Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post Reply
Tromblon

#1601 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Tromblon »

Ja sam kiksao jer nisam napisao iz pravca rajlovca. do mene je :D

Gornja slika je manje vise ok pijacna i spustanje do prolaza za azice u azicima je linija isla pruga-podrum pica-betonski hangar-limeni hangar-miljacka.
Tromblon

#1602 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Tromblon »

Stavio je i Sarajmen tekst od 19.3.1993. gdje pise kako su chete bacali suzavac u Pijacnoj. Tog dana je u Pijacnoj kada je situacija odjednom postala dramaticna i nasi poceli bjezati iz skladista preko Pijacne jedan moj saborac bacio par komada dimnih kako bi ljudi mogli pretrcati ulicu da ih ne poroka sijac koji je iz azica pokrivao duzinom Pijacnu ulicu.

Dan poslije su chete pokrivajuci svoj ulazak u napustena skladista napravili dimnu zavjesu od tramvajskih sina do azica.
agent_zero

#1603 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by agent_zero »

Sarajmen wrote:Hajd' ne naprđuj, po drugi put po pitanju ratnog novinara i fotografa ''Oslobođenja'', lista 1992. godine u svijetu. Ako imaš da ponudiš drugi izvor kao alternativu, rado ćemo ga pročitati pa uporediti. Čovjek je bio na terenu i prenio izjave kompetentnih ljudi o događajima o kojim i mi na temi razmjenjujemo mišljenja, gdje je svako korisno saznanje dobrodošlo.
Pod broj jedan, takav ton i takve riječi od tebe kao moderatora su zaista bespotrebne i neprimjerene.

Kao drugo, o Šefki H. se sve zna, a samo dio toga je i PM72 potvrdio. Obične ratno-propagandne budalaštine je pisao i onda dođeš u naselje i žene i djeca tamo pitaju,"a zar nisu naši dotle došli, zar nije to oslobođeno, mi pročitali oni pobjegli?" itd,itd..., sve zahvaljujući Šefki i ostalim Šefkićima.
Dozer

#1604 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Dozer »

Pa dobro...moral se morao na neki nacin bar pomalo dizati tu i tamo. Ako ne vec medju vojskom na linijama, koja je znala stanje, a ono bar medju civilima. S te strane ja razumijem takva pisanja.

Ali, ne kontam zasto i danas rade isto, tj. lazu i petljaju gdje stignu. Novinari, mislim :lol:
pirpa

#1605 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by pirpa »

Svi mi imamo drukčiju percepciju na ljude, događaje pa tako da vam je bezveze zatezanje odnosa zbog članka iz novina... :mastakazes:

Lično sam mišljenja da su pojedini članci ciljano 'malkice' pre napuhani zbog onih koji nisu upoznati sa situacijom na terenu zbog kuraženja...nekako su pojedini zaboravili psihičko stanje naših građana tih godina....

Ja se i dan,danas dobro sjećam onog straha 08.06.1992..
dan ipo su neljudi gruhali čitav grad svom raspoloživom artiljerijom i oružjem krupnog kalibra...jbt, citav grad se tresao a u vazduhu se osjetio barut...

sjetim se i koliko je bila jebena ona zime 92 na 93god.. a sjetim se i dosta datuma... siguran sam da i vi mnoge datume i periode iz rata dobro,dobro pamtite...

E sad zamislite samo da je Šefko Hodžić, Zvonko Marić, Arijana Saračević izvještavali realnu sliku sa terena i kako bi se to odrazilo na moral stanovništva i vojske...
PM72

#1606 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

meni je gore po moral bilo saznanje da me "ašćare" lažu pogotovo nebuloze kako je Saša Karadžić prešao u redove branilaca ili kad Kerim napiše kako su on i njegovi borci uništili 45 tenkova a znam da nisu nijedan...
doboj71

#1607 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by doboj71 »

Kerim imao dobar play station
pirpa

#1608 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by pirpa »

Kerim je dao dosta za ovu državu i banalno je da se čovjeku zamjeraju pojedine izjave...samo onako kažem
PM72

