Prevaranti na PIK-u
-
Lopov-eliminator
#1601 Re: Prevaranti na PIK-u
Htio bih vas zamoliti da prijavite Piku jednu grupu likova koji ostavljaju lazne dojmove jedni drugima. Ja sam ovu ekipu prijavio vec, al se bojim da ce ih Pik stititi tako da bi vise prijava ove ekipe moglo raditi (moze proci, znam iz iskustva).
Ti su na Piku admirr8, denis_amg i agi1 (valjda sam ih dobro napisao). Svaki pojedinacno ima cca 300 transakcija i od toga ih je 80% da su jedni s drugima dojmove razmjenjivali. Iskusniji Pikovci na ovom forumu neka pogledaju strukturu transakcija svakog od njih i vidjece odmah da je ocito laziranje dojmova na djelu. Jedan od te ekipe je dobio i negativan od lika koji nije dio te njihove grupice. S vremena na vrijeme jedni druge previse ofirno prehvaljuju u dojmovima, a i nenormalno cesto ih razmjenjuju, tako da nerijetko "obave" po 8 transakcija u samo 2 dana, a sve su visoke vrijednosti. Cak sam i ja obavio sa jednim od njih transakciju i jedan je od preostale dvojice na Piku umjesto mene zavrsio ko kupac i obavili su razmjenu dojmova. Ovo je tezak prekrsaj i u interesu je svih Pikovaca da ovi budu banovani jer stvaraju losu reputaciju drugim Pik korisnicima koji tesko zaradjuju dojam po dojam.
Ti su na Piku admirr8, denis_amg i agi1 (valjda sam ih dobro napisao). Svaki pojedinacno ima cca 300 transakcija i od toga ih je 80% da su jedni s drugima dojmove razmjenjivali. Iskusniji Pikovci na ovom forumu neka pogledaju strukturu transakcija svakog od njih i vidjece odmah da je ocito laziranje dojmova na djelu. Jedan od te ekipe je dobio i negativan od lika koji nije dio te njihove grupice. S vremena na vrijeme jedni druge previse ofirno prehvaljuju u dojmovima, a i nenormalno cesto ih razmjenjuju, tako da nerijetko "obave" po 8 transakcija u samo 2 dana, a sve su visoke vrijednosti. Cak sam i ja obavio sa jednim od njih transakciju i jedan je od preostale dvojice na Piku umjesto mene zavrsio ko kupac i obavili su razmjenu dojmova. Ovo je tezak prekrsaj i u interesu je svih Pikovaca da ovi budu banovani jer stvaraju losu reputaciju drugim Pik korisnicima koji tesko zaradjuju dojam po dojam.
-
Lopov-eliminator
#1602 Re: Prevaranti na PIK-u
Lopov-eliminator wrote:Htio bih vas zamoliti da prijavite Piku jednu grupu likova koji ostavljaju lazne dojmove jedni drugima. Ja sam ovu ekipu prijavio vec, al se bojim da ce ih Pik stititi tako da bi vise prijava ove ekipe moglo raditi (moze proci, znam iz iskustva).
Nije to sve, pogledaj jos neutralan dojam koji mu je zoricz ostavio (ono je za negativnog ali se sazalio pa je samo neutralan dao). Treba prijavit sve pobrojane ranije, i ove denis_amg i agi1, sve je to ista ekipa. Takodjer, ovaj admirr8 je izgleda napravio jos i profil s kojeg ce sam sebi dojmove ostavljat, profil je Alema_H. Kad budete prijavljivali vidite da objasnite propisno u cemu je stvar. Ovakvim treba stat na kraj.KvaziExpert wrote:Prijavio, a vidi cara što odgovori na negativan dojam![]()
Odgovor na dojam od admirr8:
ma nisam ja spora osoba vec bi se ti hebala za marku i ovaj dojam sto si mi ostavila je zbog toga sto te postarina izasla 11km a ne 10km kako si planirala
Last edited by Lopov-eliminator on 14/08/2013 13:54, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1603 Re: Prevaranti na PIK-u
pogresna tema
-
Lopov-eliminator
#1604 Re: Prevaranti na PIK-u
Na sta mislis?un1ted wrote:pogresna tema
- anonimnaosoba
#1605 Re: Prevaranti na PIK-u
Vjerovatno je nešto pisao, pa fulio temu, a kako ovdje nema mogućnost da sam brišeš svoj post, editovao je isti jer je vidio svoju grešku
-
ambition
#1606 Re: Prevaranti na PIK-u
Ljudi pitanje.
