Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#15976 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa onda reci staklo a ne retrovizor 
- beni-bu-man
#15977 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa konto sam prvo sve , retrovizor, al sam skonto da more i samo staklo da se promjeniBakir1 wrote:Pa onda reci staklo a ne retrovizor
- Bakir1
#15978 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tu ti pasu retrovizori od kadrije i od astre F. Oni sa fejslifta lijepi 
- beni-bu-man
#15979 Re: Pitamo Mehanicare ?
HvalaBakir1 wrote:Tu ti pasu retrovizori od kadrije i od astre F. Oni sa fejslifta lijepi
naso sve komplet za cenera
rekoh da ne menjam sve jer je samo staklo puklo
- Bakir1
#15980 Re: Pitamo Mehanicare ?
Za cvaju ja kupio prije 6 godina za astru jos u boji, i to oba 
-
aktivacija
#15981 Re: Pitamo Mehanicare ?
Fokus 2001 1.6 - kad npr u mjestu pritisnem gas i pustim, cuje se karakteristican zvuk povecavanja broja obrtaja, pa ide usporavanje (logicno)
Medjutim kod mene ovo usporavanje traje dosta duze, nego sto bi trebalo. Ne znam moze li se skontati na sta mislim, ali poenta je da motor “usporava” obrtaje kao da mu odnekud jos dotice gasa, pa dok sve to potrosi, pa tek onda broj obrtaja padne na normalu. Nove dizne od plina sam stavio prosle godine. Auto se slicno ponasa i kod ubrzanja...kao da mu ubrizgava previse plina, pa ne moze da stigne da sve sagori, te tako usporeno i ubrzava. Zamijenio ventil ler gasa i protokomjer zraka.
-
AsAmHa
#15982 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav
U nadi da cu bas na ovoj temi dobiti najvise konstruktivnih odgovora,zelio bi da pitam sljedece?
Kupio sam nedavno jettu 2008,1.9 77kw,auto sa orginalnih 175 000 ima svaki i najmanji racun prilozen sa uredno odradenom servisnom knjizicom.
Generalno auto niti jedna i namanja plastika iz enterijera nije pukla, niti nedostaje.
Moj majstor inace covjek kojemu zaista vjerujem prilikom kupovine utvrdio da je sve ok,osim nekih sitnica na podvozju auta vezano za amortizaciju,cak mi je rekao da veliki servis ne radimo posto je u Belgiji od kud je auto raden veliki na 150 000.
Ja normalno ko klasicni bosnjo -bekan,zadnju marku u auto uvalio(dva seta novih guma,zastita,casco itd).
Auto vozim 10-tak dana i primhetio sam simptome koliko se ja razumijem,da mu je zamajac problem.
Znaci auto vibrira prilikom kretanja,prilikom pritiska papucice kvacila cuje se zvuk trenja dva nepodmazana metala,skoro onako prema zvizdanju,kod saltanja izmedu 3,4,5 osjeti se zakasnjela reakcija u vuci,tacno ispod vozaceva sjedita osjete se veoma male vibracije ,ljuljuskanje auta.
Dva puta isao majstoru poslje toga ,on me uvjerava nakon ponovnog pregleda da je sve ok inace covjek mi je 6 godina odrzavo proslo auto.
Gdje sad da ga forsiram da mi mjenja dio od 1000 maraka tek tako,a on tvrdi da netreba.
Glupo mi vozikati auto drugim ljudima, koji ce mu sto mana naci i gledati da mi pare iz dzepa izbiju.
Ako ima neko ko ima iskustva sa zamajcima i ko bi na osnovu ovog mog detaljnog opisa
,mogao rec u kojoj fazi je ova dotrajalost zamajca i koji signal bi mogao biti
Indikator da ga zaista moram mjenjati,po cijenu i da ga negdje drugo radim?
U nadi da cu bas na ovoj temi dobiti najvise konstruktivnih odgovora,zelio bi da pitam sljedece?
