Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#1602 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Dakle nije kod svih multilink. Ajd sad svi da se smijemo čipsu. 
Ajd ovako kao nepristrasan da te pitam. Bi li ovo sve ispričao da ti se slična situacija desila na nekom VW modelu? Jel misliš da ti se na bi sa tim G4 desio kvar na putu? Bi li gurnuo srednjak u više onih rupa na VW znaku da ti se G4 pokvario? I kakve veze ima što se desi kvar na jednom primjerku posle xxx kilometara? Pričate kao da se sva auta kvare samo je VW imun na kvarove.Josko Domorocki wrote:Relacija Sarajevo-Foca-Gorazde-Foca-Sarajevo..
Predlazem sefu G4 karavan 2005 1.9 TDI 130ks,max oprema unutra.,on kaze necu udobnija mi laguna a laguna karavan 2003 2.2dCi 122ks
kontam hajd svejedno.
Sef i ja u istom,vozi on po ogranicenjima,nece da se pegla sa drotovima iz rs-a.,razgovor.,muzika laganica bas opustenja voznja kad na povratku kod Trnova senzori sviraju.,fataj prvo prosirenje..Stani,ugasi izadji otvori poklopac., motor sav od ulja..Zovi ovlasteni za slep., kazu dionica je velika a prelazi drugi entitet nazovite nekog privatnika..Ponovo kontakt paljenje.,normala zvuci i kao samo prikazuje fali ulja..
Stopiraj,tamo vamo sreca u nesreci nailazi komsija iz Sarajeva i sa njim do prve pumpe MANDIC petrol uzimam nekoliko onih boca ulja ponovo me vraca na mjesto.Odatle polako i ponovo isti problem problem 200 m posle pumpe Mandic Petrol., ponovo se pjeske vratim na pumpu uzimam isto ., hu ha i nekako stizemo nazad..Fino sam pomilkio lagunu i onaj znak i nabio srednji prst u njega et sto mu vise pridjem ikada..
Citavo sam vrijeme posle razmisljao kako je ona cetvorka harala jos po zimskim uslovima jos cetvero unutra u autu na istoj relaciji ..
-
530i
#1603 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kako si, šta imaChipyChips wrote:Ne znam da li da ti se smijem,ili da te zalim kakvu glupost lupas530i wrote:Reno možeš kupiti koji god hoćeš, samo je stvar da se auto čeka tri mjeseca ako ga u željenoj verziji nema u BiH ili u Zagrebu na skladištu...Bilo bi interesantno upitati kolika je doplata za multilink nazad kod Golfa 7 pošto to osnovni modeli nemaju, dok jedan Focus iz 1999. npr. ima!...goran16v wrote: Jaran moj krenuo da kupi Megane Generation po cijeni "Vec od" + neke sitne doplate. Dosao tamo, ok, taj model je toliko koliko na bilboardu + ta doplataje toliko ALI troskovi prevoza, troskovi za ovo, ono i eto auta 2k KM skuplje od "vec od".
EDIT: Interesantno bi bilo konfigurirati konkurente da budu ekvivalenti G VII sa 1,2 TSI (ili naci neki drugi ekvivalentni motor koji svi imaju ano nemaju svi 1,2 TSI) Trendline + Balkan oprema i vidjeti koliko su para.![]()
Prepakuješ li štagod sa Golfa Country
Crni "golfisti" smiješni ste do bola...pogotovo ovaj sa poređenjem sa polovnom Lagunom.
Većih paćenika na jednom mjestu nema ni u zavodima za pružanje profesionalne medicinske pomoći
-
530i
#1604 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Šute čke o "superiornosti" španer tehnologije...romeomoraprezivjeti wrote:Otkud to da golf nema multilink u osnovnoj varijanti? Pa jos od golfa v multilink je standard,cak i u leonu i octaviji..
-
_Astra_
#1605 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kakve su to gluposti oko multilinka ???
Joj kad neko tako baci buhu...
Joj kad neko tako baci buhu...
- em11r
#1606 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
citroen xm wrote:Dakle nije kod svih multilink. Ajd sad svi da se smijemo čipsu.