#1609 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

Ne kvari mi temu živ bio.Kerim je postao komandant jer je Aliji prije rata pridržavao sakoe a poslije rata postao generalni direktor Energopetrola kojeg je svuko u ravan i sad uživa u penzionerskim danima u vili na Ilidži...
Hajmo na temu.
Dozer

#1610 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Dozer »

pirpa wrote:Kerim je dao dosta za ovu državu i banalno je da se čovjeku zamjeraju pojedine izjave...samo onako kažem
Da ne sirimo pricu u ovom pravcu, ali moram upitati - sta je to tacno, i koliko, dao Kerim? Koliko je neprijatelja ubio? Koliko je zemlje oslobodio? Koliko je zemlje odbranio na linijama s puskom u rukama? Koliko je ljudi spasio i gdje? Moze sve ovo i po komandnoj odgovornosti.

Za mene su ovo parametri po kojima se jedino mogu vrijednovati boracke zasluge, kao i stvari na kojima se zasluzuju odlikovanja. Odlikovanja koja su se dijelila ljudima radi toga sto su bili nekakvi komandanti bez portfelja, koji nisu vidjeli linije ocima (osim u prvim danima kada je linija bila maltene svugje), a jos manje su vidjeli neprijatelja i opalili bar metak prema njemu, ili koji su nacrtali tunel ispod piste, a uopste nisu lopate uzeli u ruke i dobili Ljiljana...to za mene nisu zasluzni "borci".

Da budemo nacisto, masa je, ako ne i vecina, kojekakvih odlikovanih koji realno nisu nista konkretno uradili. S druge strane je daleko veca masa onih koji su debelo najebali radi ovih prvih i njihovih nesuvislih odluka i naredbi, i koji su odradjivali sav posao. A danas su na marginama ovog drustva, "odlikovani" ih se stide i najradije bi da ih nema jer znaju kako su i za sta ovi odlikovani. Masa ovih neodlikovanih je danas bez posla, biju bitke s ranama, nemaju za skolovanje djece, a, vjerujte mi na rijec - mnogi nemaju ni da jedu svaki dan... :sad:
A upravo su oni zasluzni za sve, upravo su oni ovim majmunima omogucili sve sto danas imaju, a majmuni bi ih najradije deportovali iz drzave za koju su se ovi borili, i izborili.

I umjesto da se svi okupimo i jebemo majku kroz majku majmunima i mi njih deportujemo iz nase drzave, mi sutimo k'o zadnje picke i pustamo idiote da nas jebu u zdrav mzoak, da nam rastjeruju djecu po bijelom svijetu, da nam ne daju da zaradimo nista vise od onoga sto oni smatraju da smijemo, inace eto njihovih reketasa, itd.itd.itd.

Pogledajte samo @hamzu_sa... On izranjavan k'o jastuce za sivace igle, bio komandant, borac, i ... sta ima danas od toga? Apsolutno nista. Ima bolesnu zenu, nema posao, ima nekakvu crkavicu od invalidnine i penzije koje mu ne mogu pokriti ni troskove lijekova, a kamoli sta drugo... A, povrh svega toga - majmuni mu ne daju ni raditi, jer ako ga neko prijavi kao zaposlenog, odmah gubi invalidninu i penziju.

I, o cemu pricamo.... O "zasluznima"?! Koji su to? Alija, Bakir i slicni nehljebi, zalijepljeni uz njihove noge?

Uh, @pirpa...izvuce mi zivku s ovim komentarom.... Ne radi to, inace ...zik-zik :fazlija:
pirpa

#1611 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by pirpa »

Moj Dozere svi mi imamo svoje parametre...više sam mislio na njegove zasluge u početku rata... cijenim što je bio od početka uključen u stvaranju PL..cijenim svačiji doprinos.. mada vjeruj mi da razumijem i tvoje parametre...jbg, ti si pravi ratnik i takvi kao što si ti su najviše zaslužni što nismo nastradali još više...najbolje se to ogleda u zadnjem svjedočenju @PM72 o Otesu, kad su vidjeli tenk i kad su počeli bježati sa linije...dok sa druge strane imamo tvoje svjedočenje u kojem iznosiš svoje frustracije zbog vašeg povlačenja sa linije....

