Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Locked

Na konfuzno popisno pitanje "Etnicko/nacionalno izjasnjavanje" izjasnicu se kao:

Bosnjak
190
51%
Hrvat
15
4%
Srbin
13
3%
Ne izjasnjavam se
9
2%
Upisacu "Bosanac" ili ekvivalentno
130
35%
Upisacu nesto drugo
16
4%

Total votes: 373

Lug

#1601 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Lug »

VratijaSeŠame wrote:
VratijaSeŠame wrote:Bosanska Kraljevska Porodica upozorila BOSANCE na najnoviji Sefardski trik: provokaciju njihovih velikobošnjaka tipa propalog “socijaliste” Tokić Sejfudina kojom narod žele navući na tanak led izjašnjavanjem na popisu kao “Bošnjaci” jer je to kaobajagi “historijski popis” tj. PRVI PUT da se to dopušta; podsjeća da to i jeste problem jer bi se tako ODREKLI Bosne kao jedine i čak 1000-godišnje PRAVNE KATEGORIJE koju imamo (i što nas čini jednom od 9 najstarijih NACIJA Evrope!), pa bi međunarodnopravno postali nekakva NOVA POJAVA na ovom prostoru i obična turska MANJINA (uz Kurde i jedina nepriznata turskim Ustavom iako su obje višemilionske!), a za koju bi onda prirodno u međunarodnim odnosima odgovarala ANKARA, baš kao što za katolike odgovara ZAGREB a za pravoslavce BEOGRAD (zato i jesu supotpisnici Dejtona - a sad zamislite kad bi se još dodala i Ankara da se pita ovdje za bilo šta)! Taj ZOV DIVLJINE Tokića je najobičnija zamka za daljnje podgrijavanje vatre u bosanskom geostrateškom loncu, iz kog bi vrelina tada postala preopasna za čitav region; sjetimo se kako je Alija Izetbegović u početku obećavao da je taj novi narod ustvari “Bošnjaci-muslimani” a da će se "s vremenom i drugi pridružiti", međutim vrlo brzo su upravo on i SDA izbacili onu crticu; ovo je dakle samo finalizacija te patetične prevare Sefarda, i preduslov za stvaranje “Bošnjakistanaca” – palestinsko-kurdskog “rješenja” u Kissingerovom zacrtanom “Bošnjakistanu”; ovo je pitanje toliko ključno da treba podsjetiti još jednom da se dakle stanovnici naše zemlje PRAVNO nisu nikada nazivali “Bošnjaci”, tj. da kao takvi NE POSTOJE ni u jednom međunarodnopravnom dokumentu od bana Boriča (1153) pa do danas, već da postoje isključivo kao Bošnjani ili Bosanci, pa je izraz Bošnjak obična pravna zamka jer se zvaničnim postojanjem Bošnjaka daje povod za svaku buduću intervenciju Turske ovdje – ali ne da bi vas zaštitili već da bi nas sve bacilli u okove kao što su i Kurde (zapamtite: i Bošnjaci i Kurdi su izbačeni iz Ustava Turske iako su to višemilionske zajednice a u njemu su priznate sa svim pravima npr. JEVREJI - eto koliko ovdašnje muslimane uistinu cijene i vole "braća" Turci!); napominje da su Sefardi, kao uzurpatori suvereniteta BOSNE, međunarodnopravno njeni privremeni gospodari pa tako i gospodari BOSANSKOG jezika, i to je jedini razlog zašto im Engleska dopušta npr. da kontrolišu Wikipediju na Bosanskom jeziku i zašto ne postoji Wikipedija na "Bošnjačkom" (jer takav narod međunarodnopravno nije nikad postojao, a Englezima je pisano pravo svetinja!); podsjeća da su izraz Bošnjan upravo Sefardi izgurali iz rječnika, te mu dali kaobajagi "tek historijsko značenje", međutim jasne je da im je smetao kao odlična alternative za Bosanske patriote, pa su njegovim potiskivanjem zapravo ostavili mjesta isključivo za Bošnjake kao, vrijedi opet ponoviti, MEĐUNARODNOPRAVNI NAZIV TURSKE MANJINE naravno nezaštićene turskim ustavom već samo sporadičnim dokumentima koji NE garantuju ništa suštinski (npr. pravo na jezik, kulturu, običaje, škole itd. - pa bi jako brzo TURSKI postao jedan od SLUŽBENIH jezika i u "Bošnjakistanu" i to po MEĐUNARODNOM PRAVU!); podsjeća JOŠ JEDNOM da je 1000 godina državnosti BOSNE jedina PRAVNA kategorija koju svi skupa imamo, a za koju nam sada propalice savjetuju da je se odreknemo – što je klasična podvala tipa S KONJA NA MAGARCA, kako to naš narod lijepo kaže; poziva naš narod da se izjašnjava KAO SVI NARODI SVIJETA tj. prema zemlji u kojoj se rodite dakle BOSANAC!! Samo trebate pogledati ko ustvari provodi tzv. “popis” i sve će vam biti jasno – izraelska paraobavještajna “kompanija”! Možete zamisliti kakvo će to biti prebrojavanje - ove izborne prevare od 1991 do danas ovdje će biti dječija igra u poređenju šta se sprema oko "popisa" koji se kao takav MORA SPRIJEČITI POD SVAKU CIJENU! |#Royal Family calls on BOSNIANS to ignore new Sephardi trick luring Muslims to drop #Bosnia, become Kissinger's “Boshnyakistanis“ in #census (TWITTER)

