Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Cassius Longinus

#15976 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Cassius Longinus »

Vidim ovdje red ruganja hr birokraciji, red pljuvanja Kolinde dijelom na seksističkim osnovama, red demonizacije oko ustaštva..Ajde oke ustaštvo, Kolinda ali to da se neko iz BiH izruguje sa birokracijom u bilo kojoj drugoj zemlji je već smiješno.

Moram priznati, i to podvlačim po drugi put, na ovom forumu je puno više zlonamjernosti prema Hr(kakva god ona bila, a daleko da je super) nego na srpskim forumima, a to mi se kosi sa mojim iskustvima prema Bošnjacima i Bosni kao i sa sentimentom ljudi u Hr prema istima.

Jbg izgleda ipak forumska populacija nije reprezent generalne. Da se neki malo skontaju ne bi bilo loše pošto vidim da se pljuvačina prema Hrvatima(kozojebi s kamenjara vamte tamte) i Hrvatskoj pretvorila u sport.
LBVIEW

#15977 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Cassius Longinus wrote:Vidim ovdje red ruganja hr birokraciji, red pljuvanja Kolinde dijelom na seksističkim osnovama, red demonizacije oko ustaštva..Ajde oke ustaštvo, Kolinda ali to da se neko iz BiH izruguje sa birokracijom u bilo kojoj drugoj zemlji je već smiješno.

Moram priznati, i to podvlačim po drugi put, na ovom forumu je puno više zlonamjernosti prema Hr(kakva god ona bila, a daleko da je super) nego na srpskim forumima, a to mi se kosi sa mojim iskustvima prema Bošnjacima i Bosni kao i sa sentimentom ljudi u Hr prema istima.

Jbg izgleda ipak forumska populacija nije reprezent generalne. Da se neki malo skontaju ne bi bilo loše pošto vidim da se pljuvačina prema Hrvatima(kozojebi s kamenjara vamte tamte) i Hrvatskoj pretvorila u sport.
HDZ nije jednako Hrvatska/Hrvati.
A isti radi protiv BiH, nadam se kako ne treba dodatno pojasnjenje.
Novak20

#15978 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

LBVIEW wrote:
Cassius Longinus wrote:Vidim ovdje red ruganja hr birokraciji, red pljuvanja Kolinde dijelom na seksističkim osnovama, red demonizacije oko ustaštva..Ajde oke ustaštvo, Kolinda ali to da se neko iz BiH izruguje sa birokracijom u bilo kojoj drugoj zemlji je već smiješno.

Kako da ne.

I hrvatski SDP se svrsta bez pardona u rang HDZ kad nešto nije po volji bošnjačke politike.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sdp ... 21184.aspx
SDP Bosne i Hercegovine zatražio je od kolega iz SDP-a Hrvatske da se ograde od stajališta njihova eurozastupnika Tonina Picule koji se tijekom ovotjedne rasprave pred vanjskopolitičkim odborom Europskog parlamenta založio za izbornu reformu u BiH koja bi uvažila i mogućnost da Hrvati izaberu svoje legitimne predstavnike u vlasti.

U priopćenju koje su objavili tiskani mediji u BiH, SDP iz te zemlje navodi kako Picula iznosi ''rasističke i uvredljive'' stavove o Bosni i Hercegovini te da zastupa stajališta dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.
Cassius Longinus

#15979 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Naravno da HDZ nije jednako Hrvati, ja prvi nikada nisam glasao za HDZ u životu. Ali činjenica je da ogromna većina Hrvata koji izađu na izbore u BiH, a i dobar broj onih koji izađu u HR glasa za HDZ.

Na taj način možemo i obrnuti ploču pa reći da SDA nije jednako Bošnjaci, i možemo prigovarati da je SDA ovakav ili onakav, kao i SNS u Srbiji ili SNSD-nebitno.

Dakle radi se o tome hoću li prihvatiti ljude kakvi jesu ili ću nekoga demonizirati dok taj ne počne misliti kao ja.
A i ocjena kako HDZ radi na rasturanju BiH je rekao bih uglavnom subjektivna i svodi se na nastavak priče o nametanju mišljenja u maniri "svi koji ne misle kao ja su izdajnici i anti državni elementi". Pa je tako Jergović bio super lik dok nije počeo kritizirati Komšićiluk i eto, preko noći postao čovjek ustaša i anti-Bosanac.
Point.

