štoš bezze trošit resurse nako....treba kopat autoput, probijat tunele po standardima EIB-a i EBRD-a....neka prvi ešalon krene s PoljinaOligarh wrote:Pravit cemo mi Goli, od blata i sljunka, drug. Jos sve nogama utabati da ih sto vise stane. Onaj Veliki Školj ne bi bio loš za tu namjenu.JoseMujica wrote:radikalni elementuBanksy wrote: I naravno, da, očekujemo da ''uzme pištolj u ruke i krene da hapsi'', ali nakon dobijenih izbora. .nije ovo 45-ta
A sto se tice DFa to ce biti samo jos jedna adresa mnogih prebjega, po svemu sudeci
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#1602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jos jednom, po Dejtonskom mirovnom sporazumu, ciji je ustav sastavni dio, Ustav BiH nije najmjerodavniji dokument u ovoj drzavi. Sta ti tu nije jasno meni nije jasno.
Pa drugima je bilo jasni osim tebi, nisam rekao da to dvoje nije spojivo nego da nema potreb naglasavati zelju da se spoji sa trenutnim stanjem. Tu se gubi ostrica te recenice.
Pa drugima je bilo jasni osim tebi, nisam rekao da to dvoje nije spojivo nego da nema potreb naglasavati zelju da se spoji sa trenutnim stanjem. Tu se gubi ostrica te recenice.
- EverlasTT
#1603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar vidis neku drugu varijantu??palermo wrote:odmah nek se ugase, ako će to bitiEverlasTT wrote:DF je savrsen primjer stranke koja nece biti pobjednicka ali hoce biti bitna jer ce biti tas na vagi u sklapanju koalicija. Sasvim je izvijesno da ce DF biti stranka koja ce za dvije godine odluciti hoce li SDA biti vladajuca ili SDP-SBB blok. Dakle, valja mu sa zelenim ili crveno-crnim. Sam nece moci nista. A skupljanje malih stranaka je samo avantura.
Znas sam da na drzavnom nivou nece moci nista bez SDS-a i SNSD-a. Valja mu sa njima.
A u federaciji ce morati barem sa jednom od ove tri SDA, SDP, SBB(?).
I sta ona?
-
piranadirana
#1604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Do 2014.godine trebamo napraviti barem još dvije političke stranke u Sarajevu!piranadirana wrote:EverlasTT wrote:Komsica ne zanimaju puno hercegovci i sumadinci jer zna da od njih sigurno nece dobiti glasove. On cilja na bosnjacko izborno tijelo koje mu je i do sada davalo povjerenje. Dakle, Dobit ce odredjen broj glasova tamo gdje vladaju SDA i SDP a sve ostalo ce ostati isto.
To je odlično, to nam i treba.Drago mi je zbog Komšićeve stranke što se pojavila na političkom nebu.
- JoseMujica
#1605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tačno ...mjerodavnije su one pobrojane konvencijemadner wrote:Jos jednom, po Dejtonskom mirovnom sporazumu, ciji je ustav sastavni dio, Ustav BiH nije najmjerodavniji dokument u ovoj drzavi. Sta ti tu nije jasno meni nije jasno.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#1606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neće, treba krenuti od VRHA prema DNU ali vidi se da to ne kontate.MMM1977 wrote: Međutim, koncepcija izbora od dna prema vrhu će iznjedriti najbolje kadrove.
- Co0l
#1607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ako je tako onda BiH nije po Ustavu protektorat nego po necemu drugom.A ti si napisao da je to upravo po Ustavu.Kontas razliku?madner wrote:Jos jednom, po Dejtonskom mirovnom sporazumu, ciji je ustav sastavni dio, Ustav BiH nije najmjerodavniji dokument u ovoj drzavi. Sta ti tu nije jasno meni nije jasno.
To sto te nije niko pitao da objasnis nelogicnost u necemu sto si napisao ne znaci da to nije nelogicno.
No,tema nije tvoje nepoznavanje Ustava ili teorije o drzavi nego DF i zbog toga sam te zamolio da kazes nesto vise o statutu al izgleda nista ni od toga.