Što se tiče drugog dijela tvog posta, slažem se sa svim navedenim...poznajem dezertera koji se poslije rata vratio iz Njemačke i kupio ljiljana...znam čovjeka koji se predstavlja kao neki ratnik a poslao staru majku da moli za njega da ne ide na liniju, donijela dva jajeta kao mito...ali kao što si rekao da ne širimo više priču i da se vratimo na temu...
BISTRIK100

#1612 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by BISTRIK100 »

Nikog nije briga za borce koji su oboljeli od PTSP.Moj drug iz razreda skocio sa mosta u Americi,drugi iz komsiluka takodje se ubio u Americi,imao zenu dvoje djece.Poslao sam poruku Dijani Jenkins (Sanela Catic) da nesto ucini jer ona ima para(preko $500 miliona dolara).Nikad mi se nije javila.
Ima jedan ruski doktor koji lijeci od PTSP tako sto na rengenu na vratu nadje gdje su zapetljani nervi zbog trauma i ubrizga sa iglom anestetik.Odmah se osjeca poboljsanje,80% uspjeh.Rus se zove Eugene Lipov.
https://www.youtube.com/watch?v=X4XlcWT-lDk

https://www.youtube.com/watch?v=4ZH-2DV9sCA
https://www.youtube.com/watch?v=2VhcpIrpUCQ

https://www.youtube.com/watch?v=uPjTrV5-Zew
Last edited by BISTRIK100 on 23/07/2018 02:36, edited 3 times in total.
aldinjo

#1613 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by aldinjo »

Tromblon wrote:
Dozer wrote:Mala opaska...
Oni su drzali Butile i Rajlovac, pa nije ni bilo potrebe da to uvezuju preko Dogloda...
Otes im je bio prilicno desno odatle, a u to vrijeme ga nisu ni drzali oni. Mislim, podvlacim - mislim, da su te linije u to vrijeme (sep '92) izgledale nekako ovako:

Image

A nakon pada Otesa, Azica i Dogloda nekako ovako...

Image

Tacno se vidi da su htjeli da poravnaju liniju i izbiju nas dzep koji im je bio izmedju Otesa i Rajlovca.
I, takodjer, ako se pogleda kolicina livada i brisanog prostora (slike su iz 2002), vise je nego jasna nasa inferiornost u artiljeriji i oklopima. Preciznije - nismo nista ni imali, i samo radi toga su mogli zauzeti taj prostor.
Da smo imali bar 30% njihove artiljerije i oklopa, a da ne pricamo o vise, oni nikada tu ne bi ni krenuli.

Kao sto nikada ne bi ni zapoceli taj rat, uostalom...

Nasa linija na donjoj slici je isla prugom sve do rijeke Miljacke i centrotransa sa nase strane, danasnja auto pijaca nemam pojma postoji li to jos, a sa njihove strane je bila Spaica farma iliti pilicarnik. Dalje je isla obalom miljacke do loma ka limenom hangaru u azicima.
To znači da naši nisu imali položaje sa one strane pruge? I može li neko da ucrta četničke položaje sa one strane pruge?
PM72

#1614 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

pirpa wrote:Moj Dozere svi mi imamo svoje parametre...više sam mislio na njegove zasluge u početku rata... cijenim što je bio od početka uključen u stvaranju PL..cijenim svačiji doprinos.. mada vjeruj mi da razumijem i tvoje parametre...jbg, ti si pravi ratnik i takvi kao što si ti su najviše zaslužni što nismo nastradali još više...najbolje se to ogleda u zadnjem svjedočenju @PM72 o Otesu, kad su vidjeli tenk i kad su počeli bježati sa linije...dok sa druge strane imamo tvoje svjedočenje u kojem iznosiš svoje frustracije zbog vašeg povlačenja sa linije....