http://www.facebook.com/---

:D probaj ovu:

http://www.facebook.com/DinastijaKotromanic

Bosanska Dinastija Kotromanica - Bosansko kraljevstvo
crusader

#1602 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by crusader »

Image
mekaba

#1603 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by mekaba »

Diox wrote:Bojim se da smo bosanstvo zapustili i da smo dopustili onim jugoslovencinama kojima je drzava krepala, rahmet joj zlocinacku dusu, da nam hijack-iraju cestito bosanstvo.

Kad citam ove koji se izdaju za "Bosance" nacionaloide, kao kad su Milosevic i njegova srboslovenska bagra pricali o Jugoslovencinama.

Ali sve je poznato, ti koji "zagovaraju" nacionalide "Bosance", znaju vrlo dobro da ce se oni izjasniti kao Srbi i Hrvati, cilj je da bude sto manje Bosnjaka. Naravno to su njihove zelje, i na njihovu zalost, neostvarene zelje.

Ja mislim da ce vam sve jasno biti ako se sjetite ko je bio reformista Ante Markovica, stranke koja je pokupila veliki broj bosnjackih glasova na prvim izborima.

"Reformisti" Ante Markovica su bili Kecmanovic, prvi spijun Srbije i Milorad Ronhil Dodik, prve gusle sumske.

Uglavnom danas nema Yutela, a i da ga ima, druga su vremena, tu je internet, vise se Bosnjaci ne mogu prevariti!

Da budete svi Bosnjaci, upisani u sve moguce registre, kao BOSNJACI!
Bosnjak 110% :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
cyprus

#1604 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by cyprus »

Nešto mi nije jasno kod ovih što navaljuju da se svi Bošnjaci moraju izjasniti ko Bošnjaci inače će doći do nacionalne katastrofe... Valjda je ciljna grupa tog pokreta ''važno je biti Bošnjak'' (ili kako već) oni koji se dvoume ili koji se izjašnjavaju kao Bosanci... Mahom se tu radi o ateistima, agnosticima, ljudima kojima vjera i nije toliko važna ili generalno građanski orijentisanim ljudima...

Međutim, kako se ta kampanja vodi? :-) I dalje se etnička odrednica čvrsto veže uz islam... To znači da se ateisti, agnostici, sekularni vjernici i generalno građanski orijentisani ljudi koji bi po svom porijeklu mogli biti Bošnjaci praktično tjeraju da se drugačije izjasne... :-) :-) Nisam dio toga, al evo moj konstruktivni prijedlog: zar ne bi bilo korisnije da se ta kampanja bazira na objašnjavanju ljudima da Bošnjak ne mora biti čvrsto vezan uz vjeru islam, ili ne mora biti vjernik uopšte... Također, da biti Bošnjak ne znači da se istovremeno ne može biti građanski i liberalno orijentisan... Da ako si Bošnjak to ne mora značit ni da si simpatizer rahmetli Alije ili Cerića, ne mora značiti da koristiš pozdrav selam...