Ajd ovako kao nepristrasan da te pitam. Bi li ovo sve ispričao da ti se slična situacija desila na nekom VW modelu? Jel misliš da ti se na bi sa tim G4 desio kvar na putu? Bi li gurnuo srednjak u više onih rupa na VW znaku da ti se G4 pokvario? I kakve veze ima što se desi kvar na jednom primjerku posle xxx kilometara? Pričate kao da se sva auta kvare samo je VW imun na kvarove.Josko Domorocki wrote:Relacija Sarajevo-Foca-Gorazde-Foca-Sarajevo..
Predlazem sefu G4 karavan 2005 1.9 TDI 130ks,max oprema unutra.,on kaze necu udobnija mi laguna a laguna karavan 2003 2.2dCi 122ks
kontam hajd svejedno.
Sef i ja u istom,vozi on po ogranicenjima,nece da se pegla sa drotovima iz rs-a.,razgovor.,muzika laganica bas opustenja voznja kad na povratku kod Trnova senzori sviraju.,fataj prvo prosirenje..Stani,ugasi izadji otvori poklopac., motor sav od ulja..Zovi ovlasteni za slep., kazu dionica je velika a prelazi drugi entitet nazovite nekog privatnika..Ponovo kontakt paljenje.,normala zvuci i kao samo prikazuje fali ulja..
Stopiraj,tamo vamo sreca u nesreci nailazi komsija iz Sarajeva i sa njim do prve pumpe MANDIC petrol uzimam nekoliko onih boca ulja ponovo me vraca na mjesto.Odatle polako i ponovo isti problem problem 200 m posle pumpe Mandic Petrol., ponovo se pjeske vratim na pumpu uzimam isto ., hu ha i nekako stizemo nazad..Fino sam pomilkio lagunu i onaj znak i nabio srednji prst u njega et sto mu vise pridjem ikada..
Citavo sam vrijeme posle razmisljao kako je ona cetvorka harala jos po zimskim uslovima jos cetvero unutra u autu na istoj relaciji ..
Ako on nece ispricati evo hocu ja
Jedna od najjacih rent-a-car kuca na TK kojima sam bio korisnik
Nov VW Passat 2.0 TDI 2008 godina
Utisci i komentari vlasnika nakon mog spominjanja da mozda planiram kupiti passata:
Crko nam mjenjac na 60 hiljada. Svaki put kad ga iznajmimo i vrati se auto ide pravo u Nipex da se gase lampice, mjenjaju sijalice, mjenjaju senzori. Svako 6 mjeseci po koja dizna crkne.
-
emko1234
#1607 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
vala nikakvo prosvjetljenje nisi donio ni ispricao.
eno ti kod halilovica sad u ovom momentu na dizalici laguna stara 8 mjeseci, placena 55 000 maraka. predzadnji paket opreme. 2.0dci sa 150 ks. presla 14 000km. puko joj neki Q u mjenjacu, komplet mjenjac se mjenja. auto od mog druga. bit ce promjenjeno u garanciji al inace bi kostalo s rukama oko 2000 maraka.
prema tome, sve su to price i pricice. ne kazem da se ne desava i ne kazem da je nemoguce. al niti jedna lasta cini proljece, a boga mi niti jedna stvar koju je covjek napravio je bez mane.
eno ti kod halilovica sad u ovom momentu na dizalici laguna stara 8 mjeseci, placena 55 000 maraka. predzadnji paket opreme. 2.0dci sa 150 ks. presla 14 000km. puko joj neki Q u mjenjacu, komplet mjenjac se mjenja. auto od mog druga. bit ce promjenjeno u garanciji al inace bi kostalo s rukama oko 2000 maraka.
prema tome, sve su to price i pricice. ne kazem da se ne desava i ne kazem da je nemoguce. al niti jedna lasta cini proljece, a boga mi niti jedna stvar koju je covjek napravio je bez mane.