Kupio sam nedavno jettu 2008,1.9 77kw,auto sa orginalnih 175 000 ima svaki i najmanji racun prilozen sa uredno odradenom servisnom knjizicom.
Generalno auto niti jedna i namanja plastika iz enterijera nije pukla, niti nedostaje.
Moj majstor inace covjek kojemu zaista vjerujem prilikom kupovine utvrdio da je sve ok,osim nekih sitnica na podvozju auta vezano za amortizaciju,cak mi je rekao da veliki servis ne radimo posto je u Belgiji od kud je auto raden veliki na 150 000.
Ja normalno ko klasicni bosnjo -bekan,zadnju marku u auto uvalio(dva seta novih guma,zastita,casco itd).
Auto vozim 10-tak dana i primhetio sam simptome koliko se ja razumijem,da mu je zamajac problem.
Znaci auto vibrira prilikom kretanja,prilikom pritiska papucice kvacila cuje se zvuk trenja dva nepodmazana metala,skoro onako prema zvizdanju,kod saltanja izmedu 3,4,5 osjeti se zakasnjela reakcija u vuci,tacno ispod vozaceva sjedita osjete se veoma male vibracije ,ljuljuskanje auta.
Dva puta isao majstoru poslje toga ,on me uvjerava nakon ponovnog pregleda da je sve ok inace covjek mi je 6 godina odrzavo proslo auto.
Gdje sad da ga forsiram da mi mjenja dio od 1000 maraka tek tako,a on tvrdi da netreba.
Glupo mi vozikati auto drugim ljudima, koji ce mu sto mana naci i gledati da mi pare iz dzepa izbiju.
Ako ima neko ko ima iskustva sa zamajcima i ko bi na osnovu ovog mog detaljnog opisa
-
nookey
#15983 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa to jesu simptomi zamajca, ali ne znači da je baš za zamjenu. Ako ti se strese baš kad ga gasiš, ako te golica po tabanu kad držiš nogu na kvačilu, ako kad otvoriš svoja vrata i izbaciš ga u ler vrata 'poskakuju' lagano, ako osjetiš da čuješ neki zvuk kuckanja neravnomjeran u leru mimo zvuka motora, to su sve simptomi, ali ja ga ne bih još mijenjao jer čim nisi na sigurno to još nije što bi se reklo došlo do duvara...AsAmHa wrote:Pozdrav
Ako ima neko ko ima iskustva sa zamajcima i ko bi na osnovu ovog mog detaljnog opisa,mogao rec u kojoj fazi je ova dotrajalost zamajca i koji signal bi mogao biti
- amar1994
#15984 Re: Pitamo Mehanicare ?
to je vec totalno unisten DMF
https://www.tokic.hr/TehnickeInformacij ... A1tete.pdf
evo stivo , imaju i simptomi i uzrok kvara
https://www.tokic.hr/TehnickeInformacij ... A1tete.pdf
evo stivo , imaju i simptomi i uzrok kvara
- Rockefeller
#15985 Re: Pitamo Mehanicare ?
Najbolje auto je novo auto.
- JavierBosnia
#15986 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dobar turbo servis u Sarajevu? Treba ocistiti samo turbinu, raspitao sam se to je oko cca 100KM
Swedish nemam dobra iskustva, neki jos?
- nepass1
#15987 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bgt koliko si ti platio tog golfa i koliko si jos ulozio u njega?JavierBosnia wrote:Dobar turbo servis u Sarajevu? Treba ocistiti samo turbinu, raspitao sam se to je oko cca 100KM
- kabal1337
#15988 Re: Pitamo Mehanicare ?
Je li ovo onaj sto je prosle pretprosle uvezao golfa V za 15 000 KM, ono ima svu servisnu nesto malo km?nepass1 wrote: Bgt koliko si ti platio tog golfa i koliko si jos ulozio u njega?