Ovako ispada da su Bošnjaci mogu biti samo fanovi Alije i reisa, stalni posjetioci džamije, ponosni muslimani i oni koji nazivaju selam i nipošto komunisti :oops: :mrgreen:
mekaba

#1605 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by mekaba »

Danas priupitah jednu Mostarku (inace teska komunjara) koja kao i muz joj poticu iz muslimanskih partizanskih porodica a vezano za popis:" Bgt. kako ces se ti izjasniti na ovom popisu?". "Cuj kako ?, pa Bosnjakinja normalno" a sto me to pitash" rece ona. Reko`:" Ma ja konto da neces kao Bosanka" , na sto se ona nasmija grohotom pa rece:" Pa ja sam Mostarka jbt. Hercegovka, kakva Bosanka?. :lol: :lol: :lol:

Pametnom i isharet dovoljan :lol:

Bosnjak 110% :bih:

Ah sto se neko uplasio da Bosnjaci ne prefuraju magicnih 50% a hoce sigurno.

"Vodite narod na auto-stradu smrti a muslimane u nestanak" rece jedan magarac danas stanovnik Den Haga. Evo 20 godina poslije Bosnjaci nagurashe preko 50% od ukupnog broja stanovnika BiH. Ima Boga da je ko dugme.
morti

#1606 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by morti »

Primjetih isto što i @cyprus.

Nekidan na TV-u, neki okup "intelektualaca", a potom poziv da se izjasnimo kao Bošnjaci...ajde OK...vjera islam...molim?

Svaka im dala. Nacionalna renesansa do jaja :-)

:D

Primjetih na ovoj temi: Sa osobu X je biti Bošnjak jedno, a za osobu Y nešto sasvim drugo...Isto i za termin Bosanac.

Poyeb pri definiciji? Ma batali svaku raspravu.
mekaba

#1607 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by mekaba »

damke_85 wrote:A zamisli ti sege kad bi ostali bili najbrojniji narod u drzavi :lol:

Joj da se hoce to desiti, do kakvih bi to potresa tek dovelo :lol:

zivjela BiH i svi njeni "ostali"! :bih:
Jaka nacionalnost u PM OSTALI :-) :lol: :lol: :lol:
mekaba

#1608 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by mekaba »

Kome smetaju Bosnjaci??? a bogami i Bosanci???? Meni je poslije 1992-kristalno jasno. U jamama ,masovnim grobnicama logorima zajedno zavrsishe: Bosnjaci,Bosanci,komunisti, vjernici,nevjernici,bogati ,siromasni.... Ime je je odredjivalo zivot ili smrt. Cilj je bio smanjiti broj onih koji su vecinsko stanovnistvo u BiH. Cilj je ostvaren djelimicno i ovo sto se sad desava je samo nastavak plana i programa deranja BiH . Bosnjaci ce ostati Bosnjaci jer su prosla vremena kad je Beograd odlucivao (zabranjivao) kako ce se ko izjasniti.

Bosnjaci 110% :bih:
miki.ba

#1609 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by miki.ba »

Danas se nakotilo na ovom forumu trolova kao nikada do sada.
Bošnjaci ako želite pridobiti nekoga da se izjasni kao Bošnjak nemojte širiti mržnju, napište nešto fino, samo skacete sami sebi u stomak.
Bosanci samo pokušavaju ne biti fašiste, nebitno sa koje strane dolaze i ne žele se poistovjetiti sa navedenim.
Nacin na koji pokušavate promovisati Bošnjaštvo je u najmanju ruku degutantan, toliko. :run:
Propast i katastrofa

#1610 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Propast i katastrofa »

Zbog ovakvi upisa svakim danom mi je sve dalje to maltertiranje sa nazivom Bosnjak. Kad smo se borili valjali smo vam i kad smo poturali pleca, danas kad vam se ucinilo da Fildjan blizu i kad je reis "reko ne mere" druga prica....
E ovaj put ce Bosanaca bit vise nego ikad , u inat ! :-D :bih:
sinuhe