- ifas
#1608 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
kad je vag u pitanju onda su laste, a kad je francuz i italijan onda je to smece. mmmm kako to kod tebe bajkovito laste proljece kacunci visibabe sav sam se natrnjacio
-
emko1234
#1609 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
tacno tako dodje kosto si napisao.ifas wrote:kad je vag u pitanju onda su laste, a kad je francuz i italijan onda je to smece. mmmm kako to kod tebe bajkovito laste proljece kacunci visibabe sav sam se natrnjacio
kad renta car autu ode mjenjac na 60 000, znaci auto kojeg jebe ko god stigne, koje u mjesec dana promjeni 20 vozaca i 20 stilova voznje, koje za godinu predje 100 000km i koje je na servisu svaki 20 dana, upravu si. onda je to lasta.
a kad na laguni koja je nova, i koju je neko vozio ko svoje auto, pazio, mazio, cuvao, pokrivao je navecer u garazi da joj ne bude zima, kupio svu mogucu kozmetiku, nije dao kap kise da padne na nju, cuvao je u garazi na idealnoj temperaturi (nemam pojma sta je to).. i kad takvom autu ode mjenjac, na takvoj kilometrazi i u takvim uslovima eksploatacije, onda je veca vjerovatnoca da je upitanju nekvalitet=smece od auta za tu cijenu (iako JA licno ne kazem da je smece) nego da je upitanju jedna lasta.
al svako ima pravo da stori svoje misljenje.
-
citroen xm
#1610 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
A šta ćemo kad na najnapucanijem Golfu 6 ode u zvijezde okivani DSG na nekih 40-ak hiljada i to kod vlasnika koji ga sito čuva kao oči u glavi. Štaćemo sa vlasnicima Pasata 2.0 TDI koji su ljubimce mazili i pazili pa im dizne rikavale 10 puta.
Kako se lako uhvatiti "rentakara" kada treba odbraniti VW.
-
emko1234
#1611 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ma te price okaci macku o rep. te i slicne price su u domeni naucne fantastike i vidovite azire. cula-kazala.citroen xm wrote:A šta ćemo kad na najnapucanijem Golfu 6 ode u zvijezde okivani DSG na nekih 40-ak hiljada i to kod vlasnika koji ga sito čuva kao oči u glavi. Štaćemo sa vlasnicima Pasata 2.0 TDI koji su ljubimce mazili i pazili pa im dizne rikavale 10 puta.
lik je ovdje potegao pricu o necemu sto zna iz prve ruke, isto kosto sam i ja potegao pricu o necemu cemu sam i sam posvjedocio u zadnjih par dana.
sto se tice dsg-a, ja te price nisam cuo. zapravo jesam cuo ovako preko foruma i slicno. poznajem bar 5 ljudi licno koji imaju vw, skodu i audija s dsg il stronic mjenjacem. jedina zalba na taj mjenjac je sto te bukvalno udari sjediste u ledja kad salta u svakodnevnoj voznji. to su mi skoro svi rekli, tj da previse trza kad salta a normalno ga vozis. ostalo a-a.
sto se tice dizni, boze moj. gorivo i neodrzavanje te sipanje aditiva na svoju ruku kako bi auto bolje islo, uzimaju danak. idu dizne kod svih auta.
-
citroen xm
#1612 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
To nema veze sa vezom. Neko je i linkao na nekoj temi ovde. Čovjek uglavnom na BH tuning stranici ima temu sa Golfom koga je kupio novog i kome je brzo riknuo mjenjač. I to je bila baš neka skupa verzija Golfa. Pun je internet takvih stvari. Ni to sa gorivom i diznama nema veze. Što ne odlaze tako često na drugim autima. Lično sam vozio Pasat B6 od prijatelja iz inostranstva. Dakle točen dizel na pumpama zapadne evrope i naravno dizne su rikavela. Znam da ih je ovde mijenjao i da je cijena paprena. Pa da ne spominjemo TSI motore i tako dalje. Dakle sve kvarovi koji nisu iznimka već standard.