Kako da sakrijem artikal KOJI SAM KUPIO tamo u dojmovima? Jel zna neko i je li to moguce?
Falaa
Kako da sakrijem artikal KOJI SAM KUPIO tamo u dojmovima? Jel zna neko i je li to moguce?
Falaa
-
Lounge Act
#1607 Re: Prevaranti na PIK-u
ides na pik pa gore lijevo kliknes na svoje ime pa u onoj traci gdje pise izaberi => povjerenje, aktivni artikli, zavrseni artikli, kupljeni artikli kliknes na kupljeni artikli i ispod imena artikla kliknes na sakrij artikal
u dojmovima pak ostaje dojam i ime osobe s kojom si poslovao, ali ne vidi se koji je artikal u pitanju vec pise detalji transakcije nisu vidljivi drugim korisnicima
u dojmovima pak ostaje dojam i ime osobe s kojom si poslovao, ali ne vidi se koji je artikal u pitanju vec pise detalji transakcije nisu vidljivi drugim korisnicima
-
irmanon
#1608 Re: Prevaranti na PIK-u
Meni se jedan javio da kupi artikal od mene nebitno koji u vrijednosti od 200 KM, meni bilo cudno nije pokusao ni da se cjenka, odmah rekao vrijeme i mjesto, nije imao transakcija ali verifikovan broj i email, sumnjiv sam bio ali eto posto su mi pare trebale otisao sam na to mjesto u tacno vrijeme i dzabe cekao 20 minuta, nije se pojavio, nakon sto sam dosao kuci posaljem mu poruku on ne odgovara ?????
Ne razumijem stvarno, prvo sam mu htio hebati sve od a do z al dok sam do kuce dosao ohladio sam
p.s. Eh da jos nesto, sta god da sam prijavio pik administraciji nikada nista nisu poduzeli po tom pitanju, izgleda ona opcija da se prijavi stoji samo eto radi reda
Ne razumijem stvarno, prvo sam mu htio hebati sve od a do z al dok sam do kuce dosao ohladio sam
p.s. Eh da jos nesto, sta god da sam prijavio pik administraciji nikada nista nisu poduzeli po tom pitanju, izgleda ona opcija da se prijavi stoji samo eto radi reda
-
goran16v
#1609 Re: Prevaranti na PIK-u
Bez obzira na ishod, sto ti je cudno sto nije pokusao da se cjenka?irmanon wrote:Meni se jedan javio da kupi artikal od mene nebitno koji u vrijednosti od 200 KM, meni bilo cudno nije pokusao ni da se cjenka, odmah rekao vrijeme i mjesto, nije imao transakcija ali verifikovan broj i email, sumnjiv sam bio ali eto posto su mi pare trebale otisao sam na to mjesto u tacno vrijeme i dzabe cekao 20 minuta, nije se pojavio, nakon sto sam dosao kuci posaljem mu poruku on ne odgovara ?????
-
irmanon
#1610 Re: Prevaranti na PIK-u
Do sad mi se niko nije javio da nije pokusao spustiti cijenu, da nije peglao nekim glupim pitanjima, ja se bas zacudih a i opravdala mi se sumnja, al' hajde, na greskama se uci (ovo uvijek kazem ali mi se desi da ponovljam vise puta istu gresku) xDgoran16v wrote:Bez obzira na ishod, sto ti je cudno sto nije pokusao da se cjenka?irmanon wrote:Meni se jedan javio da kupi artikal od mene nebitno koji u vrijednosti od 200 KM, meni bilo cudno nije pokusao ni da se cjenka, odmah rekao vrijeme i mjesto, nije imao transakcija ali verifikovan broj i email, sumnjiv sam bio ali eto posto su mi pare trebale otisao sam na to mjesto u tacno vrijeme i dzabe cekao 20 minuta, nije se pojavio, nakon sto sam dosao kuci posaljem mu poruku on ne odgovara ?????
