Novinarska (ne)pismenost

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Raigor Stonehoof

#1601 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Raigor Stonehoof »

U fudbalskom smislu je itekako vremesan sa 33 :D

Ja tog lika ne mogu slusat, da je ne znam ti kako vazna utakmica gasim ton ili okrecem kanal... kaze jednom prilikom, "na stadionu se nalazi oko 25 hilja...tisuca gledalaca" :D

doduse, mozda ga tjeraju da tako govori, jebena politika :roll:
Radio Sarajevo

#1602 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Radio Sarajevo »

Raigor Stonehoof wrote:U fudbalskom smislu je itekako vremesan sa 33 :D

Ja tog lika ne mogu slusat, da je ne znam ti kako vazna utakmica gasim ton ili okrecem kanal... kaze jednom prilikom, "na stadionu se nalazi oko 25 hilja...tisuca gledalaca" :D

doduse, mozda ga tjeraju da tako govori, jebena politika :roll:
Sa mnom je studirao ekonomiju, pa je onda otišao na DIF. Čovjek ima pravi mahalski sarajevski naglasak, svaka druga mu je "jarane", "š'a", "ba" i sl., tako da je jedino opravdanje da ga tjeraju da ovako priča. Ovo je užas na šta liči.
MOSALJOZE

#1603 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by MOSALJOZE »

Znaš kad bi on dobio posao komentatora da je napisao kako koristi Bosanski jezik NIKAD.Čovjek ima posao zbog toga jer koristi rvatski jezik.

:skoljka:
oskarboy

#1604 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by oskarboy »

Dobio je posao jer je sin poznatog bh novinara koji je nazalost preminuo i koji je zaista bio pravi pravcati novinar.a bilic junior je garant nakog toga poguran na ftv a i da ispuni nacionalni kljuc.mali veze nema sa novinarstvom,sav je ukocen i izvjestacen.takav nebi mogao vodit prenos utakmice ni na jednoj televiziji
Radio Sarajevo

#1605 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Radio Sarajevo »

Image

Ovakav naslov se desi kad generacija seljaka uzjaše medije. Parkuša je KAFANA kod Velikog parka koja više ne postoji. Nije mi jasno kako ljudima ne zapara uši naziv "Parkuša" za park, ne kontam kako im to zvuči logično.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1607 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Truba »

zbog je uzrok
radi je namjera

molimo zapamtite
Ned071

#1608 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Ned071 »

jutros u avazu tekst o hariju varseanovicu i problemima sa bhrt u vezi sa odlaskom na eurosong
pise l sarajlic ramovic kako se hariju bhrt javio nekoliko dana pred deathline
pa dobro, pobogu, ako ne znas ne pisi, ne provaljuj se. drugo koji ce ti klinac ta rijec u novini koju cita i moja nana i koja veze nema ni sta je dead ni sta je death
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1609 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Truba »

tako sam ja s 22 brkao dead i death u zombi naslovima :D ali samo na forumu
Radio Sarajevo

#1610 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Radio Sarajevo »

Evo još jedan biser konkurentskog portala. Da nemaju radio program, odavno bi bili konkurencija kliksu.

Image
Ned071

#1611 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Ned071 »

nije nemoguce da je folcika iz 1987. pravila se u meksiku tako da ne mora biti greska
holowey

#1612 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by holowey »

Ned071 wrote:nije nemoguce da je folcika iz 1987. pravila se u meksiku tako da ne mora biti greska
od 1987 prosle 4 decenije?
homega

#1613 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by homega »

Tridesetdvogodišnji J. D. iz Sarajeva teško je povrijeđen sinoć pola sata poslije ponoći u kući u ulici Dajanli Ibrahim bega, sarajevska općina Centar, nakon što ga je nožem zbola u stomak nevjenčana supruga S. A.
http://www.avaz.ba/clanak/145103/saraje ... na-supruga
Glagol ZBADATI :D

Promjena po licima: Ona je zbola. Ja sam zbo. Mi smo zboli :D

Evo šta nam je tranzicija donijela, zahvaljujući i književnim "velikanima" BiH pravopisa - Jahiću, Senahidu i ostalim pametnjakovićima :-)
Iago

#1614 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Iago »

homega wrote:
Tridesetdvogodišnji J. D. iz Sarajeva teško je povrijeđen sinoć pola sata poslije ponoći u kući u ulici Dajanli Ibrahim bega, sarajevska općina Centar, nakon što ga je nožem zbola u stomak nevjenčana supruga S. A.
http://www.avaz.ba/clanak/145103/saraje ... na-supruga
Glagol ZBADATI :D

Promjena po licima: Ona je zbola. Ja sam zbo. Mi smo zboli :D

Evo šta nam je tranzicija donijela, zahvaljujući i književnim "velikanima" BiH pravopisa - Jahiću, Senahidu i ostalim pametnjakovićima :-)
Glagol je ZBOSTI :D
Probaj ga izmijenjati u prezentu...
PoHzdrav veHlikanu SenaHidu...
L u c i f e r

#1615 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by L u c i f e r »

Lifestyle
Veze i seks

08.11.2014. u 20:50
24
"Muškarci od mene traže ono što im njihove žene više ne pružaju"
Rylee (26) sebe opisuje kao "Sugar Baby" (slatkicu), koja izlazi sa starijim, bogatim muškarcima koji je obasipaju skupim poklonima poput auta, luksuznih putovanja, shopping ekskurzija i hiljadama dolara u kešu.

