Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#15976 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

"Rjesavanje pitanja grijanja u Zenici je nacionalni projekat Bosnjaka" by sead kaknjo na rtvze
:shock: :jbt: :zid: :zid: :zid:
morel me kakva porodica iz tog danskog norchepinga udomit
lajat cu ker i sta sve treba
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#15977 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ček, ko je taj Sead, nisam u toku, znam dosta osoba koja imaju prezime Kaknjo, normala ljudi.... :D, sta je taj neki poseban :D?
kakavdanakneiskustvu

#15978 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:"Rjesavanje pitanja grijanja u Zenici je nacionalni projekat Bosnjaka" by sead kaknjo na rtvze

boze sacuvaj,ko je taj,znaci da ostali ne trebaju placati grijanje,to sad bilo na tvze?
saraxy

#15979 Re: RE: Re: Zeničani

Post by saraxy »

kamen spoticanja wrote:
saraxy wrote:Pa ne bih se slozila sa "samo neka odu" bitno je znati ko ih udomljava i gdje...

Razumjem ja da su to psi "zivotinje" ali ko s tim radi iz srca i ljubavi ne postupa sa tim tako olako - barem ne bih trebalo tako hladno...

Mozda se treba novcano ucstvovati sto se tice prevoza i potrebne dokumentacije, vise od toga se ne treba placati.

Poslano sa mog LG-K350
Sto se mene tice mogu sve udomiti dvije porodice Cang i Lee
samo nek odu
jos ako zato plate,odlicno
Haha krivo mislis. Mozemo samo MI platiti, a ne oni NAMA.

Mi smo ih "uzgajali" godinama [emoji2]

Poslano sa mog LG-K350
Throttle

#15980 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Distortion wrote:..
Pitanjce, koji inverter koristis? čitao sam onu temu i hvale uglavnom Japance sa visokim COPom -Hitachi, Panasonic, Fujitsu, i može li 9-ka gurat 40m2 za grijanje il je 12ka bolje rješenje?
Imam dva Altisa po 2kW a volio bih još i inverter ubacit kao alternativu jer mi je klima svakako u planu (prvenstveno za hlađenje) a ako bih time imao isplativije i grijanje-što da ne..
Tamo sam čitao pa sam u jednom trenutku došao u situaciju da više nemam pojma kome vjerovat, pola tvrdi da je isplativo, pola govori da nema šanse da je tako itd.
Drug mi kupio neki Tesla inverter 12ka, jeftin pravo, ispod 800KM al ne mogu naci nigdje ucinkovitost
kamen spoticanja

#15981 Re: Zeničani

Bobi wrote:Ček, ko je taj Sead, nisam u toku, znam dosta osoba koja imaju prezime Kaknjo, normala ljudi.... :D, sta je taj neki poseban :D?
Onaj sto je bio direktor grijanja...pa dao ostavku nakon cega dolazi onaj sarajlic
e sad je ope' on direktor :mrgreen:
Sto znaci da ako je grijanje nacionalni projekat onda smo nahebali ko zhuti
kamen spoticanja

#15982 Re: Zeničani

kakavdanakneiskustvu wrote:
kamen spoticanja wrote:"Rjesavanje pitanja grijanja u Zenici je nacionalni projekat Bosnjaka" by sead kaknjo na rtvze

boze sacuvaj,ko je taj,znaci da ostali ne trebaju placati grijanje,to sad bilo na tvze?
Ostali ce placat duplo :mrgreen:
Freamon Lester

#15983 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Komesar SDA za Dansku? :D

Ma nema sta da te cudi Kaknjo. Da smo pravna drzava Kaknjo, direktor Mittala, upravnik i poslovodja na kotlovima bi davno bili u hapsani. Onako sminke radi. Da se narod umiri. Dovesti 50 000 ljudi u situaciju da se smrznu zbog svog nemara (visegodisnjeg) je krivicno djelo. Pa neka se malo blamiraju po sudu.

Ali posto ovaj narod voli ovo da pusi onda sto se mene tice neka sve ide u pm. Neka nestane i struje, vode pa ako treba i mlijeka za bebe. Mozda se neko onda usudi podici glas.

