Inicijativa Prvi Mart
-
zemo_online
#1601 Re: Inicijativa Prvi Mart
sve ovisi koliko ce glasova dobit na izborima. ali cim se bune u rs znaci da valja.
-
developer10
#1602 Re: Inicijativa Prvi Mart
U Centralnom Dnevniku na FaceTV je rekao da bi, kada bi sutra bili izbori, sa sadasnjom procjenom izlazsnosti, zajednicka lista stranaka koje ne negiraju genocid osvojila 3 mjesta.zemo_online wrote:sve ovisi koliko ce glasova dobit na izborima. ali cim se bune u rs znaci da valja.
Koliko me sjecanje sluzi, u pocecima Inicijative, bilo je ovako:
2 mjesta smo vec imali
3 mjesta, dodatna, je cilj Inicijative
Da li to znaci da Inicijativa vec sada moze tvrditi da je "osvojeno" (dakle, u procjenama) jos jedno mjesto?
- cadburry
#1603 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ne. Kada smo "mi koji ne negiramo genocid"developer10 wrote:U Centralnom Dnevniku na FaceTV je rekao da bi, kada bi sutra bili izbori, sa sadasnjom procjenom izlazsnosti, zajednicka lista stranaka koje ne negiraju genocid osvojila 3 mjesta.zemo_online wrote:sve ovisi koliko ce glasova dobit na izborima. ali cim se bune u rs znaci da valja.
Koliko me sjecanje sluzi, u pocecima Inicijative, bilo je ovako:
2 mjesta smo vec imali
3 mjesta, dodatna, je cilj Inicijative
Da li to znaci da Inicijativa vec sada moze tvrditi da je "osvojeno" (dakle, u procjenama) jos jedno mjesto?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1604 Re: Inicijativa Prvi Mart
Napravih štih probu da propitam vlasnike zemljišta u ''rodnom kraju'' odakle su za to hoće li glasati na slijedećim izborima i kako?
Sapatnik iz bolnice mi reče da je on prijavljen u Višegradu (njemačka penzija) te da će on sa hanumom glasati u svom Višegradu.
Trgovac na pijaci za kojeg znam da je izbjegao iz Bijeljine, takođe reče da se sprema glasati u Bijeljini.
Vidimo se i pišemo se za nekoliko mjeseci ako preživim operaciju.

Sapatnik iz bolnice mi reče da je on prijavljen u Višegradu (njemačka penzija) te da će on sa hanumom glasati u svom Višegradu.
Trgovac na pijaci za kojeg znam da je izbjegao iz Bijeljine, takođe reče da se sprema glasati u Bijeljini.
- heckler
#1605 Re: Inicijativa Prvi Mart
PipiDugaDevetka wrote: Vidimo se i pišemo se za nekoliko mjeseci ako preživim operaciju.
![]()
![]()
Sretno pipi ziva legendo
Last edited by heckler on 10/07/2013 17:15, edited 1 time in total.
-
dede merdzane
#1606 Re: Inicijativa Prvi Mart
Drzi se PipiPipiDugaDevetka wrote:Napravih štih probu da propitam vlasnike zemljišta u ''rodnom kraju'' odakle su za to hoće li glasati na slijedećim izborima i kako?
![]()
![]()
- Agron P
#1607 Re: Inicijativa Prvi Mart
Uz tebe smo.PipiDugaDevetka wrote:Napravih štih probu da propitam vlasnike zemljišta u ''rodnom kraju'' odakle su za to hoće li glasati na slijedećim izborima i kako?
![]()
![]()
- Danguba
#1608 Re: Inicijativa Prvi Mart
nije tema
Pipi, brz oporavak
Pipi, brz oporavak
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1609 Re: Inicijativa Prvi Mart
Legende su uglavnom mrtvi ljudi, pa moraš naglasiti ''ŽIVA legendo''.heckler wrote:PipiDugaDevetka wrote: Vidimo se i pišemo se za nekoliko mjeseci ako preživim operaciju.
![]()
![]()
Sretno pipi legendo![]()
![]()
- It_is_a_Leclerc
#1611 Re: Inicijativa Prvi Mart
Inicijativa Prvi mart je možda i odsudna bitka za poslijeratnu BiH, kojom se želi poručiti kako genocid ne može biti sredstvo ostvarivanja političke nadmoći. Ako inicijativa Prvi mart propadne, time se za vijeke vijekova cementira institut zloupotrebe entitetskog glasanja, i lokotom zaključava lanac oko vrata ove države.
Zato valja pozvati sve Bošnjake koji imaju imovinu u onom što se danas zove RS, da prijave prebivalište i pomognu Emiru i ekipi u vraćanju dostojanstva napaćenoj povratničkoj populaciji u ovoj državi.
Zato valja pozvati sve Bošnjake koji imaju imovinu u onom što se danas zove RS, da prijave prebivalište i pomognu Emiru i ekipi u vraćanju dostojanstva napaćenoj povratničkoj populaciji u ovoj državi.