- madner
#1608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne to si ti napisao, ja sam napisao da smo protektorat, ti si me pitao po kojem clanu Ustava
Samo se poklopi.
Samo se poklopi.
-
palermo
#1609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno. Budu apsolutni pobjednici.EverlasTT wrote:
Zar vidis neku drugu varijantu??
Znas sam da na drzavnom nivou nece moci nista bez SDS-a i SNSD-a. Valja mu sa njima.
A u federaciji ce morati barem sa jednom od ove tri SDA, SDP, SBB(?).
I sta ona?
Ti ćeš sada meni reći, nije realno, i bit ćeš u pravu. Al nema nama izlaska iz ovog začaranog kruga bez probijanja granica realnog (odnosno onog što nam u ovom trenutku izgleda jedino moguće)
- Co0l
#1610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:Ne to si ti napisao, ja sam napisao da smo protektorat, ti si me pitao po kojem clanu Ustava![]()
Samo se poklopi.
madner wrote:
Po ovom ustavu je protektorat no dobro.
- madner
#1611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato sto je htio hapsit Fahru!biske wrote:madnere,
što ti gotiviš munju. jel zbog standardne tvoje "nek crknu dušmani" ili zato što je svojevremeni plan RAM provalio?
- madner
#1612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, da li smo onda republika ili protektorat?Co0l wrote:madner wrote:Ne to si ti napisao, ja sam napisao da smo protektorat, ti si me pitao po kojem clanu Ustava![]()
Samo se poklopi.madner wrote:
-
palermo
#1613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ubiste vas dvojica sa ovom pričom 
- Co0l
#1614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma simpatican si ti meni,nije da nisi,Tita mimadner wrote:Dobro, da li smo onda republika ili protektorat?Co0l wrote:madner wrote:Ne to si ti napisao, ja sam napisao da smo protektorat, ti si me pitao po kojem clanu Ustava![]()
Samo se poklopi.madner wrote:
- madner
#1615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izbjegavas odgovor, sta smo?
- JoseMujica
#1616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ubiste i temu i sve živo....de na pp mjerite čij je veći
- DuckZz
#1617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čitam na Avazu da je DF podržala pored drugih stranaka povecanje plate ?
Odluka je donesena po dogovoru s budžetskim korisnicima tako što će oni povući tužbe protiv Vlade koju tuže jer krši kolektivne ugovore, a Vlada će zauzvrat povećati osnovice. Mislim da je ovo jedan sramotan čin, uprkos obećanju premijera Vlade Suada Zeljkovića da se neće povećati plaće, ipak, se to dogodilo – kazao je Kojović dodajući da su ovu sramotnu odluku podržale SDA, SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.
Odluka je donesena po dogovoru s budžetskim korisnicima tako što će oni povući tužbe protiv Vlade koju tuže jer krši kolektivne ugovore, a Vlada će zauzvrat povećati osnovice. Mislim da je ovo jedan sramotan čin, uprkos obećanju premijera Vlade Suada Zeljkovića da se neće povećati plaće, ipak, se to dogodilo – kazao je Kojović dodajući da su ovu sramotnu odluku podržale SDA, SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.
- shiljak
#1618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pametnom dostaDuckZz wrote:Čitam na Avazu da je DF podržala pored drugih stranaka povecanje plate ?
- Co0l
#1619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam ja taj koji izbjegava bilo sta,nekoliko puta sam vec napisao sta smo,necu deset puta ponavljati samo da bi tebi udovoljio.Sapienti sat.madner wrote:Izbjegavas odgovor, sta smo?
- Mister Yes
#1620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam siguran. Pa ova vlast koju sada imamo izabrana je glasovima sa tog dna. Običan narod jako slabo bira i to je u BiH dokazano. Ljudi gotive DF zbog Željka a on se sada kao sklanja u stranu. Ako je to nedostatak samopouzdanja ne valja nikako.MMM1977 wrote:Međutim, koncepcija izbora od dna prema vrhu će iznjedriti najbolje kadrove.
