Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Yapi Yapo

#1601 Re: Unicredit banka, all about

Post by Yapi Yapo »

Do mene je, dizao sam pare 2 puta na ProCredit bankomatu :skoljka:
drndalo

#1603 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Yapi Yapo wrote:Do mene je, dizao sam pare 2 puta na ProCredit bankomatu :skoljka:
Hajd' bar si boju potrefio... :razz:

Mora se nekad porez na budale platiti, sad si naucio kako ne treba... Za buducnost.
drndalo

#1604 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Jesu li sta mijenjali YES pakete?
cccccc

#1605 Re: Unicredit banka, all about

Post by cccccc »

Jel zna neko koliko se čeka na odobrenje limita? Konkretno Uncredit banka. Kad sam predavao zahtjev, ona šalteruša mi je rekla da će mi odobriti i kao nazvat će me da potpišem ugovor. Al evo čekam već neko vrijeme i ništa.
nemezis

#1606 Re: Unicredit banka, all about

Post by nemezis »

drndalo wrote:Jesu li sta mijenjali YES pakete?
Valjda nema više tih paketa, biras pojedinačno sta ti treba.
drndalo

#1607 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

nemezis wrote:
Hm ,onda stvarno nisam odavno pratio... :roll:

Hvala
_Reds_

#1608 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

nemezis wrote:
A šta ko to ima od prije ?
nemezis

#1609 Re: Unicredit banka, all about

Post by nemezis »

_Reds_ wrote:
nemezis wrote:
A šta ko to ima od prije ?
Ono sto sam imao u paketu za 6 KM i sada kosta isto. Ne znam da li se i dalje smatra da imam paket.
iceman ze

#1610 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Poslao upit,odgovor:

Korisnik ste JES! Optimum paketa. Po istom nije bilo izmjena.

Ukoliko ste primijetili nešto novo vezano za navedeni paket , ovim putem Vas molimo da precizirate Vaš upit , odnosno što Vas tačno zanima za isti.
Atego

#1611 Re: Unicredit banka, all about

Post by Atego »

imam račun u Unicredit banci koji nije korišten oko godinu i po.trebale bi mi neke pare leći na taj račun ,pa me zanima hoće li biti odbijeno od tih para za svaki mjesec neaktivnosti po 2KM ili oni odbijaju samo kada se koristi račun?
Hyperthalamus

#1612 Re: Unicredit banka, all about

Post by Hyperthalamus »

Atego wrote:imam račun u Unicredit banci koji nije korišten oko godinu i po.trebale bi mi neke pare leći na taj račun ,pa me zanima hoće li biti odbijeno od tih para za svaki mjesec neaktivnosti po 2KM ili oni odbijaju samo kada se koristi račun?
Moguce da ti je banka zatvorila racun, ako nije bilo ama bas nikakve aktivnosti (uplate-isplate) tako dug period...prvo to provjeri, mozda vise ni nemas racun u banci.
Banke obicno gase racune nakon godinu dana neaktivnosti.
Atego

#1613 Re: Unicredit banka, all about

Post by Atego »

Hyperthalamus wrote:
Atego wrote:imam račun u Unicredit banci koji nije korišten oko godinu i po.trebale bi mi neke pare leći na taj račun ,pa me zanima hoće li biti odbijeno od tih para za svaki mjesec neaktivnosti po 2KM ili oni odbijaju samo kada se koristi račun?
Moguce da ti je banka zatvorila racun, ako nije bilo ama bas nikakve aktivnosti (uplate-isplate) tako dug period...prvo to provjeri, mozda vise ni nemas racun u banci.
zar mogu tek tako zatvoriti bez da ja odem i zatražim,a i platim zatvaranje?
Hyperthalamus

#1614 Re: Unicredit banka, all about

Post by Hyperthalamus »

Naravno da mogu...to je standardna procedura u svim bankama sa neaktivnim racunima.

Neaktivan je onaj račun na kojem nije bilo aktivnosti zadanih od strane klijenta, uključujući deponiranje ili povlačenje sredstava sa računa u periodu od jedne godine od dana posljednje promjene na računu, a u slučaju oročenih depozita godinu dana nakon dospijeća. Ukoliko Račun postane neaktivan, u smislu Zakona o bankama, Banka će dati obavijest o neaktivnim računima u dnevnim listovima dostupnim na teritoriju RS, FBiH i Distrikta Brčko svakih šest mjeseci kada račun postane neaktivan. Nakon što račun bude dva puta objavljen, Klijent se, u roku od 30 dana od druge objave, moze obratiti Banci za reaktiviranje računa. Istekom navedenog roka od 30 dana Banka zatvara neaktivni račun i prebacuje sva sredstava na posebne račune koji se nazivaju „sredstva zatvorenih računa“.
Atego

#1615 Re: Unicredit banka, all about

Post by Atego »

Hyperthalamus wrote:Naravno da mogu...to je standardna procedura u svim bankama sa neaktivnim racunima.