#15980 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

HDZ ne radi na rasturanju BiH? Ma hajte molim vas. HDZ iz BiH se priklonio srpskoj politici u BiH, HDZ ide na slavu 9 januara koji je protjerao Hrvate iz rs, HDZ šuti na presudu Radovanu, HDZ za genocid u Srebrenici kaže da je zločin a ne genocid, HDZ ne priznaje presuđeni UZP nego šta više slavi ih kao heroje, HDZ iz BiH a i iz Hrvatske na sve načine žele ocrnuti Bošnjake po Evropi, svjesno lažu za brojnost islamista u BiH, HDZ Hrvatske se non stop miješa u unutrašnje stvari BiH itd itd.... Pa zašto se pravite ludi? Dokle ćete se praviti ludi?
muha_sa

#15981 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muha_sa »

Point. wrote:HDZ ne radi na rasturanju BiH? Ma hajte molim vas. HDZ iz BiH se priklonio srpskoj politici u BiH, HDZ ide na slavu 9 januara koji je protjerao Hrvate iz rs, HDZ šuti na presudu Radovanu, HDZ za genocid u Srebrenici kaže da je zločin a ne genocid, HDZ ne priznaje presuđeni UZP nego šta više slavi ih kao heroje, HDZ iz BiH a i iz Hrvatske na sve načine žele ocrnuti Bošnjake po Evropi, svjesno lažu za brojnost islamista u BiH, HDZ Hrvatske se non stop miješa u unutrašnje stvari BiH itd itd.... Pa zašto se pravite ludi? Dokle ćete se praviti ludi?
ne prave se ludi vec kontaju da smo mi ludi :-)
seln

#15982 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote:
Dakle radi se o tome hoću li prihvatiti ljude kakvi jesu ili ću nekoga demonizirati dok taj ne počne misliti kao ja.
.
Pa zasto niste prihvatili RSK Srbe takve kakvi jesu? :wink:

Nego, ciji si ti klon, haveru? Dosadili Banovici, ha?
Cassius Longinus

#15983 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Jes, standardno mantrašenje vol.2198.

Novo vrijeme, nova utakmica, ne vidim zašto bi HDZ ili SDA ili bilo ko drugi bio vezan događajima iz 93-95 pa odbijao suradnju sa bilo kim na osnovu toga. I ne vidim kako HDZ ili Hrvatska negiraju genocid u Srebrenici a i s presudom šestorci se pomirilo. Neprihvatljivo je da se u to uvlači ikoga drugoga osim presuđenih s obzirom da sud ne sudi državama nego pojedincima a i eksplicitno govori u službenom stavu iz 8/2016. kako se presuda ne tiče Franje Tuđmana tj da njegova presumpcija nedužnosti nije narušena.
Druga je stvar šta treba proći kroz zamršenu pravnu formulaciju i skontati da ne možeš presuditi onome kome nije suđeno. Za dnevnopolitička prepucavanja sasvim nebitno. A da ne govorimo koliko je onda bilo neprincipijelno što je BiH sklopila splitski i washingtonski sporazum sa okorjelim ustašama i UZP-ovcima.

Drugim riječima, dok je trebalo deblokirati Bihać i poništiti 2.KK VRS, te doći pred Banja Luku onda su ustaše bili više nego dobri, a kad ne trebaju onda su zločinci i rade na rasturanju BiH. Jbg švedski stol.
Cassius Longinus

#15984 Re: Desavanja u Hrvatskoj

seln wrote:
Cassius Longinus wrote:
.

Vidiš u tome i je poanta. Vi ste prvo prihvatili i HDZ i HV i HVO kad je trebalo, zaključeni su sporazumi, surađivalo se sve nakon 93(i prije 93). a onda retroaktivno te iste suradnike opet vraćate u poziciju neprijatelja. Sve po potrebi.

Hrvatska nikada nije prihvatila RSK niti šurovala sa njima, dapače, oni su bili toliko blesavi da svaku mirovnu inicijativu u startu odbiju.
seln

#15985 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote:
seln wrote:
Cassius Longinus wrote:
.

Vidiš u tome i je poanta. Vi ste prvo prihvatili i HDZ i HV i HVO kad je trebalo, zaključeni su sporazumi, surađivalo se sve nakon 93(i prije 93). a onda retroaktivno te iste suradnike opet vraćate u poziciju neprijatelja. Sve po potrebi.