-
Maksimus
#1621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja zaista ne vidim čemu tolika euforija oko ove stranke. Kao i obično, narod je naivan, niko ne zna šta piše u statutu stranke, niko ne zna šta su ciljevi stranke, još ništa nije obećano, ali već znaju da će glasati za njih. Tipično za nas ovce bosanske. Kao što naivni nacionalisti slijepo glasaju za jedne, druge i treće, tako će i ostali slijepo da glasaju za DF, bez ikakvog razmišljanja i osnova. Kao što su glasali za SDP, pa im je sada neko drugi kriv.
Ako je jedini razlog zbog kojeg se se treba glasati za njih zato što su novi, pa izvin'te molim vas, nešto ne vidjeh juče ta nova lica. Pa i sam Željko, u vrhu vlasti je već dugi niz godina a sad se servira priča kako je on novi. A realno, šta je on uradio? Vidim da se najčešće pominje njegova prijetnja Koštunici, pa ako je najveći rezultat jednog političara to što je rekao nešto nekom drugom, onda smo stvarno jadni.
Inače, cijela priča oko DF-a je totalno besmislena i puna nelogičnosti. Najčešći "zahtjev" glasača jeste da Željko ne prima preletače iz drugih partija, a on sam je jedan od njih. Zatim, mnogi veličaju to što Željko drži Titovu sliku u kancelariji i uopšte veličaju komunizam, a on im napravi DEMOKRATSKU frontu. Mislim, komunizam i demokratija
Da se zove Socijalistička fronta, pa i da progutam, a ovako mi se čine potpuno izgubljeni u političkoj orijentaciji.
Što se tiče saradnika, ja zaista ne poznajem nikoga od prozivanih (jer sam iz RS), ali vidim da se hvalite da će Cenićka da pristupi toj partiji. Uz svo dužno poštovanje, po čemu je Cenićka toliko bitna da bi se pričalo o njoj? Izgleda da je jedini njen kvalitet to što pljuje po Dodiku (ovim ne branim Dodika, i ja pljujem po njemu
) i kao takva je super. Šta je to ona uradila? Koja su njena ekonomska dostignuća, osim par kolumna na nekim portalima? Ona je jedino poznata po kratkom mandatu Ministra finansija u Vladi Pere Bukejlovića koja je bila jedna od najsmješnijih vlada na ovim prostorima. Ona se zna pohvaliti da je iza nje ostao plus u budžetu, što jeste istina, ali je istina i da je u to vrijeme plata profesoru u školi bila 580KM da bi dolaskom sljedeće vlade porasla na 1100KM (da bi se nedavno spustila na 990
). Dobro, o ovome se može diskutovati, ali to nije tema.
I ono najvažnije, što je i sam Željko naglasio, DF od Srba i Hrvata nikada neće dobiti glasove. To se i sam mogu uvjeriti, od svih svojih poznanika iz RS (a imam ih na hiljade, različitih profila i zanimanja) samo jedan kolega sa kojim sam sturidao glasa za Željka (nekadašnji SDP-ovac, sada DF-ovac). Tako da, šta god uradi na izborima, opet mora praviti vlast sa SNSD-om, SDS-om, HDZima i priča se (opet) vraća na početak. I to zna i Željko, i to je rekao i kod Mate (doduše malo uvijeno ali je rekao). To je u stvari i prokletstvo ovog naroda, stanje u RS je očajno (doduše ništa očajnije nije u FBiH) ali Srbi nikada neće dati glas nekome uz FBiH, makar ne imali hljeba da jedu. I to je zaista tako i to svako mora shvatiti.
Sve u svemu, ja mislim da je ovo jedna "nova" stranka sa istim ciljevima - otkinuti što veći dio kolača na izborima, i to što prije (zato dovode preletače, koji donose određeni broj glasača), a posle gledati da dobiju što više vlasti. A one koji ovih dana doživljavaju nirvanu zbog DF ne znam da li da ismijavam ili da ih žalim. Ono što mogu da upratim na FB (ja imam multieltničko društvo
oni isti koji su danas u transu zbog DF nedavno su bili u transu zbog SDP-a.
