Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Concord

#15976 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Concord »

Druze ti i nisi bas upucen jel tako?
jasko__

#15977 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko__ »

Sudeći po jutrošnjoj epizodi, po meni za heftu gine slijedeća raja
- Briene 100%
- Podriče qronja
- Theon
- Beric po 16-ti put
- Gendry
- Mala Mormontka
- Davos
- Jorah
- Grey Worm
- Tormund
- pa čak mislim možda i Danny

Nelogično je da strada iko od braće Lannister jer je dodatni vrhunac za nastavak njihovo sučeljavanje sa Cercei ali i sa fokin Bronom

A mora se desiti i neko sranje u kriptama..nisu ih đaba spomenuli nekoliko puta..biće i dole ludilo
choxnox

#15978 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by choxnox »

Sjetite se one scene iz S08 trailera kako Arya prestraseno bjezi okrecuci se za sobom u mracnim hodnicima, a onda se sjetimo koliko je samo puta u ovoj 2. epizodi spomenuto "kako ce oni koji se ne budu borili biti najsigurniji u kriptama". Moze biti da se napad simultano desi i izvan Winterfell, ali i iznutra.
90minut

#15979 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Poprilično smeče obje epizode, previše humora i previše kratke.

I upravo što kaze vrlo moguce da ce 90 posto biti radnja negdje drugo i 10 posto bitke i onda opet smaranje.
Nadam se da debelo griješim i da ce se skoro sve riješiti u 3 da pređemo preko gluposti.
Razocarenje sve u svemu moglo je bolje 10 puta.
Coconut

#15980 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

jasko__ wrote:Sudeći po jutrošnjoj epizodi, po meni za heftu gine slijedeća raja
- Briene 100%
- Podriče qronja
- Theon
- Beric po 16-ti put
- Gendry
- Mala Mormontka
- Davos
- Jorah
- Grey Worm
- Tormund

Nelogično je da strada iko od braće Lannister jer je dodatni vrhunac za nastavak njihovo sučeljavanje sa Cercei ali i sa fokin Bronom

A mora se desiti i neko sranje u kriptama..nisu ih đaba spomenuli nekoliko puta..biće i dole ludilo
Slazem se za vecinu tih. Nisu bezveze dobili dosta kadra, bas da se oprostimo od njih.

Sto se tice Deny, ja mislim da ce ili ona ili Jon stradati u okrsaju sa NK. Azor Ahai mora zrtvovati svoju ljubav da bi lightbringerom ubio NK-a. Mozda Jon bude zrtvovao Deny.
Gandalf

#15981 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Concord wrote:Druze ti i nisi bas upucen jel tako?
i te kako sam upućen u beskonačno razvlačenje ove serije do u nedogled

čitavu prošlu godinu su pauzirali jer se navodno trebalo napraviti 10 epizoda od po 90 minuta

ha hu lafo spektakli neki, a čekalo se dvije godine na 6 epizoda po pedeset minuta

u naredne tri epizode najvažniji lik koji će poginuti je Gentry ili onaj debeli Sansin savjetnik
P308

#15982 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

jasko__ wrote:Sudeći po jutrošnjoj epizodi, po meni za heftu gine slijedeća raja
- Briene 100%
- Podriče qronja
- Theon
- Beric po 16-ti put
- Gendry
- Mala Mormontka
- Davos
- Jorah
- Grey Worm
- Tormund

Dodao bih na listu bar jednog Lannistera i jednog Starka....Dany ce mozda umrijeti ali ne vjerujem da ce vec u sljedecoj epizodi ...
Chstal

#15983 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chstal »

choxnox wrote:Sjetite se one scene iz S08 trailera kako Arya prestraseno bjezi okrecuci se za sobom u mracnim hodnicima, a onda se sjetimo koliko je samo puta u ovoj 2. epizodi spomenuto "kako ce oni koji se ne budu borili biti najsigurniji u kriptama". Moze biti da se napad simultano desi i izvan Winterfell, ali i iznutra.
Mislim da ce se neki probiti kroz winterfell, jer imaju 2 scene kada se bore na zidu winterfella.
karanana

#15984 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

nesto ni ja ne vjerujem da ce se vako ili nako rjesenje sa mrtvima dogoditi u iducoj epizodi, jer sta onda sa preostale 3 epizode?
90minut

#15985 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

karanana wrote:nesto ni ja ne vjerujem da ce se vako ili nako rjesenje sa mrtvima dogoditi u iducoj epizodi, jer sta onda sa preostale 3 epizode?
borbe protiv cersei to bi savršenstvo bilo od finala
asker

#15986 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Dany je u ovoj cak bila i simpaticna. Oprostila Tyrionu i izmirila se sa Sansom. Lijepa scena zaista, topla, ljudska. U fazonu ne trci on zamnom vec ja za njim, sve rizikujem zbog Jona.
U nekom pozitivnom izhodu zelim da oboje prezive :mrgreen:

Bran mi sve vise sumnjiv. Mora biti neki zaplet oko njega da ga hebes. Lik je totalno bez emocija, a od kako se provukla ideja da je on, tj da ce biti NK, sve mi nesto mutno oko toga.
drogon2