Hrvatska nikada nije prihvatila RSK niti šurovala sa njima, dapače, oni su bili toliko blesavi da svaku mirovnu inicijativu u startu odbiju.
"Mi" smo prihvatili (btw., sta mi imamo prihvatiti ili ne prihvatiti kad nam je noz pod vratom?) i HDZ i SDS i sve ostale prijeratne partije i stranke, jer to samo po sebi nije problematicno, vec je dio demokratskog procesa.
Sad, sto su se neke stranke i partije stavile u sluzbu agresije, to nije do Bosnjaka. A kada neko radi protiv drzave koja je za tebe pitanje bioloskog opstanka, onda takve definitivno "odhvatamo", tj. povucemo prihvatanje.
Dakle, argumentacija ti je na nivou desetogodisnjaka.
LBVIEW

#15986 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Novak20 wrote:
LBVIEW wrote:

Kako da ne.

I hrvatski SDP se svrsta bez pardona u rang HDZ kad nešto nije po volji bošnjačke politike.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sdp ... 21184.aspx
SDP Bosne i Hercegovine zatražio je od kolega iz SDP-a Hrvatske da se ograde od stajališta njihova eurozastupnika Tonina Picule koji se tijekom ovotjedne rasprave pred vanjskopolitičkim odborom Europskog parlamenta založio za izbornu reformu u BiH koja bi uvažila i mogućnost da Hrvati izaberu svoje legitimne predstavnike u vlasti.

U priopćenju koje su objavili tiskani mediji u BiH, SDP iz te zemlje navodi kako Picula iznosi ''rasističke i uvredljive'' stavove o Bosni i Hercegovini te da zastupa stajališta dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.
Svrstava se kad se petlja u unutrasnje stvari BiH, sta tu ima cudno? To sto drzavna politika Hrvatske radi u korist stete BiH, kao uostalom i Srbije, s kojom je u zadnje vrijeme sinhronizirana, je cinjenica, sta bi trebalo mozda praviti se lud i ne nazvati stvari pravim imenom?
Kad Vucic pomene RSK kmeci se do neba, a isto se pokusava u BiH, jebeni licemjeri.
Cassius Longinus

#15987 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ne batice, pod Vi mislim na međunarodno pravno priznatu Vladu BiH koja je međunarodnim sporazumom prihvatila RH kao saveznika i HVO kao sastavnicu snaga BiH. Štoviše bila je spominjana konfederacija(!?!). Sa sve HDZ-om i Franjom.

Dakle da ponovim, kada je trebalo onda su Hrvati bili čisto okej i prihvatljivi(godinu dana nakon B-H sukoba) a sada(25 godina nakon), retroaktivno se ti isti Hrvati demoniziraju i svode na UZP-ovce i Srbe br2 kojima mećemo kad stignemo. Baš zgodno zar ne?

Što se tiče noža pod grlom, slažem se donekle, ali ne sjećam se neke velike solidarnosti kada je Hrvatskoj bio nož pod grlom 91.
seln

#15988 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote:Ne batice, pod Vi mislim na međunarodno pravno priznatu Vladu BiH koja je međunarodnim sporazumom prihvatila RH kao saveznika i HVO kao sastavnicu snaga BiH. Štoviše bila je spominjana konfederacija(!?!). Sa sve HDZ-om i Franjom.

Dakle da ponovim, kada je trebalo onda su Hrvati bili čisto okej i prihvatljivi(godinu dana nakon B-H sukoba) a sada(25 godina nakon), retroaktivno se ti isti Hrvati demoniziraju i svode na UZP-ovce i Srbe br2 kojima mećemo kad stignemo. Baš zgodno zar ne?

Što se tiče noža pod grlom, slažem se donekle, ali ne sjećam se neke velike solidarnosti kada je Hrvatskoj bio nož pod grlom 91.
Nisam ti ja batica, pedercicu.

Prihvatila je saveznika, dok saveznik nije pokusao da otme trecinu drzave i u tu svrhu mu nije bilo ofirno saradjivati sa onima koji napadaju Hrvatsku.

Dakle da ponovim, niste vi kvislinzi napravili HVO da sacuvate Bosnu, vec da branite "hrvatske teritorije". I da otmete dio "balijskih", ako moze.
Srecom, ne borite se ni upola tako dpbro kao sto laprdate.

I ne znam odakle vam koje picke materine to ubjedjenje da cete "Mujama" sa malo price prodati muda pod bubrege, jer su "Muje" glupi.