-
Lounge Act
#1611 Re: Prevaranti na PIK-u
.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:28, edited 1 time in total.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1612 Re: Prevaranti na PIK-u
Vala isti sam... nikada nisam volio to cjenkanje... kada bi pokusao da spustim cijenu garantujem da bi na kraju duplo vise para potrosioLounge Act wrote:ja se nikad ne cjenkam ako mi odgovara cijena ili je cijena niza nego sto sam ja ocekivala da ce biti za taj artikal, iako se ne znamo bude me stid pitat da snizi
Sreca pa uvijek nadjem nekoga da kupuje sa mnom
-
goran16v
#1613 Re: Prevaranti na PIK-u
irmanon wrote:
Do sad mi se niko nije javio da nije pokusao spustiti cijenu, da nije peglao nekim glupim pitanjima, ja se bas zacudih a i opravdala mi se sumnja, al' hajde, na greskama se uci (ovo uvijek kazem ali mi se desi da ponovljam vise puta istu gresku) xD
Zavisi sta prodajes, ali kao sto vidis iz drugih komentara postoje ljudi koji se ne cjenkaju, a i ja sam jedan od njih.
- Boateng
-
goran16v
#1615 Re: Prevaranti na PIK-u
Boateng wrote:Bilo bi manje cjenkanja kad bi ljudi postavljali normalne cijene.
I kad bi ljudi imali para da kupe po realnoj cijeni.
-
SPQR.SA
#1616 Re: Prevaranti na PIK-u
Jedno prijatno iskustvo od jucer! Postavim jedan artikal na PIK, u 11:16h, u 11:56 dobijam upit od covjeka gdje moze doci da kupi i pokupi to! Dogovorimo se i za cirka sat i pol od momenta objave sve zavrsim! Nikada nesto lakse i brze nisam prodao u zivotu!
-
Schlauf2
#1617 Re: Prevaranti na PIK-u
Sto se tice cijena, ako se dobro postavi cijena moze se naci kupac koji se ne cjenka nego dodje i kupi. Ja prodajem inace po fiksnim cijenama i svaki artikal je po fiksnoj cijeni i otisao.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#1618 Re: Prevaranti na PIK-u
Mah,kako je kod nas...ja prije dva mjeseca uzeo novu graficku,platio 240 km,stavio je na pik za 150,i opet se ljudi javljaju da ne vrijedi toliko da spustim cijenu...

-
rizibizi
#1619 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne vidim sta ima lose u cjenkanju, ali onom rekreativnom, u granicama zdravog razuma. Nisam jednom dobio ponudu za recimo stvar od 300 KM kao daje odma 200 KM, reko moze dodji tu i tu ponesi pare dobiti ces sto pise ili reci gdje cu ja doci. Naravno nikad se vise ne javi. Iskreno vrijeme Super Oglasa je zlatno doba, kako se cekao petak, pa zaredas, hebo te mjenjao sam mobitele na sedmicnom nivou. Pik je bio super na pocetku, normala raja, normala ljudi, doduse kao tad i nije bilo toliko recesije pa se kao moglo i trgovati. Sad prodajem mobitel u srednjoj cjenovnoj klasi stoji na piku ima dva mjeseca jos ga nisam prodao, a prodajem ga po istoj cijeni na koju je procjenjen u jednom od mobitel shopova, znaci ispod svake cijene.
