Balavci...sta ce im naoruzanje?
Tuzla: Pronađeno oružje, uhapšene dvije osobe
19:17, 4 Maj, 2010
Policija uhapsila Maksima B. (23) iz Bijeljine i Enesa S.(20) iz Tuzle.
Operativni sastav sektora kriminalističke policije MUP-a TK prema naredbi nadležnog suda, tokom dana izvršio je pretres kuće u vlasništvu Enesa S., u naselju Grabovica u Tuzli. Tom prilikom pronađena je izvjesna količina naoružanja, a slobode su lišeni Maksim B. (23) iz Bijeljine i Enes S.(20) iz Tuzle.
Kako saznajemo na mjestu događaja predmet pretresa bio je Maksim B. poznat u vehabijskoj zajednici kao Mehmed A., koji je koristio dva identiteta, a koji se dovodi u vezu sa izvršenjem određenih krivičnih dijela. Prilikom pretresa kuće u kojoj je Maksim B. živio kao podstanar, a koja je u vlasništvu Enesa S., koji je također blizak vehabijskoj zajednici, policija je pronašla izvjesnu količinu naoružanja i vojne opreme.
˝Prije preduzimanja same operativne aktivnosti pretresa kuće i pomoćnih stambenih objekata lice je pružilo otpor, bilo je naoružano automatskom puškom, tako da je to zahtjevalo intervenciju službenika Jedinice za podršku. Lice je vezano i lišeno slobode i predmet je kriminalističke obrade˝, rekao je glasnogovornik policijskog komesara MUP-a TK Miralem Malkić i dodao: ˝Prilikom pretresa samog stambenog objekta, kuće i pomoćnih objekata pronađena je izvjesna količina naoružanja i vojne opreme. Radi se o dvije automatske puške, tri bombe, dio vojne opreme, kao i dio predmeta koji će u narednom periodu svakako biti predmet vještačenja˝.
Šefik Ferhatović, polubrat uhapšenog Maksima B., za TIP.ba je potvrdio da je Maksim član vehabijske zajednice i da je koristio i drugi identitet kao Mehmed A. ˝Istina, moj brat je vehabija. Međutim, niko mi nijednu informaciju ne želi dati. Ne znam šta se desilo, zašto je uhapšen…. Došao sam ovdje na lice mjesta kao bi nešto saznao. Ja još ne znam šta je sa mojim bratom i njegovim gazdom, kod koga je stanovao kao podstanar, a koji je isto vehabija….Ne znam zašto su uhapšeni˝, rekao je Ferhatović.
Uhapšeni Maksim B. i Enes S. privedeni su u prostorije MUP-a TK i predmet su kriminalističke obrade, dok je pronađeno oružje izuzeto i poslano na vještačenje. O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac. Istraga je u toku.
(TIP/A.J.)
Jos slika:
http://www.tip.ba/2010/05/04/tuzla-pron ... ije-osobe/