I nisi odgovorio na pitanje: ciji si ti klon?
Cassius Longinus

#15989 Re: Desavanja u Hrvatskoj

seln wrote:
Cassius Longinus wrote:Ne batice, pod Vi mislim na međunarodno pravno priznatu Vladu BiH koja je međunarodnim sporazumom prihvatila RH kao saveznika i HVO kao sastavnicu snaga BiH. Štoviše bila je spominjana konfederacija(!?!). Sa sve HDZ-om i Franjom.

Nisam ti ja batica, pedercicu.

Prihvatila je saveznika, dok saveznik nije pokusao da otme trecinu drzave i u tu svrhu mu nije bilo ofirno saradjivati sa onima koji napadaju Hrvatsku.

Dakle da ponovim, niste vi kvislinzi napravili HVO da sacuvate Bosnu, vec da branite "hrvatske teritorije". I da otmete dio "balijskih", ako moze.
Srecom, ne borite se ni upola tako dpbro kao sto laprdate.

I ne znam odakle vam koje picke materine to ubjedjenje da cete "Mujama" sa malo price prodati muda pod bubrege, jer su "Muje" glupi.

I nisi odgovorio na pitanje: ciji si ti klon?
Mani me tih seljačkih priča, da moderacija nekog qurca radi spušio bi ban, nisam ničiji klon, ne znam zašto bi bio i zivo me zaboli koji problem u glavi imaš sa ljudima koji misle drugačije. Odma si počeo sa ad hominem krljanjem, nemam volje spuštati se na taj nivo.
Point.

#15990 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

Ne batice, malo brkaš pojmove. Hrvati prave neprijatelje od Bošnjaka a ne obratno. Uradili su to 93 u BiH kada su si zamislili kvislingsku republiku HB a sa ciljem da je pripoje Hrvatskoj. Onda kada Bošnjak odgovori onda se ide sa tom zamjenom teza. Zato pajdo, saberi malo tu svoju priču prije nego kreneš prodavati muda pod bubrege.
mO k3

#15991 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

Nije bilo solidarnosti 1991? Kako te nije stid ovako nešto pisati
Cassius Longinus

#15992 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Point. wrote:

Ne batice, malo brkaš pojmove. Hrvati prave neprijatelje od Bošnjaka a ne obratno. Uradili su to 93 u BiH kada su si zamislili kvislingsku republiku HB a sa ciljem da je pripoje Hrvatskoj. Onda kada Bošnjak odgovori onda se ide sa tom zamjenom teza. Zato pajdo, saberi malo tu svoju priču prije nego kreneš prodavati muda pod bubrege.
Dakle, da ponovim 3.put. Bošnjaci i Hrvati su saveznici do 93. Onda ratuju 93(i to ne svugdje), onda su saveznici opet 94-95 i potpisuju sporazume o savezništvu u Splitu i Washingtonu u režiji SDA i HDZ.

Danas su Hrvati svedeni na 93., UZP, ustaše i uglavnom ništa van toga. Što je prilično jednostrano sagledavanje stvari.

Bošnjaci do 4.92. uglavnom statiraju i nadaju se povoljnom razvoju situacije umjesto da kao Slovenci i Hrvati nagrnu na kasarne i uzmu oružja koliko mogu. Tu izostavljam Bošnjake i muslimane u Hrvatskoj.

I da, znam da se dio stanovništva Hrvatske sklonio po Bihaću i Bos.Krajini 91-92. Baš kao i Bošnjaci u Hrvatskoj 92-95, jbg ne vidim kakve to veze ima sa onim što sam prethodno rekao.
seln

#15993 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote:
Mani me tih seljačkih priča, da moderacija nekog qurca radi spušio bi ban, nisam ničiji klon, ne znam zašto bi bio i zivo me zaboli koji problem u glavi imaš sa ljudima koji misle drugačije. Odma si počeo sa ad hominem krljanjem, nemam volje spuštati se na taj nivo.
Kad ponestane argumenata, onda pali arogancija... misli Hrvoje. :-)
seln

#15994 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote:
Bošnjaci do 4.92. uglavnom statiraju i nadaju se povoljnom razvoju situacije umjesto da kao Slovenci i Hrvati nagrnu na kasarne i uzmu oružja koliko mogu. Tu izostavljam Bošnjake i muslimane u Hrvatskoj.
.
Da, da... u trenutku kad je Bosna imala vjerovatno najvecu koncentraciju vojske i oruzja po kvadratnom kilometru, Bosnjaci su trebali nagrnuti na kasarne, kao kamikaze.(T)Ko ih jebe, ionako je rijec o muslimanima. :-)
Cassius Longinus