#15987 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

choxnox wrote:Sjetite se one scene iz S08 trailera kako Arya prestraseno bjezi okrecuci se za sobom u mracnim hodnicima, a onda se sjetimo koliko je samo puta u ovoj 2. epizodi spomenuto "kako ce oni koji se ne budu borili biti najsigurniji u kriptama". Moze biti da se napad simultano desi i izvan Winterfell, ali i iznutra.
Il mozda bjezi od nekog koga zna a ko je pretvoren u wighta tipa Gendrya :D Sta vam je bolan ljudi nema nista u kriptama.Kazem vec deseti put ovdje,jedino je Rickon mozda jos citav,al i od njega su samo kosti ostale :D
biggrin

#15988 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by biggrin »

pici wrote:jesteli gledali vi ovu epizodu uopste... Bran govori svima da je najveci cilj NK trooki gavran tj on i da ga zeli mrtvog kako bi zavladala vjecita tama tj kako bi se izbrisalo sjecanje na ljude... Theon i njegovi ljudi ce cuvati Brana kod debelog stabla a Dany i Jon ce biti podrska tj pojavit ce se kad se pojavi NK... ostali su da zadrze zombe dok ne ubiju NK tj probaju ga ubiti jer im je to jedina nada, svi su svjesni da bez toga ce ih pregaziti... obracun kod debla ide i tu ce se sve razrjesiti...
NK cekao tamo nekakvih hiljadu godina i sad mu je problem sacekati jos par dana, da odleti do KL, izvuce ljudsku armiju iz utvrde i sastavi ih na otvorenom i onda poklopi Brana, vec MORA odmah udariti na njega...ma hajte molim vas....a sve ovo jos pod presumpcijom da je ono sto je bran rekao tacno 8-)
drogon2

#15989 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

asker wrote:Dany je u ovoj cak bila i simpaticna. Oprostila Tyrionu i izmirila se sa Sansom. Lijepa scena zaista, topla, ljudska. U fazonu ne trci on zamnom vec ja za njim, sve rizikujem zbog Jona.
U nekom pozitivnom izhodu zelim da oboje prezive :mrgreen:

Bran mi sve vise sumnjiv. Mora biti neki zaplet oko njega da ga hebes. Lik je totalno bez emocija, a od kako se provukla ideja da je on, tj da ce biti NK, sve mi nesto mutno oko toga.
Dany ono pokusava da se milom svidi ljudima i krenu joj fino sa Sansom,a Sansa ko kakva bitchulja odmah upita sta ce bit sa sjeverom.A prije toga je imala scenu sa Jorahom koji joj je prvo rekao da oprosti Tyrionu,a poslije rece "and one more thing" i izrezase tu scenu.Mislim da je rekao da se pokusa malo zbliziti sa Sansom.
seln

#15990 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Primi ga Arya ko orden zasluga za narod :D
Tacno sam se mogao kladiti da ce zazeljeti da proba prije odlucujuce bitke.
karanana

#15991 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

vidilo se da bi ga mogla primit. neocekivano fino tijelo cini mi se.
kad je u pitanju ono drugo koplje koje je primila, ne znam je li ono neki torpedo ili nesto, ali mogo bi viserion zaplatit sa onim mozda.
choxnox

#15992 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by choxnox »

drogon2 wrote:
Il mozda bjezi od nekog koga zna a ko je pretvoren u wighta tipa Gendrya :D Sta vam je bolan ljudi nema nista u kriptama.Kazem vec deseti put ovdje,jedino je Rickon mozda jos citav,al i od njega su samo kosti ostale :D
A mozda bjezi i o zivog Gendryja, mozda se covjeku osladilo :D
AleksoMKD

#15993 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Gendry gine.

Arya ostaje trudna i radja dete koje ce Danny legitimisati ko Starka.

Sto se tice onog trcanja Arye meni se cini da to nije u Winterfell-u vec u KL.
drogon2

#15994 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Valja zaplakat u narednoj ep :D
AleksoMKD

#15995 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
Juliuscezar

#15996 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Pogibosmo u pm

Arya radja rightful king of seven Kingdoms.
Druga opcija: Princ koji je obecan je Gendry i morat ce ubiti Aryu

Nego sto uopste uzimamo pricu o obecanom princu kao istinu, samo jedna od religija u svijetu
Concord

#15997 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Concord »

Tako je, Dany nakon 9 mjeseci prvo ubija dijete Arye i Gendrya, jer ono kao dijete Baratheona ima prvo pravo na tron, zatim ubija Gendrya jer naravno on je zadnji zivi Baratheon, pa kad se rijesi svih Baratheona onda prelazi na Jona jer je on jedini muski Targaryen, kad njega ubije onda ubije Cersei i dvojicu brace Lannistera cisto da je sigurna da ne vise niko da palamudi o tronu. E onda je mirna da vlada i tu je kraj serije. Kakve gluposti ljudi izmisljaju :skoljka: :roll:
Last edited by Concord on 22/04/2019 17:19, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#15998 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

bhnapoleon1 wrote:Pogibosmo u pm

Arya radja rightful king of seven Kingdoms.
Druga opcija: Princ koji je obecan je Gendry i morat ce ubiti Aryu

Nego sto uopste uzimamo pricu o obecanom princu kao istinu, samo jedna od religija u svijetu
Ako se ne varam vise od jedne religije u tom svetu ima tog lika. Azor Ahai ili obecani princ ili last hero.
seln

#15999 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Kako ono rece Bran Jaimeu, kad ga ovaj pita " a poslije?"...
"Kako znate da postoji poslije?"

Najava dzenaze?
AleksoMKD

#16000 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
Post Reply