-
emko1234
#1613 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
cuj nema vezes vezom. pa moze nemat tebi koji si laik i koji se znas ufatit jednog i tome pricat stalno.citroen xm wrote:To nema veze sa vezom. Neko je i linkao na nekoj temi ovde. Čovjek uglavnom na BH tuning stranici ima temu sa Golfom koga je kupio novog i kome je brzo riknuo mjenjač. I to je bila baš neka skupa verzija Golfa. Pun je internet takvih stvari. Ni to sa gorivom i diznama nema veze. Što ne odlaze tako često na drugim autima. Lično sam vozio Pasat B6 od prijatelja iz inostranstva. Dakle točen dizel na pumpama zapadne evrope i naravno dizne su rikavela. Znam da ih je ovde mijenjao i da je cijena paprena. Pa da ne spominjemo TSI motore i tako dalje. Dakle sve kvarovi koji nisu iznimka već standard.
ne mozes uzet auto kojem je fabrika dala mjenjac koji se nosi s 200konja, stavit cip i promjenit stosta, nasvirat auto na 300ks i mislit da ce mjenjac radit normalno. to nema ni u tunguziji.
dalje, od cega dizna moze riknut? nije dizna televizija da obavlja milion funkcija. ja koliko znam, dizna ima samo jednu funkciju. i rikavanje iste je vezano il za nekvalitet il za prljavo gorivo. prema tome prica ti je suplja
sad ces opet pricat o onom 1.4tsi golfu kojem je promjenjen turbo na 68 000km? okreni malo plocu il snimi nove pjesme.
ovo sto pricas je sve vec vidjeno.
i da, odes kod bunje u servis il kod halilovica il cak u verano il kako se zove nas ovlasteni, pa da vidis auta po dizalicama. nijedno nije starije od 2009 godine.
- hsnf
#1614 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
I onda kazu Kia smece
Evo joj peta godina, blizi se 70000km (1.4 benzin) i nikada nista. Sipa se gdje se stigne - OMV (ubjedljivo najgori benzin), Petrol, Energopetrol, Selex... Doduse, jednom je pregorila jedna sijalica 
-
citroen xm
#1615 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
emko1234 wrote: cuj nema vezes vezom. pa moze nemat tebi koji si laik i koji se znas ufatit jednog i tome pricat stalno.
ne mozes uzet auto kojem je fabrika dala mjenjac koji se nosi s 200konja, stavit cip i promjenit stosta, nasvirat auto na 300ks i mislit da ce mjenjac radit normalno. to nema ni u tunguziji.
dalje, od cega dizna moze riknut? nije dizna televizija da obavlja milion funkcija. ja koliko znam, dizna ima samo jednu funkciju. i rikavanje iste je vezano il za nekvalitet il za prljavo gorivo. prema tome prica ti je suplja
sad ces opet pricat o onom 1.4tsi golfu kojem je promjenjen turbo na 68 000km? okreni malo plocu il snimi nove pjesme.
i da, odes kod bunje u servis il kod halilovica il cak u verano il kako se zove nas ovlasteni, pa da vidis auta po dizalicama. nijedno nije starije od 2009 godine.
Čovječe o čemu ti pričaš? Dozovi se malo. Kakvo čipiranje, ko je to uopšte spominjao.
A tii uber stručnjaku i zastupniku svega što je njemačko, da te ovaj laik pita. Zašto na drugim autima te dizne ne crkavaju tako brzo kao na VW-u? Kako to da se iste stvari dešavaju širom evrome i u zemljama gdje se isporučuje najkvalitetnije gorivo? Šta je sa lancima na TSI motoru, jel i njima smeta gorivo?
-
romeomoraprezivjeti
#1616 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ne moze se somun,s dvije kifle balansirati.
- ifas
#1617 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
nekvalitet i prljavo gorivo ...
a nije slucajno nekvalitet dizni ?
ili i zamajci se raspadaju zbog nekvalitetnog goriva ili mozda nepovoljnog polozaja zvijezda ??
Ili cijela generacija 2.5 tdi motora od 2000te nekad do 2007e nije prosla kroz generalku na bregastim, podizacima, ventilima nego prosla ispod duge
da ne nabrajam dalje
svako auto ima svojih problema ... ali mozda kletva VW-a je sto ga ima toliko pa svako zna za svaki problem ... i ima ih nekako najvise ... pezo/citroen imaju fap filter i to je to (naprimjer samo da ne nabrajam dalje)
a nije slucajno nekvalitet dizni ?
ili i zamajci se raspadaju zbog nekvalitetnog goriva ili mozda nepovoljnog polozaja zvijezda ??
