ihhh i vas budalaBanksy wrote:Od svih prevara, te su najgluplje, nevjerovatno. Šta su očekivali, da se nikad niko neće javit za povrat, da je familija umrla ili nestala, da niko nikad neće pogledati knjige, kakvom su se čudu nadali, ne razumijem. Sve budala do budale.
Esed Radeljaš - lik i djelo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1601 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
- Dr. Kuca
#1602 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Pozitivno je da su svi potkaceni. Krenulo se sa Baketovim medjedom, evo doslo do zukica koji je baketov potrcko. E sad kako ce se zavrsiti vidjet cemo.
- JoseMujica
#1603 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
zna se!
sve će popadati na proceduralnuim greškama i pogreškama u kucanju
sve će popadati na proceduralnuim greškama i pogreškama u kucanju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1604 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
kakvo je ovo sranje?muha_sa wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ica/186473
kolega mi dobio posao u državnoj službi
prvi radni dan... provođenje kroz firmu
onaj je baketov, onaj reisov (onaj prošli), onaj dodikov, onaj čovićev
po ovoj osnovi svi mogu u ćuzu
svi redom
zajedno s uposlenicima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1605 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
vodo neke zagrepčane po gradu i slikao ih za arhivucrno_sa_zlatnim wrote:dječak sa šibicama wrote:Ma mufljuzi, toliko su naivno igrali da sam se samo pitao kad ce pasti.
Recimo kod mene je zemlja podijeljena u tri cestice, kako se to vec zove, na prvoj su kuca dvije garaze i okucnica, druga cestica basta cca 800 m2, treca cestica manja basta oko 400 m2. Tu trecu su mimo znanja nas, vlasnika, nelegalno nacionalizirali ili proglasili nacionalizovanim, a onda su prepisali na komsiju koji je tushnuo kovertu Cericki.
Naravno, advokat mi je to sredio i sprijecio kradju, ali koliko su oni tako ljudi zajebali broja nema. Ne razumijem mozgove koji misle da mogu nekretninu ukrasti. Umre vlasnik, oni nacionaliziraju i daju trecoj osobi koja plati. Logike, pa javice se nasljednik nekretnine.
Pokusali su loviti u mutnom, u Starom gradu ima dosta starih transakcija kupac/prodavac gdje su ugovori pisani rucno, tamo nekad poslije WWII recimo, dosta je toga nejasno ali i ako je ugovor olovkom pisan ne znaci da je to sporemno za ukrasti. Postoji familija, nasljednici covjeka koji je bio prodavac, i prije 50 godina. Nekretnini se vlasnik uvijek nadje, ovako ili onako.
Godra mi je sto su pali, ali nisam siguran da ce svi robijati. Iznenadilo me da je Delimustafic u tome, pa ima li "biznisa" gdje taj kriminalac nije upetljan.
Kad ovo čitam, mislim da su i moju porodicu "odradili" za jednu česticu u Starom Gradu, ali mala je parcela a puno nasljednika pa mi se nije dalo ganjati.
Ali je činjenica da su masu ljudi u crno zavili, ali i masa predmeta se neće ni otvoriti jer je more stanova koje su odradili bez nasljednika.
i na blogu okačim ime slike =ime tog lika unutar mnogih
zove me prošle godine neki advokat
kaže vidim da ste u kontaktu s tim i tim likom
lik je trideset i neko godište...živio je u sarajevu ali se preselio u zagreb...pronašao advokat neku njegovu parcelu i to se ne može završiti bez njega
reko nemam pojma probajte u imeniku zagreba stariji ljudi imaju fixne telefone
moj djed je uvijek govorio da ti zemlju niko ne može ukrast
valjda ako si živ
- ljevoruki
#1606 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Kad drzava otima onda si nemocan.Black swan wrote: moj djed je uvijek govorio da ti zemlju niko ne može ukrast
valjda ako si živ
Vidi, izmedju ostalog, pod Agrarna reforma.
- JoseMujica
#1607 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
dotkle če trajati ova zemaljska nepravda u režiji državne mafije!?
Što ne puščaju naše borce, heroje, naš din, našeg Poslanik i Prosvjetitelja, Magistra, privrednika, Menadžera za spontano oduzimanje imovine Essa a.s.
doklena čemo trpiti ovo
Spavaš li mirno Don Neonko dok su borci po zatvorima?!
Što ne puščaju naše borce, heroje, naš din, našeg Poslanik i Prosvjetitelja, Magistra, privrednika, Menadžera za spontano oduzimanje imovine Essa a.s.
doklena čemo trpiti ovo
Spavaš li mirno Don Neonko dok su borci po zatvorima?!
-
almir90
#1608 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
#PravdaZaEssu! 
- Rockefeller
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1610 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Sramota, niko ni rijeci za EsA, tri dana proslo
Valjda je on taj koji doprinosi drustvu
Kako to misle, opasan po drustvo?!