I na kraju da je ljudima tesko davno bi zavapili na cesti. Nak dere Indijac ko im jebe mater.
kamen spoticanja

#15984 Re: Zeničani

Kakvo je ovo pismo TXTv ubacio u sanducice :shock: :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15985 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
Komesar SDA za Dansku? :D

Ma nema sta da te cudi Kaknjo. Da smo pravna drzava Kaknjo, direktor Mittala, upravnik i poslovodja na kotlovima bi davno bili u hapsani. Onako sminke radi. Da se narod umiri. Dovesti 50 000 ljudi u situaciju da se smrznu zbog svog nemara (visegodisnjeg) je krivicno djelo. Pa neka se malo blamiraju po sudu.

Ali posto ovaj narod voli ovo da pusi onda sto se mene tice neka sve ide u pm. Neka nestane i struje, vode pa ako treba i mlijeka za bebe. Mozda se neko onda usudi podici glas.

I na kraju da je ljudima tesko davno bi zavapili na cesti. Nak dere Indijac ko im jebe mater.
Opa vidi Frimona ko NKVD :D a upratih te na jednoj temi da strasne stvari pises za Rusiju, ne valja to tako :P

P.S. Nije Kaknjo nista slagao. On i bratija mu iz maticne stranke su svakom nacionalnom pitanju pristupili upravo ovako. Traljavo, zakasnjelo, nepripremljeno, sa evidentnom kurcoboljom spram posljedica, a sve u namjeri da zastite sopstveni kriminal.
Casual's

#15986 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:Kasual's sto mi ne odgovori :-?
Halali druže, preletio. :D
To mi je drago cuti ako je tako, ali i dalje mislim da je do tvog okruzenja. I ja se ovdje sto poslovno, sto privatno druzim sa situiranim ljudima i Njemacka uopste nije tema ili je vrlo rijetko. Medjutim kad dodjem u svoju mahalu i u svoju staru raju, Njemacka je medju glavnim temama. Tacno vidis razliku i skonto sam da je to ono sto me najvise ubi u pojam :(

Ti momci sto su se zaposlili, jesu li fakat u Mital primljeni ili gdje vec? Znam da je doFu to pricao ali nisam mu bas vjerovao previse :-?

A firme iz Viteza bi selile direkcije u Zenicu ako sam te dobro skontao?
Ima sigurno tog i da je do mog okruženja. Tako je i kod mene otprilike kao što ti kažeš.
Ne znam gdje su primljeni, ali znam da rade fine poslove (nije sad kancelarija, ali Bože moj :) ).
Tako nekako, ili bi dijelove (sa dosta raje iz Ze) direkcija u Zenicu.
Freamon Lester

#15987 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote: Opa vidi Frimona ko NKVD :D a upratih te na jednoj temi da strasne stvari pises za Rusiju, ne valja to tako :P

P.S. Nije Kaknjo nista slagao. On i bratija mu iz maticne stranke su svakom nacionalnom pitanju pristupili upravo ovako. Traljavo, zakasnjelo, nepripremljeno, sa evidentnom kurcoboljom spram posljedica, a sve u namjeri da zastite sopstveni kriminal.
Ruse ne volim iz poznatih razloga. Ruske metode mi nisu mrske. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15988 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
Ni Ruskinje :D

P.S. Napisao si one prilike dosta netacnih navoda, mozemo o tome na pp, posto ovdje nije tema. A vala i ne moramo :D
Freamon Lester

#15989 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:
Ni Ruskinje :D

P.S. Napisao si one prilike dosta netacnih navoda, mozemo o tome na pp, posto ovdje nije tema. A vala i ne moramo :D
Zavisi. Nekad trolam na tu temu, a nekad sam ozbiljan. Ako trolam onda sam kao i na temu SDA napisao dosta netacnih navoda. Al zijanise izbore. Jos mi doFu pare dodje. :D
muhafuca