- Skijaš
#1612 Re: Inicijativa Prvi Mart
Značaj inicijative jeste bitan, ali ne toliko da odredi sudbinu države. Nema tog praga nakon kojeg se može reći da je stvar gotova jer odnos snaga nije povoljan po neprijatelje ove države, niti će biti u dogledno vrijeme. Ono na čemu treba raditi jeste stvaranje pritiska na sarajevske političare koji bi konačno Dodika počeli tretirati kao prijetnju a ne kao partnera. Kapacitet za slamanje Dodika postoji, sa ili bez Prvog marta. Problem su ljudi poput Tihića koji sve gledaju kroz prizmu "prirodnih saveza" a preko kojih dolaze do kontrole nad lovom iz budžeta.It_is_a_Leclerc wrote:Inicijativa Prvi mart je možda i odsudna bitka za poslijeratnu BiH, kojom se želi poručiti kako genocid ne može biti sredstvo ostvarivanja političke nadmoći. Ako inicijativa Prvi mart propadne, time se za vijeke vijekova cementira institut zloupotrebe entitetskog glasanja, i lokotom zaključava lanac oko vrata ove države.
Odnosno, država je već jača zbog Prvog marta jer je i jedna preregistracija i pogotovo stvarni povratak uspjeh. A za nešto veće, potrebni su patriotski orijentisani elementi na sarajevskoj političkoj sceni, kojih ili nema ili su zbunjeni i ne znaju šta bi od sebe. Uostalom, neka se Suljagić još malo oteše i uljudi, stranka koju bi on eventualno osnovao bi na sljedećim lokalnim izborima mogla biti od ključne važnosti u više opštinskih skupština Podrinja.
-
zemo_online
#1613 Re: Inicijativa Prvi Mart
kako ce dijaspora da glasa za 1. Mart kada im traze da plate da bi mogli glasat. tako je bilo na proslim izborima.
ni glasat ne mos djaba.
ni glasat ne mos djaba.
- PipiDugaDevetka
#1614 Re: Inicijativa Prvi Mart
zemo_online wrote:kako ce dijaspora da glasa za 1. Mart kada im traze da plate da bi mogli glasat. tako je bilo na proslim izborima.
ni glasat ne mos djaba.
http://www.prvimart.ba/It_is_a_Leclerc wrote:Inicijativa Prvi mart je možda i odsudna bitka za poslijeratnu BiH, kojom se želi poručiti kako genocid ne može biti sredstvo ostvarivanja političke nadmoći. Ako inicijativa Prvi mart propadne, time se za vijeke vijekova cementira institut zloupotrebe entitetskog glasanja, i lokotom zaključava lanac oko vrata ove države.
Ja ne mogu naći nigdje da neko iz ''Prvog marta'' traži da se glasanje plati uz izuzetak dobrovoljnog priloga putem ''humanog telefona''.
-
udrch
#1615 Re: Inicijativa Prvi Mart
samo da poselamim Pipija i da mu poželim dobro zdravlje..
1. mart ide dalje..
1. mart ide dalje..
- PipiDugaDevetka
#1616 Re: Inicijativa Prvi Mart
Anti ''Prvi martovci'' mogu mahat' ušima, ovo ide dalje,...udrch wrote:samo da poselamim Pipija i da mu poželim dobro zdravlje..
1. mart ide dalje..
- PasoDzigera007
#1617 Re: Inicijativa Prvi Mart
Danas se pokazao jos jedan razlog,zasto treba dati maksimalnu podrsku 1.MARTU!
Nakon fasistickog ponasanja policije genocidne tvorevine, koji su udarali zene,koje su htjele biti na mjestu pokolja nevinih Bosnjaka.
Sreberenici je podhtno potreban status distrikta. Jer ovo sto rade u genocidnoj tvorevini je nedopustivo.
Ovo je najveca uvreda za covjecanstvo, da se grad u kojem je pocinjen genocid,nalazi u manjem entitetu,koji je to i pocinio.
Nakon fasistickog ponasanja policije genocidne tvorevine, koji su udarali zene,koje su htjele biti na mjestu pokolja nevinih Bosnjaka.
Sreberenici je podhtno potreban status distrikta. Jer ovo sto rade u genocidnoj tvorevini je nedopustivo.
Ovo je najveca uvreda za covjecanstvo, da se grad u kojem je pocinjen genocid,nalazi u manjem entitetu,koji je to i pocinio.