#1611 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by sinuhe »

Popis bas isti kao 91,81. Zasto galamite :-)
Akadi

#1612 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Akadi »

cyprus wrote:Nešto mi nije jasno kod ovih što navaljuju da se svi Bošnjaci moraju izjasniti ko Bošnjaci inače će doći do nacionalne katastrofe... Valjda je ciljna grupa tog pokreta ''važno je biti Bošnjak'' (ili kako već) oni koji se dvoume ili koji se izjašnjavaju kao Bosanci... Mahom se tu radi o ateistima, agnosticima, ljudima kojima vjera i nije toliko važna ili generalno građanski orijentisanim ljudima...

Međutim, kako se ta kampanja vodi? :-) I dalje se etnička odrednica čvrsto veže uz islam... To znači da se ateisti, agnostici, sekularni vjernici i generalno građanski orijentisani ljudi koji bi po svom porijeklu mogli biti Bošnjaci praktično tjeraju da se drugačije izjasne... :-) :-) Nisam dio toga, al evo moj konstruktivni prijedlog: zar ne bi bilo korisnije da se ta kampanja bazira na objašnjavanju ljudima da Bošnjak ne mora biti čvrsto vezan uz vjeru islam, ili ne mora biti vjernik uopšte... Također, da biti Bošnjak ne znači da se istovremeno ne može biti građanski i liberalno orijentisan... Da ako si Bošnjak to ne mora značit ni da si simpatizer rahmetli Alije ili Cerića, ne mora značiti da koristiš pozdrav selam...

Ovako ispada da su Bošnjaci mogu biti samo fanovi Alije i reisa, stalni posjetioci džamije, ponosni muslimani i oni koji nazivaju selam i nipošto komunisti :oops: :mrgreen:
Slažem se... ali mislim da to ukazivanje da se u dijelu vjeroispovjest upiše "Islamska" se više radi zbog onih "Muslimana"... da nauče već jednom da razlikuju religiju od narodnosti.

Znamo svi da ima ateista i agnostika među Bošnjacima... mislim da ih ima čak i više nego što ih ima u srpskom i hrvatskom narodu.

Ni oni ne zaostaju u tom vezivanju za religiju:

suncica24

#1613 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by suncica24 »

Da li medju predstavnicima/ama Bosnjaka/ina u drzavnom parlamentu i VM ima onih koji su druge vjeroispovjesti od Islamske, tj. da nije musliman/ka? Ako ima... molim navesti imenom i prezimenom (moze i iz prethodnih mandata)

Da li medju predstavnicima/ama Bosnjaka/ina u entitetskim parlamentima i vladama znate nekog ko je druge vjeroispovjesti od Islamske?
Ime, prezime, mogu i prethodni mandati.

Isto vrijedi i za Brcko Distrikt, i skupstine i vlade Kantona, Opcina/Opstina...

Znaci, o cemu govorimo
Devedeset i neke Filipovic, i rahmetli Izetbegovic (izmedju ostalih) su odlucili da odjele odrednicu Bosnjastva od Bosanstva. Pobrkavsi pri tom naciju sa etnijom, etniju sa vjeroispovjscu, vjeroispovjest sa nacijom.
I sad oni koji se ne osjecaju kao Bosnjaci treba da se, valjda iz solidarnosti ili ko zna kojeg razloga, redifinisu kao isti kako bi politicke elite koje godinama zive na grbaci ove F-I premetaljke i dalje mogle nastaviti jahati na ledjima naroda po istom nacional-etnickom modusu jahanja?
Last edited by suncica24 on 25/10/2012 00:38, edited 1 time in total.
Propast i katastrofa

#1614 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Bit ce... bit ce.... ovo i jeste kljucno da se bas sada svi kojima je BiH, a ne Fildjan na srcu izjasne kao BOSANCI
Dozer