#15990 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

onaj u 16h na TV Zenica rece da su radijatori u centru grada topli

a na Jaliji jos uvijek ledeni - ko je ovde lud :izet:
Distortion

#15991 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Throttle wrote:
Distortion wrote:..
Pitanjce, koji inverter koristis? čitao sam onu temu i hvale uglavnom Japance sa visokim COPom -Hitachi, Panasonic, Fujitsu, i može li 9-ka gurat 40m2 za grijanje il je 12ka bolje rješenje?
Imam dva Altisa po 2kW a volio bih još i inverter ubacit kao alternativu jer mi je klima svakako u planu (prvenstveno za hlađenje) a ako bih time imao isplativije i grijanje-što da ne..
Tamo sam čitao pa sam u jednom trenutku došao u situaciju da više nemam pojma kome vjerovat, pola tvrdi da je isplativo, pola govori da nema šanse da je tako itd.
Drug mi kupio neki Tesla inverter 12ka, jeftin pravo, ispod 800KM al ne mogu naci nigdje ucinkovitost
Koristim Fujitsu 12-tku i 9-tku. Grijem cca 50 m2 sa te dva invertera (naravno da dobro dodju i pausalne vertikale od centralnog, pogotovo u kupatilu).

Fujitsu sam izabrao jer su Toshiba i Mitsubishi bili skuplji kao i Daikin. Fujitsu u Zenici niko ne prodaje, za razliku od Mitsubishija kojeg mozes naci.
Ne znam kako se pokazao Teslin inverter. Ja nisam htio da rizikujem pa sam se odlucio na Japance. Izabrao sam klasu odmah iza najjaceg modela pa je samim tim i skuplja varijanta. Moja preporuka su pomenuti Japanci. Naravno da imaju razliciti rangovi kvaliteta sto se odrazava na cijenu. Imaju Basic, Standard, High i Top klasa. 12tke kostaju 1100, 1300, 1450, 1800 bez ugradnje (govorim o Fujitsu).
Bobi
Forum administrator

#15992 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Vidim koriste se dva izraza, nehljebi i uhljebi, eh, sta je sta :D?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15993 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Bobi wrote:Vidim koriste se dva izraza, nehljebi i uhljebi, eh, sta je sta :D?
Uhljebi su debili koji nizašta uzimaju pare
Nehljebi su debili koji ništa ne znaju radit osim naglabat ko ovi iz Šape.
Bobi
Forum administrator

#15994 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Da li nehljeb moze da bude uhljeb :D i obrnuto :D?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15995 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Bobi wrote:Da li nehljeb moze da bude uhljeb :D i obrnuto :D?
Nehljeb ne može biti uhljeb jer je toliki debil da je nesposoban da se uhljebi, a uhljeb obično u isto vrijeme ima karakteristike nehljeba. Ne znam ni ja više, zbunjen sam :lol: Nije to poenta, poenta je da su ovi keroljupci ustvari ojroljupci jbm li im pleme.
Norm

#15996 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:
Bobi wrote:Da li nehljeb moze da bude uhljeb :D i obrnuto :D?
Nehljeb ne može biti uhljeb jer je toliki debil da je nesposoban da se uhljebi, a uhljeb obično u isto vrijeme ima karakteristike nehljeba. Ne znam ni ja više, zbunjen sam :lol: Nije to poenta, poenta je da su ovi keroljupci ustvari ojroljupci jbm li im pleme.
Uhljeb je Nehljeb koji je evoluirao...
Bobi
Forum administrator

#15997 Re: Zeničani

Post by Bobi »

smirite hormone...nema smisla, nismo sarajlije :D
nacho_

#15998 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Uhljeb je nehljeb na budžetu. :mrgreen:
Norm

#15999 Re: Zeničani

Post by Norm »

Bobi wrote:smirite hormone...nema smisla, nismo sarajlije :D
...nisi fer, svaka rasprava u kojoj 'keroljupci' dobiju zasluzeni odgovor, bivaju obrisani...
a mi prozvani kao 'debili' ostajemo uskraceni za dostojanstven odgovor... :D
i evo doticnoj ne brises 'testosteronski' nastavak...
Bobi
Forum administrator

#16000 Re: Zeničani

Post by Bobi »

jao :D, dobro je bolan više, i mene cukci ganjaju po gradu....kao da mislite da je meni prijatno prolaziti pored pojedinih ali stvarno...nivo vam je ... :oops:
Post Reply