-
Biene Maya
#1618 Re: Inicijativa Prvi Mart
Cijelu Istocnu Bosnu, kao i Prijedor treba pod hitno izdvojiti iz genocidne tvorevine masovnih grobnica. Sve dok se to ne desi nema nama niti mira niti zivota pod fasistickom vlascu. Umjesto da se za ovih 18 godina koliko toliko normalizovalo, stanje je svaki dan sve gore. Ovo je porazavajuce za kvazi i bjedne bosnjacke politicare. Narod je prepusten sam sebi jos od 1992. godine. Da se ovako nesto dogodilo u bilo kojoj drzavi svi bi bili na nogama. A ove bosnjacke gnjide tek su se stidljivo i tiho oglasili i to samo dva saopcenja, vjerovatno se plaseci da ne uvrijede dodikove fasiste.PasoDzigera007 wrote:Danas se pokazao jos jedan razlog,zasto treba dati maksimalnu podrsku 1.MARTU!
- Danguba
#1619 Re: Inicijativa Prvi Mart
Sada ce jos dobiti i prekrsajne i krivicne prijave.PasoDzigera007 wrote:Danas se pokazao jos jedan razlog,zasto treba dati maksimalnu podrsku 1.MARTU!
-
_forumasica_
#1620 Re: Inicijativa Prvi Mart
inicijativi 1. mart treba dati svesrdnu podršku.. od danas više nego ikad. kako ne shvataju ljudi koliko je ta inicijativa zapravo jedino trenutno što može svima a ne samo povratnicima vrlo brzo unaprijediti živote, vratiti dostojanstvo...
- PasoDzigera007
#1621 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ma nece se Bosnjaci nikad opametiti. Samo dan nakon 11.7 na facebooku Bosnjakinje jedva docekale da lijepe Cecu cetnikusu . Eto kakav smo narod. A ova kujurina malo malo, pa kod onog idiota u Laktase.Biene Maya wrote:Cijelu Istocnu Bosnu, kao i Prijedor treba pod hitno izdvojiti iz genocidne tvorevine masovnih grobnica. Sve dok se to ne desi nema nama niti mira niti zivota pod fasistickom vlascu. Umjesto da se za ovih 18 godina koliko toliko normalizovalo, stanje je svaki dan sve gore. Ovo je porazavajuce za kvazi i bjedne bosnjacke politicare. Narod je prepusten sam sebi jos od 1992. godine. Da se ovako nesto dogodilo u bilo kojoj drzavi svi bi bili na nogama. A ove bosnjacke gnjide tek su se stidljivo i tiho oglasili i to samo dva saopcenja, vjerovatno se plaseci da ne uvrijede dodikove fasiste.PasoDzigera007 wrote:Danas se pokazao jos jedan razlog,zasto treba dati maksimalnu podrsku 1.MARTU!
Gadi mi se mnogo cega kod Bosnjaka. Nisu ljudi svjesni sta se sve cinilo u Podrinju,kakva klanja i mucenja. Ubijanja od beba do staraca. Zalosno,ako se sad preko 1. marta ne ujedinimo, necemo nikad.
-
zemo_online
#1622 Re: Inicijativa Prvi Mart
PipiDugaDevetka wrote:zemo_online wrote:kako ce dijaspora da glasa za 1. Mart kada im traze da plate da bi mogli glasat. tako je bilo na proslim izborima.
ni glasat ne mos djaba.http://www.prvimart.ba/It_is_a_Leclerc wrote:Inicijativa Prvi mart je možda i odsudna bitka za poslijeratnu BiH, kojom se želi poručiti kako genocid ne može biti sredstvo ostvarivanja političke nadmoći. Ako inicijativa Prvi mart propadne, time se za vijeke vijekova cementira institut zloupotrebe entitetskog glasanja, i lokotom zaključava lanac oko vrata ove države.
Ja ne mogu naći nigdje da neko iz ''Prvog marta'' traži da se glasanje plati uz izuzetak dobrovoljnog priloga putem ''humanog telefona''.
-ja lijepo napisah PRIJE.
- PipiDugaDevetka
#1623 Re: Inicijativa Prvi Mart
Daj link stranice na kojoj si nešto pisao PRIJE? Ne mogu ja čitati 10 stranica unazad da vidim šta je napisano PRIJE.zemo_online wrote:-ja lijepo napisah PRIJE.
-
podrinjskivuk
-
strauss77
#1625 Re: Inicijativa Prvi Mart
Biene Maya wrote:Cijelu Istocnu Bosnu, kao i Prijedor treba pod hitno izdvojiti iz genocidne tvorevine masovnih grobnica. Sve dok se to ne desi nema nama niti mira niti zivota pod fasistickom vlascu. Umjesto da se za ovih 18 godina koliko toliko normalizovalo, stanje je svaki dan sve gore. Ovo je porazavajuce za kvazi i bjedne bosnjacke politicare. Narod je prepusten sam sebi jos od 1992. godine. Da se ovako nesto dogodilo u bilo kojoj drzavi svi bi bili na nogama. A ove bosnjacke gnjide tek su se stidljivo i tiho oglasili i to samo dva saopcenja, vjerovatno se plaseci da ne uvrijede dodikove fasiste.PasoDzigera007 wrote:Danas se pokazao jos jedan razlog,zasto treba dati maksimalnu podrsku 1.MARTU!