#1615 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Dozer »

crusader wrote: Vjerovatno su se Bošnjaci 90-tih povampirili, otvarali logore, ubijali zene, djecu, starce, civile, bombardovali gradove, klali, silovali i cjepali ovu drzavu !!! Tako da smo mi vjerovatno krivi za sve, klasican primjer kad se od zrtve pravi agresor. Procitan si ko bukvar
Ti si ocito fulio 66 stranica ove teme haveru...jer da si imalo procitao, bar sve moje postove na temi, vjerovatno ne bi prema meni izvalio ovakvu glupost, da ne kazem sta teze... Ali, svi mi imamo svoj vlastiti obraz, zar ne? Samo kratka informacija - dok si ti srao u pelene ili cuclao cuclu i drzao se materi za suknju, a mozda se cak jos nisi ni ispilio, ja sam te branio da ne bi zavrsio u necemu od toga sto si nabrojao, a sto su otvorili i pokrenuli oni neki. :roll:
gonkie
Bosna i Hercegovina NIJE DEFINISANA kao nacionalna drzva bosanaca i hercegovaca i drugih nacionalnih manjina. NIJE
BRAVO BRANIOCEEEEE!! NIJE definisana kao NACIONALNA drzava NICEGA, pa tako ni Bosnjaka, Hrvata i Srba. Definisana je kao drzava KONSTITUTIVNIH NARODA, a ne konstitutivnih NACIJA. Zato i jeste sada problem u pitanju br. 24 po kojem se B,H i S trebaju izjasniti NACIONALNO. Kontas? Sumnjam, ali eto...pitam onako, reda radi.
Ovo je stvarno postalo pateticno...cak i oni koji nemaju pojma sta je sta, ipak ponekad ubodu istinu :). Ili, jednostavno "jezik" hoce pravo,a :D :D Sad ce te karat u centrali, zabrlj'o si, i to javno :D

BRANIOCI, postavio sam vam bio jednostavna pitanja, a ni na jedno niste mogli dati ne nekakakv, nego NIKAKAV odgovor. PItanje je bilo jednostavno - nabrojati samo 5 pozitivnih stvari koje su napravili etno-nacionalisti za BH i sve njene gradjane. Nije islo, a ne ide ni sada, niti ce ikada ici jer - ne postoji jedna, a kamoli 5 pozitivnih stvari koje su oni napravili.

Sad vas pitam nesto drugo, ako lobotomija nije uzela prevelik danak, naravno, da nama "otpadnicima" pojasnite zasto se odjednom toliko upire, pokrecu fondacije, kampanje, opsti je "napad" na sve i svakoga da bude Bosnjak, a istovremeno niko iz centrala cak ni ne komentarise i kontra aktivnosti (doduse, samo su web based i ni blizu ovih drugih) i pricu o Bosanstvu?
Znate zasto - ako to i spomenu, sve vas labilne i nedorecene ce dovesti u nedoumicu tek onda. Tek onda necete imati pojma sta je sta, za sta je sta, itd. A onda ce samim tim ulaskom u tu "raspravu" sami sebi skociti u stomak jer ce zasigurno od nekoga uslijediti i masa pitanja koja su postavjena i na ovoj temi. A ni oni, kao ni vi, nemaju nikakve odgovore na to.

Ocito im/vam je ogromna frka, inace ne biste ni pokretali sve te akcije, fondacije, stampali postere, itd. A to je tek pocetak...
mekaba

#1616 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by mekaba »

Sto ovi Bosanci, Jugosloveni,ostali, izgubljeni..... nebi malo otisli na hrvatske i Srpske forume pa malo propagirali Bosanstvo??? Kad tamo zavrsite onda mozete slobodno probati sa Bosnjacima mi smo zna se najliberalniji.

Bosnjak 110% :bih: Bosanac 110% :bih: izjasnjavam se kao Bosnjak 220% :bih:
HM 2011

#1617 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by HM 2011 »

"BRAVO BRANIOCEEEEE!! NIJE definisana kao NACIONALNA drzava NICEGA, pa tako ni Bosnjaka, Hrvata i Srba. Definisana je kao drzava KONSTITUTIVNIH NARODA, a ne konstitutivnih NACIJA. Zato i jeste sada problem u pitanju br. 24 po kojem se B,H i S trebaju izjasniti NACIONALNO. Kontas? Sumnjam, ali eto...pitam onako, reda radi."