Neaktivan je onaj račun na kojem nije bilo aktivnosti zadanih od strane klijenta, uključujući deponiranje ili povlačenje sredstava sa računa u periodu od jedne godine od dana posljednje promjene na računu, a u slučaju oročenih depozita godinu dana nakon dospijeća. Ukoliko Račun postane neaktivan, u smislu Zakona o bankama, Banka će dati obavijest o neaktivnim računima u dnevnim listovima dostupnim na teritoriju RS, FBiH i Distrikta Brčko svakih šest mjeseci kada račun postane neaktivan. Nakon što račun bude dva puta objavljen, Klijent se, u roku od 30 dana od druge objave, moze obratiti Banci za reaktiviranje računa. Istekom navedenog roka od 30 dana Banka zatvara neaktivni račun i prebacuje sva sredstava na posebne račune koji se nazivaju „sredstva zatvorenih računa“.
danas sam bio u banci.račun nije bio aktivan 19 mjeseci i nije ugašen.imam na njemu 15 kf :D ništa se nije uzimalo,tj.odbijalo za vođenje neaktivnog računa,s tim da mi je kartica suspendovana zato što nije korištena odmah nakon 3 mj. i moraću platiti 10 KM za dobivanje nove.
iceman ze

#1616 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Da li se moze placati na rate u inostranstvu Visa Classic karticom?
kakavdanakneiskustvu

#1617 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

iceman ze wrote:Da li se moze placati na rate u inostranstvu Visa Classic karticom?

ne,i ja sam to jednom poitao
iceman ze

#1618 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Pitao sam u medjuvremenu info c i oni su potvrdili, samo pun iznos vani. Ne mogu rate....
Itsoktobealone

#1619 Re: Unicredit banka, all about

Post by Itsoktobealone »

Pošto ne znam gdje da pitam pa ću ovdje: ovi koji poznaju banke po Bosni...koja je banka kod nas sa najboljim mobilnim bankarstvom? Ono da je lahko, jednostavno, da ne moram 40 tokena vaditi i unositi i da mogu preko mobitela/computera svo plaćanje obaviti?
Kralj Tvrtko I.

#1620 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

Koristim unicreditovo mobilno bankarstvo.
Meni je super.
azdralovic

#1621 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

Kralj Tvrtko I. wrote:Koristim unicreditovo mobilno bankarstvo.
Meni je super.
da potvrdim... ulazis sa pinom, nema tokena i zezancija
Kralj Tvrtko I.

#1622 Re: Unicredit banka, all about

Nema ništa. Aplikacija na mobitelu u koju uđeš sa 4 broja. Imaš na netu demo aplikaciju gdje možeš ući i pogledat kako izgleda. Uglavnom nema tokena i zajebancija.
ado_sar

#1623 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

Kralj Tvrtko I. wrote:Nema ništa. Aplikacija na mobitelu u koju uđeš sa 4 broja. Imaš na netu demo aplikaciju gdje možeš ući i pogledat kako izgleda. Uglavnom nema tokena i zajebancija.
A treba li token kada prvi put podesavas aplikaciju?
Kralj Tvrtko I.

#1624 Re: Unicredit banka, all about

U banci ti sve podese.
Dok ne odobre u banci ne možeš skinuti aplikaciju ovu pravu. Dobiješ link u poruci. Onda dobiješ pin koji sam odabereš. Sve to radiš na šalteru banke.
Znaci token ne treba nikako za mobilno bankarstvo.
iceman ze

#1625 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Zahvaljujemo na dostavljenom upitu.

Kako imate ugovoren JES!Paket račun, za podizanje gotovine bez naknade u inostranstvu, možete koristiti ATM/bankomate UniCredit grupe:

ü Austrija
ü Bugarska
ü Hrvatska
ü Češka Republika
ü Estonija
ü Njemačka
ü Mađarska
ü Italija
ü Latvija
ü Litvanija
ü Poljska
ü Rumunija
ü Rusija
ü Srbija
ü Slovačka
ü Slovenija
ü Turska
ü Ukrajina

U skladu sa Odlukom o tarifi naknada, naknada za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka iznosi 2,5% od iznosa, minimalno 10 KM.
Post Reply