Što se tiče drugog dijela tvog posta, slažem se sa svim navedenim...poznajem dezertera koji se poslije rata vratio iz Njemačke i kupio ljiljana...znam čovjeka koji se predstavlja kao neki ratnik a poslao staru majku da moli za njega da ne ide na liniju, donijela dva jajeta kao mito...ali kao što si rekao da ne širimo više priču i da se vratimo na temu...
:-)
Lako je sad naprđivati...
Kao prvo,malo bolje prati šta pišem.Događaj koji sam opisao bio je u Doglodima a ti da si bio dole vjerovatno bi se isprsio na sred džade...
Pitao bi te kako bi se osjećao da si došao sa 6 ili sedam kolega u ispomoć,sa puškama i par bombi i kad bi shvatio da između sebe i tenka više nema nikoga...šta smo trebali? da se pišamo po njemu da ga hrđa uhvati ili smo trebali ponjeti gedore da mu rastavimo gusjenice?
Dozer

#1615 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Dozer »

Naravno da su to besmislene situacije i sasvim je logicno da se tada povlaci. Ako nemas cime to sprziti, a time zaustaviti i pjesadiju koja ide iza, nemas drugog izbora nego se povuci.

Stvar je u tome sto mi jesmo imali cime to prziti, ali nas ostavise tamo gdje nismo imali sta prziti. Po cijem naredjenju - ne znam.
drndalo

#1616 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by drndalo »

aldinjo wrote:
Tromblon wrote:
Nasa linija na donjoj slici je isla prugom sve do rijeke Miljacke i centrotransa sa nase strane, danasnja auto pijaca nemam pojma postoji li to jos, a sa njihove strane je bila Spaica farma iliti pilicarnik. Dalje je isla obalom miljacke do loma ka limenom hangaru u azicima.
To znači da naši nisu imali položaje sa one strane pruge? I može li neko da ucrta četničke položaje sa one strane pruge?
U Azicima je bio jedan relativno mali dzep i iza pruge, ne da mi se zjbvt sa mapama i crtanjem...

Najdesniji bunker je bio tamo negdje gdje je sada tromedja cesta odmah iza podvoznjaka kraj Miljacke na cesti Stup-Doglodi. A najljevlje je bio negdje oko sadasnjeg podvoznjaka ispod pruge za mala auta u Pijacnoj... Pa desno, jer je Pijacna bila izgubljena. Sjecam se nekog podruma pica, i neke hale, betonske prazne... Pa livada od par sto metara, pa druga strana...
hamza_sa

#1617 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by hamza_sa »

Dozer wrote:
pirpa wrote:Kerim je dao dosta za ovu državu i banalno je da se čovjeku zamjeraju pojedine izjave...samo onako kažem
Da ne sirimo pricu u ovom pravcu, ali moram upitati - sta je to tacno, i koliko, dao Kerim? Koliko je neprijatelja ubio? Koliko je zemlje oslobodio? Koliko je zemlje odbranio na linijama s puskom u rukama? Koliko je ljudi spasio i gdje? Moze sve ovo i po komandnoj odgovornosti.

Za mene su ovo parametri po kojima se jedino mogu vrijednovati boracke zasluge, kao i stvari na kojima se zasluzuju odlikovanja. Odlikovanja koja su se dijelila ljudima radi toga sto su bili nekakvi komandanti bez portfelja, koji nisu vidjeli linije ocima (osim u prvim danima kada je linija bila maltene svugje), a jos manje su vidjeli neprijatelja i opalili bar metak prema njemu, ili koji su nacrtali tunel ispod piste, a uopste nisu lopate uzeli u ruke i dobili Ljiljana...to za mene nisu zasluzni "borci".

Da budemo nacisto, masa je, ako ne i vecina, kojekakvih odlikovanih koji realno nisu nista konkretno uradili. S druge strane je daleko veca masa onih koji su debelo najebali radi ovih prvih i njihovih nesuvislih odluka i naredbi, i koji su odradjivali sav posao. A danas su na marginama ovog drustva, "odlikovani" ih se stide i najradije bi da ih nema jer znaju kako su i za sta ovi odlikovani. Masa ovih neodlikovanih je danas bez posla, biju bitke s ranama, nemaju za skolovanje djece, a, vjerujte mi na rijec - mnogi nemaju ni da jedu svaki dan... :sad:
A upravo su oni zasluzni za sve, upravo su oni ovim majmunima omogucili sve sto danas imaju, a majmuni bi ih najradije deportovali iz drzave za koju su se ovi borili, i izborili.