Ko tvrdi da ovaj čovjek laže ? Ja ne...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1618 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by -LIBERO- »

mekaba wrote:Sto ovi Bosanci, Jugosloveni,ostali, izgubljeni..... nebi malo otisli na hrvatske i Srpske forume pa malo propagirali Bosanstvo??? Kad tamo zavrsite onda mozete slobodno probati sa Bosnjacima mi smo zna se najliberalniji.

Bosnjak 110% :bih: Bosanac 110% :bih: izjasnjavam se kao Bosnjak 220% :bih:
Prvo pokusaj da komuniciras bez pocjenjivanja i umanjivanja slobode bilo kome da se osjeca i pise onako kako se osjeca.
Druga stvar, koja bi vrlo lako mogla biti i PRVA...ovo je forum sviju nas, ukljucujuci i nas Bosance, ili ti ostale(kako je to vec sklepana definicija), tako da taj pokusaj da nas recimo svrstas u gradjane drugoga reda definitivno ti nece proci barem na ovom forumu.

I zaista postaje degutantno koliko se ovi branioci Bosnjastva, mada ga niko i ne napada, trude da omalovazavaju sve ove koji se pisu Bosancima.

Jeste, mi smo vam najveci neprijatelji :lol: :run:
Dozer

#1619 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Dozer »

@mekaba
Da su ti na listicu ponudili odvojeno etnicko i nacionalno izjasnjavanje, onda bi to tvoje Bosnjak 110% i BOsanac 110% imalo smisla...ovako...mozes biti samo jedno, pri cemu te prvo vodi medju konstitutivne i postajes nacija, a drugo te vodi u "ostale" i prakticno vise ne postojis.
Moj izbor je ovo drugo, jer smatram da se samo tako BiH moze odrzati cjelovitom, ali i zato sto to zaista i jesam.
racionalista

#1620 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by racionalista »

kako bi se hercegovci trebali izjasniti? kao bosanci ili kao hercegovci?
Propast i katastrofa

#1621 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Ako si 110% Bosanac i jos 110% Bosnjak onda su u tebi 2,2 covjeka, tj,. ne mozes ni sa sobom da SE SUGLASIS.
Da ne govorim da ti ova druga komponenta varira 50% pa narastes do 3,3 covjeka!
Ko je ovdje pogubljen? :roll:
VjecitiStudent

#1622 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by VjecitiStudent »

suncica24 wrote:Ja cekam citat :zzzz:
Definisano je u preambuli Daytonskog Ustava

Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:
Astronomer
Location: Nekad moraš otići visoko da shvatiš koliko si mali.

#1623 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by Astronomer »

Na osnovu do sada pročitanog, dalo bi se zaključiti sljedeće:

1. Oni koji se izjasne kao Bošnjaci, indirektno pristaju na samo jedan dio BIH u budućnosti, jer se time potpuno ograđuju i izdvajaju od BH-Srba i BH-Hrvata, a to je veliki gubitak za BH-Muslimane.

2. Oni koji se izjasne kao Bosanci, direktno poručuju cijelom svijetu da kad-tad računaju na kompletnu sopstvenu BIH i ne pristaju da se država dijeli na buduće ekskluzivne teritorijalne jedinice.
racionalista

#1624 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by racionalista »

odakle ti to da se bosnjaci odricu ijednog pedlja bosne?
mekaba

#1625 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Post by mekaba »

Propast i katastrofa wrote:Ako si 110% Bosanac i jos 110% Bosnjak onda su u tebi 2,2 covjeka, tj,. ne mozes ni sa sobom da SE SUGLASIS.
Da ne govorim da ti ova druga komponenta varira 50% pa narastes do 3,3 covjeka!
Ko je ovdje pogubljen? :roll:
:lol: Pa sad Bosnjaci nisu Bosanci hahahahaha :lol: . Hajde ba Jugosloveni ohladite se malo sta ste navalili ko mutavi da pridobijete koga uz sebe. Malo vas je malo...
Locked