Ili cijela generacija 2.5 tdi motora od 2000te nekad do 2007e nije prosla kroz generalku na bregastim, podizacima, ventilima nego prosla ispod duge
da ne nabrajam dalje
svako auto ima svojih problema ... ali mozda kletva VW-a je sto ga ima toliko pa svako zna za svaki problem ... i ima ih nekako najvise ... pezo/citroen imaju fap filter i to je to (naprimjer samo da ne nabrajam dalje)
-
Edisontije
#1618 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
lijepi stari atmosferac benzin. Ja ga vozio230000km na satu napravio i prodao ispravnog, ove godine. 1,4 44kw VW motor 16V.
to se više nepravi, tuga...
pardon otišo termostat pa prokuho i benzinska pumpa na 200000km. valjda zbog lošeg goriva?
to se više nepravi, tuga...
pardon otišo termostat pa prokuho i benzinska pumpa na 200000km. valjda zbog lošeg goriva?
- ifas
#1619 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
i termostat zbog lose vode a nisi koristio calgon
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... 550.000-km
ovo je vec kvalitet
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... 550.000-km
ovo je vec kvalitet
-
technoGeek
#1620 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ja sam davao link za DSG, i evo ga opet http://www.bhtuning.com/golf-vi-r-t-56632-12.html, na par stranica mala diskusija. Nije nepoznato i za Siemensove dizne na 2.0 TDI i koliko su problematicne, kao i za pucanje glave ako se ne varam, s oznakom A i B, dok su na seriji C vec ispravili gresku.
Niko ne kaze da ostala auta nemaju problema, ali kada se gledaju problemi kod auta, onda nek se sagledaju u cijelosti bez izvlakusa.
Niko ne kaze da ostala auta nemaju problema, ali kada se gledaju problemi kod auta, onda nek se sagledaju u cijelosti bez izvlakusa.
- ifas
#1621 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
technoGeek wrote:Ja sam davao link za DSG, i evo ga opet http://www.bhtuning.com/golf-vi-r-t-56632-12.html, na par stranica mala diskusija. Nije nepoznato i za Siemensove dizne na 2.0 TDI i koliko su problematicne, kao i za pucanje glave ako se ne varam, s oznakom A i B, dok su na seriji C vec ispravili gresku.
mescini to vise nisu laste nego vrane
-
emko1234
#1622 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
a kako ti znas da ne crkavaju na drugim autima te dizne? sta si ti, Bog? pa znas kad, sta, kako i kome crkava?citroen xm wrote:emko1234 wrote: cuj nema vezes vezom. pa moze nemat tebi koji si laik i koji se znas ufatit jednog i tome pricat stalno.
Čovječe o čemu ti pričaš? Dozovi se malo. Kakvo čipiranje, ko je to uopšte spominjao.
A tii uber stručnjaku i zastupniku svega što je njemačko, da te ovaj laik pita. Zašto na drugim autima te dizne ne crkavaju tako brzo kao na VW-u? Kako to da se iste stvari dešavaju širom evrome i u zemljama gdje se isporučuje najkvalitetnije gorivo? Šta je sa lancima na TSI motoru, jel i njima smeta gorivo?
ufatio si se dsg mjenjaca s ovog linka, i pricas o dsgu ko da je svaki auto koji ga imao isao ne generalku.
sta bolan pricas gluposti?
ocigledno nisi citao temu s ovog bhcuninga, al eto ja jesam. izgubio sam 20 minuta zivota da vidim o cemu se radi.
i evo reci cu ti. radi se o nepismenom svedu bosanskog porijekla, koji je po mojoj pretpostavci vjerovatno negdje rodom iz vlasenice il kalesije koji dozivljava erekciju kad vidi sta mu raja ovdje pise i ostavlja kad on uplouduje sliku golfa R. vjerovatno i spava u njemu.
elem to je nebitno, ono sto je bitno je da je lik ocigledno furac i da mu je hobij da se trka u slobodno vrijeme. tako je stavio nekoliko klipova u kojim se vidi sta i kako radi tom autu.
