problemnatravunu wrote:Nerviraju me oni silni auti od auto školi, koji se mahom vozikaju po Novom Gradu , tačnije, nerviraju me većina instruktora koji očigledno uče svoje kandidate da budu saobraćajni invalidi i smetala u prometu, dakle ako je na cesti ograničenje 50kmh, onda kandidat treba da vozi 45-50 kmh, a ne 20-30 kmh!
Shvatam ja da je to obuka, ali sigurnost u prometu se ne ostvaruje baš uvijek vozanjem puževom brzinom....
Ja sam relativno davno učio vožnju i polagao vozački, i dobro se sjećam riječi instruktora da kao kandidat, moraš da se držiš propisane brzine, ne preko, nego 2-3 kmh ispod ograničenja, ali nikako militi po cesti i ometati promet...
Upravo to. Ja sam tokom obuke vozio otprilike po ograničenju, a instruktor mi par puta napomenuo da ne stvaram kolonu za sobom. Ovi danas, kako mi se lini, voze prvom i drugom brzinom. Kad polože, onda ili nastave da mile brzinama 20-30 ili se ponašaju kao pas pušten sa lanca pa divljaju, nema sredine. Naprosto ne znaj voziti po ograničenju.