I umjesto da se svi okupimo i jebemo majku kroz majku majmunima i mi njih deportujemo iz nase drzave, mi sutimo k'o zadnje picke i pustamo idiote da nas jebu u zdrav mzoak, da nam rastjeruju djecu po bijelom svijetu, da nam ne daju da zaradimo nista vise od onoga sto oni smatraju da smijemo, inace eto njihovih reketasa, itd.itd.itd.

Pogledajte samo @hamzu_sa... On izranjavan k'o jastuce za sivace igle, bio komandant, borac, i ... sta ima danas od toga? Apsolutno nista. Ima bolesnu zenu, nema posao, ima nekakvu crkavicu od invalidnine i penzije koje mu ne mogu pokriti ni troskove lijekova, a kamoli sta drugo... A, povrh svega toga - majmuni mu ne daju ni raditi, jer ako ga neko prijavi kao zaposlenog, odmah gubi invalidninu i penziju.

I, o cemu pricamo.... O "zasluznima"?! Koji su to? Alija, Bakir i slicni nehljebi, zalijepljeni uz njihove noge?

Uh, @pirpa...izvuce mi zivku s ovim komentarom.... Ne radi to, inace ...zik-zik :fazlija:
Moradoh ti odgovoriti na ovaj post.

Hvala Bogu nikada nisam bio na Otesu. Ne znam tacno sta se je sve dole zbivalo u vrijeme agresije, ali prema pricama nekih prijatelja kojima 100% vjerujem, nije bilo nimalo dobro, te mi je iz tog razloga jos vise drago sto ne obavih tu ratnu ekskurziju. :D

U smislu tvog posta napisacu ti, kao i onima koji citaju, sta mi je ispricao jedan veoma dobar prijatelj (koji nazalos nije vise medju nama, pocinio samoubistvo) iz perioda kada je on bio na Otesu.

Jedne noci u obilazak linije im je dolazio neki komandant i tako naletio na njih. Upitao ih sta rade, a ovaj moj prijatelj mu je odgovorio da je na polozaju, nasta mu je ovaj komandant odgovorio da je moj prijatelj u rovu, a da je on na "polozaju". :lol: :lol:

Helem, danas mi ta njegova anegdota cesto odzvanja u usima, a vezana je za ovaj post koji si napisao. Kako bjese u vrijeme agresije, tako je i danas. Mi se i danas borimo, dok su oni i dalje na polozajima.

I za kraj, da ne idem puno u off topic, slab sam ti ja bio komandant. Hebo komandanta koji je pet puta ranjavan i koji je iz rata izasao go kao lipa. :D
dimnjacar

#1618 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by dimnjacar »

Sarajmen wrote:
Tromblon wrote:
Nas rahmetli daut je Dan prije nego sto ce poginuti skrsio jedan oklop sad se ne mogu sjetitu jel bio pat dvocijevac montiran.
Daut (Zineta) Šukalić, na dan pogibije 18.2.1993. je imao 25 godina.
Image
Bio na dzenazi, i sticajem okolnosti ga spustio u mezar.
Groblje Stadion, u toku dzenaze zapucalo pa su se svi prisustni razbježali (logično), nas nekoliko sa hodžom se sklonili gore iznad groblja, negdje oko Studentske ambulante i oko nekakvih baraka, sačekali malo i onda sletili dole i završili dženazu i ukop.
drndalo

#1619 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by drndalo »

Mala anegdota, nazalost nauceno iskustveno, cim Alija u kasnim vecernjim satima, pod okriljem noci, dodje da se pred kamerama uvjeri da su linije "cvrste i stabilne", ujutro ne osvanemo na tom mjestu... Tako je bilo pocevsi od Otesa, sve dane gubljenja Azica, i tako to... Vec je bila zajebancija:"Dabogda te Alija na liniji obilazio..." ;krtola:
PM72

#1620 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

drndalo wrote:Mala anegdota, nazalost nauceno iskustveno, cim Alija u kasnim vecernjim satima, pod okriljem noci, dodje da se pred kamerama uvjeri da su linije "cvrste i stabilne", ujutro ne osvanemo na tom mjestu... Tako je bilo pocevsi od Otesa, sve dane gubljenja Azica, i tako to... Vec je bila zajebancija:"Dabogda te Alija na liniji obilazio..." ;krtola:

Mart ili april 1993.Četnici stisli a mi na Stupskom brdu.Kad nam javiše došao predsjednik u obilazak linije.Bio je od nas možda 200 metara,u komandi koja se čini mi se zvala Lipa -pod Stupskom petljom.Ja ga nikad nisam volio a tad mi je bilo pravo drago.Kažu donio vojsci karton cigara.Do nas nije došla nijedna ali bude čovjeku drago kad se glavešine sjete,više radi svoje guzice jer ako pukne linija odoše čete do Alipašinog...
decembar2017

#1621 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by decembar2017 »

drndalo wrote:Mala anegdota, nazalost nauceno iskustveno, cim Alija u kasnim vecernjim satima, pod okriljem noci, dodje da se pred kamerama uvjeri da su linije "cvrste i stabilne", ujutro ne osvanemo na tom mjestu... Tako je bilo pocevsi od Otesa, sve dane gubljenja Azica, i tako to... Vec je bila zajebancija:"Dabogda te Alija na liniji obilazio..." ;krtola:

Jeste stvarno bio glup covjek, u 68-69 godini zivota on u opkoljenom Sarajevu obilazi linije umjesto da je ko Tito prve prilike pobjegao na Vis ili neko drugo ostrvo, poveo par hiljada vojnika da mu dupe cuva i desetine proleterki za kurvanje dok vojska gine po brdima i dolinama stotinama km od njega.... poslije rata Brioni, plavi voz, jedrenje Galebom, vila u svakom gradu i sve na drzavnom trosku..... a vojska , ko prezivi ofanzive poslije rata zaradi nekoliko godina na ostrvu , Golom ali ipak je ostrvo :wink:

Ej Alija Alija, gdje ce ti dusa Alija....
PM72

#1622 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

malo si pobrko temu a bogami i lončiće...Tito je dobio rat a Alija i ono malo što smo sačuvali prodavao je četnicima za svoje ciljeve...
drndalo

#1623 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by drndalo »

decembar2017 wrote:

Jeste stvarno bio glup covjek, u 68-69 godini zivota on u opkoljenom Sarajevu obilazi linije umjesto da je ko Tito prve prilike pobjegao na Vis ili neko drugo ostrvo, poveo par hiljada vojnika da mu dupe cuva i desetine proleterki za kurvanje dok vojska gine po brdima i dolinama stotinama km od njega.... poslije rata Brioni, plavi voz, jedrenje Galebom, vila u svakom gradu i sve na drzavnom trosku..... a vojska , ko prezivi ofanzive poslije rata zaradi nekoliko godina na ostrvu , Golom ali ipak je ostrvo :wink:

Ej Alija Alija, gdje ce ti dusa Alija....
A Alija se zajedno s Bakirom jako napatio u opkoljenom Sarajevu... Dza topla, dza hladna voda, ja struja 220V, ja 380V... Cuo sam da su redovno jeli samo Brunsvikovu (trudnu) haringu, onu sto je bila u vodi, a Icar su cuvali za exkluzivno za iftare, na koje su redovno pozivali po 200-tinjak boraca s prvih linija, onako blatnjavih... Za razliku od Tite, malo su se svake 2 hefte setali po mirovnim pregovorima, UN avion tamo, UN avion vamo, Lisabon, London, Paris, Moskva, Prag, Bec, Istanbul... Patnja je to bila ziva... I da, Alijini borci nisu ginuli, ginuo je on umjesto njih...

I moj otac je u svojoj 59-oj godini bio u Sarajevu, i za razliku od "Dede", proveo je na liniji nekih 300 - tinjak dana... Za razliku od Alije koji je proveo 300-tinjak sati u obilascima...
decembar2017

#1624 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by decembar2017 »

@PM ,drnadlo i ostali titini pioniri koji su se javili ili ce se javiti:

pa ja sam rekao da je alija bio glup jer nije radio kao Tito a sada vi mene napadate zbog toga, pa znaci da to sto je tito radio ne valja ili nije Alija trebao da radi kao on... :D
Dozer

#1625 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Dozer »

@Decembar
Zar Vis nisu kontrolisale Svabe u WWII...?
Post Reply