moja iskrena pretpostavka je da on toliko jebe to auto da je nuspojava tog jebavanja bila rikavela mjenjaca. i sta je tu problem? dsg mjenjaci su relativno nova tehnologija. ne znam koliko si upucen, al prve generacije tog mjenjaca nisu mogle prenijeti vise od 310nm momenta. crko mjenjac pa sta. al cinjenica je kako vi od muhe napravite medjeda. ja sam mislio sad, kad otvorim temu da ima barem 10 crknutih mjenjaca. kad ono jednom liku crko mjenjac, a svi ostali su fol culi za taj problem s dsg mjenjacem.
dakle ista prica ko i ovdje, rekla kazala. cuo sam i ja da fksarajevo dovodi messija. al to nije argument, nego bapska prica.
prema tome, ubudce se potrudite malo vise.
i steta na onoj laguni s pocetka moje price je porasla danas na 5500 maraka, jer je taj neki nepravilan rad mjenjaca pojebao neku elektroniku u motoru. i nakon dijagnostike i svega jos uvijek se ne zna jel to konacna cifra. bujrum kod halilovica ujutro, pa da vidite kako nemocno izgleda rastavljena laguna placena 55 000 maraka..
-
citroen xm
#1623 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da tvoje pretpostavke, samo tvoje pretpostavke. Da vidimo šta će Goran reći na tvoje pretpostavke pošto ostalima zbog pretpostavki soli pamet.
Što se DSG mjenjača tiče nije ni prvi ni poslednji. Kačio sam prije linkove sa foruma gdje se priča o ovim problemima zajedno sa problemima na TSI motorima. I kakve veze ima što DSG ne može podnjeti preko 310 nm obrtnog momenta. Ako je tako, a postoji u kombinaciji sa takvim motorom onda je to još jedna velika greška fabrike, a ne vlasnika. A što se dizni tiče ni na jednom savremenom dizelu se ne kvare dizne kao na tom, plus problemi sa pucanjem glava. Dizne se kvare na svim autima, ali ni približno kao na tom.
A ti i dalje pretpostavljaj i hvataj se Lagune.
Što se DSG mjenjača tiče nije ni prvi ni poslednji. Kačio sam prije linkove sa foruma gdje se priča o ovim problemima zajedno sa problemima na TSI motorima. I kakve veze ima što DSG ne može podnjeti preko 310 nm obrtnog momenta. Ako je tako, a postoji u kombinaciji sa takvim motorom onda je to još jedna velika greška fabrike, a ne vlasnika. A što se dizni tiče ni na jednom savremenom dizelu se ne kvare dizne kao na tom, plus problemi sa pucanjem glava. Dizne se kvare na svim autima, ali ni približno kao na tom.
A ti i dalje pretpostavljaj i hvataj se Lagune.
-
emko1234
#1624 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
pa veza je to sto je dsg i double clutch tranny sto bi rekao nas kolega amerikanac prilicno nova tehnologija.
nije usavrsena jos skroz da bi se izbjegli kvarovi. i na m3 e46 s smg mjenjacem se desavala ista stvar. samo to necemo spominjat al cemo spomenut dsg.
i mozda bi se i renou i citroenu kvario dsg da ga imaju, al nemaju. zapravo kad malo bolje skontam psa grupacija jos uvijek ugradjuje automatik mjenjace s 4 stepena prijenosa. to je onako provjerena tehnologija, vw je istu izbacio prije 10 i vise godina. prema tome, mojne mi ti ko fan francuza tita ti pricat o tehnologiji i kvarovima.
nije usavrsena jos skroz da bi se izbjegli kvarovi. i na m3 e46 s smg mjenjacem se desavala ista stvar. samo to necemo spominjat al cemo spomenut dsg.
i mozda bi se i renou i citroenu kvario dsg da ga imaju, al nemaju. zapravo kad malo bolje skontam psa grupacija jos uvijek ugradjuje automatik mjenjace s 4 stepena prijenosa. to je onako provjerena tehnologija, vw je istu izbacio prije 10 i vise godina. prema tome, mojne mi ti ko fan francuza tita ti pricat o tehnologiji i kvarovima.
-
romeomoraprezivjeti
#1625 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
emko,je li to hocesh da kazesh da se dsg mjenjaci ne kvare,i da se ne mogu pokvariti??? To sto je savremen,ne znaci da je otporan na kvarove.