Valjda je on taj koji doprinosi drustvu
- zelenika64
#1611 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Meščini vi se šprdate s našim Essom ko da je on Redžo Seferović.Nemojte tako molim vas!
- Matzan
#1612 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Pripremio je Esso naš vrhunsku odbranu:
"Časni sude, nisam ništa kriv, rahmeta mi babinog!"
- JoseMujica
#1613 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Matzan wrote:Pripremio je Esso naš vrhunsku odbranu:
Allaha mi nisam kriv!
-
walk_M-A-N
#1614 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /161209029
Uzeo milionski iznos, osigurao porodicu, pa ako nazovi "država" pokaže snagu to će biti da se zamažu oči javnosti i opravda nesposobno Tužilaštvo i Sud a naravno ne da kazni kriminal koji on svo vrijeme radi javno.
Ovoliko i puno više uzimaju sve stranke, udružene kriminalne mafijaške organizacije, sami sebi izglasaju i ne podnose račune.
Ako ponavlja krivična djela, a bio u parlamentarnoj većini sa onim koji su i danas na vlasti, šta je s njima?
Ne treba Eso sada da bude vaga u Kantonu i Federaciji, pa mu se može suditi za ovo, i osuditi za manje, jer će na kraju dosta toga biti "po zakonu".Tužilac Senad Osmić kazao je kako je Tužilaštvo KS proširilo istragu, a odnosi se na uzimanje budžetskog novca koji je trebao pripasti stranci po osnovu učešća u Skupštini KS, koji je preusmjerio na privatni račun u iznosu većem od 114.000 KM.
Podsjetio je da je Radeljaš već osuđivan za krivična djela falsifikovanja dokumenata i prevare, ali da nikada nije odslužio kaznu zbog zastare te da je ovdje riječ o ponavljanju krivičnih djela kroz deset godina.
Sudskom vijeću Kantonalnog suda KS obratio se i Radeljaš koji je rekao da u vrijeme kada je bio zastupnik Skupštine KS 2010. godine nije bilo zakona koji je uređivao isplatu budžetskih sredstava za stranke i da je novac uplaćen na njegov račun jer je bio jedini predstavnik ove stranke u Skupštini.
Naglasio je da je taj zakon donesen 2013. godine te da je jedinu korist tu ostvario Mirnes Ajanović koji je na osnovu toga što je Radeljaš bio i u Domu naroda dobio 400.000 KM
Sudsko vijeće kojim predsjedava Adisa Zahiragić će donijeti odluku naknadno.
Uzeo milionski iznos, osigurao porodicu, pa ako nazovi "država" pokaže snagu to će biti da se zamažu oči javnosti i opravda nesposobno Tužilaštvo i Sud a naravno ne da kazni kriminal koji on svo vrijeme radi javno.
Ovoliko i puno više uzimaju sve stranke, udružene kriminalne mafijaške organizacije, sami sebi izglasaju i ne podnose račune.
Ako ponavlja krivična djela, a bio u parlamentarnoj većini sa onim koji su i danas na vlasti, šta je s njima?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1615 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
ja NG neželim da slavim dok je essa a.s. u tamnicama mrskijeH katila 
-
PM72
#1616 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Bez veze maltretiraju čovjeka a i ptice na grani znaju da ko uđe u naše tužilaštvo izađe nevin usljed nedostatka dokaza.Jedino što će mu valjati što će Eso doći u liniju.
- muha_sa
- Matzan
#1618 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Dok nam s jedne strane Vlada KS baca dimnu bombu u vezi zagađenja i uvodi pola-cijela, s druge se, daleko od očju javnosti, nastavlja progon našeg uvaženog političara, oca i intelektualca Esse. Pa dokle više?!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/podignut ... /161226093
- GeeTnT
#1619 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Matzan wrote:Dok nam s jedne strane Vlada KS baca dimnu bombu u vezi zagađenja i uvodi pola-cijela, s druge se, daleko od očju javnosti, nastavlja progon našeg uvaženog političara, oca i intelektualca Esse. Pa dokle više?!

....esso je ppk, ali ljudi moji kako ja ovog smrada Damira ne mogu....
- O'zone
- Globalni moderator
- GeeTnT
-
muzicar_iz_parka
#1622 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Kome smeta jak Esso?
- zelenika
#1623 Re: RE: Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
[emoji24] [emoji24] [emoji24]pici wrote:ja NG neželim da slavim dok je essa a.s. u tamnicama mrskijeH katila
- sinuhe
#1624 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Esad(Esed) je unesrecio neke ljude a onda su ga pripazili ovi sto mu kao sude dok se Hadzic krio iza Ese i ciljao visoku politiku. Mislim da je vodio i pregovore sa Hrvatskom oko granicnog spora.
- JoseMujica
#1625 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
malo je vijesti o Poslaniku i prosvjetitelju, al su kvalitetneAlija Delimustafić više nije u istoj ćeliji s Esedom Radeljašem
Pravda za ESSA a.s.