Ako je jedini razlog zbog kojeg se se treba glasati za njih zato što su novi, pa izvin'te molim vas, nešto ne vidjeh juče ta nova lica. Pa i sam Željko, u vrhu vlasti je već dugi niz godina a sad se servira priča kako je on novi. A realno, šta je on uradio? Vidim da se najčešće pominje njegova prijetnja Koštunici, pa ako je najveći rezultat jednog političara to što je rekao nešto nekom drugom, onda smo stvarno jadni.
Inače, cijela priča oko DF-a je totalno besmislena i puna nelogičnosti. Najčešći "zahtjev" glasača jeste da Željko ne prima preletače iz drugih partija, a on sam je jedan od njih. Zatim, mnogi veličaju to što Željko drži Titovu sliku u kancelariji i uopšte veličaju komunizam, a on im napravi DEMOKRATSKU frontu. Mislim, komunizam i demokratija
Što se tiče saradnika, ja zaista ne poznajem nikoga od prozivanih (jer sam iz RS), ali vidim da se hvalite da će Cenićka da pristupi toj partiji. Uz svo dužno poštovanje, po čemu je Cenićka toliko bitna da bi se pričalo o njoj? Izgleda da je jedini njen kvalitet to što pljuje po Dodiku (ovim ne branim Dodika, i ja pljujem po njemu
I ono najvažnije, što je i sam Željko naglasio, DF od Srba i Hrvata nikada neće dobiti glasove. To se i sam mogu uvjeriti, od svih svojih poznanika iz RS (a imam ih na hiljade, različitih profila i zanimanja) samo jedan kolega sa kojim sam sturidao glasa za Željka (nekadašnji SDP-ovac, sada DF-ovac). Tako da, šta god uradi na izborima, opet mora praviti vlast sa SNSD-om, SDS-om, HDZima i priča se (opet) vraća na početak. I to zna i Željko, i to je rekao i kod Mate (doduše malo uvijeno ali je rekao). To je u stvari i prokletstvo ovog naroda, stanje u RS je očajno (doduše ništa očajnije nije u FBiH) ali Srbi nikada neće dati glas nekome uz FBiH, makar ne imali hljeba da jedu. I to je zaista tako i to svako mora shvatiti.
Sve u svemu, ja mislim da je ovo jedna "nova" stranka sa istim ciljevima - otkinuti što veći dio kolača na izborima, i to što prije (zato dovode preletače, koji donose određeni broj glasača), a posle gledati da dobiju što više vlasti. A one koji ovih dana doživljavaju nirvanu zbog DF ne znam da li da ismijavam ili da ih žalim. Ono što mogu da upratim na FB (ja imam multieltničko društvo
- shiljak
#1622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
znači registrovao si se na forum samo da napišeš ogroman post, i pitaš se čemu tolika euforija?
To bi mogao ti da kažeš 
Ja to gledam na drugi način. Ako glasam za SNSD, onda će svi misliti da imam nešto protiv bošnjaka jer sam dodik govori protiv države..Kako ćeš ti koji si iz RS-a pričati sa nekim bošnjakom u rs-u, kad on pretpostavlja da si glasao za dodika..
Ako glasam za HDZ, zašto bi glasao, kad se on trudi samo da skupi glasove od hrvata?
Ako glasam za SDA, ista stvar kao i sa HDZ-om, šta dobijem, korupciju, i opet sama stranka govori da je za bošnjake..
Imamo naravno stranaka koje nisu nacionalno opredijeljene, ali nijedna stranka nema toliko glasova da bi nešto postigla puno.. zato što svi glasaju za hdz, sda, snsd..
E tu dolazi DF. Ako osvoje ogroman broj glasova, a sigurno hoće, za 4 godine će i ovi srbi i hrvati glasati za iste jer vide da ima koristi (ili možda za neku drugu, više srpsku, ali koja je za sve a ne samo za jedan narod).. U suštini kroz 4-8-16 godina se stvori takvo razmišljanje da više neće niko da glasa za sda, hdz itd, (kao što tebi nije bilo jasno pa si rekao u tekstu zašto bi neko glasao za druge) nego samo ove što su tipa DF (pa makar tad DF bila i najgora stranka). Kontaš?
