Grad - Aerodrom i moram stati gore ko debil jer nema sanse da se ukljucis bez barem usporavanja, u vecini slucajeva moras stati, preglednost je nikakva. A gore vec se vozi naveliko 60+ i naravno vecina vozi desnom trakom jer dole dalje prema Esmeraldi se suzava put u jednu traku. I ovo je po meni veoma bitna rampa jbt pa vodi prema aerodromu. :-)

Takodjer velika je greska sto gore na mostu nisu fizicki ogranicili iskljucne i ukljucne trake na novom mostu. Ono sto su napravili i ocrtali ostrvo apsolutno nista ne znaci nasim vozacima. Vec sam vidio da raja pretice tim putem ili ne uspiju se odmah ukljucit pa pice dole pravo dok se ne ukljuce. :-)
Ned071

#1613 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Ned071 »

dječak sa šibicama wrote:Znaci, kod okretaljke u Nedzaricima prema Zori, pa lijevo na petlju, i onda pored ovog Slatkog coseta dalje prema stupskoj crkvi.

Definitivno ovaj cosak mora dobiti ime, otvoriti konkurs za imenovanje tog puta. Coskasti kruzni tok :bih:
skrenes kod hece, pa novom cestom iza pijace, pored bivseg standarda ravno prema crkvi, odnosno, prema zgradi u bacicima. ili dolje skroz kod telemacha pa natrag...
calculator

#1614 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by calculator »

VjecitiStudent wrote:
Država za Baliju!

A zašto proces i postupak legalizacije ne bi mogao biti provjeren u njegovoj ispravnosti?

I zar država i državni interes nema prioritet nad privatnim vlasništvom?
Thorgerson

#1615 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

calculator wrote:
VjecitiStudent wrote:
Država za Baliju!

A zašto proces i postupak legalizacije ne bi mogao biti provjeren u njegovoj ispravnosti?

I zar država i državni interes nema prioritet nad privatnim vlasništvom?
To treba pitati memica, i ko mu je ovaj pajdo sa ovom šupom nasred petlje.
Hajvan

#1616 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

Koji je to odron od čovjeka.
Imao sam, nažalost, priliku da upoznam dotičnog.
Blago rečeno- to je jedinstven primjerak sirovog, neotesanog primitivca.
StupskaBitanga

#1617 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Takvi poput njega istog i biraju
Hajvan

#1618 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

StupskaBitanga wrote:Takvi poput njega istog i biraju
4-5 iljada osvoenih glasova u općštini od cca 80-100 iljada stanovnika i nije neki reprezentativan uzorak.
StupskaBitanga

#1619 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Nije ali sve dok bude sistem ma pusti, nije moja briga, nema ko, šuti, trpi, neka i jeste nam ovako
Isti taj Memić se ponaša kao da je apsolutni vladar ali eto ima tema o njemu
Hajvan

#1620 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

slažem se.

no, jbg- što da ti kažem na tu konstataciu a glede stračare… fino kreneš pješke tim tortoarom, te kad stigneš do čoška na kojem se isti gubi pozoveš policiju i kažeš da ne možeš proci dalje…ponovis to cca 20x.. i ja cu maksuz za tobom, a nagovrit cu jos ponekog ako to i ti ucinis (s dokazima i prvo ti)…

sveli smo se na palamuđenje po forumima i/ili kafama… svi i sve znamo, prepametni smo (svi do jednog, ukljucujuci i mene, te rođenu mi i nerođenu djecu)

smeta ti, živiš u blizini--- tuži, prijavljuj, dosađuj…

ali.. naravno da neces..đeš' to, đeš' se zamjerat', đeš' se "provaljivat"??

:run:
Raigor Stonehoof

#1621 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Raigor Stonehoof »

Hajvan wrote:
Image

Majko draga, koji imbecilizam i linija manjeg otpora..
Država za Baliju!
ima ISTA ovakva situacija na čengić vili, kod one crvene dvospratne zgrade sa poslovnim prostorima. uslikam kad budem prolazio.
StupskaBitanga

#1622 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Hajvan wrote:slažem se.

no, jbg- što da ti kažem na tu konstataciu a glede stračare… fino kreneš pješke tim tortoarom, te kad stigneš do čoška na kojem se isti gubi pozoveš policiju i kažeš da ne možeš proci dalje…ponovis to cca 20x.. i ja cu maksuz za tobom, a nagovrit cu jos ponekog ako to i ti ucinis (s dokazima i prvo ti)…

sveli smo se na palamuđenje po forumima i/ili kafama… svi i sve znamo, prepametni smo (svi do jednog, ukljucujuci i mene, te rođenu mi i nerođenu djecu)

smeta ti, živiš u blizini--- tuži, prijavljuj, dosađuj…

ali.. naravno da neces..đeš' to, đeš' se zamjerat', đeš' se "provaljivat"??

:run:
pa evo lično sam neki dan prisustvovao situaciji kada sam niže gore ove slike kod pothodnika vidio crvenu škodu fabiu sa natpisom kantonalna inspekcija
Vidim nekog čovjeka kupuje voće i fino mu priđem i pitam da li je on inspektor i on se prepao i govorim ja njemu pa umjesto da radite svoj posao vi još kupujete kod onih što ih trebate kazniti i odem
Nemaš načina
Kome?
Policija je redovna mušterija kod ovih divljih trgovaca
Ista ta policija bi ti rekla ma šta me briga za trotoar i što ti ne možeš proći, snađi se
Hajvan

#1623 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

to je vec demagogija, te stog pocinjem sumnati u vaše "dobre" namjere.
prijatno i uživajte.

… a vidiš, ja sam bio prisutan kada su nelegalne prodavce policajci popisivali (izdavali im kazne)…
Thorgerson

#1624 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

Hajvan wrote:Koji je to odron od čovjeka.
Imao sam, nažalost, priliku da upoznam dotičnog.
Blago rečeno- to je jedinstven primjerak sirovog, neotesanog primitivca.
Potpis.

Meni i dan danas nije jasno kako se onakva spodoba moze progurat da bude nacelnik jedne opstine.

Al onda pogledas broj glasova koje je dobio i sve ti bude jasno. Vecina koja je glasala za doticnog su iste takve sirovine. Nazalost.

:roll: :shock:
StupskaBitanga

#1625 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Hajvan wrote:to je vec demagogija, te stog pocinjem sumnati u vaše "dobre" namjere.
prijatno i uživajte.

… a vidiš, ja sam bio prisutan kada su nelegalne prodavce policajci popisivali (izdavali im kazne)…
vidiš i sam kako im pišu kazne
Pusti sve je to u talu i nije demagogija nego realnost
Post Reply