- Kofer
#1620 Re: Prevaranti na PIK-u
Meni se čini da je svake godine sve gore i gore.Prije 2. god. nije bilo toliko cjenkanja kao dosada,čovjek bi odmah dao podatke za artikal i to je to.A sada uvijek koja je zadnja ovo ono...I nema više ozbiljnih kupaca kao prije,svak zafrkaje da ce kupiti ti ga upitas bili kupio ne odgovara nikad,iako je online.rizibizi wrote:Ne vidim sta ima lose u cjenkanju, ali onom rekreativnom, u granicama zdravog razuma. Nisam jednom dobio ponudu za recimo stvar od 300 KM kao daje odma 200 KM, reko moze dodji tu i tu ponesi pare dobiti ces sto pise ili reci gdje cu ja doci. Naravno nikad se vise ne javi. Iskreno vrijeme Super Oglasa je zlatno doba, kako se cekao petak, pa zaredas, hebo te mjenjao sam mobitele na sedmicnom nivou. Pik je bio super na pocetku, normala raja, normala ljudi, doduse kao tad i nije bilo toliko recesije pa se kao moglo i trgovati. Sad prodajem mobitel u srednjoj cjenovnoj klasi stoji na piku ima dva mjeseca jos ga nisam prodao, a prodajem ga po istoj cijeni na koju je procjenjen u jednom od mobitel shopova, znaci ispod svake cijene.
-
goran16v
#1621 Re: Prevaranti na PIK-u
Pik je umjesto oglasnika, sto mu je bila primarna namjena, postao nacin trgovine za razne likove koji su ga sveli prakticno na nivo stocne pijace. Dzaba pises nema zamjena, samo kesh i fixno itd opet te zatrpaju sa zamjenama sa svog profila, cjenkanjima itd.Kofer wrote: Meni se čini da je svake godine sve gore i gore.Prije 2. god. nije bilo toliko cjenkanja kao dosada,čovjek bi odmah dao podatke za artikal i to je to.A sada uvijek koja je zadnja ovo ono...I nema više ozbiljnih kupaca kao prije,svak zafrkaje da ce kupiti ti ga upitas bili kupio ne odgovara nikad,iako je online.
-
ambition
#1622 Re: Prevaranti na PIK-u
Hvala tebraLounge Act wrote:ides na pik pa gore lijevo kliknes na svoje ime pa u onoj traci gdje pise izaberi => povjerenje, aktivni artikli, zavrseni artikli, kupljeni artikli kliknes na kupljeni artikli i ispod imena artikla kliknes na sakrij artikal
Joj sto se sjeba... kupovala sestra nesto preko pika i sad se dogovarala preko mog profila i vratila se kuci kupila to sto je trebala od neke djevojke i hajd ja odem na kupi artikal da mi zena ostavi dojam ona napisala na moj profil "Super DJEVOJKA preporuke"
- guber90
#1623 Re: Prevaranti na PIK-u
Znaci nisam vidio da je neko rekao vise puta za svoj artikal da je ispravan i da je uredu i da je OK
:

- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#1624 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije to nista,ovaj za 150 km trazi 21 inchni dellov monitor,i jos milion stvari da ima na njemuguber90 wrote:Znaci nisam vidio da je neko rekao vise puta za svoj artikal da je ispravan i da je uredu i da je OK:
"Potražujem monitor marke 'dell' od 21 inch
Cijena 150 KM znaci nov monitor
Boja:Crna
Priključci za slušalice i razni drugi znači odgovaralo bi mi da na obije strane bude po 4 priključka
Što se tiče zvučnika mogu da budu 2 zvučnika na njemu na obije strane po 1 zvučnik
U obzir dolazi samo BiH "
- guber90
#1625 Re: Prevaranti na PIK-u
Auuu majko mila sto ga covjek pretjera, pa nece on monitor, on ce jos malo skontati da zeli TV zapravoDecerto wrote:Nije to nista,ovaj za 150 km trazi 21 inchni dellov monitor,i jos milion stvari da ima na njemu![]()
pa ja jedva lg-ov uzeo za 150
![]()
"Potražujem monitor marke 'dell' od 21 inch
Cijena 150 KM znaci nov monitor
Boja:Crna
Priključci za slušalice i razni drugi znači odgovaralo bi mi da na obije strane bude po 4 priključka
Što se tiče zvučnika mogu da budu 2 zvučnika na njemu na obije strane po 1 zvučnik
U obzir dolazi samo BiH "