Foto: Facebook
"Uvijek kažem – novac prije romantike", kaže ova djevojka, te dodaje kako sa tim muškarcima, od kojih je većina oženjena, nema seks.

"Nemamo seks, nema potrebe za tim", kaže Rylee, no priznaje kako voli muškarce koji imaju fetiš na stopala i spremna im je za novac priuštiti to zadovoljstvo.

I iako je zovu kur*om i kritikuju da uništava brakove, ona ne osjeća potrebu da se pravda zbog svog životnog stila. U gostovanju kod američkog psihologa dr. Philla, Rylee objašnjava razloge zbog kojih radi to što radi i zbog čega to oženjeni muškarci toliko uživaju u njenom društvu.
Kurcom? :?
Radio Sarajevo

#1616 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Radio Sarajevo »

Image

Da li je ovo vrhunac gluposti? :D
nKrkan

#1617 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by nKrkan »

Danas na klixovoj križaljci Prezime tenisera na slici 2x Rafael Nadal znači i ime i prezime su ustvari prezime i prezime
StupskaBitanga

#1618 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by StupskaBitanga »

.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1619 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by _BataZiv_0809 »

badalpur wrote:Biseri Borisa Bilića u samo 15 minuta koliko sam gledala utakmicu:

- ne bi me čudjelo :?
- Nakon četiri godina izbijevanja!!! WTF

A vrhunac gluposti je kad kaze za covjeka od 33 godine da je vremešan :run:

On stvarno nije za tog posla sto jest jest. Mislim momak se trudi, to se vidi, bori se da prica sto vise kroatizirano, ali kad nisi za nekog posla, nisi, taman da ti je Tito otac :D

Isto ona glasnogovornica SIPA-e. Pa svaka druga rijec joj je sa zadrskom, a jasno je ko dan da papagajski prica naucene recenice. :run:
AdnanSA

#1620 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by AdnanSA »

Meni nekako neugodno slušati kada govori Kristina Jozić iz Sipe. Oku je ugodna manje-više ali slušati je.... Nekako jedva izgovara i slabo povezuje rečenice i vidi se da se cura pati.
StupskaBitanga

#1621 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by StupskaBitanga »

AdnanSA wrote:Meni nekako neugodno slušati kada govori Kristina Jozić iz Sipe. Oku je ugodna manje-više ali slušati je.... Nekako jedva izgovara i slabo povezuje rečenice i vidi se da se cura pati.
Otac Jozo Jozić
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1622 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by sabina1 »

AdnanSA wrote:Meni nekako neugodno slušati kada govori Kristina Jozić iz Sipe. Oku je ugodna manje-više ali slušati je.... Nekako jedva izgovara i slabo povezuje rečenice i vidi se da se cura pati.
Odron , katastrofa.....odron :shock:
Nero Histrion

#1623 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Nero Histrion »

L u c i f e r wrote:

Lifestyle
Veze i seks

08.11.2014. u 20:50
24
"Muškarci od mene traže ono što im njihove žene više ne pružaju"
Rylee (26) sebe opisuje kao "Sugar Baby" (slatkicu), koja izlazi sa starijim, bogatim muškarcima koji je obasipaju skupim poklonima poput auta, luksuznih putovanja, shopping ekskurzija i hiljadama dolara u kešu.

Foto: Facebook
"Uvijek kažem – novac prije romantike", kaže ova djevojka, te dodaje kako sa tim muškarcima, od kojih je većina oženjena, nema seks.

"Nemamo seks, nema potrebe za tim", kaže Rylee, no priznaje kako voli muškarce koji imaju fetiš na stopala i spremna im je za novac priuštiti to zadovoljstvo.

I iako je zovu kur*om i kritikuju da uništava brakove, ona ne osjeća potrebu da se pravda zbog svog životnog stila. U gostovanju kod američkog psihologa dr. Philla, Rylee objašnjava razloge zbog kojih radi to što radi i zbog čega to oženjeni muškarci toliko uživaju u njenom društvu.
Kurcom? :?
E vala Luci, nasmija me ti :lol:
Bloo
Globalna šefica

#1624 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Bloo »

:lol: :lol: :lol:
i mi se patimo sa njom
hanamontanaa

#1625 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by hanamontanaa »

Ja samo čekam kad ce 1,5 kg šminke sto ima na faci poceti curiti :| sva se jadna preznoji, a i ja s njom,tačno mi bude neugodno
Post Reply