#15995 Re: Desavanja u Hrvatskoj

seln wrote:
Cassius Longinus wrote:
.
Da, da... u trenutku kad je Bosna imala vjerovatno najvecu koncentraciju vojske i oruzja po kvadratnom kilometru, Bosnjaci su trebali nagrnuti na kasarne, kao kamikaze.(T)Ko ih jebe, ionako je rijec o muslimanima. :-)
Vidi kako mi imputira ovo za muslimane..Okani se toga niti sam to rekao niti imao u primisli. Na teritoriju Hrvatske bila je 5.Armija i Vojno Pomorska oblast, sve skupa snage 5-7 korpusa ako ubrojimo one koji su se izvlačili iz Slovenije. I gle čuda Slovenci i Hrvati zauzeše dobar dio. Bilo je žrtava.

Odbijam povjerovati da Bošnjaci nisu bili u stanju zauzeti barem dio. I to oklijevanje ih je stajalo najviše. Dakle 91. su svi zajedno trebali dokosuriti "JNA" a onda bi bilo manje žrtava posvuda. Ovako je BiH poslužila kao sigurno zaleđe do 92.
hizo ramidovic

#15996 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

Cassius Longinus wrote:Jes, standardno mantrašenje vol.2198.

Novo vrijeme, nova utakmica, ne vidim zašto bi HDZ ili SDA ili bilo ko drugi bio vezan događajima iz 93-95 pa odbijao suradnju sa bilo kim na osnovu toga. I ne vidim kako HDZ ili Hrvatska negiraju genocid u Srebrenici a i s presudom šestorci se pomirilo. Neprihvatljivo je da se u to uvlači ikoga drugoga osim presuđenih s obzirom da sud ne sudi državama nego pojedincima a i eksplicitno govori u službenom stavu iz 8/2016. kako se presuda ne tiče Franje Tuđmana tj da njegova presumpcija nedužnosti nije narušena.
Druga je stvar šta treba proći kroz zamršenu pravnu formulaciju i skontati da ne možeš presuditi onome kome nije suđeno. Za dnevnopolitička prepucavanja sasvim nebitno. A da ne govorimo koliko je onda bilo neprincipijelno što je BiH sklopila splitski i washingtonski sporazum sa okorjelim ustašama i UZP-ovcima.

Drugim riječima, dok je trebalo deblokirati Bihać i poništiti 2.KK VRS, te doći pred Banja Luku onda su ustaše bili više nego dobri, a kad ne trebaju onda su zločinci i rade na rasturanju BiH. Jbg švedski stol.
Jarugo, tebe handri polazna osnova po kojoj su bosnjacko-hrvatski sukob zapoceli bosnjaci. (Poznata je ta teorija sljedbenika uzp tekovina a koja, gledano ocima normalnog covjeka, nema bas nikakve veze sa zdravom pamecu)
A bogumi, historijski fakti, presude medj sudova i mi koji malo vise pamtimo velimo da nije tako bilo...
Elem, rodzo moi, deder ti jos malo rastabiri ovu problematiku pa nam se jope javi
seln

#15997 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Cassius Longinus wrote:
seln wrote:
Cassius Longinus wrote:
.
Vidi kako mi imputira ovo za muslimane..Okani se toga niti sam to rekao niti imao u primisli. Na teritoriju Hrvatske bila je 5.Armija i Vojno Pomorska oblast, sve skupa snage 5-7 korpusa ako ubrojimo one koji su se izvlačili iz Slovenije. I gle čuda Slovenci i Hrvati zauzeše dobar dio. Bilo je žrtava.

Odbijam povjerovati da Bošnjaci nisu bili u stanju zauzeti barem dio. I to oklijevanje ih je stajalo najviše. Dakle 91. su svi zajedno trebali dokosuriti "JNA" a onda bi bilo manje žrtava posvuda. Ovako je BiH poslužila kao sigurno zaleđe do 92.
Generale, i Slovenija i Hrvatska su cak i za vrijeme ratnih sukoba imale "slobodnu teritoriju".
Ta "slobodna teritorija" je funkcionirala skoro normalno, ako se izuzme nestasica i izbjeglice.
Bilo koja "slobodna teritorija" u BiH je bila na dometu cetnicke artiljerije. Da ne govorimo o tome da BiH u to vrijeme nije granicila ni sa jednom prijateljski nastrojenom zemljom.
Plus, vojnici iz vecine "oslobodjenih" kasarni iz Slovenije i Hrvatske su dosli u BiH.
Pa ti slobodno odbijaj povjerovati.
Cassius Longinus

#15998 Re: Desavanja u Hrvatskoj

hizo ramidovic wrote:
Cassius Longinus wrote:Jes, standardno mantrašenje vol.2198.