- corsa
#15989 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gabeljic.JavierBosnia wrote:Dobar turbo servis u Sarajevu? Treba ocistiti samo turbinu, raspitao sam se to je oko cca 100KM
-
zdruzdjo
#15990 Re: Pitamo Mehanicare ?
Savjet nekoga ko se susretao sa ovim.
Odljepilo se "nebo" jebo ga nebo.
Znam da ide neko ljepilo za tkaninu ili neki slican qu...
Gdje ga kupiti.
Gdje ga kupiti.
- JavierBosnia
#15991 Re: Pitamo Mehanicare ?
Placen 9.500, do sad ni marka u njega nije ulozena.nepass1 wrote:Bgt koliko si ti platio tog golfa i koliko si jos ulozio u njega?JavierBosnia wrote:Dobar turbo servis u Sarajevu? Treba ocistiti samo turbinu, raspitao sam se to je oko cca 100KM
Treba se odraditi mali servis, kasnim vec 4 milje, toliko o odrzavanju, a ovo za turbinu nema vecih smetnji, nego jednom se desi u mjesec dana
A to je drugo sto se ja stalno raspitujem oko nekih stvarcica, znatizeljan malo
- JavierBosnia
#15992 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja za 40 KM rjesio to kod profesionalca, novu tkaninu stavio. Lijepljenje stare ti nema smisla, nece valjati nicemu, skidaj, radi, stavljaj i ne valja na kraju.zdruzdjo wrote:Savjet nekoga ko se susretao sa ovim.
Gdje ga kupiti.
Vidi kod nekog sto presvlaci namjestaj, znaju ljudi
- klixoris
#15993 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imas ono ljepilo u spreju, super za te stvari. Bilo je u Penny prodavnicamazdruzdjo wrote:Savjet nekoga ko se susretao sa ovim.
Gdje ga kupiti.
- JavierBosnia
#15994 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo i tebi da odgovorimkabal1337 wrote:Je li ovo onaj sto je prosle pretprosle uvezao golfa V za 15 000 KM, ono ima svu servisnu nesto malo km?nepass1 wrote: Bgt koliko si ti platio tog golfa i koliko si jos ulozio u njega?
Jeste ima nesto malo km, to za cijenu ne znam odakle ti
Servisnu ima, redovno u inostranstvu u ovlastenim servisiran
Do sad u njega samo sipao i vozio, sad trebam odraditi mali i provjeriti generalno stanje pred put na more i slicne ljetne egzibicije
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#15995 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kupiš auto, ne uradiš servise, prekoračiš 4000 km a bitnije ti očistiti turbinu, a to što je filter zraka ko da gledam ko ugalj crn to nikom ništa. E moj bošnjo.
Al' dobro, to je tedei svevišnji
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#15996 Re: Pitamo Mehanicare ?
I da, je l' iko ikad kupio auto osim mene iz uvoza, a da nije servisiran po ovlaštenim i samo ovlaštenim ?
- Optimist
#15997 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije strasno ako je trebao promijeniti na 10 a on presao 14. Strasno je ako mijenja na 15 a do sada presao 19. 
- amar1994
#15998 Re: Pitamo Mehanicare ?
liaar wrote:Kupiš auto, ne uradiš servise, prekoračiš 4000 km a bitnije ti očistiti turbinu, a to što je filter zraka ko da gledam ko ugalj crn to nikom ništa. E moj bošnjo.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15999 Re: Pitamo Mehanicare ?
moj nikad nije ni servisiran...liaar wrote:I da, je l' iko ikad kupio auto osim mene iz uvoza, a da nije servisiran po ovlaštenim i samo ovlaštenim ?
- nepass1
#16000 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja nmg vjerovati da jos neko vjeruje u servisne knjizice i ovlastene servise u njemackoj za auta stara preko 10g.liaar wrote:I da, je l' iko ikad kupio auto osim mene iz uvoza, a da nije servisiran po ovlaštenim i samo ovlaštenim ?
Da opcenito neko vjeruje da ima g5 sa 200kkm na satu za 10kKM, uvezen 2016/17g.