I u DF-u ako bude dosta glasova iz RS-a, sigurno će opet biti izabrani srbi gdje tamo žive, samo što su iz stranke DF. Ne vidim problem.
Ja to gledam na drugi način. Ako glasam za SNSD, onda će svi misliti da imam nešto protiv bošnjaka jer sam dodik govori protiv države..Kako ćeš ti koji si iz RS-a pričati sa nekim bošnjakom u rs-u, kad on pretpostavlja da si glasao za dodika..
Ako glasam za HDZ, zašto bi glasao, kad se on trudi samo da skupi glasove od hrvata?
Ako glasam za SDA, ista stvar kao i sa HDZ-om, šta dobijem, korupciju, i opet sama stranka govori da je za bošnjake..
Imamo naravno stranaka koje nisu nacionalno opredijeljene, ali nijedna stranka nema toliko glasova da bi nešto postigla puno.. zato što svi glasaju za hdz, sda, snsd..
E tu dolazi DF. Ako osvoje ogroman broj glasova, a sigurno hoće, za 4 godine će i ovi srbi i hrvati glasati za iste jer vide da ima koristi (ili možda za neku drugu, više srpsku, ali koja je za sve a ne samo za jedan narod).. U suštini kroz 4-8-16 godina se stvori takvo razmišljanje da više neće niko da glasa za sda, hdz itd, (kao što tebi nije bilo jasno pa si rekao u tekstu zašto bi neko glasao za druge) nego samo ove što su tipa DF (pa makar tad DF bila i najgora stranka). Kontaš?
I u DF-u ako bude dosta glasova iz RS-a, sigurno će opet biti izabrani srbi gdje tamo žive, samo što su iz stranke DF. Ne vidim problem.
Last edited by shiljak on 08/04/2013 17:22, edited 11 times in total.
- _Reds_
#1623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.mojevijesti.ba/novost/154289 ... -za-700-KM
Poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Peđa Kojović (Naša stranka) prije nekoliko trenutaka napisao je na svom Twitter profilu kako su povećane plate za profesionalne poslanike u Skupštini KS za čak 700 KM.
"Za 700 km povecane plate za profesionalne poslanike u SKS. Svaka cast SDA, ex-SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici", napisao je Kojović.
-
Adara87
#1624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maksimus wrote:Ja zaista ne vidim čemu tolika euforija oko ove stranke. Kao i obično, narod je naivan, niko ne zna šta piše u statutu stranke, niko ne zna šta su ciljevi stranke, još ništa nije obećano, ali već znaju da će glasati za njih. Tipično za nas ovce bosanske. Kao što naivni nacionalisti slijepo glasaju za jedne, druge i treće, tako će i ostali slijepo da glasaju za DF, bez ikakvog razmišljanja i osnova. Kao što su glasali za SDP, pa im je sada neko drugi kriv.
.
Šta predlažeš da se uradi? Da možda osnuješ svoju stranku, pa da uradiš šta misliš da se treba uraditi po svim ovim pitanjima gdje je DF, do sada, kiksao, pa da glasamo za tebe? Ili da uputiš primjedbe DF-u za ovo do sada, loše, uradjeno, ili da se aktiviraš, pa da pokušaš ispraviti, dakle??? Nešto? ili, piskarati na forumu...
-
Katamaran_Sa
#1625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onaj sto hoce da proda Telekom i FDS da ojaca federaciju je jedan od rukovodecih ljudi DF, ne prica on na nekom sijelu od prodaji Telekoma nego na osnivackoj skupini DF zato nemoj ga ni pokusati braniti niti pravdati nego mu jezik skratite.MMM1977 wrote:Ako je Hanka digla ruku za povećanje plate, to je u totalnoj suprotnosti sa načelima stranke i od nje će se tražiti odgovor zašto. Isto tako onaj što već prodaje državnu imovinu lupa gluposti jer to nisu stavovi stranke nego neke njegove vizije. Međutim, rano je bilo za bilo kakve krupne izjave, jer stranka tek treba da zauzme stavove oko dosta pitanja tako da niko ne treba trčati pred rudu.
Objasnite mu da se ne drzava tako ne jaca, naprotiv