Jarugo, tebe handri polazna osnova po kojoj su bosnjacko-hrvatski sukob zapoceli bosnjaci. (Poznata je ta teorija sljedbenika uzp tekovina a koja, gledano ocima normalnog covjeka, nema bas nikakve veze sa zdravom pamecu)
A bogumi, historijski fakti, presude medj sudova i mi koji malo vise pamtimo velimo da nije tako bilo...
Elem, rodzo moi, deder ti jos malo rastabiri ovu problematiku pa nam se jope javi

Di sam ja rekao da su B-H rat počeli Bošnjaci?! Jel možeš ti to meni rođo reći?
Ja sam rekao da nema smisla suditi o Hrvatima SAMO na temelju B-H rata uzevši u obzir cijeli tijek rat(ov)a. Na vašem pdf Istorija neko je zaključio, pobrojivši sve, da su Srbi počinili 90%, Hrvati 7% a Bošnjaci 3% zločina. I ja se otpr slažem sa tim omjerom.

A ovi milozvučni ad hominem detalji tipa Jaruga, pederčić, kozojeb(od drugih) su naprosto neodoljivi i doprinose kvaliteti rasprave.
Cassius Longinus

#15999 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Generale, i Slovenija i Hrvatska su cak i za vrijeme ratnih sukoba imale "slobodnu teritoriju".
Ta "slobodna teritorija" je funkcionirala skoro normalno, ako se izuzme nestasica i izbjeglice.
Bilo koja "slobodna teritorija" u BiH je bila na dometu cetnicke artiljerije. Da ne govorimo o tome da BiH u to vrijeme nije granicila ni sa jednom prijateljski nastrojenom zemljom.
Plus, vojnici iz vecine "oslobodjenih" kasarni iz Slovenije i Hrvatske su dosli u BiH.
Pa ti slobodno odbijaj povjerovati.[/quote]

Ne znam kako ovo što si ti napisao ima veze sa onim što sam ja rekao. Dapače, donekle ide meni u prilog, da ste zauzeli nešto kasarni vjerojatno bi imali i više slobodne teritorije.
Ono o čemu sam ja govorio je sam početak rata, prije nego li su linije fronta uopće bile povučene. Sad, možeš ustrajati na tome da se nije moglo, e pa jbg ja mislim da se moglo bar djelomično i to na ljeto/jesen 91.

Inače, vidim da ste mi ti i kolega u 2 posta imputirali da; sam rekao da su Bošnjaci počeli rat sa Hrvatima(što nisam) i da sam mislio da bi Bošnjaci trebali glumiti kamikaze jer riječ je o muslimanima-ko ih yebe(što je bezvezna konstrukcija i niđe veze). Čestitke, nivo par ekselans. Ne znam samo s kojom svrhom.
hizo ramidovic

#16000 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

Cassius Longinus wrote:
Di sam ja rekao da su B-H rat počeli Bošnjaci?! Jel možeš ti to meni rođo reći?
Ja sam rekao da nema smisla suditi o Hrvatima SAMO na temelju B-H rata uzevši u obzir cijeli tijek rat(ov)a. Na vašem pdf Istorija neko je zaključio, pobrojivši sve, da su Srbi počinili 90%, Hrvati 7% a Bošnjaci 3% zločina. I ja se otpr slažem sa tim omjerom.

A ovi milozvučni ad hominem detalji tipa Jaruga, pederčić, kozojeb(od drugih) su naprosto neodoljivi i doprinose kvaliteti rasprave.
Pa nemoj biti bukvalan, ja sam lepo napisao da teorije poput tvoje polaze sa te tocke.
Detaljno prouci presude uzp sestorci i ostalim osudjenim ratnim zlocincima, pregledaj koji film itd.
I lepo bi bilo kad bi naveo gdje se ovdje sudi Hrvatima kao narodu?
Bajdvej, "jarugo" nije nikakav ad homienem detalj...
Post Reply